Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Ketron szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Attila
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 97
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Ketron - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 23240Hozzászólás Attila
2014.03.15. 08:28

A "jakab féle kezelési módszer" sajnos elég gyakori, (legyen szó bármelyik gyártó hangszeréről). Nem rég írtam a chat falon u.ezt a véleményt a Korgal kapcsolatban. Példám a számítógép volt: - ha nem tanultam meg helyesen használni, azért nem a Windows a hibás ! "Hülye ez a gép !" - jelszóval nem lehet elintézni :!: A megoldás pedig nem a restart !
NEM SZABAD mindenféle ismeretlen anyagot, ilyen-olyan Set-eket beleerőltetni ! Látom nagyon sok hirdetésben, "feltőltve stilusokkal, midivel,.....mindennel" :dash2: Na ez a baj !!!

Megismerni, megtanulni, dolgozni rajta és megszeretni - ez lenne a helyes út :777

Atti

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 26
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 23252Hozzászólás Gyuley
2014.03.15. 14:47

marton1974 írta:Gyuley.
Én nem adok másodpercenként 1000 parancsot a KETRON-nak,mert felesleges..
Ezen nem csodálkozom, otthon a szobában ez felesleges is lenne :lol:
marton1974 írta:Gyuley.
Yamaha cuccokkal tele van az internet.De azok 80%-a gagyi és használhatatlan.De sokan megveszik a YAMAHA-t mert a szomszédnak is az van,és majd segít beállítani,kezelni.. :777
Te is megvetted már ebben az évben a nem egy darab gagyi Yamahát, de jól mondod, érteni kellene hozzá, nem egyből legagyizni és eladni, aztán újból megvenni, és isteníteni, aztán megint eladni és gagyizni! :shock: ez ám a kontraszt amit te itt előadsz időnként!
marton1974 írta:
Szerintem meg azért nincs elterjedve többek közt a KETRON,mert olyanok akik nem értenek hozzá,olyan dolgokat terjesztenek el róla ami 90%-a nem is takarja a valóságot.
Na mindegy.Mindenkinek magánügye kinek melyik hangszer áll közelebb a szívéhez.Nem vagyunk egyformák.Ha neked a YAMAHA akkor hát legyen. :777

Először is, a Ketron fagyások létező dolgok voltak, nem tudom ma is azok-e, mert az itt elhangzottak alapján már sokat javult a operációs rendszer, és van egy pár ember itt a fórumon akinek adok a szavára, de pár éve több SD1, és Audya tulaj is ezért adta el a hangszerét, mert több lakziban, buliban is beállt a hangszer mint délben a nap!

Másodszor, én nem vagyok se Yamahás, se Korg-os, se Ketronos, se semmi márkafüggőséges, egyszerűen egy használható hangszert akartam, amit sok cserélgetés után meg is találtam a T2 személyében, amitől most sajna meg kellett válnom, de már nyugodt szívvel merek megint venni egy ilyet, mert én már be tudom úgy lőni, és kiaknázni a lehetőségeit, hogy kapaszkodhat az összes arranger mellette, ez elképzelhető hogy a Ketronnal is így lenne, vagy egy Korg-al, mert amit ki lehet,azt én kihozom a hangszerből!

Bubám!

Tudom hogy nem a szíved csücske a Yamaha, emlékszel mikor nyomkodtuk együtt az SD1-et, és a T2-t, na akkor még a T2 igen szarul szólalt meg az SD1 mellett, ezek tények!
Viszont most nyugodt szívvel mellé tenném a T2-met(ha még meglenne :lol: ) bármelyik Ketron mellé, és lennének szemkerekedések, és nem az KETRON javára!

Lesz még Ketronom, ez biztos, már régi vágyam, csak mindig bizalmatlan voltam a márkával szemben, és nem azért mert nem tudnám kezelni,mert olyan hangszer nincs, ami nekem gondot okozna kezelés terén! :777

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 433
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 23256Hozzászólás marton1974
2014.03.15. 16:06

Nem vagyok én se márka függő.De az biztos hogy nálam megszólalást nézve a favorit a KETRON.

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 23257Hozzászólás Gyuley
2014.03.15. 16:42

Talán mert ez az egyetlen modell, ami egyből "viszonylag" jól, tetszetősen megszólal, de a vsti-hez még ezek is messze vannak, kivéve az Audya stílusaiban az audio groov részeket, mert az egy az egyben élő hangszeres felvétel, ami szintén egy jól masterelt hangszersáv!

És tudod, mikor valaki arról próbál meggyőzni, hogy a Ketron mennyire realisztikusan szól, akkor erre azt mondom, hogy ez csak részben igaz, ugyanis az esetek 90%-ban köze nincs a hangszerek megszólalásának a valósághoz abban sem, sokkal inkább egy jól masterelt, és kompresszált, alapból efektezett hangot, összképet hallok, aminek semmi köze egy hangszer tényleges akusztikus megszólalásához,csak úgy "ala natur", ha egy zenekart meghallgatsz egy próbateremben erősítők, hangzásjavítók, és egyéb kütyük nélkül, vagy ha már játszottál, vagy próbáltál unplugd-ban(csak akusztikus hangszerekkel), akkor tudnád miről beszélek, mert úgy alapból az a hangzás eladhatatlan is lenne elektronikus kütyük, és egyéb csilli villi effektek közbeiktatása nélkül, csak hogy tisztán lássunk, és azért, hogy hagyjuk már ezt a realisztikus dumát, előbb meg kellene fújni egy szaxit, vagy megpengetni egy dobgitárt, esetleg beülni egy dobszerkó mögé, és püfölni akkor rájönnél mit jelent az hogy realisztikus, hát nem azt ahogyan az Audya dobsávja, vagy gitársávja megszólal!

