Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Admin
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 45
Hangszer: Ketron SD2, E-MU XBoard 61, Aria Excel
Adott köszönetek: : 617 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1491 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 61584Hozzászólás Admin
2019.04.30. 20:55

powersparc írta:Ha látnád Karesz pl. a menemszol.hu fórumát, olyan lehetőségek vannak már egy hasonló modern fórum felületen, amiről itt sose álmodozhatunk (feltöltésekről, megosztásokról nem is beszélve!).
Nándi, a technikai oldalának is utánajártál igaz? Én nem vagyok semmi jónak az elrontója, amennyiben állod a költségeket legyen, álljunk át arra a motorra, melyet az általad említett oldal használ. Az nem garantált, hogy az adataink migrálhatóak(max újraregel mindenki, vagy kezdjük nulla hozzászólásról, vagy majd valahogy összefésülöm én ha lehet hisz ennyi dolgom van), de ki bánja. Parancsolj az árlista:
https://invisioncommunity.com/buy/self-hosted/

Akár felhőt is kérhetünk mellé(akkor van normális support) az alábbi feltételekkel és havidíjakkal:
https://invisioncommunity.com/buy

Viccet félretéve (nehogy magadra vedd a fentit), tudom, hogy a begyedben van a mi motorunk, de amit te szeretnél az csak modok és stílus elemek kérdése, a motor tudja. A phpbb3 talán a leggyakrabban használt fórummotor a világon, csak nem biztos hogy sok helyen felismered, főleg ott, ahol van ideje az adminoknak foglalkozni vele. Nyílt a forráskódja, így azt teszel vele amit szeretnél és persze amit a tudásod enged.

Parancsolj, válogass... Ha valami tetszik írd le és ha valamikor lesz időm egyszer, megpróbálom majd implementálni:
Customisation Database

Azt azért remélem sejted, hogy minnél több adatod van annál körültekintőbben próbálkozhatsz ezzel-azzal. Teszem azt lecserélem a köszönömöt modernebbre, elcseszek egy napot hogy összefésüljem az újat a régivel és végül nem sikerül... Igaz nem te leszel az első aki reklamál hogy hová lett az xxx db gyűjtött like-ja? De ha te nem majd más sérelmezi.

A mobil nézetre ha jól tudom van stílus, valamikor ránézek arra is.

Mindamellett, hogy kinek a pap, kinek papné - mert azt gondolom magadtól is tudod, hogy van akinek a te stílusod nem tetszene és a mostanit hiányolná - nem vagyok bármilyen ésszerű változás ellen élből elutasító. Nem tudom mennyire dolgoztál emberekkel valaha úgy, hogy te hoztad a döntéseket, de olyan sohasem lesz ami egyaránt mindenkinek jó. Volt aki azért kampányolt hogy legyenek rangok, egyesek ezért léptek ki, mások pedig ezért nem jöttek ide. Kinek volt igaza? Senkinek! A többség így akarta, így lett... Ha a TÖBBSÉG azt mondja majd hogy ez így szar, váltsunk másik INGYENES motorra, akkor azt mondom ok, ha lesz időm megcsinálom majd, de jelenleg a többiek vagy csendben figyelnek, vagy letojják az egészet, mert jó így nekik ahogy van(?)... :777

A muzsikusnak dalból van a lelke, az egész világ szíve dobog benne...

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 148
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 61592Hozzászólás Bubamara
2019.05.01. 14:21

Ennek a fórumnak a tartalom lenne a lényege. Azt sem bánom ha egy txt-be kell beírni.
A hozzászólások minőségének és mennyiségének változásában és a tagok egymáshoz fűződő viszonyában, egymás iránti tiszteletében látnám a fórum fejlődését.

Buba

Admin
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 61595Hozzászólás Admin
2019.05.01. 16:55

