|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
-
kissata
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 37
- Hangszer: KORG PA4X
- Adott köszönetek: : 934 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1006 alkalommal
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 122
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Re: Gumiszoba
Én nagyon is tudom PistiSiklai68 írta:Gyerekek! Azt kell hinnem, hogy tényleg kezdek kiöregedni a szakmából.... 14 éves koromtól, azaz 36 éve zenélek szilveszterkor, és idén még semmi... Ilyen még nem volt! Azt se tudom mit kell szilveszterkor csinálni, ha nem zenél az ember...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
93-tól haknizom, de a 2000-es évig elvből nem vállaltam szilvesztert. Pedig voltak felkéréseim és sokan hülyének néztek, mind a zenészek, mind a fogadó fél, hogy feltörekvő zenész létemre kerek-perec megmondtam szabad vagyok, de nem vállalom el. Mások meg összetették volna a kezüket minden buliért. Azt az egy napot a barátnőmmel (a mai feleségemmel) és a barátaimmal szerettem volna eltölteni.
Aztán jött az emberi butyutaságból adódóan túlmisztifikált 2000-es év, mikortól a szilveszteri bérek jelentőset ugrottak, ami már engem is elvarázsolt és beadtam a derekamat. Onnantól kezdve 16 évig minden szilveszteren játszottam én is. Hol zenekarban, hol egyedül. Elkurvultam
Majd tavaly megint bekattant nálam valami és arra jutottam, hogy ismételten felhagyok a szilveszteri zenéléssel. Igaz, most már kicsit dörzsöltem annyit mondok, hogy már foglalt vagyok. Pedig tavaly és idén is kerestek meg olyanok, akiknek már játszottam a korábbi években. Sőt idénytől már több olyan bulit is visszautasítottam amit korábban szemrebbenés nélkül elvállaltam volna, de mára már ilyen-olyan okból kifolyólag kényelmetlen számomra. Még annak árán is, hogy így megcsappant a bulijaim száma. És ez nem nagyképűség részemről, hanem valószínűleg a koromból és az életszituációm megváltozásából adódó szemléletváltásomnak köszönhető. Persze ezt nem mindenki lépheti meg, mert ki jobban, ki kevésbé van ráutalva a zenei bevételre, ki jobban, ki kevésbé élvezi a haknizást. Szándékosan nem zenélést írtam, mert a zenélés és a haknizás nem egy és ugyanaz. Zenélni lehet haknizás nélkül is. Nekem sem jön rosszul az ebből befolyt fizetéskiegészítés, de jelen helyzetben megint jobban dominál nálam a család, a barátok, a főállásomba fektetett energia és idő, és egyre erősödik bennem a haknizás ismert nyűgjeibe való belefásultság is. Sőt már egy ideje tervezem és egyre erősödik bennem a haknizás teljes abbahagyása is.
És tudod Pisti milyen jót szilvesztereztünk tavaly is a baráti társaságunkkal? Annyira nem bántam meg, hogy idén is visszautasítottam két felkérést. Azt mondják, hogy szellemileg az embernek két gyerekkora van. Egy kiskorában, egy meg idősen. Lehet nálam a második már most kezdődik.
Üdv.: Apelláta
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 160
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Lassan lehet nyitni egy “Dj” topic-ot felénk most a legnívósabb étterembe már dj lesz.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 148
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Ne fogd vissza magad. Ez egy igazán érdekes, értelmes téma, mellyel foglalkozni kell.---Qgli--- írta:Ezek a kisfilmek annyi pro és kontra kérdést vetnek fel bennem, hogy ha leírnám, egy egész oldal is kevés lenne...
Buba
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 304
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 755 alkalommal
Igen,sajnos egyre nagyobb teret hóditanak a dj-k.4 gyermekem egy siliba járt,jár jelenleg is,református iskola.Református bálra dj,abból is a legalja..ki érti ezt?
- Karesz
- VIP
Engem is érdekelne Gábor...Bubamara írta:Ne fogd vissza magad. Ez egy igazán érdekes, értelmes téma, mellyel foglalkozni kell.---Qgli--- írta:Ezek a kisfilmek annyi pro és kontra kérdést vetnek fel bennem, hogy ha leírnám, egy egész oldal is kevés lenne...
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 211
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Nincs ezen semmi érthetetlen, Karesz,Karesz írta:Igen,sajnos egyre nagyobb teret hóditanak a dj-k.4 gyermekem egy siliba járt,jár jelenleg is,református iskola.Református bálra dj,abból is a legalja..ki érti ezt?
A mostani fiatalság már eleve olyan zenéken nőtt fel, aminek semmi köze a hús-vér zenészekhez.
Azt hiszed érdekli őket egy Boney-M vagy egy ABBA?
Hip-hop, gengster rap, R&B, stb......csupa olyan műfaj, ami full elektronikus zene.
Szóval teljesen természetes, hogy felváltja a Dj a régi zenéket játszó zenészeket, zenekarokat.
Változik a világ, ez természetes folyamat.
Ezzel együtt idén 3 Dj-t fúrtunk meg, ahol eleve úgy indult a szervezés, hogy eredetileg Dj-t szerettek volna.....aztán mégiscsak zenekar lett.
Egy dolog biztos: SOHA nem fog egy Dj hangulatában elérni egy zenekart. Tehát még mindig azt mondom, hogy ha meghallgatnak egy jó bandát és egy jó Dj-t, akkor a zenekart fogják választani, természetesen ha a pénztárca engedi....
