Pontosan!
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Így szól az én hangszerem
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 80
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2459 alkalommal
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 80
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2459 alkalommal
Re: Így szól az én hangszerem
Malkó!
Erről nekem az jut eszembe, amikor tavaly az egyik szaxofonos haverom ( Sándor Ferenc ) a big band-jével csinált egy felvételt és a stúdiós a készre kevert anyagot mutatta Ferinek! Feri csak lesett, hogy mi ez??? Hogy szólnak itt a szaxofonok? Erre a stúdiós elkezdte sorolni, hogy miket tett rá! Azt mondta Feri, hogy akkor most vegyen le mindent róla! Levette és azt mondta Feri, hogy most jó a felvétel, így maradjon!
Ami jó, arra nem kell semmi! Sem effekt, sem semmi! Charlie koncerten csak az szól, amit játszanak. Más kamuzás ott nincs!
Erről nekem az jut eszembe, amikor tavaly az egyik szaxofonos haverom ( Sándor Ferenc ) a big band-jével csinált egy felvételt és a stúdiós a készre kevert anyagot mutatta Ferinek! Feri csak lesett, hogy mi ez??? Hogy szólnak itt a szaxofonok? Erre a stúdiós elkezdte sorolni, hogy miket tett rá! Azt mondta Feri, hogy akkor most vegyen le mindent róla! Levette és azt mondta Feri, hogy most jó a felvétel, így maradjon!
Ami jó, arra nem kell semmi! Sem effekt, sem semmi! Charlie koncerten csak az szól, amit játszanak. Más kamuzás ott nincs!
- vigo01
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Nade Charlie idősebb generáció zenéje mint a Pápai. Más a stílus is.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 38
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára malko 2024.07.19. 20:29-kor.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
-
malko
- VIP
- Hozzászólások a témában: 38
- Hangszer: yamaha Genos2
- Adott köszönetek: : 220 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 784 alkalommal
.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára malko 2024.07.19. 20:30-kor.
Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105
- Mauglidyro
- VIP
- Blogbejegyzések: 7
- Hozzászólások a témában: 65
- Hangszer: Yamaha Genos 1
- Adott köszönetek: : 89 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 463 alkalommal
- Kapcsolat:
@---Qgli---, azért azt te sem gondolhatod komolyan, hogy az összes hangmérnök kuruzsló, lennének itt bajok bőven hangosítás terén, ha nem használnának EQ-t, Compressort, stb ...
Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b
- Mauglidyro
- VIP
- Blogbejegyzések: 7
- Hozzászólások a témában: 65
- Hangszer: Yamaha Genos 1
- Adott köszönetek: : 89 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 463 alkalommal
- Kapcsolat:
Kifejthetjük a Fenyő Miklós, Zorán koncertek rigjeit is, ha csak ez a baj ...
Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Miattam nem kell, én csak egy kicsi reverbet használok. Immár 25. éve.
Persze hallom milyen szép dolgokat ki lehet hozni effektekkel.
Kicsi gyere velem - Malko
Itt meg olyan szép az ének, hogy elhúz a zenei alap felett.Edina énekli?
Persze hallom milyen szép dolgokat ki lehet hozni effektekkel.
Kicsi gyere velem - Malko
Itt meg olyan szép az ének, hogy elhúz a zenei alap felett.Edina énekli?
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 138
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Azért nem képes, mert a Yamaha hangképe úgy van alakítva, mint ahogy a rádióból szól a zene. A végletekig agyon van szûrve. Ezt lehet Te vagy Ti Yamahások nem halljátok, mert ezzel dolgoztok minden nap és a fületek már ráállt, de hidd el, hogy az a hangkép egy valós zenekari hangképnek a közelében nincs. De ezzel nincs is baj, mert ez egy direkt koncepció a Yamahánál és Yamaha szecskavágók populáris elsöprő sikere pont ebben rejlik, hogy ô az a hangszer, ami pont úgy szól hangzásában, mint ahogy a rádióban szól a zene. A tag, aki meghallja, azt hallja, hogy ez pont úgy szól, mint a rádióban a zene és már viszi is haza.
