Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

BodziLalikirály
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 115
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 57915Hozzászólás BodziLalikirály
2018.05.01. 06:14

A jútyúbon 3-4 féle minőségben is fent lehet a videó (Low / SD / Mobile / HD / stb...) és ezen belül is lehet a formátuma is több féle (Flv / Webm / Mp4 / stb....).
yutube.jpg
yutube2.jpg
Adja magát, hogy a videó minőségéhez párosul az audió minősége is.... (bár ez nem mindig igaz...)
Mp4HD.jpg
Mp4Low.jpg
Webm.jpg
A legjobb audió minőség (az én tudomásom szerint) a FullHD felbontásnál és az Mp4-es formátumnál van amikor is 44,1kHz és 256kbps (de inkább csak 240 körüli) a mintavételezés.
Most ilyen videót nem szedtem le a próba kedvéért....

És akkor még ott van, hogy a feltöltéskor milyen audió formátumot (AAC / Mp3 / Mp2 / Wav / stb...) és minőséget tartalmazott a feltöltött videó file!!
Ugyanis a fentebb vizsgált videót én annó ebben a formátumban töltöttem fel a jútúbra:
wonderful.jpg
A jútyúb is, mint szinte mindegyik videó megosztó oldal konvertálja a videókat. Nem lehet tudni milyen algoritmussal és azt milyen minőségben teszik, de tudom, hogy amit régebben feltöltöttem videót, azt onnan letöltve és visszahallgatva már nagy minőségromlással hallható az audió rész benne...
De ugyanez igaz a fészbúkra; Videa-ra; stb... feltett videókra is...
Tehát mikor egy jútúb-to-mp3 letöltő programot használ valaki az onnan "igényelt" zeneszám megszerzésére, hiába van abban a letöltő programban, hogy az audiót 320kbps-el szedje le, azt nem tudja megteni, csak azt a 121-125kbps hangot felkonvertálja 320-ra. Ami persze a minőségen nem javít csak a méretét növeli!
És akkor a különböző számok közötti hangerő arányokról már ne is beszéljünk......
Voltam hangosítani egy rendezvényen ahol pendrive-on hoztak egy válogatás összeállítást... (mint kiderült a megnevezett oldalról leszedve a számokat)... Nos nem győztam a keverőn a potmétert állítgatni, mert egyik szám hangosabb volt a másik halkabb, tompább, stb......
Tehát így csináljunk válogatásalbumot ......
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

gabati
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 69
Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
Adott köszönetek: : 1152 alkalommal
Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 57927Hozzászólás gabati
2018.05.02. 09:48

" viszont a 3xpro-ban a torkomnak nagyon sokat segít ez a duplázó funkció."
Én is kiváncsi lennék erre a duplázó effektre, nekem is Korgom van, mégpedig Pa3 x Pro Musikant.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 286
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 57929Hozzászólás Asterix
2018.05.02. 13:17

Saját, dedikált gombja van, csak kapcsold be. Ott van a vokál gomb mellett...

gabati
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 57987Hozzászólás gabati
2018.05.11. 10:45

Mindenkinek kellemes hétvéget, jó bulit és jó szorakoztatást kívánok.

Siklai68
VIP
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
Adott köszönetek: : 601 alkalommal
Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 58027Hozzászólás Siklai68
2018.05.17. 06:39

Egy kicsit túl van spirázva , szerintem. Ez egy szerencsétlen baleset. Ettől függetlenül nem a gyerek a hibás. A gyermeki kíváncsiság a gyerek lételeme...
Szerintem az hibázott, aki ezt a kontaktust lehetővé tette: a vadaspark. Már a gondolattól is felforr az agyam, mikor majdan valmi okos elkezdi, hogy hol volt a tanár.....
A feleségem tanár és szerencsém van minden osztálykiránduláson résztvenni, mint segítő. Ugyanis a szülők nem hajlandóak, és ha mégis, akkor csak utasként jönnek, de a gyerekeikre vigyázni nem. Az is valószínű, hogy azt a szerencsétlen gyereket a szülei nem nagyon vitték ilyen helyre, mert akkor már ők is százszor elmondták volna neki, hogy nem szabad piszkálni az állatokat... Ettől függetlenül a vadaspark felelősége számomra egyértelmű.... :dash2: :dash2: :xx:

Sambácsi
VIP
Hozzászólások a témában: 76
Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
Adott köszönetek: : 641 alkalommal
Kapott köszönetek: : 409 alkalommal

Hozzászólás: # 58028Hozzászólás Sambácsi
2018.05.17. 07:52

[quote="Siklai68"]"Egy kicsit túl van spirázva , szerintem. "

Szerintem is túl van spilázva. :xx:
(Húsz évig táboroztattam általános iskolásokat baj nélkül)

gabati
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 58035Hozzászólás gabati
2018.05.18. 08:04

Uraim ! Ki jön Csiksomlyóra?

Karesz
VIP
Hozzászólások a témában: 304
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
Kapott köszönetek: : 755 alkalommal

Hozzászólás: # 58039Hozzászólás Karesz
2018.05.18. 21:59

powersparc írta:
Siklai68 írta:Egy kicsit túl van spirázva , szerintem. Ez egy szerencsétlen baleset.
Ettől függetlenül a vadaspark felelősége számomra egyértelmű....
Ez nyilvánvaló hogy a média felkapta, mert nekik "hír érték" (= sok olvasó), a faceb. meg teret enged az olyan indulatoknak, amik már akasztanák is a gyereket a családjával együtt, de itt azért csak történt valami, hogy ez történt, szóval tényleg nem sima bagatel ügy. Szerintem azért sem véletlen baleset, mert kiderült, hogy a gyerek előtte bottal hergelte az állatot és ezt a diáktársai mondták el a sajtónak. Így viszont tényleg megkérdőjelezhető szerintem, hogy a felügyelet: akár a vadaspark, akár az ott lévő kísérő szülők, akár a tanárok oldaláról mit (nem) tett épp adott pillanatban, előtte meg hogy hogyan is volt nevelve a gyerek. Minden esetre érdekes csak azért is, mert már egy gyermekjogvédő szervezet is megnyilatkozott az ügyben. Szóval áll a bál.
Nekem csak az a legfurcsább, hogy elvileg egy állatkertbe ha elvisznek gyerekeket, pár dolog el kell hangozzon előtte az iskolában is, különösen az állatok etetésének tiltása, a fegyelmezett viselkedés stb. (itt is voltak tiltó táblák). Meg pl. hogy az egész kirándulás mi okból is történik? Hogy a környezetükről és az élővilágról, felelősségről tanuljanak ezek a gyerekek már idejekorán. Egy ötödikes gyereknek meg ilyen reakciója van, hogy földhöz ver egy vemhes állatot??? Ez már rég nem a szelíd gyermeki kíváncsiság! Erről már illene biológiai ismeretei szerint is pár dolgot tudnia a srácnak milyen károkat okozhat. Kisebb gyerekek is felfogják, hogy az élő állat nem gumikacsa. Arra kíváncsi lettem volna, hogy az oroszlánt is merte-e volna így piszkálni, ami nála jóval nagyobb és erősebb. :?: :xx:
Ebben a cikkben nagyon jól le van irva minden szerintem...
https://kolozsvaros.com/2018/05/17/egy- ... ott-na-es/

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 58095Hozzászólás vigo01
2018.05.27. 02:14

A tegnap esti lagzin a menyasszony 22 órára úgy berugott, hogy odahányt a táncparkettre. Pont amikor a közös táncukat adták elő a vőlegénnyel. A ruhája is végig olyan lett. Felvitték a hotelszobába és már elő se jött. Nélküle azért érdekes egy lagzi. A menyasszonytáncot a vőlegény járta a férfiakkal is, ő nagyon jó fej volt. :)

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 148
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 58096Hozzászólás Bubamara
2018.05.27. 07:22

Ez azért odab@sz. :D

Buba