- Karesz
- VIP
Tomi,jogos amit mondasz,de gy Szilveszteri mulatságba,ahova adott esetben 10-15 ropi a beugró koponyánként,oda nem nagyon megy a mai fiatalság,több okból sem.Akkor az étterem tulajdonos,bál szervezező miért erőlteti?Aztán meg sir,hogy alig fogy a jegy...érthetetlen.
Van olyan éttermes ismerősöm,aki ragaszkodik egy adott zenészhez évek óta...nem tünik neki fel,hogy alig jönnek a bulira,mégis őt hivja.Nem azt mondom,hogy engem kellene,de ha valami,valaki miatt nem jön a vendég,csak el kellene gondolkodni a miérten is szerintem.A dj-vel sokszor ugyan ez a helyzet.Ez az amit nem értek...miért??
Van olyan éttermes ismerősöm,aki ragaszkodik egy adott zenészhez évek óta...nem tünik neki fel,hogy alig jönnek a bulira,mégis őt hivja.Nem azt mondom,hogy engem kellene,de ha valami,valaki miatt nem jön a vendég,csak el kellene gondolkodni a miérten is szerintem.A dj-vel sokszor ugyan ez a helyzet.Ez az amit nem értek...miért??
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 211
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Hát igen.....!Karesz írta:Tomi,jogos amit mondasz,de gy Szilveszteri mulatságba,ahova adott esetben 10-15 ropi a beugró koponyánként,oda nem nagyon megy a mai fiatalság,több okból sem.Akkor az étterem tulajdonos,bál szervezező miért erőlteti?Aztán meg sir,hogy alig fogy a jegy...érthetetlen.
Ha a célközönség valóban inkább az 50 pluszos korosztály, akkor nem igazán értem én sem a Dj jelenlétét.......
A Dj-k alapvetően a onemanband formáció legnagyobb konkurenciája. Lehet, hogy sokat csalódott a tulaj a one man band "zenekarokban" és most ezért gondolja, hogy "nem kockáztat"?
Viszont Dj-re nem fog rárepülni a fent említett korosztály, az tuti........
- Sambácsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 76
- Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
- Adott köszönetek: : 641 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
Szervusztok!
Ide illő tapasztalat.
Múlt szombaton énekesnőmmel teljesítettünk egy meghívást, óvodai jótékonysági bálon vettünk részt. Távolság:110 km.
Munka idő: 17:30-tól - 02-ig.
Szóbeli szerződés: "retró műsor".
A tények:
150 fő, fiatal szülők, párok, 20 és 40 között....
Este 9-ig fel nem álltak táncolni, mert vacsora után töltötték a szervezetet alkohollal, főleg az apák....
Utána beindult a buli, kb. másfél-két órás turnusokkal, de...
gyakran jöttek zeneszámot rendelni, elvárva, hogy gombnyomásra azonnal a személyes kívánságaik szóljanak.
mintha mi egy zenegép lettünk volna, melyet önző módon használhatnak.
Mikor egyszerre két hölgy ordított az arcomba, kéréseik érvényesüléséért, elszakadt bennem a cérna.
Megállítottam a bulit, és visszafogott árnyalatban közöltem a kedves közönséggel, hogy tőlünk telhetően igyekszünk a kéréseket teljesíteni, de vegyék figyelembe, hogy éneklés közben nem tudok beszélgetni a kérésekről."További kellemes szórakozást!" (Persze próbáltam mutogatással az énekesnőmre hárítani a feladatot.)
Feszes menet volt az éjszaka, de megoldottuk.
Konklúzió:
Nem biztos, hogy 65 évesen 20-30-as korosztálynak kell megfelelnem.
Vajon tényleg ennyire megváltozott a társadalom?
Nincs szórakozási kultúra?
Reménytelen?
Az én őskövület korosztályom remekül táncol, szórakozik....
Tudom, én a múlt századból maradtam itt.
Üdv.Sambácsi.
Ide illő tapasztalat.
Múlt szombaton énekesnőmmel teljesítettünk egy meghívást, óvodai jótékonysági bálon vettünk részt. Távolság:110 km.
Munka idő: 17:30-tól - 02-ig.
Szóbeli szerződés: "retró műsor".
A tények:
150 fő, fiatal szülők, párok, 20 és 40 között....
Este 9-ig fel nem álltak táncolni, mert vacsora után töltötték a szervezetet alkohollal, főleg az apák....
Utána beindult a buli, kb. másfél-két órás turnusokkal, de...
gyakran jöttek zeneszámot rendelni, elvárva, hogy gombnyomásra azonnal a személyes kívánságaik szóljanak.
mintha mi egy zenegép lettünk volna, melyet önző módon használhatnak.
Mikor egyszerre két hölgy ordított az arcomba, kéréseik érvényesüléséért, elszakadt bennem a cérna.
Megállítottam a bulit, és visszafogott árnyalatban közöltem a kedves közönséggel, hogy tőlünk telhetően igyekszünk a kéréseket teljesíteni, de vegyék figyelembe, hogy éneklés közben nem tudok beszélgetni a kérésekről."További kellemes szórakozást!" (Persze próbáltam mutogatással az énekesnőmre hárítani a feladatot.)
Feszes menet volt az éjszaka, de megoldottuk.
Konklúzió:
Nem biztos, hogy 65 évesen 20-30-as korosztálynak kell megfelelnem.
Vajon tényleg ennyire megváltozott a társadalom?
Nincs szórakozási kultúra?
Reménytelen?
Az én őskövület korosztályom remekül táncol, szórakozik....
Tudom, én a múlt századból maradtam itt.
Üdv.Sambácsi.