Ez egyéni ízlés kérdése, tehát vitán felül áll! Ezt mindenki a saját ízlésének megfelelően dönti el.
Én speciel pont a 70-80-as években készült felvételeket tartom a mai napig etalonnak, amikor a hangszerek és énekek megmaradtak olyannak, ahogy azokat felvették. Nem szűrték, nem szitálták minden szar effektekkel és ráadásul utolérhetetlenül sokkal jobban szólnak a mai napig is, mint a mai "rádióbarát" végtermékek.
Pont ezért használsz Yamahát, mert neked ez a rádiókész hangzás áll rá a füledre.
Ez is vitán felüli kérdés!
Ez viszont saját példánkkal tudnám leginkább cáfolni!
Ma minden zenész a mulatósban a műmájér villanycigányokra akar hajazni, mint például Jollynak az összes technos mulatós hangzása, és azért, mert azt mondják: "ezt várja a nép tôlük".
Ez nekem azért nem hiteles kijelentés, mert pályafutásunk során soha nem jöttek és szóltak ránk, hogy ne így játsszuk a zenéket, hanem techno-mulatósban. Mi példának okáért a mulatósokat, csárdásokat úgy játsszuk, hogy bal kezemben egy basszer, amivel egyszerre egy lábdob szólal meg, jobb kezem alatt egy hegedű+harmonika, nagybátyám kezében egy gitár, a tesóm pedig egy igazi cintányért és egy pergőt üt, mindezt full élőben. Automatika szigorúan LE VAN TILTVA!!!
Az alábbi videónkban egy végletekig mulatós csapatnak zenéltünk, ahol az elôadott zene hangzása (de semelyik másnak sem) köszönő viszonyban sincs a Jollyéval. Tehát mi így játsszuk a mulatós zenét a Szabolcsiaktól kezdve a Vasiaknak és mindenhol kb így buliznak rá. Tehát az, hogy a vendégnek a modern mulatós kell, az a saját tapasztalataink alapján totálisan megdőlt! Nem is beszélve arról, hogy amióta így játsszuk a mulatósokat, csárdásokat és nem az ócska modern hangzással, azóta él ez a zenei műfaj, szólal meg élőben hitelesen és sokkal szerethetőbben, mint a tuctuc verzió.
Természetesen nem mint egy értékelendő performansz osztottam meg ezt a videót, hanem egy bizonyítékot arra vonatkozólag, hogy "ma elvárás a nép felôl a modern hangzás" az egy totálisan rossz tévhit, amit a zenészek kreálnak saját maguknak.
Mind ezidáig egy darab midit csináltam meg Eventre, de nekem insert effektek nélkül is összehasonlíthatatlanúl valósághűbben szól, mint bármelyik insert-effektekkel megpakolt Genos felvétel. (pont a fent említett hangkép miatt)
Valaki várt rám
Vagy az alábbi modern stílus (full midi alapú stílus, tehát midi file is lehetne) is simán hozza a Genos EDM hangzását, mindenféle insert effekt nélkül:
Children's House
Benne vagyok egy Dacia-s csoportban, ami direkt azért jött létre, hogy elpanaszolják a bajaikat az autógazdik. Van is ott panaszkodás, illetve csak az van. Az a kb 15-20 panaszkodó ember roppant hangosan panaszkodik. A többi csendes Dacia gazdik meg használják az autókat teljes megelégedésükre.
Közel 200 olyan Eventes gazdival vagyok kapcsolatban világszerte, akik folyamatosan viszik a stílusaimat és használják a hangszerüket. Van aki minden nap, van aki hetenként egy-kétszer, van aki csak otthon zenélget magának. Ezen felhasználónak kb talán a fele más márkáról váltott Eventre. Ha annyira használhatatlan lenne ez az Event, szerinted bárki költene rá?
