Az, hogy a hosszabbító nincs bekapcsolva nem sok mindent jelent. Mivel a földelést tuti, hogy nem, de sok esetben a fázis és a 0 közül is csak az egyik ág történik megszakításra a kapcsoló lekapcsolásakor. És az a fali aljzatba dugva lehet, hogy pont a 0 ágra került így a fázis ment továb..! És akkor ott van, hogy a kapcsoló is lehet hibás, tehát az, hogy épp nem "világít" azért átereszt...... Az olcsóbb kapcsolható hosszabbítók 30-60 kapcsolás után tönkremennek.Sambácsi írta:Fali dugaljba csatlakoztatott, de bekapcsolatlan elosztóba dugva a
Tehát a kikapcsolt hangszerből kijövő jack végét megérintve érezted a bizsergést?Sambácsi írta:A hangszer sem volt bekapcsolva.
A hangszer main out-ba csatlakoztattam a két jack dugót, majd éppen a keverőbe akartam dugni a másik végét, mikor hozzáértem a csupasz jack végekhez, és bizsergette az ujjaimat. Nagyon meglepődtem, megismételtem a kontaktust, és újra bizsergetett, tehát nem képzelődtem.
Kérdésem: mi a fene történt?
A kérdés, hogy esetleg közben a másik kezeddel (vagy bárhogyan) hozzáértél-e a keverőpult burkolatához? Vagy bármilyen más testelt/földelt fémdologhoz.....
Nem ismerem a hangszer felépítését, de szinte biztos, hogy a bekapcsoló gombja a szekunder oldali áramforrást (sőt előfordulhat, hogy már az egyenirányítás után) szakítja meg (tehát a trafó a bedugást követően áram alatt van) így előfordulhat kikapcsolt állaptban is, hogy a primer oldalról feszültség, vagy a szekunder oldalról minimális gerjesztett feszültség kerül az elektronikára.
Esetleg közben a hangszer nem-e volt már más egységgel összeköttetésben?
És a legvégső, hogy nem-e te voltál feltöltődve és az sült ki íly módon?