Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

kissata
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 37
Hangszer: KORG PA4X
Adott köszönetek: : 934 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1006 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 60081Hozzászólás kissata
2018.12.02. 09:31

Közben meg is van a megoldás! :)

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 60085Hozzászólás Apelláta
2018.12.02. 12:08

Siklai68 írta:Gyerekek! Azt kell hinnem, hogy tényleg kezdek kiöregedni a szakmából.... 14 éves koromtól, azaz 36 éve zenélek szilveszterkor, és idén még semmi... Ilyen még nem volt! Azt se tudom mit kell szilveszterkor csinálni, ha nem zenél az ember... :D :) ;) :( :( :( :(
Én nagyon is tudom Pisti ;).

93-tól haknizom, de a 2000-es évig elvből nem vállaltam szilvesztert. Pedig voltak felkéréseim és sokan hülyének néztek, mind a zenészek, mind a fogadó fél, hogy feltörekvő zenész létemre kerek-perec megmondtam szabad vagyok, de nem vállalom el. Mások meg összetették volna a kezüket minden buliért. Azt az egy napot a barátnőmmel (a mai feleségemmel) és a barátaimmal szerettem volna eltölteni.

Aztán jött az emberi butyutaságból adódóan túlmisztifikált 2000-es év, mikortól a szilveszteri bérek jelentőset ugrottak, ami már engem is elvarázsolt és beadtam a derekamat. Onnantól kezdve 16 évig minden szilveszteren játszottam én is. Hol zenekarban, hol egyedül. Elkurvultam :D .

Majd tavaly megint bekattant nálam valami és arra jutottam, hogy ismételten felhagyok a szilveszteri zenéléssel. Igaz, most már kicsit dörzsöltem annyit mondok, hogy már foglalt vagyok. Pedig tavaly és idén is kerestek meg olyanok, akiknek már játszottam a korábbi években. Sőt idénytől már több olyan bulit is visszautasítottam amit korábban szemrebbenés nélkül elvállaltam volna, de mára már ilyen-olyan okból kifolyólag kényelmetlen számomra. Még annak árán is, hogy így megcsappant a bulijaim száma. És ez nem nagyképűség részemről, hanem valószínűleg a koromból és az életszituációm megváltozásából adódó szemléletváltásomnak köszönhető. Persze ezt nem mindenki lépheti meg, mert ki jobban, ki kevésbé van ráutalva a zenei bevételre, ki jobban, ki kevésbé élvezi a haknizást. Szándékosan nem zenélést írtam, mert a zenélés és a haknizás nem egy és ugyanaz. Zenélni lehet haknizás nélkül is. Nekem sem jön rosszul az ebből befolyt fizetéskiegészítés, de jelen helyzetben megint jobban dominál nálam a család, a barátok, a főállásomba fektetett energia és idő, és egyre erősödik bennem a haknizás ismert nyűgjeibe való belefásultság is. Sőt már egy ideje tervezem és egyre erősödik bennem a haknizás teljes abbahagyása is.

És tudod Pisti milyen jót szilvesztereztünk tavaly is a baráti társaságunkkal? Annyira nem bántam meg, hogy idén is visszautasítottam két felkérést. Azt mondják, hogy szellemileg az embernek két gyerekkora van. Egy kiskorában, egy meg idősen. Lehet nálam a második már most kezdődik. :lol:

Üdv.: Apelláta

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 60086Hozzászólás vigo01
2018.12.02. 12:43

Lassan lehet nyitni egy “Dj” topic-ot felénk most a legnívósabb étterembe már dj lesz.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 148
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 60087Hozzászólás Bubamara
2018.12.02. 13:27

---Qgli--- írta:Ezek a kisfilmek annyi pro és kontra kérdést vetnek fel bennem, hogy ha leírnám, egy egész oldal is kevés lenne...
Ne fogd vissza magad. Ez egy igazán érdekes, értelmes téma, mellyel foglalkozni kell.

Buba

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 304
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
Kapott köszönetek: : 755 alkalommal

Hozzászólás: # 60088Hozzászólás Karesz
2018.12.02. 13:29

Igen,sajnos egyre nagyobb teret hóditanak a dj-k.4 gyermekem egy siliba járt,jár jelenleg is,református iskola.Református bálra dj,abból is a legalja..ki érti ezt?

Karesz
VIP

Hozzászólás: # 60089Hozzászólás Karesz
2018.12.02. 13:30

Bubamara írta:
---Qgli--- írta:Ezek a kisfilmek annyi pro és kontra kérdést vetnek fel bennem, hogy ha leírnám, egy egész oldal is kevés lenne...
Ne fogd vissza magad. Ez egy igazán érdekes, értelmes téma, mellyel foglalkozni kell.
Engem is érdekelne Gábor...

