Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - használhatósági tapasztalatok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

tacso
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Korg - használhatósági tapasztalatok

Hozzászólás: # 35369Hozzászólás tacso
2015.09.03. 13:07

Asterix írta:de korán kell jönnöd, mert délben már a lakodalomban kell nyomni az ipart... :777

Délben?!!!??? :shock:

Szent szar...!!!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 103
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 35370Hozzászólás Asterix
2015.09.03. 13:27

Délben harmonikával a lányos háznál, majd Poroszló széléről átsétálunk 1 szál harmonika kísérettel a templomig és az étteremig. Innentől kezdve hajnalig már a szintin, esetleg vacsora közben még egy kis herfli.
És ehhez hozzátartozik, hogy a déli harmonikázás előtt már be kell szerelnem az étterembe a teljes felszerelésemet, fiamnak rá kell készülnie a vőfélységre, lányomnak a videóra. Nehéz napunk lesz... :777

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 35372Hozzászólás Asterix
2015.09.03. 14:11

Nem tudom, melyik arranger az, amelyik mellé nem kell muzsikálni és úgy szól, mint egy cd, mert én még azzal nem találkoztam, pedig 1-2 hangszer megfordult már nálam.
És nem azért, mert a hangszer nem lenne képes többre, nem. Szerintem a cégek eleve nem is akarnak magas minőséget beletenni a hangszerekbe. Csak vegyük alapul a Tyros hangszert. Szólnak a stílusai, ahogy szólnak. Utána ugyanabba a hangszerbe tegyük bele a Camaro, vagy a külön megvásárolható packok stílusait. Ég és föld a különbség a kettő között... Talán 3-4 stílust használok a belső készletből, a többi az külső... A Musikant hangszer volt az, amiből több stílust lehetett használni, de hát az már ugye eleve egy Yamaha szóhasználattal élve pack... :777

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 35375Hozzászólás Asterix
2015.09.03. 14:20

Korg.de adatai:

Pa4X INTERNATIONAL 76 Tasten
Euro 4402,00

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 27
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 35378Hozzászólás Adames
2015.09.03. 14:55

A PA3-ban már jobban szól a MIDI? Hm..... :roll: Ez számomra csak azért érdekes kijelentés, mert volt már nem egy olyan MIDI fájlom amit odaadtam PA3 tulajdonosnak, mert megtetszett az illetőnek ahogy nálam a PA2-ből hallotta. Aztán megdöbbenve írta, hogy nem érti, hogy nála meg mért szól szarabbul. Még nekem is elküldte MP3-ba felvéve, hogy hallgassam már meg én is, hogy szerintem mi lehet az oka vajon.... :roll: Pedig semmi extra nem volt a dalban. És ezt már több embertől is hallottam azóta!

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 79
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 35379Hozzászólás ---Qgli---
2015.09.03. 15:24

Semmivel sem szól jobban. Ámítás az egész. Sőt, a pa2x sem szól jobban, mint a pa800. És ennél fogva a pa3x sem szól jobban, mint a pa800. Sőt még tovább megyek: Vannak stílusok, amik a pa3x-ben nem szólnak úgy, mint az elődjében a pa800-ban.
Még tovább fokozom: Vannak olyan gagyiul megcsinált stílusok a pa3x-ben, amiknél arra nem voltak képesek a készítőik, hogy visszahallgassák, hogy egyáltalán mit játszottak fel, mert néha mellément a játék és a stílusban úgy maradt benne.
Vicc az egész...
Ezek a hangszergyártók olyan szinten röhögnek és lenézik az ilyen "one man band" zenészeket, hogy siralmas.

tacso
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 35384Hozzászólás tacso
2015.09.03. 15:49

Asterix írta:Délben harmonikával a lányos háznál, majd Poroszló széléről átsétálunk 1 szál harmonika kísérettel a templomig és az étteremig. Innentől kezdve hajnalig már a szintin, esetleg vacsora közben még egy kis herfli.
És ehhez hozzátartozik, hogy a déli harmonikázás előtt már be kell szerelnem az étterembe a teljes felszerelésemet, fiamnak rá kell készülnie a vőfélységre, lányomnak a videóra. Nehéz napunk lesz... :777
Na én ebbe belerogynék az tuti! 16 órán keresztül húzni-nyomni,egyedül énekelni... Irigylem az energiáidat Laci! Csak remélni tudom, hogy a javadalmazásod méltó arányban van ehhez az ember feletti teljesítményhez!

tacso
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 35385Hozzászólás tacso
2015.09.03. 15:54

[quote="powersparc"]Na, akkor akinek a nagy melegtől még nincs agymenése, annak mjad lesz a másik "mérföldkőtől", ugyanis van már Korg Liverpool is! :rolf:
http://www.korg.com/us/products/synthesizers/liverpool/

Szegény Microarrangert megizélgették egy kicsit.... :D
Fogadok hogy még pénzt is fognak kérni érte! :dash2:

Matya89
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Korg Pa3xLE, Yamaha S770
Adott köszönetek: : 69 alkalommal
Kapott köszönetek: : 92 alkalommal

Hozzászólás: # 35387Hozzászólás Matya89
2015.09.03. 16:09

tacso írta:
Asterix írta:Délben harmonikával a lányos háznál, majd Poroszló széléről átsétálunk 1 szál harmonika kísérettel a templomig és az étteremig. Innentől kezdve hajnalig már a szintin, esetleg vacsora közben még egy kis herfli.
Na én ebbe belerogynék az tuti! 16 órán keresztül húzni-nyomni,egyedül énekelni... Irigylem az energiáidat Laci! Csak remélni tudom, hogy a javadalmazásod méltó arányban van ehhez az ember feletti teljesítményhez!
Pedig ezen a környéken ez a helyzet. Mikor még apámék zenéltek délben mindig meg kellett szólalni, utána búcsúztató, kísérni a menetet a hivatalba, templomba. És még közbe a fél települést is bejárták. Több km-t kísérték a menetet. volt hogy reggel 7-kor fejezték be.

Én is egyedül játszom. Szerencsére már azért már nem mindig kell ilyen hosszú időt zenélni, de azért fárasztó egyedül lehúzni az egészet. Egy lagzira lehet számolni kb 10-18 óra hosszát. Legalább is mifelénk.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 79
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 973 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal

Hozzászólás: # 35388Hozzászólás ---Qgli---
2015.09.03. 16:23

Matya89 írta:Mikor még apámék zenéltek délben mindig meg kellett szólalni, utána búcsúztató, kísérni a menetet a hivatalba, templomba.
Még annak idején a 90-es évek vége felé én is csináltam ilyet, de azt csak zenekarral ment ( dob+basszusgitár+zongora+szaxofon )! Volt olyan, hogy déltől kellett játszani, mi meg már be voltunk szerelve 11-kor és azt mondták, ha már be vagyunk szerelve, akkor kezdjük el! Másnap reggel fél kilencig nyomtuk. Volt olyan vendég, aki reggelre már negyedszer rúgott be!

Ma már ilyen lagzit nem válalok el. Leghamarabb 17:00-kor kezdek zenélni, ha valakinek korábban kell zene, akkor hívjon mást. Nekem nincs szükségem arra, hogy egy ilyen lagzi kikészítse a torkomat.
....pláne a lagzis menet....leizzadok az úton és egész éjszaka "rothadok" a saját levemben...ááá

Új hozzászólás