Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Botyros3
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 26
Hangszer: Ketron Audya5
Adott köszönetek: : 187 alkalommal
Kapott köszönetek: : 94 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 22739Hozzászólás Botyros3
2014.03.02. 20:38

malko írta:Szia Botyros3!

Megnéztem én is a ketron hangmintát de azt tudod, hogy korgból lett kivéve.
Jelenlegi tudásom mellett csak hangonként tudom neked kinyerni wavokban, ha úgy megfelel akkor majd megcsinálom és átküldöm.
Szia malko!
Igen tudom, hogy Korgból lett kivéve, innen töltötte fel valaki. Az awawe stúdióval szeded ki waveba??? én próbálkoztam vele de nem jött össze. meg fellel wavban, de a convertálás UVD-re sem megy, valamit elrontok. Leírom én eddig,hogy próbálkoztam vele:
wavot konvertáltam a tvn-re majd eszt uvd-re, és a vége az hogy nem mükszik:)
Üdv
Botyros3

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 100
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 22740Hozzászólás Gyuley
2014.03.02. 20:44

Botyros3!

Malkónak igaza van, ez Korból származik, és mire ezt összelegózod, hogy mi hová való, annyi idő alatt 2 komplett dobszettet csinálsz, vagy hangszínt!
Én dobszettet még csak hangszínként csináltam, mivel a T2 nem fogad TVD formátumban audio fájlt, ezért muszáj TVN-be elkészíteni, ezért a dobszett készítésében vannak homályos sarkok számomra!
Hangszíneket is össze lehet pakolni egyesével, bár iszonyat meló, mind az előkészítése, mind pedig az összepakolása!

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 22741Hozzászólás Gyuley
2014.03.02. 20:49

Botyros3: wavot konvertáltam a tvn-re majd eszt uvd-re, és a vége az hogy nem mükszik:)

Ezt így miért is kellett???

Botyros3
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 22743Hozzászólás Botyros3
2014.03.02. 21:06

Gyuley írta:Botyros3: wavot konvertáltam a tvn-re majd eszt uvd-re, és a vége az hogy nem mükszik:)

Ezt így miért is kellett???
Hát egy videóból kaptam az ötletet ami rossz, hogy wawe drumot át teszem tvn-re és azt awave stdudioval tvd-re. Csak a videóban hangszínnel csinálj Íme a videó:

Gyuley
VIP

Hozzászólás: # 22744Hozzászólás Gyuley
2014.03.02. 21:15

TVN-be akkor konvertálnod, ha nem tudod kikerülni a Extreme sample convertert, mert az nem ismeri az UVN, UVD, formátumokat!
A videón azt látható, hogyan lehet a hangszerben összerakni hangszínt, vagy dobszettet, csak azt nem értem, hogy honnan fogod tudni ebből a katyvaszból,amiből kinyered a wav-mintákat , hogy melyik mintát melyik billentyűre, és melyik rétegbe tegyél majd be, mert az összes c4 root-keyen van jelölve, ráadásul 48 khz-en mintavétellel, amit nem tudom hogy átkonvartál-e az Awave majd automatikusan 44.1 Khz-re!
Egyébként ezt egyszerűbb a Awave-val megcsinálni,és sokkal gyorsabb is, de dobszett ügyben Malkót, Slyert kérdezd, ők a mágusok abban!

Botyros3
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 22745Hozzászólás Botyros3
2014.03.02. 21:31

Oké.) Uvn akartam írni csak össze kevertem a tyros2 el.
Gyuley írta:A videón azt látható, hogyan lehet a hangszerben összerakni hangszínt, vagy dobszettet, csak azt nem értem, hogy honnan fogod tudni ebből a katyvaszból,amitből kikapos a wav-okat , hogy melyik mintát melyik billentyűre, és melyik rétegbe tegyél majd be!
.....hát ezt én sem értem! :lol: nekem az a célom most, hogy össze rakjak vagyis próbáljak össze rakni valami ütősebb dobot.Az awaven hallgattam ezt a ketron dobot és tetszett benne pár pergő meg cin...stb
Köszönöm az eddigi infókat!!! :777
Botyros3

slyer
VIP
Hozzászólások a témában: 52
Hangszer: yamaha tyros 4-yamaha Genos
Adott köszönetek: : 165 alkalommal
Kapott köszönetek: : 312 alkalommal

Hozzászólás: # 22748Hozzászólás slyer
2014.03.02. 23:04

Én teljesen kompatibilissé teszem,egy gyári,mondjuk az acoustic kit-hez hasonló beállításokkal.Ezt a gyári kit-et érdemes átírni,mert ez a kit mát t3-on is meg volt.A nahu is erre írta a szettjeit.Tehát kinyered a tyros-ból a gyári acoustic kit-et,majd betöltöd az awave-be,és erre pakolod be a wave-eket.Ebben az esetben kinyered a wave-ket a korg szetből,a füledre hagyatkozva szétválogatod,összerakod.A layereket a yami mintájára állítsd be.Extrem samplével csatlakozz a tyrosra,soucre formatban ,a hardware converter opcióval.Itt ne konvertálj semmit,csak a szintin állítsd az acoustic kit-et,a velocity csúszkával hallod ahogy a layer váltás megtörténik mondjuk 59 nél pl a D2 pergőn.Innen tudod,hogy az első layerednek 1-59 ig kell szólnia,és így tovább.Húzod a csúszkát,és hallod,hogy még egy dobhang jön mondjuk 99-nél.Akkor a következő layer 60-99 ig szól.Majd az utolsó mondjuk 100-127-ig.De vannak 2 layeres dobszettek is a yaminál,ezért érdemes átnézegetni,hol van ebben az esetben a layerváltás.Pl 1-79 és 80-127,csak hasra mondom.
Azért fontos,hogy a yami rétegértékeivel dolgozz,mert így nem lesz gond,ha stílusba teszed,nem üt el a yami dolgaitól.de akkor még ott van a hangerő arány is ! :?
Nem egyszerű pálya ez,de könnyen megérthető,én magam jöttem rá 1-2 év alatt.

Yamaha Tyros 4,yamaha genos,Korg pa3x pro,yamaha dxr 15 top,dB 05D sub,Yamaha Mg102c,Shure beta 58A

Botyros3
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 22752Hozzászólás Botyros3
2014.03.03. 08:29

Köszönöm a magyarázatot, igaz sok mindent nem értek de megpróbálom és ha el akadok akkor írok. (csak a nagy probléma h ki füstölt a tápom :( )
Üdv
Botyros3

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 37
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 22753Hozzászólás malko
2014.03.03. 08:32

Szia Botyros3!

Több mint felét megcsináltam a hangmintáknak de szerintem ehhez így ne kezdj hozzá. Nem fogod tudni a réteget elég nagy az összevisszaság. Egyébként lehet, hogy működne a dolog ha jó formátumban lett volna kimentve. Az a baj, hogy ez egy mentés és nem exportálva lett, mert ha lennének KSF fájlok akkor elbírnánk vele de így nem sok értelme van. Lehet tudni, hogy ki rakta fel?

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Botyros3
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 22756Hozzászólás Botyros3
2014.03.03. 08:43

Szia malko!
marton1974 rakta fel. Hát most semmit nem tudok csinálni ha akarnék sem.

Új hozzászólás