Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Így szól az én hangszerem

Tagok által előadott zenék

Moderátor: Moderátorok

malko
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 38
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Re: Így szól az én hangszerem

Hozzászólás: # 69913Hozzászólás malko
2024.07.12. 13:31

.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára malko 2024.07.19. 20:30-kor.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 138
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 69914Hozzászólás almatom
2024.07.13. 22:39

Elnézést kérek a többi márkatársaimtól!
Assz’em most hangzásban egy picit, -vagy inkább inkább nagyon?- meggyilkoljuk a többi hangszert!

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 138
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 69915Hozzászólás almatom
2024.07.14. 09:24

malko írta:
Ismét előkapartam egy régi nótát. A tempót 86.-ról 100-ra emeltem.
80% a nótának Genos2 stílussal lett feljátszva. Ilyen hangzásra csak a Genos képes!!!!!Nehany ev utan.zip
Ez egy hibátlan, tökéletes felvétel, mint általában az összes általad megosztott felvétel, Malkó!
Én egy olyan Genosos felvételt szeretnék évek óta hallani, ahol elfelejtem azt, hogy nem egy gépet hallok, hanem egy élő bandát, de valahogy mindenki kizárólag a gépi hangzást nyomatja a Genosokból. Még akkor is, ha az eredeti dal full akusztikus. Ami akusztikust meg eddig hallottam Genosékból, az pont annyira volt gépies hangzás, mint ahogy az elektromos hangzás szólal meg belőle, csak más basszussal, dobhangokkal.
malko írta:
Ilyen hangzásra csak a Genos képes!!!!!
Ezt a hangzást lazán hozza a Korg is! :777

malko
VIP

Hozzászólás: # 69916Hozzászólás malko
2024.07.14. 12:29

.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára malko 2024.07.19. 20:31-kor.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Mauglidyro
VIP
Blogbejegyzések: 7
Hozzászólások a témában: 65
Hangszer: Yamaha Genos 1
Adott köszönetek: : 89 alkalommal
Kapott köszönetek: : 463 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 69917Hozzászólás Mauglidyro
2024.07.14. 21:17

Figyelem! a következő sorok egyeseket megsérthet vallási meggyőződésében, bármi, ami itt leírásra került, szigorúan magánvélemény, emiatt megsértődni felesleges.
Énszó"tam!

Én amúgy rájöttem arra, hogy az összes Ketronos, olyan dolgot vár el a hangszerétől, amit nem is tud, de nem is csak a Ketron, hanem egyik gyártó hangszere sem ...

Olyan akusztikus hangzásvilágot kergetnek ezek, amit az összes mai hangmérnök már üldöz a költséghatékonyság miatt.
Lemezeladásból már nincs bevétel, ámbár eddig sem volt, a Youtube partnerségi díjakból meg sosem fog annyi összejönni egy zenekarnak sem, hogy kibéreljenek egy olyan stúdiót, ahol minőségi bemikrofonozást tudnak a dobfelszerelések elé tenni. Ezért terjed ma már egyre jobban el, a Trigger technológia, illetve kerülnek elő a jobbnál jobb percussion sample könyvtárak, valamint a korábbi mintavételezésekből származó különböző dobtestek mintái, már akár élő koncerteken is, lásd Bagossy Brothers Company, Kowalsky meg a Vega, Azahriah élőzenekara, Kelemen Kabátban stb ...
A dobosok a takt jel mellett már nem tudnak annyira pontatlanok lenni, épp ezért nem is értem ezt a fajta IDIOTIZMUST, hogy valaki nem hogy inkább kvantálná a dobot, hanem jobban szét pakolná időben a midi eventeket, aminek azért nincs értelme mert hogy az a +/- 10 Tick 480-as felbontáson kb. halottnak a csók, ergo nem ettől lesz élőbb hatású a játék. Mert hogy a velocity témát már megbeszéltük ... Triggerelt dob sound mellett egy az, hogy ki sem hallatszik a dinamikázás, de ha még is, a végén a channel strip kompresszora csak jobban össze préseli pl. a pergőnek a hangját. Ezt sem megérteni, sem értékelni, sem elfogadni nem tudom. Mondhat nekem bárki bármit.

Ugyanakkor már többször elmondtam, soha nem fogják ezeket a dobosokat megszólni amiatt, mert túl pontosan/pontatlanul szólaltatta meg a pergőt, vagy minket zenészeket azért, mert milyen jól szólt a nótában az a zsémollfiszkettesciszszűkítettciszmollszáznégyes ... És van egy rossz hírem ezeknek az álomvilágban élőknek, hogy egyszer Ők is meghalnak.

Ezek kb. azok az emberek, akik annak idején a villanykörte feltalálóját is keresztre feszítették volna.

Tudomásul kell venni, hogy haladni kell a korral ...
Ergo, amit @malko ír, annak minden szavával egyet kell értsek maximálisan.
Külön kiemelve a 2,2 millió forintos kérdést, mely a következő:
malko írta:
Még azt mondja meg nekem valaki, hogy közel 2 éve jelent meg a Event.
És jelenleg egy embert tudok aki csak azzal jár de ő is 90% -ban mulatóst játszik rajta.
Ha minden jó és a helyén van akkor miért van ez így?
Mindenki viszi a régi kis varrógépét az Event alá vagy felé és azon játssza a műsora nagy részét.
Sajnos a válaszadónak üzenném, hogy sem telefonos, sem közönség segítsége nem áll rendelkezésre, illetve felezni sem lehet!

Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 30
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 69918Hozzászólás vigo01
2024.07.14. 23:28

Kelet-magyaroszági térségbe tényleg túlzás eventet vinni a buliba.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 80
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2459 alkalommal

Hozzászólás: # 69919Hozzászólás ---Qgli---
2024.07.15. 05:08

Mauglidyro írta:
2024.07.14. 21:17
A dobosok a takt jel mellett már nem tudnak annyira pontatlanok lenni, épp ezért nem is értem ezt a fajta IDIOTIZMUST, hogy valaki nem hogy inkább kvantálná a dobot, hanem jobban szét pakolná időben a midi eventeket, aminek azért nincs értelme mert hogy az a +/- 10 Tick 480-as felbontáson kb. halottnak a csók, ergo nem ettől lesz élőbb hatású a játék. Mert hogy a velocity témát már megbeszéltük ... Triggerelt dob sound mellett egy az, hogy ki sem hallatszik a dinamikázás, de ha még is, a végén a channel strip kompresszora csak jobban össze préseli pl. a pergőnek a hangját. Ezt sem megérteni, sem értékelni, sem elfogadni nem tudom. Mondhat nekem bárki bármit.
Maugly!
Ne sértődj meg, de ha te ezt tényleg így gondolod, akkor egyértelműen kijelenthetjük: Sajnos te nem értesz a zenéhez!
malko írta:
Én nem egy zenekar vagyok és nem is akarok úgy szólni.
Akkor már értem, hogy miért van ekkora különbség a gondolkodásunk között! Én éppen ellenkezőleg gondolkodok: Én meg úgy akarok megszólalni, mintha a hallgató egy élő négytagú ( vagy öttagú ) zenekart hallgatna.
malko írta:
Azért mert sajnos ez kell a parasztnak!!!
Sajnos engem sosem érdekelt, hogy mi kell a parasztnak. Engem mindig az érdekelt, hogy nekem jól szóljon, én élvezzem, ami szól és nekem tetsszen a megszólalásom.
Ellenkező esetben, ha nekem nem tetszik a megszólalásom, vagy nem olyan számokat játszok, amiket szeretek, akkor nem élvezem, nem szeretem, tehát megbukott a dolog. Ebben az esetben már régen abbahagytam volna a zenélést.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 80
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2459 alkalommal

Hozzászólás: # 69920Hozzászólás ---Qgli---
2024.07.15. 05:30

malko írta:
Nekem szóljon úgy megközelítőleg a hangszerem, mintha már a zenekart megkeverték volna egy stúdióba.

Én a zenekaroknál sem szeretem azokat a felvételeket, amiket stúdióban kevertek. Azok már tönkre vannak téve! A koncert felvételek az igaziak!

Mauglidyro
VIP
Blogbejegyzések: 7
Hozzászólások a témában: 65
Hangszer: Yamaha Genos 1
Adott köszönetek: : 89 alkalommal
Kapott köszönetek: : 463 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 69921Hozzászólás Mauglidyro
2024.07.15. 05:58

@---Qgli---,

Az lehet, hogy nem értek a zenéhez, ámde én nem akarom magamat többnek mutatni annál, mint ami valóban én vagyok ...
Nekem mindenem volt a zenekari formáció, mondhatnám úgyis hogy a világ közepe, és ha akarnám sem csinálnám másképp, mert maga a színpadkép már eladta a formációt, de ebben a gazdasági helyzetben egyre kevesebben tudják már megfizetni.
Ha a megrendelőnek nincs pénze, akkor kénytelenek vagyunk csökkentett létszámban menni, de eszem ágába nem jutna olyan hülyeség, hogy ilyen plusz munkával teremtek !HAMIS! érzetet a vendégeknek, mert:
- a színpadkép lebuktat, még a laikusoknál is ... Ott már csak azzal mentheted a helyzetet, ha azt játszod, amit a vendég kér ...
- a "parasztot" ez nem érdekli akkor sem, ha ezt elmagyarázod neki, ergo ő sem érti ... cseszheted, ha hangulatot nem tudsz teremteni ... ez kb a díjnyertes bika, a NAV ellenőr, meg az igazolványa esete a viccben, de ebből következik az, hogy ...
- pontosan úgy szeretné hallani a dalokat a kedves vendég, ahogy azt ma a rádióban/youtube-on hallja. Ha a Lotfi Begi, DR. BRS feldolgozásban, akkor úgy! Ezáltal értelmetlenné válik az összes előkészületed, mert itt nincs szükség rá.
- olyan plusz munkaórákat vesz el tőlem - NEM EGY DALRA KIVETÍTVE -, ami alatt repertoárt is bővíthettem volna, vagy a főállásom utáni fáradalmakat tudtam volna kipihenni, ez utóbbi szerintem a legfontosabb.
---Qgli--- írta:
2024.07.15. 05:08
Sajnos engem sosem érdekelt, hogy mi kell a parasztnak. Engem mindig az érdekelt, hogy nekem jól szóljon, én élvezzem, ami szól és nekem tetsszen a megszólalásom.
Ellenkező esetben, ha nekem nem tetszik a megszólalásom, vagy nem olyan számokat játszok, amiket szeretek, akkor nem élvezem, nem szeretem, tehát megbukott a dolog. Ebben az esetben már régen abbahagytam volna a zenélést.
Lehet azért sincs bulid, mert nem haladsz a korral? Mert ahelyett, hogy a vendégek igényeinek felelnél meg, a rögeszméidnek akarsz megfelelni?

Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Wing Rack, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b

malko
VIP

Hozzászólás: # 69922Hozzászólás malko
2024.07.15. 07:17

.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára malko 2024.07.19. 20:31-kor.

Új hozzászólás