|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Ha nincsenek nagy igényeid (de ennyi összegért nem is lehet), akkor osztom jamy1 véleményét. Ebben az árfekvésben (amit te néztél az 28 900 Ft) még a Soundstation NEOMIX-202FX keverő 32 900 Ft-ért, vagy az Alesis Multimix 4 USBFX 29 899 Ft-ért jöhetne szóba. Az Alesis hátránya, hogy csak kétsávos EQ-ja van, de feltételezhetően jobb minőségű cucc.
Üdv.: Apelláta
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 104
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
http://www.fiio.hu/index.php/frontpage/ ... ito-detail
Ezt vásároltam, mivel az Audya nem küldi meg elég erővel a fülesemet. Ezzel a kütyüvel kb 3x-os erővel szólal meg, tudom ajánlani.
Ezt vásároltam, mivel az Audya nem küldi meg elég erővel a fülesemet. Ezzel a kütyüvel kb 3x-os erővel szólal meg, tudom ajánlani.
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
-
orfeusz2
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Roland va7
- Adott köszönetek: : 61 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 54 alkalommal
Apelláta írta:Ha nincsenek nagy igényeid (de ennyi összegért nem is lehet), akkor osztom jamy1 véleményét. Ebben az árfekvésben (amit te néztél az 28 900 Ft) még a Soundstation NEOMIX-202FX keverő 32 900 Ft-ért, vagy az Alesis Multimix 4 USBFX 29 899 Ft-ért jöhetne szóba. Az Alesis hátránya, hogy csak kétsávos EQ-ja van, de feltételezhetően jobb minőségű cucc.
Mivel csak hobbizenéléshez kel, nincs nagy igényem.Ennél olcsóbb effektest meg nem találtam(újat)
Köszönöm a válaszokat neked és jammy1-nek!
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 86
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Üdv az uraknak!
Szombaton hangfalnézőben voltam, három típust próbáltam ki, mint emlékeztek 15-ös topládákról van szó, amit lehetőleg sub nélkül használnék helyhiány miatt, de ha úgy kívánja a terem, akkor alá mehet egy HK Pro Audio Sub.
A három típus a következő volt, egy helyen próbáltam, saját keverővel, sajt hangszerrel:
DB Opera 915 : Kompakt, nagyon nagy hangerővel bíró hangfal, szép mély tartománnyal, kifejezetten szép magas tartománnyal, a közepe lyukas, audio doboknál bántóan hiányzik a közép tartomány, masszív, minőségi anyagból építve, könnyű, hordozható hangfal. Alátéve egy Sub 18 DB-t leesett rólam a gatya, kiváló választás annak, aki discozik vagy zenél és olyan a műsora, ami modern, discos hangzásra épül.
JBL Eon 615: Csalódás. Sem hangképben, sem hangnyomásban nem hasonlítható össze a DB-vel, mosott középmagas tartomány, mélye kevesebb, bár kis hangerőn szépen szól, nagy hangerőn az egész egy katyvasz. Viszont szép, esztétikus kialakítás, minőségi műanyag, szemmel láthatóan a legtartósabb felépítés.
Electro Voice ELX 15 P: Made in Csájna. Baromira gyenge felépítés, sérülékeny műanyag, könnyen karcolódik, sőt, tokot sem lehet hozzá kapni. Használható monitorként, beépített digitális kütyü a hátuljában, beépített crossover, menthető beállítások. De a hangja kurva jó. Nem olyan mély, mint a 915, de nagyon feszes, tiszta hangképe van, 15-ös létére van közepe, elégséges a hangnyomása, ha egy jó mikrofont rákötsz azt is hallod benne, hogy lecsúszik az énekesnő sliccén a cipzár.
Nehéz döntés, szívem szerint a JBL házba tenném az EV-t a DB mélyeivel. Mivel ezt nem lehet, a DB és az EV között vacillálok. Az ár versenyben (pedig óriási kedvezményem van a DB-re) még mindig beljebb lennék 350 euróval ha az EV-t választom. Na alszom rá egyet, és megrendelem.
Szombaton hangfalnézőben voltam, három típust próbáltam ki, mint emlékeztek 15-ös topládákról van szó, amit lehetőleg sub nélkül használnék helyhiány miatt, de ha úgy kívánja a terem, akkor alá mehet egy HK Pro Audio Sub.
