Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato

Hozzászólás: # 35873Hozzászólás Apelláta
2015.09.18. 14:01

Ha nincsenek nagy igényeid (de ennyi összegért nem is lehet), akkor osztom jamy1 véleményét. Ebben az árfekvésben (amit te néztél az 28 900 Ft) még a Soundstation NEOMIX-202FX keverő 32 900 Ft-ért, vagy az Alesis Multimix 4 USBFX 29 899 Ft-ért jöhetne szóba. Az Alesis hátránya, hogy csak kétsávos EQ-ja van, de feltételezhetően jobb minőségű cucc.

Üdv.: Apelláta

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 104
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 35916Hozzászólás vigo01
2015.09.20. 02:06

http://www.fiio.hu/index.php/frontpage/ ... ito-detail
Ezt vásároltam, mivel az Audya nem küldi meg elég erővel a fülesemet. Ezzel a kütyüvel kb 3x-os erővel szólal meg, tudom ajánlani.

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

orfeusz2
Újonc
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Roland va7
Adott köszönetek: : 61 alkalommal
Kapott köszönetek: : 54 alkalommal

Hozzászólás: # 35917Hozzászólás orfeusz2
2015.09.20. 11:52

Apelláta írta:Ha nincsenek nagy igényeid (de ennyi összegért nem is lehet), akkor osztom jamy1 véleményét. Ebben az árfekvésben (amit te néztél az 28 900 Ft) még a Soundstation NEOMIX-202FX keverő 32 900 Ft-ért, vagy az Alesis Multimix 4 USBFX 29 899 Ft-ért jöhetne szóba. Az Alesis hátránya, hogy csak kétsávos EQ-ja van, de feltételezhetően jobb minőségű cucc.

Mivel csak hobbizenéléshez kel, nincs nagy igényem.Ennél olcsóbb effektest meg nem találtam(újat)
Köszönöm a válaszokat neked és jammy1-nek!

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 86
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Hozzászólás: # 35921Hozzászólás forissandor
2015.09.21. 06:40

Üdv az uraknak!

Szombaton hangfalnézőben voltam, három típust próbáltam ki, mint emlékeztek 15-ös topládákról van szó, amit lehetőleg sub nélkül használnék helyhiány miatt, de ha úgy kívánja a terem, akkor alá mehet egy HK Pro Audio Sub.
A három típus a következő volt, egy helyen próbáltam, saját keverővel, sajt hangszerrel:
DB Opera 915 : Kompakt, nagyon nagy hangerővel bíró hangfal, szép mély tartománnyal, kifejezetten szép magas tartománnyal, a közepe lyukas, audio doboknál bántóan hiányzik a közép tartomány, masszív, minőségi anyagból építve, könnyű, hordozható hangfal. Alátéve egy Sub 18 DB-t leesett rólam a gatya, kiváló választás annak, aki discozik vagy zenél és olyan a műsora, ami modern, discos hangzásra épül.
JBL Eon 615: Csalódás. Sem hangképben, sem hangnyomásban nem hasonlítható össze a DB-vel, mosott középmagas tartomány, mélye kevesebb, bár kis hangerőn szépen szól, nagy hangerőn az egész egy katyvasz. Viszont szép, esztétikus kialakítás, minőségi műanyag, szemmel láthatóan a legtartósabb felépítés.
Electro Voice ELX 15 P: Made in Csájna. Baromira gyenge felépítés, sérülékeny műanyag, könnyen karcolódik, sőt, tokot sem lehet hozzá kapni. Használható monitorként, beépített digitális kütyü a hátuljában, beépített crossover, menthető beállítások. De a hangja kurva jó. Nem olyan mély, mint a 915, de nagyon feszes, tiszta hangképe van, 15-ös létére van közepe, elégséges a hangnyomása, ha egy jó mikrofont rákötsz azt is hallod benne, hogy lecsúszik az énekesnő sliccén a cipzár.

Nehéz döntés, szívem szerint a JBL házba tenném az EV-t a DB mélyeivel. Mivel ezt nem lehet, a DB és az EV között vacillálok. Az ár versenyben (pedig óriási kedvezményem van a DB-re) még mindig beljebb lennék 350 euróval ha az EV-t választom. Na alszom rá egyet, és megrendelem. :D

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 35923Hozzászólás Apelláta
2015.09.21. 08:25

Sanyi!

Nekem eddig is a EV ELX-ek így hallatlanul is, de a különböző hallott infók alapján nagyon bizalomgerjesztőnek tűntek, és a mostani írásod is ebben erősít meg. Én ezek alapján egyértelműen az EV-t venném. Jobban szól, és még olcsóbb is.
Az ELX el kapcsolatosan írt sérülékeny műanyag házat megdöbbenve olvasom. :o Mert én eddig határozottan úgy tudtam, hogy fadobozos. A fényképek is erre utalnak. Most ismét megnéztem az EV oldalán, és ott 9 rétegű, 15 mm-es fát írnak.
Ja, és elírtad, mert nem ELX 15P, hanem ELX 115P.