Nyilván van olyan, aki váltott és nem jött be neki ezért-azért. Van ilyen. Van olyan is, aki megszívta vele, mert lefagyott. Ilyen is volt.
A mostani rendszer már nem a régi rendszer. Azóta elképesztő sok mindent javítottak, pótoltak, ami a jövôben is így fog maradni, mert folyamatosan és példátlan gyorsasággal javítják vagy teszik bele a funkciókat. Van, hogy délelőtti kérésemet már aznap délutánra megcsinálva küldik vissza.
Általában, ameddig meg nem történik az átszokás, meg a műsor átírása. Vagy még azután is marad 2. hangszerként az addig fő hangszerként használt billencs.
Na végre! Ma az összes Genos gazdi EDM hangzásban utazik, mintha más nem is lenne abban a hangszerben.
Én próbáltam Galamb Józsiéknál az 5x-et. Elektromos hangzásban simán hozza a Genost, nem kérdés.
- Pityu
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 14
- Hangszer: Studiologic SL88 Studio
- Adott köszönetek: : 689 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1145 alkalommal
- Kapcsolat:
Tomi!
Ezt a videót kib..ott jó volt hallgatni, nézni.
Felüdülés volt látni még ilyent, hogy nem automatán megy a bazseva, hanem ahogy kell(ene), manuálisan.
Hazabeszélek, hiszen a Mi zenekarunkban szintén ugyanígy ment a dolog, egy deka stílust nem használtam. Pedig lehetett volna, de akkoriban még a zenészek tudtak játszani a hangszereken.. (bocsánat, kénytelenek voltak..mielőtt valaki megsértődne..)
Volt dobosunk, fúvósunk is és Pityu hozta az éneket a kíséretet, na meg bal kézzel a basszust.
Melós volt nem tagadom de Én élveztem, és hát ugye nem csak a mulatósnál volt így, hanem minden stílusnál.
Azt nem fejtem külön ki, hogy ez mennyi gyakorlást és stílus ismeretet követelt, mert senkit nem érdekel ez manapság már..
Amikor mást kell bal kézzel hoznod egy swing egy keringő vagy egy bigin esetében. Hm, szép idők voltak.
Ja, hogy nem szólt úgy, mint egy Genos vagy Event stílus? Persze hogy nem
De a lőtéri kutyán kívül ez senkit nem érdekelt..
Ám még így 53 éves fejjel is tanultam ma valamit Tőled. (bár hamarabb tudtam volna)
Hogy a bal kéz basszus alá a nagydobot odakeverni? Beszarás mekkora ötlet.
Ezt a videót kib..ott jó volt hallgatni, nézni.
Hazabeszélek, hiszen a Mi zenekarunkban szintén ugyanígy ment a dolog, egy deka stílust nem használtam. Pedig lehetett volna, de akkoriban még a zenészek tudtak játszani a hangszereken.. (bocsánat, kénytelenek voltak..mielőtt valaki megsértődne..)
Volt dobosunk, fúvósunk is és Pityu hozta az éneket a kíséretet, na meg bal kézzel a basszust.
Melós volt nem tagadom de Én élveztem, és hát ugye nem csak a mulatósnál volt így, hanem minden stílusnál.
Azt nem fejtem külön ki, hogy ez mennyi gyakorlást és stílus ismeretet követelt, mert senkit nem érdekel ez manapság már..
Amikor mást kell bal kézzel hoznod egy swing egy keringő vagy egy bigin esetében. Hm, szép idők voltak.
Ja, hogy nem szólt úgy, mint egy Genos vagy Event stílus? Persze hogy nem
De a lőtéri kutyán kívül ez senkit nem érdekelt..
Ám még így 53 éves fejjel is tanultam ma valamit Tőled. (bár hamarabb tudtam volna)
Hogy a bal kéz basszus alá a nagydobot odakeverni? Beszarás mekkora ötlet.