A három típus a következő volt, egy helyen próbáltam, saját keverővel, sajt hangszerrel:
DB Opera 915 : Kompakt, nagyon nagy hangerővel bíró hangfal, szép mély tartománnyal, kifejezetten szép magas tartománnyal, a közepe lyukas, audio doboknál bántóan hiányzik a közép tartomány, masszív, minőségi anyagból építve, könnyű, hordozható hangfal. Alátéve egy Sub 18 DB-t leesett rólam a gatya, kiváló választás annak, aki discozik vagy zenél és olyan a műsora, ami modern, discos hangzásra épül.
JBL Eon 615: Csalódás. Sem hangképben, sem hangnyomásban nem hasonlítható össze a DB-vel, mosott középmagas tartomány, mélye kevesebb, bár kis hangerőn szépen szól, nagy hangerőn az egész egy katyvasz. Viszont szép, esztétikus kialakítás, minőségi műanyag, szemmel láthatóan a legtartósabb felépítés.
Electro Voice ELX 15 P: Made in Csájna. Baromira gyenge felépítés, sérülékeny műanyag, könnyen karcolódik, sőt, tokot sem lehet hozzá kapni. Használható monitorként, beépített digitális kütyü a hátuljában, beépített crossover, menthető beállítások. De a hangja kurva jó. Nem olyan mély, mint a 915, de nagyon feszes, tiszta hangképe van, 15-ös létére van közepe, elégséges a hangnyomása, ha egy jó mikrofont rákötsz azt is hallod benne, hogy lecsúszik az énekesnő sliccén a cipzár.
Nehéz döntés, szívem szerint a JBL házba tenném az EV-t a DB mélyeivel. Mivel ezt nem lehet, a DB és az EV között vacillálok. Az ár versenyben (pedig óriási kedvezményem van a DB-re) még mindig beljebb lennék 350 euróval ha az EV-t választom. Na alszom rá egyet, és megrendelem.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Sanyi!
Nekem eddig is a EV ELX-ek így hallatlanul is, de a különböző hallott infók alapján nagyon bizalomgerjesztőnek tűntek, és a mostani írásod is ebben erősít meg. Én ezek alapján egyértelműen az EV-t venném. Jobban szól, és még olcsóbb is.
Az ELX el kapcsolatosan írt sérülékeny műanyag házat megdöbbenve olvasom.
Mert én eddig határozottan úgy tudtam, hogy fadobozos. A fényképek is erre utalnak. Most ismét megnéztem az EV oldalán, és ott 9 rétegű, 15 mm-es fát írnak.
Ja, és elírtad, mert nem ELX 15P, hanem ELX 115P.
Nekem eddig is a EV ELX-ek így hallatlanul is, de a különböző hallott infók alapján nagyon bizalomgerjesztőnek tűntek, és a mostani írásod is ebben erősít meg. Én ezek alapján egyértelműen az EV-t venném. Jobban szól, és még olcsóbb is.
Az ELX el kapcsolatosan írt sérülékeny műanyag házat megdöbbenve olvasom.
Ja, és elírtad, mert nem ELX 15P, hanem ELX 115P.
Üdv.: Apelláta
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 134
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Szerintem ZLX akart az lenni...
Nekem lassan másfél éve vannak ilyen hangfalaim. A hangképével teljesen elégedett vagyok, hangerőben viszont kicsit gyenge. Mélyládával kiegészítve nagyon jól szólnak.
Ja, és én gyári tokkal együtt vettem, de nagyon gyengusz, jobban jársz ha csináltatsz hozzá...
Nekem lassan másfél éve vannak ilyen hangfalaim. A hangképével teljesen elégedett vagyok, hangerőben viszont kicsit gyenge. Mélyládával kiegészítve nagyon jól szólnak.
Ja, és én gyári tokkal együtt vettem, de nagyon gyengusz, jobban jársz ha csináltatsz hozzá...
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 312
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Sanyi minden bizonnyal elírhatta a típus számot Api! Ő a műanyag házas, hátul digitális kijelzésű ZLX 15P hangfalat tesztelte, és nem a fából készült ELX 115P-t.
A véleményem egyébként a következő:
- Az új JBL műanyag hangfal tetszetős, sőt....talán külsőleg a legszebb, de mit sem ér a szép külső, ha gyengén szól a hangfal.
- A EV ZLX szériája külsőleg az is jól néz ki, de baromira sérülékeny mint írta is Sanyi. Hangképe nagyon szép, sőt, még a fa ELX-et is veri, mert nagyon jól belőtték a DSP-jét. Viszont.......hangerőben meg nagyon, nagyon kevés! Az ELX is csak egy picivel hangosabb, mint a műanyag ZLX! Már pedig akinek kell azért a hangerő, annak nem igazán ajánlott egyik sem.
Pedig a hangzásuk amúgy tényleg jó, de hát....hiába. Hangosításról beszélünk, és oda meg sovány.
- A dB Opera 915 (nekem is ez van most) Sanyi nagyon jól leírta, és osztom a véleményét róla! Előnye, hogy mobilis jószág, kényelmes vinni, strapabíró anyagból van, és kúrva nagy hangnyomásra képes 131dB, és szub sem kell alá. Negatív, hogy a középben gyengébb, és ezt Sanyi is észrevette. Viszont.....ha a dalokat megfelelő volume arányban állítja be hozzá az ember, akkor ezen a közép hangzáson lehet javítani, és úgy már azért nem olyan rossz!
Én még amire kíváncsi lennék, az a Yamaha DXR szériás hangfalai. Mostanában túl sokan elkezdték dicsérni.
Bár.....szerintem ebben az árfekvésben mindegyiknek van valami gyíkja sajnos.
A véleményem egyébként a következő:
- Az új JBL műanyag hangfal tetszetős, sőt....talán külsőleg a legszebb, de mit sem ér a szép külső, ha gyengén szól a hangfal.
- A EV ZLX szériája külsőleg az is jól néz ki, de baromira sérülékeny mint írta is Sanyi. Hangképe nagyon szép, sőt, még a fa ELX-et is veri, mert nagyon jól belőtték a DSP-jét. Viszont.......hangerőben meg nagyon, nagyon kevés! Az ELX is csak egy picivel hangosabb, mint a műanyag ZLX! Már pedig akinek kell azért a hangerő, annak nem igazán ajánlott egyik sem.
- A dB Opera 915 (nekem is ez van most) Sanyi nagyon jól leírta, és osztom a véleményét róla! Előnye, hogy mobilis jószág, kényelmes vinni, strapabíró anyagból van, és kúrva nagy hangnyomásra képes 131dB, és szub sem kell alá. Negatív, hogy a középben gyengébb, és ezt Sanyi is észrevette. Viszont.....ha a dalokat megfelelő volume arányban állítja be hozzá az ember, akkor ezen a közép hangzáson lehet javítani, és úgy már azért nem olyan rossz!
Én még amire kíváncsi lennék, az a Yamaha DXR szériás hangfalai. Mostanában túl sokan elkezdték dicsérni.
Bár.....szerintem ebben az árfekvésben mindegyiknek van valami gyíkja sajnos.
- jamy1
- VIP
- Hozzászólások a témában: 103
- Hangszer: Mac Mini
- Adott köszönetek: : 457 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 338 alkalommal
- Kapcsolat:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jamy1 2016.10.09. 17:23-kor.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 491
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Nem tudom mennyi az árkedvezményed a dB-re, de Thomannál olcsóbb volt az EV ELX115P, mint Bélánál a dB915DX.forissandor írta:Mivel ezt nem lehet, a DB és az EV között vacillálok. Az ár versenyben (pedig óriási kedvezményem van a DB-re) még mindig beljebb lennék 350 euróval ha az EV-t választom. Na alszom rá egyet, és megrendelem.
Itt Egerben használnak hangosításra ELX115P-t. Állítólag melegszik és túlvezérlés esetén képes lekapcsolni a védelem olyankor is, amikor még nem kéne.
Bélapátfalván a Kisgrófo koncerten volt digit kijelzős EV hangfal is a kifelé szóló "nagy" cuccban. A technikus folyamatosan ugrált a hangfalhoz állítgatni, mert folyamatosan bejelzett a limiter...
- Mcmiki
- VIP
- Hozzászólások a témában: 49
- Hangszer: Roland Bk-5
- Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 712 alkalommal
Sziasztok!
Már ha amúgy is ez a téma, nekem is lenne egy kérdésem:
Szeretnék egy harmadik hangfalat, leginkább a biztonságért,ha netán valamelyik elhalgatna buli közben, ezen kivül jó lenne monitornak is. Kb. egyforma árban van Ev Zlx15p vagy Rcf Art 710mkII. Tudom,hogy sok különbség van a kettö között,de összességében melyik lenne jobb választás? dB 602D hangfalakhoz melyik párosulna jobban a kettö közül? Köszi!
Már ha amúgy is ez a téma, nekem is lenne egy kérdésem:
Szeretnék egy harmadik hangfalat, leginkább a biztonságért,ha netán valamelyik elhalgatna buli közben, ezen kivül jó lenne monitornak is. Kb. egyforma árban van Ev Zlx15p vagy Rcf Art 710mkII. Tudom,hogy sok különbség van a kettö között,de összességében melyik lenne jobb választás? dB 602D hangfalakhoz melyik párosulna jobban a kettö közül? Köszi!
Üdv. Miki!