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 60092Hozzászólás almatom
2018.12.02. 14:42

Karesz írta:Igen,sajnos egyre nagyobb teret hóditanak a dj-k.4 gyermekem egy siliba járt,jár jelenleg is,református iskola.Református bálra dj,abból is a legalja..ki érti ezt?
Nincs ezen semmi érthetetlen, Karesz,
A mostani fiatalság már eleve olyan zenéken nőtt fel, aminek semmi köze a hús-vér zenészekhez.
Azt hiszed érdekli őket egy Boney-M vagy egy ABBA?
Hip-hop, gengster rap, R&B, stb......csupa olyan műfaj, ami full elektronikus zene.
Szóval teljesen természetes, hogy felváltja a Dj a régi zenéket játszó zenészeket, zenekarokat.
Változik a világ, ez természetes folyamat.

Ezzel együtt idén 3 Dj-t fúrtunk meg, ahol eleve úgy indult a szervezés, hogy eredetileg Dj-t szerettek volna.....aztán mégiscsak zenekar lett.
Egy dolog biztos: SOHA nem fog egy Dj hangulatában elérni egy zenekart. Tehát még mindig azt mondom, hogy ha meghallgatnak egy jó bandát és egy jó Dj-t, akkor a zenekart fogják választani, természetesen ha a pénztárca engedi....

Karesz
VIP

Hozzászólás: # 60094Hozzászólás Karesz
2018.12.02. 16:15

Tomi,jogos amit mondasz,de gy Szilveszteri mulatságba,ahova adott esetben 10-15 ropi a beugró koponyánként,oda nem nagyon megy a mai fiatalság,több okból sem.Akkor az étterem tulajdonos,bál szervezező miért erőlteti?Aztán meg sir,hogy alig fogy a jegy...érthetetlen.
Van olyan éttermes ismerősöm,aki ragaszkodik egy adott zenészhez évek óta...nem tünik neki fel,hogy alig jönnek a bulira,mégis őt hivja.Nem azt mondom,hogy engem kellene,de ha valami,valaki miatt nem jön a vendég,csak el kellene gondolkodni a miérten is szerintem.A dj-vel sokszor ugyan ez a helyzet.Ez az amit nem értek...miért??

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 60097Hozzászólás almatom
2018.12.02. 19:28

Karesz írta:Tomi,jogos amit mondasz,de gy Szilveszteri mulatságba,ahova adott esetben 10-15 ropi a beugró koponyánként,oda nem nagyon megy a mai fiatalság,több okból sem.Akkor az étterem tulajdonos,bál szervezező miért erőlteti?Aztán meg sir,hogy alig fogy a jegy...érthetetlen.
Van olyan éttermes ismerősöm,aki ragaszkodik egy adott zenészhez évek óta...nem tünik neki fel,hogy alig jönnek a bulira,mégis őt hivja.Nem azt mondom,hogy engem kellene,de ha valami,valaki miatt nem jön a vendég,csak el kellene gondolkodni a miérten is szerintem.A dj-vel sokszor ugyan ez a helyzet.Ez az amit nem értek...miért??
Hát igen.....!
Ha a célközönség valóban inkább az 50 pluszos korosztály, akkor nem igazán értem én sem a Dj jelenlétét.......
A Dj-k alapvetően a onemanband formáció legnagyobb konkurenciája. Lehet, hogy sokat csalódott a tulaj a one man band "zenekarokban" és most ezért gondolja, hogy "nem kockáztat"?
Viszont Dj-re nem fog rárepülni a fent említett korosztály, az tuti........

Sambácsi
VIP
Hozzászólások a témában: 76
Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
Adott köszönetek: : 641 alkalommal
Kapott köszönetek: : 409 alkalommal

Hozzászólás: # 60100Hozzászólás Sambácsi
2018.12.02. 21:49

Szervusztok!

Ide illő tapasztalat.
Múlt szombaton énekesnőmmel teljesítettünk egy meghívást, óvodai jótékonysági bálon vettünk részt. Távolság:110 km.
Munka idő: 17:30-tól - 02-ig.
Szóbeli szerződés: "retró műsor".
A tények:
150 fő, fiatal szülők, párok, 20 és 40 között....
Este 9-ig fel nem álltak táncolni, mert vacsora után töltötték a szervezetet alkohollal, főleg az apák....
Utána beindult a buli, kb. másfél-két órás turnusokkal, de...
gyakran jöttek zeneszámot rendelni, elvárva, hogy gombnyomásra azonnal a személyes kívánságaik szóljanak.
mintha mi egy zenegép lettünk volna, melyet önző módon használhatnak.
Mikor egyszerre két hölgy ordított az arcomba, kéréseik érvényesüléséért, elszakadt bennem a cérna.
Megállítottam a bulit, és visszafogott árnyalatban közöltem a kedves közönséggel, hogy tőlünk telhetően igyekszünk a kéréseket teljesíteni, de vegyék figyelembe, hogy éneklés közben nem tudok beszélgetni a kérésekről."További kellemes szórakozást!" (Persze próbáltam mutogatással az énekesnőmre hárítani a feladatot.)
Feszes menet volt az éjszaka, de megoldottuk.
Konklúzió:
Nem biztos, hogy 65 évesen 20-30-as korosztálynak kell megfelelnem.
Vajon tényleg ennyire megváltozott a társadalom?
Nincs szórakozási kultúra?
Reménytelen?
Az én őskövület korosztályom remekül táncol, szórakozik....
Tudom, én a múlt századból maradtam itt.

Üdv.Sambácsi.

Új hozzászólás