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 23260Hozzászólás Bubamara
2014.03.15. 16:56

Gyula!

Nem mondanám így ki, hogy nem szívem csücske a Yamaha, (vagy hogy bármi nem lenne az. Ha olyan a hangja amit én szeretek és műszakilag megfelel az elvárásaimnak, tőlem ráírhatják azt is hogy LG, ORION, vagy Samsung)
Vannak olyan termékeik, melyekre igen csak felnézek, pl 9000 pro, de a Tyros szériával sincs semmi problémám, ráadásul a világ legjobb és legmegbízhatóbb szinti billentyűzete is tőlük származik, melyet a saját színpadi gépeiken túl jónéhány más gyártó hangszerében is megtalálsz. Egy etalon, melyet nem győzök csodálni. (Yamaha DX7.2 billentyűje az M1, O1Wpro, Trinity, i30, Triton, 9000 pro és sorolhatnám a típusokat a legfelső kategóriából, melyekben megtalálható. (Azt nem értem, hogy a Tyrosokat miért nem ezzel építik meg.)
Egyszerűen fontos számomra, a megszólaláson túl, hogy a billentyűzet lehetőleg 76-os legyen és fém legyen a hangszer háza. Na a yami jelenleg a fémháznak nem tud megfelelni, utolsó ilyen hangszere a 9000 pro. A 76-os arranger pedig még kissé húzós árban kapható. Így nem valószínű, hogy a közeljövőben leváltanám rá az öreg vasat. :)
:777

Mindenkinek!
Nem szeretnék itt a Ketron fórumban újabb "azénhangszeremúgyisalegjobbbíbí" veresenyt, pusztán arról volt szó Manyus felvetésében, hogy szívesen hallana ketron felhasználóktól véleményt a hangszer stabilitását illetően. Ennek eleget téve leírtam tapasztalataimat hangszeremről. Ne kellejen már a holnap délelőttömet a topic moderálásával tölteni ha megkérhetem az urakat.

Buba

manyus
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 226
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Hozzászólás: # 23261Hozzászólás manyus
2014.03.15. 17:11

Bubamara írta: Ne kellejen már a holnap délelőttömet a topic moderálásával tölteni ha megkérhetem az urakat.
Elfelejtetted hozzátenni hogy : irgum -burgum :D

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 23262Hozzászólás Gyuley
2014.03.15. 17:12

Bubám!

Azénhangszeremalegjobb akkoris, nemérdekel senkimáshangszere! :lol: csak mert közveszélyes "hangszernélküli" lettem a mai naptól egy darabig, még egy midibillenytűm sem maradt, csak a Pc-hez való, amin betűk meg számok vannak :cry2:

Én sem értettem a Yamit, mikor 4 zászlóshajót úgy hoztak ki, hogy csak 61 billentyűs verziója volt, a többi gyártó azért tovább látott ettől az érthetetlen szemlélettől, és lám, T5 2013-14, és kinyílt a szemük, de mi tartott eddig vajon?!?

bohocotto
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 122
Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
Adott köszönetek: : 81 alkalommal
Kapott köszönetek: : 111 alkalommal

Hozzászólás: # 23266Hozzászólás bohocotto
2014.03.15. 22:34

Gyuley!!!Vanegy sd 1 -em eladó,ha érdekel..... :D :D :D :D :D :D :diablo: :diablo: :diablo: :diablo: :D :D :D :D :D :777

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 23268Hozzászólás Gyuley
2014.03.16. 07:49

Ottó!

Csak azért adtam el most a hangszeremet, mert hosszabb időtartamra megyek külföldre, egyébként nem váltam volna meg tőle!
Egyszer majdnem vettem egy SD1-et, csak mikor az eladó küldött róla képeket, és elmondta hogy sok gomb alatt a mikrokapcsolókkal gáz van, inkább nem vágtam bele!
Még az is lehet hogy bevált volna nálam ez a típus, mert azért akinek van, volt, azok mind sok jót írtak róla, és bár nem sok ideig, de volt szerencsém kipróbálni, és valóban jól szól az Sd1 is, ahogyan az Audya is!
Én azt szeretem, ha mindenki a realitás talaján marad, és nem száll el, több típust is használ sok ideig, és aztán alkot véleményt róla, ezért én objektív véleménnyel a Ketronokról általában nem tudok alkotni, csak annyit hogy alapból nagyon jól megszólal, a többi dolgot mások tapasztalataiból próbálom összerakni, és kezdem egyre jobban azt érezni hogy lesz Ketronom! :777

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 23269Hozzászólás Bubamara
2014.03.16. 08:20

Gyulám!

Van egy olyan érzésem, hogy ha egyszer egy jó állapotú, vagy új Ketront sikerül megvenned, és ráérzel az ízére, senki nem tudja majd a kezedből kicsavarni. :)
Mivel eladni nehezebb itthon, mint a yamikat, (bár Te gyakran vagy külföldön, ott meg hamar el lehet adni, ha arra kerül a sor) előtte érdemes egy hosszabb tesztet ejtened rajta. De ebben szívesen segítek majd, ha oda kerül a sor. Lejösz 1-2 napra, akár pároddal egy baráti látogatás keretében és tesztelheted kedvedre a vasamat, vasaimat. :) Közben feltöltjük készleteinket némi szárnyasjószággal, vagy valami gusztustalan pörkölttel és nektárral. :777
Üdv,

Buba

Új hozzászólás