Ezt a témát itt folytassuk:
FONTOS!!! - A fórum megújulása

Admin
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 61612Hozzászólás Admin
2019.05.02. 14:14

powersparc írta:Szóval a történet úgy lenne teljes, hogy a nevezett illető pl. azt is kihirdetné, hogy a kiposztolt információk egy része egy tegnapi 3. félnek küldött privát üzenetemből származik, de ő ezt is úgy gondlota, hogy a nagy nyilvánosságra tartozik, mely önmagában a hozzáállását fémjelzi, mennyire szeret annak nyakán táncolni, akivel szemben eleve fölényei vannak, de a problémáit privát megbeszélni velem nincs mersze, inkább a közösség előtt fröcsög és feketít be.
Itt a legnagyobb baj barátom az hogy, paranoiás vagy! 3. félnek küldött üzenetedből!?
powersparc írta:Ha te képes vagy mondjuk pár lázadótól felbújtva, mondjuk elkezdve egy Rodymusic vagy Qgli vitán csimpaszkodva idáig kitartani önhitten a büszke célod mellett, akkor csak sajnálni tudlak, nem megérteni.
powersparc írta:Én tisztában vagyok magammal, meg azzal is hogy a hátam mögött megy a susmus és senki nem mer előállni és szemtől szemben vállalni magát korrekt módon, inkább inkorrekten lesből támad jó magyar szokás szerint... (hogy értse is aki érintett: "ha én tudnám hány tagnak nem tetszik itt a ténykedésem" című ópusz ezt egyértelműen tükrözi, hogy megy a susmus a sörcimborák közt)
Forrás:
Ellentétes vélemények...

Járj utána a dolgoknak mielőtt ilyet kiírnál, mert ez bőven kimeríti már a rágalmazás fogalmát és rossz hírt keltesz az oldalnak. Az összes tőled vett idézet a topic-okból származik, a magánvéleményem pedig (mely szerint lesből támadok rád, mert a barátaim kirúgattad/megbántottad) a fenti irományaid alapján! Hogy legyen időd lehiggadni a jutalmad ezért 7 nap ban.

Továbbá,
powersparc írta:a problémáit privát megbeszélni velem nincs mersze, inkább a közösség előtt fröcsög és feketít be
Mint ahogy te teszed ezt a fórummal, ha te nyíltan támadsz más miért is privátban keressen téged?
powersparc írta:és a kijáró tiszteletet magától értendőnek, hogy ő itt rendszergazda és üzemelteti a fórumot
Sosem kértem ezt és nem is fogom. Ezt ki is szoktam emelni az irományaimban!
powersparc írta:nekem elegem van már az adminból, hogy a vita indokán hónapos témákat húzogat újra elő és fordít ki, mert épp most van kedve azokat visszaolvasgatni
Volt kedve a bánatnak :D Csak tudod úgy vagyok vele, hogy amiket leírtál azt legjobban a saját előző hozzászólásaid hazudtolják meg....

Azt javaslom a 7 nap alatt próbálj meg lenyugodni, mert az eszement kapálódzkodásod/rugdalózásod közben egyre mélyebre ásod magad :777

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 566
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 61613Hozzászólás ---Qgli---
2019.05.02. 18:32

Nem lehetne 7 év...

Admin
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 61614Hozzászólás Admin
2019.05.02. 19:18

Qgli, ne gonoszkodj, mert ezzel csak a kolléga fejébe fészkelődött buta és valótlan elméletet eteted.

Valóban elgondolkoztam a végleges tiltáson, de egyik oldalról tudom, hogy ha nincs olyanja akkor tud ő igenis hasznos tagja lenni a fórumnak, másik oldalról ezzel szintén csak megerősíteném a nem létező Admin-tervet, mely szerint ki akarom csinálni.

Nagy ez a tárhely, van hely bőven mindenki számára. Remélem ő is átgondolja ezt és úgy tér vissza, hogy azzal foglalkozik amihez ért, tiszteletben tartva a fórumot és tagjait (rajtam kívül, engem nem kötelező, csak a fórum irányába várom el ezt).

A modernizálás most már fókuszban marad és remélem mindenki tetszését el fogja majd nyerni. Ez persze utópia, de akinek nem tetszik valami (ami korántsem elavult, csak más technológia mint amit ő preferál) az gondoljon arra hogy kapott e annyit a fórumtól hogy ezt elnézze neki és ne azt terjessze hogy ő már rég megmondta hogy ez így sz@r, elavult, buta, fapados stb Félreértés ne essék, ötletelni lehet, de sajnos egy helyen nem valósulhatnak meg mindenki igényei, valamint léteznek HW, SW, szabadidő beli és anyagi korlátok is. Aki ezt nem tudja feldolgozni, rosszul érzi magát itt emiatt, máshová húz a szíve annak csak annyit tudok javasolni - még ha fájó szívvel is - hogy ahelyett hogy savazná állandóan ezt a helyet lépjen tovább oda ahol jobban érezné magát.

