|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- BodziLalikirály
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 115
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Gumiszoba
A jútyúbon 3-4 féle minőségben is fent lehet a videó (Low / SD / Mobile / HD / stb...) és ezen belül is lehet a formátuma is több féle (Flv / Webm / Mp4 / stb....).
Adja magát, hogy a videó minőségéhez párosul az audió minősége is.... (bár ez nem mindig igaz...)
A legjobb audió minőség (az én tudomásom szerint) a FullHD felbontásnál és az Mp4-es formátumnál van amikor is 44,1kHz és 256kbps (de inkább csak 240 körüli) a mintavételezés.
Most ilyen videót nem szedtem le a próba kedvéért....
És akkor még ott van, hogy a feltöltéskor milyen audió formátumot (AAC / Mp3 / Mp2 / Wav / stb...) és minőséget tartalmazott a feltöltött videó file!!
Ugyanis a fentebb vizsgált videót én annó ebben a formátumban töltöttem fel a jútúbra:
A jútyúb is, mint szinte mindegyik videó megosztó oldal konvertálja a videókat. Nem lehet tudni milyen algoritmussal és azt milyen minőségben teszik, de tudom, hogy amit régebben feltöltöttem videót, azt onnan letöltve és visszahallgatva már nagy minőségromlással hallható az audió rész benne...
De ugyanez igaz a fészbúkra; Videa-ra; stb... feltett videókra is...
Tehát mikor egy jútúb-to-mp3 letöltő programot használ valaki az onnan "igényelt" zeneszám megszerzésére, hiába van abban a letöltő programban, hogy az audiót 320kbps-el szedje le, azt nem tudja megteni, csak azt a 121-125kbps hangot felkonvertálja 320-ra. Ami persze a minőségen nem javít csak a méretét növeli!
És akkor a különböző számok közötti hangerő arányokról már ne is beszéljünk......
Voltam hangosítani egy rendezvényen ahol pendrive-on hoztak egy válogatás összeállítást... (mint kiderült a megnevezett oldalról leszedve a számokat)... Nos nem győztam a keverőn a potmétert állítgatni, mert egyik szám hangosabb volt a másik halkabb, tompább, stb......
Tehát így csináljunk válogatásalbumot ......
Adja magát, hogy a videó minőségéhez párosul az audió minősége is.... (bár ez nem mindig igaz...)
A legjobb audió minőség (az én tudomásom szerint) a FullHD felbontásnál és az Mp4-es formátumnál van amikor is 44,1kHz és 256kbps (de inkább csak 240 körüli) a mintavételezés.
Most ilyen videót nem szedtem le a próba kedvéért....
És akkor még ott van, hogy a feltöltéskor milyen audió formátumot (AAC / Mp3 / Mp2 / Wav / stb...) és minőséget tartalmazott a feltöltött videó file!!
Ugyanis a fentebb vizsgált videót én annó ebben a formátumban töltöttem fel a jútúbra:
A jútyúb is, mint szinte mindegyik videó megosztó oldal konvertálja a videókat. Nem lehet tudni milyen algoritmussal és azt milyen minőségben teszik, de tudom, hogy amit régebben feltöltöttem videót, azt onnan letöltve és visszahallgatva már nagy minőségromlással hallható az audió rész benne...
De ugyanez igaz a fészbúkra; Videa-ra; stb... feltett videókra is...
Tehát mikor egy jútúb-to-mp3 letöltő programot használ valaki az onnan "igényelt" zeneszám megszerzésére, hiába van abban a letöltő programban, hogy az audiót 320kbps-el szedje le, azt nem tudja megteni, csak azt a 121-125kbps hangot felkonvertálja 320-ra. Ami persze a minőségen nem javít csak a méretét növeli!
És akkor a különböző számok közötti hangerő arányokról már ne is beszéljünk......
Voltam hangosítani egy rendezvényen ahol pendrive-on hoztak egy válogatás összeállítást... (mint kiderült a megnevezett oldalról leszedve a számokat)... Nos nem győztam a keverőn a potmétert állítgatni, mert egyik szám hangosabb volt a másik halkabb, tompább, stb......
Tehát így csináljunk válogatásalbumot ......
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
-
gabati
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 69
- Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
- Adott köszönetek: : 1152 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
- Kapcsolat:
" viszont a 3xpro-ban a torkomnak nagyon sokat segít ez a duplázó funkció."
Én is kiváncsi lennék erre a duplázó effektre, nekem is Korgom van, mégpedig Pa3 x Pro Musikant.
Én is kiváncsi lennék erre a duplázó effektre, nekem is Korgom van, mégpedig Pa3 x Pro Musikant.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 286
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
-
gabati
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
- Siklai68
- VIP
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
- Adott köszönetek: : 601 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
- Kapcsolat:
Egy kicsit túl van spirázva , szerintem. Ez egy szerencsétlen baleset. Ettől függetlenül nem a gyerek a hibás. A gyermeki kíváncsiság a gyerek lételeme...
