Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangszer VS. HANGSZER

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 29
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Re: Hangszer VS. HANGSZER

Hozzászólás: # 9597Hozzászólás ---Qgli---
2012.12.13. 22:51

Apelláta írta:- Áthangszerelés, hangerőzés, panorámázás, effektezés, transzponálás, tempó állítás, és azok elmenthetősége.
Apelláta írta:- Dobsáv teljes szerkeszthetősége: hangerő arányok, elhangolások
- A dob sávon belüli egyes dobhangszínek egymáshoz képesti velocity arányának módosítása
- Sávonkénti transzponálás, ami leginkább a dobsáv esetén fontos a lábdob és a pergők cseréje során
- Copy, Del, Insert, Cut és Even Edit funkciók a számok meghosszabbításához, a lehalkuló midik normális befejezéseinek megcsinálásához

Ezek a funkciók azért jóval egyszerűbbek és átláthatóbbak egy CakeWalk-el!
Ezeket én sem csinálom a hangszerben, mert macerás és lassú.

Zeneboy
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 30
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 9598Hozzászólás Zeneboy
2012.12.13. 23:03

Én azért megnézném a cake-et hogy hogyan állítok addictiv drum értékeket a pa3 új dobszetjénél...

Bár tény maradi vagyok, de éns em tanultam meg még progikat! A Midiworks illetve midi optimalizálóval foglalkoztam hamar átláttam és szerkesztettem pár dalt, de mai napig maradtam a gépnél! :777

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 52
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 9599Hozzászólás Apelláta
2012.12.14. 00:12

Qgli!

A Copy, Del, Insert, Cut és Even Edit funkciók esetén nem vitatom, de a többi semmivel sem lassabb a hangszeren belül.
Vagy ha igen, akkor miért is?
És zömében a "többit" használom, és a Copy, Del stb. ritkábban. És az sem annyira ördöngösség, csak rá kell érezni, mint a Ketronok kezelhetőségére. :lol:
Ja, és nem kell össze midizni a hangszert a PC vel, csak rádugom a nagy cuccra, oszt mehet a munka. Mert hát ugye bár csak azon van értelme hangszerelni, amin le is fogom játszani.

;)

Üdv.: Apelláta

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 9600Hozzászólás ---Qgli---
2012.12.14. 08:49

Zeneboy írta:Bár tény maradi vagyok, de éns em tanultam meg még progikat!
De ha nem ismered akkor miért vagy róla rossz véleménnyel?

Api!

Csak azok egyszerűbbek a hangszeren, amit a Korgnak sajátossága és a Cakewalk nem ismeri ( mint pl az RX hangok, meg a sávonkénti EQ )!
Minden más klasszissal egyszerűbb a Cakewalk-ban.
Az Editen, a Copyn, a Transponáláson, a Del-en kívül a Quantálás és a Velocity-zés is jóval egyszerűbb és átláthatóbb. A Hangok kijelölése miatt is sokkal egyszerűbb az egész.
Arról nem beszélve, hogy egy sávnak a szerkesztéséhez meg kell nyomni százezerszer a hangszer kijelzőjét, ami azért megviseli a kijelzőt.

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 9601Hozzászólás ---Qgli---
2012.12.14. 08:52

Apelláta írta:Ja, és nem kell össze midizni a hangszert a PC vel, csak rádugom a nagy cuccra, oszt mehet a munka. Mert hát ugye bár csak azon van értelme hangszerelni, amin le is fogom játszani.
Ezzel is vitatkoznék, mert ha vesze- egy új cuccot - amin le fogod játszani - akkor újraállítod az egész műsorodat?
Ezeket úgy kell beállítani, hogy jól szóljon és tökmindegy, hogy mire dugod rá, mindenképpen jól szól...én legalábbis így csinálom.....

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 9602Hozzászólás ---Qgli---
2012.12.14. 09:10

Apelláta írta:Tudom Tomi, hogy ezek zöme egy PC-s Seq progival megoldható, de én még egy midimet sem szerkesztettem ilyennel. Amire nekem szükségem volt eddig, azt mind mind a hangszeren belül végeztem, végzem a mai napig. Már az iX300-tól kezdődően.
Ezt nem mondod komolyan, hogy még ki sem próbáltad????
Egyszer próbáld ki és azt fogod mondani, hogy: Minek kínlódtam én eddig a hangszerrel, amikor ilyen egyszerűen is lehet!
A számítógép kegyetlenül okos és nagy találmány volt. Az internet szintúgy. A számítógépet gyakorlatilag mindenre lehet használni. Zene szerkesztésre is. Előtted van egy számítógép, zeneszerkesztéssel foglalkozol és a számítógép zeneszerkesztőit még nem próbáltad ki????
Én '98 -ban vettem az első 486-os számítógépemet azért, mert valakinél láttam a Cakewalk 3.0-át és azt mondtam, hogy ettől jobb nekem nem is kell! Ami számítógépes zenei programot megismertem eddigi életemben, egy volt, amire azt mondtam, hogy jobban tetszik: a Reason! De ez is majdnem ugyanolyan szerkesztő, mint a Cakewalk.

