Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 5190Hozzászólás Asterix
2012.04.29. 11:24

Zeneboy írta:SUM: Akinek nagy hang kell és 2 topláda, az K12!
Akinek jobb minőség és kisebb hang és inkább 1 subot visz, annak K10!
-------------------------------------
RCF & dB között!
dB jobb! RCF TT szériától sem estem hanyatt!ua így a dB DVX-e sem győzött meg,hogy annyival érdemes többet adni! RCF esetén igen, dB esetén nem! Konkrétan a dB 605D magasan jobb mint az RCF art 715, 712! A Cromo szériája is ver alsó RCF-ket!
A 605D-nek volt egy komplex hangképe, és az értékesítő szerint tartaléka ami miatt jobb választás!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Trevis:
12-es kb. 2x hangosabbnak hallatszik, ua olyan kivezérlés, és beállítás mellett!
Széles sávú presetben érezhetően több mély! A közép kiemelkedően zenei, akusztikus zenével koncertes megszólalása van! Érezhető a különbség, hogy nem egy tömzsi ládából jön a hang!
Köszi a kimerítő infót.
Tudnál 1 ajánlást megfogalmazni? Ami az összes közül neked legjobban tetszett és már csak hab a tortán, ha esetleg ezt ár/érték arányban is megtennéd.
Köszi ;)

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 5191Hozzászólás Zeneboy
2012.04.29. 11:44

Asterix írta: Köszi a kimerítő infót.
Tudnál 1 ajánlást megfogalmazni? Ami az összes közül neked legjobban tetszett és már csak hab a tortán, ha esetleg ezt ár/érték arányban is megtennéd.
Köszi ;)

SZia Laci!
Nehéz ezt így összeszedni!

Trevis:
2 ilyen láda beltéren bárhova elég, de még szabadtéren is, igaz ott az "érzéshez kell sub"! Minőség terén Ez a legjobb, olyan koncert hangot kap az ember amit csak egy full Kv2-ből hallottam most a Pako-ban!

Minőség pipálva, árban viszont húzós,( 730/db bruttó ár) még akkor is ha valaki esetlegesen olcsóbban hozzájut!

Trevis 12" Lásd itt! Szintén nagyon tetszett!, De 1 mély szerintem mindenképp kell! Koncertesnek mondanám még mindig a hangképet illetően! Szintén csak akkor igaz a jó vétel, rá ha olcsóbban beszerezhető!
2db "8-as és 1 sub rendszerben a legjobb!/ Kicsi könnyű megfelelő minőség! 2db 12"-esnek is 1 sub,d e nagy helyen 2db sub is kevés lehet, hangnyomásban oldalanként 2-őt javasol a gyártó! Egy budapesti jazz band most frontba vesz 2db 12"-est oldalanként 2 subbal és 6 vagy 8 db kontrollnak 8"-as ládát!
Bruttó Árban húzós, szintén hangsúlyozom, csak ha jó áron megvehető....

A magyar gyártás és alkatrészpótlás szakértelem és gyors javítás miatt őket preferálom picit magasabb ár miatt is!

RCF és dB közt a dB 605D-je volt a legjobb! A TT és a Dv sorozat szerintem nem ér annyival többet! Jobban szól, de számomra nem annyival! nem adott olyan érzés különbséget mint amit a KV2 nyújtott !
db oprea 605D 2 db 500eft, 2db dB SUb 15D 540eft!
--------------------------------------------------------------
SUm: 1,04Mft

RCF TT22A: Rossz ár/érték arány 750eft/db! ! Legalábbis ua. ennyiért a Trevis 15" szerintem hangminőségben lenyomja! Ua úgy 1200Hz-től már a driver látja el a feladatát mint a Trevisben, 700-800watt alapból ! A 15 Trevist hallottam magában bőven elég! Csak Szabadtérre kell alá láda! A TT22A alá viszont szerintem érdemes beltéren is! Legalábbis engem a próbateremben nem győzött meg!
TT08-as kis top 500et/db! Hozzá 1 sub Minimum: 1,2- 1,3 misi egy 2.1-es rendszer!

AZ NX-ről külön nem alkotnék véleményt! Hangminőségben nem igazán érződött sokkal jobbnak mint az ART sorozat! Nem azt mondom,hogy nem jobb, csak számorma ár/érték arányban kevés az érzet!

ART sorozat! Helyette inkább dB! Már csak azért is, mert 100eft /Bruttóval több az RCF art 15" a dB 605D-től, sajnos hangminőségben pont fordítva van!
Flexys-t sajnos nem tudtam hallgatni! Ár/értékben hangosítóktól hallottam, hogy elfogadható alternatíva lehet!