Szerintem az hibázott, aki ezt a kontaktust lehetővé tette: a vadaspark. Már a gondolattól is felforr az agyam, mikor majdan valmi okos elkezdi, hogy hol volt a tanár.....
A feleségem tanár és szerencsém van minden osztálykiránduláson résztvenni, mint segítő. Ugyanis a szülők nem hajlandóak, és ha mégis, akkor csak utasként jönnek, de a gyerekeikre vigyázni nem. Az is valószínű, hogy azt a szerencsétlen gyereket a szülei nem nagyon vitték ilyen helyre, mert akkor már ők is százszor elmondták volna neki, hogy nem szabad piszkálni az állatokat... Ettől függetlenül a vadaspark felelősége számomra egyértelmű....

Szerintem az hibázott, aki ezt a kontaktust lehetővé tette: a vadaspark. Már a gondolattól is felforr az agyam, mikor majdan valmi okos elkezdi, hogy hol volt a tanár.....
A feleségem tanár és szerencsém van minden osztálykiránduláson résztvenni, mint segítő. Ugyanis a szülők nem hajlandóak, és ha mégis, akkor csak utasként jönnek, de a gyerekeikre vigyázni nem. Az is valószínű, hogy azt a szerencsétlen gyereket a szülei nem nagyon vitték ilyen helyre, mert akkor már ők is százszor elmondták volna neki, hogy nem szabad piszkálni az állatokat... Ettől függetlenül a vadaspark felelősége számomra egyértelmű....
- Sambácsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 76
- Hangszer: Yamaha Tyros2,Yamaha F310-TBS, YRS 23.
- Adott köszönetek: : 641 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 409 alkalommal
[quote="Siklai68"]"Egy kicsit túl van spirázva , szerintem. "
Szerintem is túl van spilázva.
(Húsz évig táboroztattam általános iskolásokat baj nélkül)
Szerintem is túl van spilázva.
(Húsz évig táboroztattam általános iskolásokat baj nélkül)
-
gabati
- Kiemelt tag
- Kapcsolat:
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 304
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1928 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 755 alkalommal
Ebben a cikkben nagyon jól le van irva minden szerintem...powersparc írta:Ez nyilvánvaló hogy a média felkapta, mert nekik "hír érték" (= sok olvasó), a faceb. meg teret enged az olyan indulatoknak, amik már akasztanák is a gyereket a családjával együtt, de itt azért csak történt valami, hogy ez történt, szóval tényleg nem sima bagatel ügy. Szerintem azért sem véletlen baleset, mert kiderült, hogy a gyerek előtte bottal hergelte az állatot és ezt a diáktársai mondták el a sajtónak. Így viszont tényleg megkérdőjelezhető szerintem, hogy a felügyelet: akár a vadaspark, akár az ott lévő kísérő szülők, akár a tanárok oldaláról mit (nem) tett épp adott pillanatban, előtte meg hogy hogyan is volt nevelve a gyerek. Minden esetre érdekes csak azért is, mert már egy gyermekjogvédő szervezet is megnyilatkozott az ügyben. Szóval áll a bál.Siklai68 írta:Egy kicsit túl van spirázva , szerintem. Ez egy szerencsétlen baleset.
Ettől függetlenül a vadaspark felelősége számomra egyértelmű....
Nekem csak az a legfurcsább, hogy elvileg egy állatkertbe ha elvisznek gyerekeket, pár dolog el kell hangozzon előtte az iskolában is, különösen az állatok etetésének tiltása, a fegyelmezett viselkedés stb. (itt is voltak tiltó táblák). Meg pl. hogy az egész kirándulás mi okból is történik? Hogy a környezetükről és az élővilágról, felelősségről tanuljanak ezek a gyerekek már idejekorán. Egy ötödikes gyereknek meg ilyen reakciója van, hogy földhöz ver egy vemhes állatot??? Ez már rég nem a szelíd gyermeki kíváncsiság! Erről már illene biológiai ismeretei szerint is pár dolgot tudnia a srácnak milyen károkat okozhat. Kisebb gyerekek is felfogják, hogy az élő állat nem gumikacsa. Arra kíváncsi lettem volna, hogy az oroszlánt is merte-e volna így piszkálni, ami nála jóval nagyobb és erősebb.![]()
https://kolozsvaros.com/2018/05/17/egy- ... ott-na-es/
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 160
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
A tegnap esti lagzin a menyasszony 22 órára úgy berugott, hogy odahányt a táncparkettre. Pont amikor a közös táncukat adták elő a vőlegénnyel. A ruhája is végig olyan lett. Felvitték a hotelszobába és már elő se jött. Nélküle azért érdekes egy lagzi. A menyasszonytáncot a vőlegény járta a férfiakkal is, ő nagyon jó fej volt. 
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 148
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal