Asterix írta:de korán kell jönnöd, mert délben már a lakodalomban kell nyomni az ipart...
Délben?!!!???
Szent szar...!!!
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Moderátor: Moderátorok
Asterix írta:de korán kell jönnöd, mert délben már a lakodalomban kell nyomni az ipart...
Na én ebbe belerogynék az tuti! 16 órán keresztül húzni-nyomni,egyedül énekelni... Irigylem az energiáidat Laci! Csak remélni tudom, hogy a javadalmazásod méltó arányban van ehhez az ember feletti teljesítményhez!Asterix írta:Délben harmonikával a lányos háznál, majd Poroszló széléről átsétálunk 1 szál harmonika kísérettel a templomig és az étteremig. Innentől kezdve hajnalig már a szintin, esetleg vacsora közben még egy kis herfli.
És ehhez hozzátartozik, hogy a déli harmonikázás előtt már be kell szerelnem az étterembe a teljes felszerelésemet, fiamnak rá kell készülnie a vőfélységre, lányomnak a videóra. Nehéz napunk lesz...
Pedig ezen a környéken ez a helyzet. Mikor még apámék zenéltek délben mindig meg kellett szólalni, utána búcsúztató, kísérni a menetet a hivatalba, templomba. És még közbe a fél települést is bejárták. Több km-t kísérték a menetet. volt hogy reggel 7-kor fejezték be.tacso írta:Na én ebbe belerogynék az tuti! 16 órán keresztül húzni-nyomni,egyedül énekelni... Irigylem az energiáidat Laci! Csak remélni tudom, hogy a javadalmazásod méltó arányban van ehhez az ember feletti teljesítményhez!Asterix írta:Délben harmonikával a lányos háznál, majd Poroszló széléről átsétálunk 1 szál harmonika kísérettel a templomig és az étteremig. Innentől kezdve hajnalig már a szintin, esetleg vacsora közben még egy kis herfli.
És ehhez hozzátartozik, hogy a déli harmonikázás előtt már be kell szerelnem az étterembe a teljes felszerelésemet, fiamnak rá kell készülnie a vőfélységre, lányomnak a videóra. Nehéz napunk lesz...
Még annak idején a 90-es évek vége felé én is csináltam ilyet, de azt csak zenekarral ment ( dob+basszusgitár+zongora+szaxofon )! Volt olyan, hogy déltől kellett játszani, mi meg már be voltunk szerelve 11-kor és azt mondták, ha már be vagyunk szerelve, akkor kezdjük el! Másnap reggel fél kilencig nyomtuk. Volt olyan vendég, aki reggelre már negyedszer rúgott be!Matya89 írta:Mikor még apámék zenéltek délben mindig meg kellett szólalni, utána búcsúztató, kísérni a menetet a hivatalba, templomba.