Gyerekek!
Nem akarok okoskodni, de próbáljatok előre nézni és ne hátrafelé - maradiasan - gondolkodni!
Aki abból indul ki, hogy X dolog régen is jó volt, az lemarad a versenyben.
Aki előre lát 10 évvel, az győzedelmeskedni fog.
Mindenkinek ezt mondom a kollégáim közül is! Azt hangoztatják a zenetanár kolégáim, hogy milyen jó a Kodály-módszer, meg milyen zseniális találmány. Tényleg az, volt 60 évvel ezelőtt, csakhogy a világ azóta hatalmasat fejlődött a Kodály módszer meg ott ragadt azon a szinten.

Milyen zseniális találmány volt a fekete-fehér katódcsöves tévé 80-90 évvel ezelőtt! Ma mégsem nézi már senki és nem is gyártanak már katódcsöves tévéket....

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 9603Hozzászólás ---Qgli---
2012.12.14. 09:14

Még egy dolgot elfelejtettem!
Almatominak elmenne a kedve az eglésztől, ha egy hangszer sequencerébek kéne neki minden hangot editálni.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 52
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 9607Hozzászólás Apelláta
2012.12.14. 16:25

Szia Qgli!

Elismerem, egy kicsit rosszul fogalmaztam, mert vagy 10 éve próbálgattam Cubase-t és Cakewalk Gigital Orchestratort is. Az Orchestrator még pár éve is fent volt a gépemen, míg nem kellett újra telepítenem a Windows-t. És akkor tapasztaltam meg, hogy szerkesztések (cut, ins stb.) során előny, de paraméterváltoztatás során nincs számomra jelentősége a programnak. És az akkori egy-két midi kivételével tényleg a mai napig nem használom őket. És én tényleg jobban szeretem, ha a behangszerelés a nagy cuccomon szól. Ez már sokszor, sok helyen téma volt, de én (és sokan mások is) ezen az állásponton vagyok. Hiába van egy 45 eFt-os fejhallgatóm, és hiába próbálom a hangszeren belül a Master EQ-val hozzá lőni a szintit, akkor sem ugyan azt hallom benne, mint a nagy cuccomon. És ez igaz a számítógépre kötött monitor falaimra is.

Hogy Tomi megőszülne, ha hangszeren belül kéne a midijeit megírni, azt meghiszem. Hisz ő minden hangot maga üt fel. Ő nem csak átszerkeszti őket, hanem ő hozza létre is azokat. :taps: Ezt is meg lehet hangszeren belül is, de balgaság lenne részemről azt állítani, hogy egyszerűbb hangszeren belül, mint PC-vel. Na itt van a legnagyobb kontraszt a PC és a hangszeren belüli kezelhetőség szempontjából. Na de én nem is ezt a részét használom ki.

Üdv.: Apelláta

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 30
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 9628Hozzászólás Zeneboy
2012.12.15. 09:21

Nem vagyok rossz véleménynél, hisz nem ismerem! Viszont annyit leszűrtem, - és itt akkor kérem minden hozzáértő válaszát, hogy cáfoljon meg, hogy változzon ez a véleményem- nem lehet mindent megcsinálni a progival!

Amennyiben nem tudja a progi, az effektjeimet behívni /3 master 3 inzert/, nem tudja a sávonkénti eq-t, Nem tudja a pa3 speckó addictiv drumsettjénél/leginkább ezeket használom/ a funkció állítást, RX, /Én bass gitárnál és más gitárnál is használom/ akkor kb ugyanolyan felesleges időtöltésnek érem meg a számítógépes progit, ha utána ua. úgy görnyednem kell a hangszer felett ezek miatt, és ua úgy sávonként végig kell mennem értékeket állítani... :roll:

Nagyon nem hátrafelé nézek, de amíg ezzel valaki meg nem győz addig nem fog változni a véleményem! :unknown:

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 45
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 9638Hozzászólás marton1974
2012.12.15. 11:57

Hangszer vs.Hangszer...ez a topik címe.
Hangszer=Audya.
;)

Élő hangszerelő állomás.Nem kell heteket hónapokat tölteni a beállításokkal,és még néha akkor sem jók.
Ezt a hangszert hazaviszed felrakod a hangosításra és "muzsikálsz!"
Közben beleborzongsz,hogy hogy tudtak ilyen hangszert csinálni...
:o

Ráadásul magyar garancia és gépkönyv is jár hozzá! :777

Új hozzászólás