Asterix írta:
Köszi a kimerítő infót.
Tudnál 1 ajánlást megfogalmazni? Ami az összes közül neked legjobban tetszett és már csak hab a tortán, ha esetleg ezt ár/érték arányban is megtennéd.
Köszi

SZia Laci!
Nehéz ezt így összeszedni!
Trevis:
2 ilyen láda beltéren bárhova elég, de még szabadtéren is, igaz ott az "érzéshez kell sub"! Minőség terén Ez a legjobb, olyan koncert hangot kap az ember amit csak egy full Kv2-ből hallottam most a Pako-ban!
Minőség pipálva, árban viszont húzós,( 730/db bruttó ár) még akkor is ha valaki esetlegesen olcsóbban hozzájut!
Trevis 12"
Lásd itt! Szintén nagyon tetszett!, De 1 mély szerintem mindenképp kell! Koncertesnek mondanám még mindig a hangképet illetően! Szintén csak akkor igaz a jó vétel, rá ha olcsóbban beszerezhető!
2db "8-as és 1 sub rendszerben a legjobb!/ Kicsi könnyű megfelelő minőség! 2db 12"-esnek is 1 sub,d e nagy helyen 2db sub is kevés lehet, hangnyomásban oldalanként 2-őt javasol a gyártó! Egy budapesti jazz band most frontba vesz 2db 12"-est oldalanként 2 subbal és 6 vagy 8 db kontrollnak 8"-as ládát!
Bruttó Árban húzós, szintén hangsúlyozom, csak ha jó áron megvehető....
A magyar gyártás és alkatrészpótlás szakértelem és gyors javítás miatt őket preferálom picit magasabb ár miatt is!
RCF és dB közt a dB 605D-je volt a legjobb! A TT és a Dv sorozat szerintem nem ér annyival többet! Jobban szól, de számomra nem annyival! nem adott olyan érzés különbséget mint amit a KV2 nyújtott !
db oprea 605D 2 db 500eft, 2db dB SUb 15D 540eft!
--------------------------------------------------------------
SUm: 1,04Mft
RCF TT22A: Rossz ár/érték arány 750eft/db! ! Legalábbis ua. ennyiért a Trevis 15" szerintem hangminőségben lenyomja! Ua úgy 1200Hz-től már a driver látja el a feladatát mint a Trevisben, 700-800watt alapból ! A 15 Trevist hallottam magában bőven elég! Csak Szabadtérre kell alá láda! A TT22A alá viszont szerintem érdemes beltéren is! Legalábbis engem a próbateremben nem győzött meg!
TT08-as kis top 500et/db! Hozzá 1 sub Minimum: 1,2- 1,3 misi egy 2.1-es rendszer!
AZ NX-ről külön nem alkotnék véleményt! Hangminőségben nem igazán érződött sokkal jobbnak mint az ART sorozat! Nem azt mondom,hogy nem jobb, csak számorma ár/érték arányban kevés az érzet!
ART sorozat! Helyette inkább dB! Már csak azért is, mert 100eft /Bruttóval több az RCF art 15" a dB 605D-től, sajnos hangminőségben pont fordítva van!
Flexys-t sajnos nem tudtam hallgatni! Ár/értékben hangosítóktól hallottam, hogy elfogadható alternatíva lehet!
SUbok terén! Nekem a dB sub 18D tetszett a legjobban! Legöblösebben, teltebben ment elég mélyre! A többi is használható, de én inkább azokat diszkó zenére vagy szabadtéren tolnám... Szóval nem azt mondom, nem használható, a fülemnek hangminőségben ez tetszett! Persze a KV2-es benga nagy subjától ez sem volt semmire.---de az egy koncert sub volt, amit az életben nem szállítana az ember vendéglátóba!
DVaS08-ra lettem volna még kíváncsi sajnos nem volt lehetőség meghallgatni!
RCF- szintén ua ez ami a dB-nél, hazsnálható semmi extra!
Jah, csak hogy adatokkal hogy játszanak: A dB sub 05 D sub elvileg 30Hztől dolgozik... Érdekes a 100eft-al drágább /299eft/ sub 15D már csak 35-150Hz-ig, ezt is -10dB-n tudja, +-3dB-n már 40Hz-lesz belőle...
A KV2 Kx1.2-es subja szerintem jó ár érték arányt képvisel!( 250/db-!) 38Hz-et tud +-3dB-n! Ha nincs hajtva 32Hz-az! Súlyban is nagyjából egyformák! EZt a subot már hallottam QSC Ksubbal összenézve! Hiába 500wattal kisebb a teljesítménye, hangban nem volt 2x hangosabb, max picit hangosabb, de érzetre a KV messzebb szólt! A "K" jobban terített! A K sub egyébként 380eft, így emiatt is értem az ár/érték arányt!
Ké2 kis top és egy KX1.2-es- vagy esetleg 330eft-ért egy EX1.2-es jó választás lehet, 2.1 -es rendszer esetén!
KV2 top: AZ ES a legjobb egyértelműen! A KX top szerintem belépő nála, így ott lehet keresgélni más márkáknál!
Az ex 6 nem rossz, csak az ára :teljesítmény/hangnyomás tekintetében szerintem drága!
AZ Ex26, már jobb! CSak itt már a 576eft-os darab ár az amin elgondolkozik az ember! Itt már én az ex10-et venném! 500watt! Nagyobb hangnyomás! Vastagabb hang jellemzi!És szintén ua ennyi!
2.1-ben 1,3 misi!
Az ES-ről már annyit írtam, hogy azt még hozzá kell tenni:
550eft egy
Ilyen közép magas Modul! Abszolút HIG-END minőséget kapunk 1-1,1 misibe! Ez alá kell egy sub! AZ ES1.5 passzol alá, cirka 320eft/db! És akkor még nem beszéltünk a meghajtásáról, hisz ez aktív meghajtású modul, NO erősítés! KV2 gyári erősítő cucc esetén az 700-800eft... Gyanítom, mint minden ilyen komolyabb rendszer esetén meglehet hajtani mással, de nem vagyok benne biztos, hogy ua. olyan eredményt kapunk!
Persze ez a cucc bőven jó szabadtéren is! 1misi a 2 top, 300-400egy jó digi vég! +Aktív sub... 2 misi alatt nehezen megúszható..
Kérdés: Van e értelme ilyen szinten beruházni? Pakolni.... Ilyenkor áldoz be az ember a minőség oltárán..
Kb ennyi!
Még egyszer hozzáteszem! A Trevist csak azért favorizálom sokszor, mert olyan áron jutottam hozzá, ami mellett nem versenyezhetett más ha más komponenst néztem: pl. súly, méret...esetleg teljesítmény! Jelen bruttó árak szerint nehezen rúg labdába ezen a piacon, már csak amiatt mert a neve ismeretlen...
Üdv: Zeneboy