SUbok terén! Nekem a dB sub 18D tetszett a legjobban! Legöblösebben, teltebben ment elég mélyre! A többi is használható, de én inkább azokat diszkó zenére vagy szabadtéren tolnám... Szóval nem azt mondom, nem használható, a fülemnek hangminőségben ez tetszett! Persze a KV2-es benga nagy subjától ez sem volt semmire.---de az egy koncert sub volt, amit az életben nem szállítana az ember vendéglátóba! :mrgreen:
DVaS08-ra lettem volna még kíváncsi sajnos nem volt lehetőség meghallgatni!

RCF- szintén ua ez ami a dB-nél, hazsnálható semmi extra!

Jah, csak hogy adatokkal hogy játszanak: A dB sub 05 D sub elvileg 30Hztől dolgozik... Érdekes a 100eft-al drágább /299eft/ sub 15D már csak 35-150Hz-ig, ezt is -10dB-n tudja, +-3dB-n már 40Hz-lesz belőle...

A KV2 Kx1.2-es subja szerintem jó ár érték arányt képvisel!( 250/db-!) 38Hz-et tud +-3dB-n! Ha nincs hajtva 32Hz-az! Súlyban is nagyjából egyformák! EZt a subot már hallottam QSC Ksubbal összenézve! Hiába 500wattal kisebb a teljesítménye, hangban nem volt 2x hangosabb, max picit hangosabb, de érzetre a KV messzebb szólt! A "K" jobban terített! A K sub egyébként 380eft, így emiatt is értem az ár/érték arányt!

Ké2 kis top és egy KX1.2-es- vagy esetleg 330eft-ért egy EX1.2-es jó választás lehet, 2.1 -es rendszer esetén!

KV2 top: AZ ES a legjobb egyértelműen! A KX top szerintem belépő nála, így ott lehet keresgélni más márkáknál!
Az ex 6 nem rossz, csak az ára :teljesítmény/hangnyomás tekintetében szerintem drága!
AZ Ex26, már jobb! CSak itt már a 576eft-os darab ár az amin elgondolkozik az ember! Itt már én az ex10-et venném! 500watt! Nagyobb hangnyomás! Vastagabb hang jellemzi!És szintén ua ennyi!

2.1-ben 1,3 misi!
Az ES-ről már annyit írtam, hogy azt még hozzá kell tenni:
550eft egy Ilyen közép magas Modul! Abszolút HIG-END minőséget kapunk 1-1,1 misibe! Ez alá kell egy sub! AZ ES1.5 passzol alá, cirka 320eft/db! És akkor még nem beszéltünk a meghajtásáról, hisz ez aktív meghajtású modul, NO erősítés! KV2 gyári erősítő cucc esetén az 700-800eft... Gyanítom, mint minden ilyen komolyabb rendszer esetén meglehet hajtani mással, de nem vagyok benne biztos, hogy ua. olyan eredményt kapunk!
Persze ez a cucc bőven jó szabadtéren is! 1misi a 2 top, 300-400egy jó digi vég! +Aktív sub... 2 misi alatt nehezen megúszható..

Kérdés: Van e értelme ilyen szinten beruházni? Pakolni.... Ilyenkor áldoz be az ember a minőség oltárán..

Kb ennyi!

Még egyszer hozzáteszem! A Trevist csak azért favorizálom sokszor, mert olyan áron jutottam hozzá, ami mellett nem versenyezhetett más ha más komponenst néztem: pl. súly, méret...esetleg teljesítmény! Jelen bruttó árak szerint nehezen rúg labdába ezen a piacon, már csak amiatt mert a neve ismeretlen...

Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

pap66
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 16
Hangszer: hammond
Adott köszönetek: : 153 alkalommal
Kapott köszönetek: : 107 alkalommal

Hozzászólás: # 5193Hozzászólás pap66
2012.04.29. 12:03

Sziasztok!
Szerintem annak oka van,hogy a KV2 analóg erosítést használ.Az EX szériát tobb évig tesztelték,itt a 10-es kitesz annyit mint másik gyártónál a 12,sőt 15 is,ezért nem gyártanak 15-ös ládát.
Viszont fő céljuk,hogy egyik komponens sem haladja meg a 30-34kg-ot
Ha felépülök én is kipróbálom már azt a Trevist.
Péter

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 5224Hozzászólás Zeneboy
2012.04.30. 18:02

pap66!

Vigyél mellé egy ládát...Magába is hallani egy jó fülnek dolgokat, de úgy lesz az igazi mérce ha van mellette valami, és van mihez viszonyítani!

ui: Érdemes egyeztetni előre, mert nekem is az udvaron -meg mivel van némi ismeretségem- rakták össze a cájgot , MEg sokat van demóba kint a cucc, mert bizony így viszik, ha kipróbálják! AZ alább említett neves BUDAPEST Jazz Band, is tudott volna gondolom mást venni, de mikor kipróbálták, rögtön ezt rendelték! Gondolom ott azért fülekben nincs gond...

Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

pap66
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 5261Hozzászólás pap66
2012.05.01. 14:59

Kollégák!
Ma volt időm kicsit olvasgatni külföldi fórumokon aktiv hangrendszerekről.Német és amerikai mérnöki tesztek eredményei :hangképben-szerintem mint zenésznek
ez a legfontosabb - röviden fogalmazva a Yami DSR115 vitte el a pálmát maga mögött hagyva RCF TT25-t,Mackie-t,Qsc-t.No ez érdekes! Én is meghallgatnám valahol!

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 134
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 5285Hozzászólás beejaybudai
2012.05.02. 10:29

Sziasztok!

Egy ismerősöm aktív sub vásárlás előtt van és tőlem kért tanácsot, hogy mit vegyen.
Árban 150.000 Ft környékén gondolkozik.
Amik eddig szóba jöttek:
- Behringer B1500D
- Behringer B1800D
- Wharfedale Titan Sub A15

Egy pár Mackie TH15A topja van, ehhez szeretne egy subot.

Sajnos ezeket a mélyeket én sem ismerem, csak neten olvasgattam utánuk. Ha esetleg valakinek van személyes tapasztalata ezekkel kapcsolatban, leírhatná. De természetesen más alternatíva is szóba jöhet, hasonló árban.

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

csepi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Hozzászólás: # 5286Hozzászólás csepi
2012.05.02. 11:35

pap66 írta:Kollégák!
Ma volt időm kicsit olvasgatni külföldi fórumokon aktiv hangrendszerekről.Német és amerikai mérnöki tesztek eredményei :hangképben-szerintem mint zenésznek
ez a legfontosabb - röviden fogalmazva a Yami DSR115 vitte el a pálmát maga mögött hagyva RCF TT25-t,Mackie-t,Qsc-t.No ez érdekes! Én is meghallgatnám valahol!
Szia! Ez érdekes nagyon. A Yamiról hazai oldalakat böngészve szinte semmit nem találtam... Amit viszont láttam az a súlya 60 font(kb 27 kiló) és az ára 300 körül. Ja és nagy hangnyomás mellett 1300watt! Csak nehéz... vagy csak én vagyok a lusta. :xx:

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 134
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 5287Hozzászólás beejaybudai
2012.05.02. 12:16

Szerintem is nehéz! A dB 605D "csak" 250e Ft. és kevesebb, mint 13 kg! Nekem a "kistesói" vannak (405D), de szerintem ebben az árkategóriában nincs nála jobb. Körülbelül az RCF ART 400-as szériával vetekszik, viszont azok jóval drágábbak és még nehezebbek is. A 605D pedig - ahogy Zeneboy is írta - az ART 700-as toppok méltó ellenfele (vagy talán jobb is). Lehet, hogy a Yami jobb, de vajon annyival, hogy megéri 50 ezerrel többet fizetni érte (illetve egy pár esetében 100 ezerrel), amellett, hogy a Yamik kétszer nehezebbek?

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 5293Hozzászólás Asterix
2012.05.02. 18:47

A méret a lényeg, nem a súly szerintem. A méret, hogy az autóba beférjen a cucc. Mindenki a súlyon van kiakadva. Ha egy férfi nem képes felemelni egy 20-25 kilós hangfalat, akkor ott már nagyon nagy baj van.
Ráadásul mindenki a hangfal súlyával van elfoglalva. Az én legnehezebb cuccom a Korg Pa3x a Tajti féle keménytokban. Sokkal nehezebb, mint bármi a cuccaim közül.
A Roland G-70-et is mindenki gond nélkül cipeli, csak a hangfal legyen könnyű. :lol:

pap66
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 5301Hozzászólás pap66
2012.05.02. 20:06

Szia Asterix !
A végén még idazad lesz a Yami hangfalakkal kapcsolatban!Hallottad már a DSR szériát?
P.

Új hozzászólás