Üdv.: Apelláta

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 134
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 35926Hozzászólás beejaybudai
2015.09.21. 09:03

Szerintem ZLX akart az lenni...
Nekem lassan másfél éve vannak ilyen hangfalaim. A hangképével teljesen elégedett vagyok, hangerőben viszont kicsit gyenge. Mélyládával kiegészítve nagyon jól szólnak.
Ja, és én gyári tokkal együtt vettem, de nagyon gyengusz, jobban jársz ha csináltatsz hozzá...

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 35927Hozzászólás Adames
2015.09.21. 09:10

Sanyi minden bizonnyal elírhatta a típus számot Api! Ő a műanyag házas, hátul digitális kijelzésű ZLX 15P hangfalat tesztelte, és nem a fából készült ELX 115P-t.
A véleményem egyébként a következő:
- Az új JBL műanyag hangfal tetszetős, sőt....talán külsőleg a legszebb, de mit sem ér a szép külső, ha gyengén szól a hangfal.
- A EV ZLX szériája külsőleg az is jól néz ki, de baromira sérülékeny mint írta is Sanyi. Hangképe nagyon szép, sőt, még a fa ELX-et is veri, mert nagyon jól belőtték a DSP-jét. Viszont.......hangerőben meg nagyon, nagyon kevés! Az ELX is csak egy picivel hangosabb, mint a műanyag ZLX! Már pedig akinek kell azért a hangerő, annak nem igazán ajánlott egyik sem. :roll: Pedig a hangzásuk amúgy tényleg jó, de hát....hiába. Hangosításról beszélünk, és oda meg sovány.
- A dB Opera 915 (nekem is ez van most) Sanyi nagyon jól leírta, és osztom a véleményét róla! Előnye, hogy mobilis jószág, kényelmes vinni, strapabíró anyagból van, és kúrva nagy hangnyomásra képes 131dB, és szub sem kell alá. Negatív, hogy a középben gyengébb, és ezt Sanyi is észrevette. Viszont.....ha a dalokat megfelelő volume arányban állítja be hozzá az ember, akkor ezen a közép hangzáson lehet javítani, és úgy már azért nem olyan rossz!

Én még amire kíváncsi lennék, az a Yamaha DXR szériás hangfalai. Mostanában túl sokan elkezdték dicsérni. :PPP
Bár.....szerintem ebben az árfekvésben mindegyiknek van valami gyíkja sajnos. :lol:

jamy1
VIP
Hozzászólások a témában: 103
Hangszer: Mac Mini
Adott köszönetek: : 457 alkalommal
Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 35929Hozzászólás jamy1
2015.09.21. 11:24

:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.10.09. 17:23-kor.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 491
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 35930Hozzászólás Asterix
2015.09.21. 14:14

forissandor írta:Mivel ezt nem lehet, a DB és az EV között vacillálok. Az ár versenyben (pedig óriási kedvezményem van a DB-re) még mindig beljebb lennék 350 euróval ha az EV-t választom. Na alszom rá egyet, és megrendelem. :D
Nem tudom mennyi az árkedvezményed a dB-re, de Thomannál olcsóbb volt az EV ELX115P, mint Bélánál a dB915DX.
Itt Egerben használnak hangosításra ELX115P-t. Állítólag melegszik és túlvezérlés esetén képes lekapcsolni a védelem olyankor is, amikor még nem kéne.
Bélapátfalván a Kisgrófo koncerten volt digit kijelzős EV hangfal is a kifelé szóló "nagy" cuccban. A technikus folyamatosan ugrált a hangfalhoz állítgatni, mert folyamatosan bejelzett a limiter... :lol:

Mcmiki
VIP
Hozzászólások a témában: 49
Hangszer: Roland Bk-5
Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
Kapott köszönetek: : 712 alkalommal

Hozzászólás: # 35931Hozzászólás Mcmiki
2015.09.21. 14:17

Sziasztok!
Már ha amúgy is ez a téma, nekem is lenne egy kérdésem:
Szeretnék egy harmadik hangfalat, leginkább a biztonságért,ha netán valamelyik elhalgatna buli közben, ezen kivül jó lenne monitornak is. Kb. egyforma árban van Ev Zlx15p vagy Rcf Art 710mkII. Tudom,hogy sok különbség van a kettö között,de összességében melyik lenne jobb választás? dB 602D hangfalakhoz melyik párosulna jobban a kettö közül? Köszi!

Üdv. Miki!

Új hozzászólás