További kellemes időtöltést a fórumon Mindenkinek! :777

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 224
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Hozzászólás: # 61616Hozzászólás forissandor
2019.05.03. 08:18

Kedves kollégák!
A Molett férfiak és Tomi zenekarunk a tegnapi nap folyamán egy közös baráti beszélgetés keretében minden harag nélkül megszakította a közös munkáját a zenekar énekesével.
Wanted!
Keresünk egy énekest. Nem holdraszállást tervezünk, a dalaink nem Pavarottira íródtak, egészséges rock-orgánum előny. Ja, az illető ha tud énekelni és nem csak szeret, az meg nem hátrány.
Amit kínálunk:
-19 saját dal, kb ugyanannyi majd egyszer kész lesz
-pár feldolgozás
-miskolci próbahely
-heti egy próba, néha kettő. Néha kéthetente egy.
-van pár fellépés lekötve, motoros találkozó, rockfesztivál, blablabla
-szép és okos zenekari tagok

Ami számomra fontos, a face and dress control. Mivel ez a hobbi(m/nk), a saját szabadidőnkben és saját szórakoztatásunkra csináljuk, semmi szükségünk nincs alkoholistákra, soha rá nem érőkre, idiótákra, illetve olyanokra, aki totál pályakezdő fürdőszoba-énekesek. Van kb 10 mikrofonom, de egyet sem adok kölcsön.

Szóval ha van az ismerősi körötökben olyan, aki magára ismer, szóljatok neki. Leülünk, beszélgetünk, meglátjuk.

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 92
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 61663Hozzászólás vili2105
2019.05.07. 12:39

Sziasztok!
Ez hosszú poszt lesz!
Nagyon sok szerb-horvát zenekart hallgatok az utóbbi időben.
Sajnos azt látom, ha egy szerb-horvát nótát keresek, mert szeretném megtanulni, a youtube rengeteg nagyon jó(sőt profi) élőzenekart, és jó hangszeres zenészeket( akik tudnak csapatban dolgozni) dob ki.
Sajnos, ha magyar zenét keresek ennek pont a fordítottja igaz.
Vajon mi lehet ennek az oka?
Például:
Ha veszitek a fáradtságot, ezt a jópár zenekart végighallgatni, ugyan azt a számot játsszák, de mind nagyon jó!
Ezek az első találatok, nem a nagyzenekari, nagyszínpadi produkciók. Olyan kaliberű zenészek mint Mi, mégsem hallom ezt a minőséget a magyar keresésekben. Sőt már inkább nem is hallgatok nagyon magyar zenekarokat.

A szám címe:
Kada bi me pitali
Nyugodtan írd be youtube-on, és meglátod miről beszélek!
Válogatás nélküli példák:

A másik pedig az, hogy a zenekarok 2/3-ában még basszeros sincs, de olyan basszert vernek a billentyűsök!

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

orultzenesz
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Korg Pa700,Royal standard harm.,epiphone sheraton
Adott köszönetek: : 20 alkalommal
Kapott köszönetek: : 58 alkalommal

Hozzászólás: # 61665Hozzászólás orultzenesz
2019.05.07. 13:48

Szia!
Ez az ő zenéjük. Szépen szól.
Hidd el Magyarországon is vannak jó zenekarok.
Én sűrűn járok táncházakba 4 tagú népi zenekarral zenélni.(hegedű,cimbalom stb..)
Hidd el hogy nagyot szól még hangosítás, keverés nélkül is.
Ki kell próbálni.
Pusztán ezekről kevés a felvétel.Keresni kell, van.
A bal kézzel basszerozás billentyűn szerintem alapnak kellene lennie.(bocs ha nem)
Egyszóval vannak itthon ilyen zenekarok. :777

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 92
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 61667Hozzászólás vili2105
2019.05.07. 16:12

Igen, teljes mértékben igazat adok abban, hogy népzenében vannak nagyon jó zenekarok!
Hallom, látom, hangosítom őket.
De valahogy a tánczenében nem látok ennyire jól együtt dolgozó, ügyes, tehetségek zenekarokat.
Írd be youtube-on egy magyar szám címét(akár egy 16 tonna c. számot), és nézd meg az első 30 találatot, milyen minőségben játszák ezt a magyar szórakoztatózenészek.
Örülj, ha legalább élőzenét találsz közötte! És akkor az még messze nem olyan minőség(nem a hangtechnikára, hanem a zenére gondolok) mint a legrosszabb azok közül amit linkeltem.
Én erre céloztam!

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Új hozzászólás