Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Így szól az én hangszerem

Tagok által előadott zenék

Moderátor: Moderátorok

manyus
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: ketron sd1 plusz
Adott köszönetek: : 362 alkalommal
Kapott köszönetek: : 301 alkalommal

Re: Így szól az én hangszeremen...

Hozzászólás: # 21083Hozzászólás manyus
2014.01.18. 09:00

"Asterix"
Nagyon egy húron pendülünk ( ha már zenészfórum :) ) elöző gondolataiddal :777

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 21088Hozzászólás Zeneboy
2014.01.18. 12:35

Akinek van füle arra jó volt, hogy nagyjából hallja, melyik hangszer hol vérez el! Mivel kiveséztétek a gitáros dolgokat, erről nem írok semmit! Viszont marhára nem mindegy milyen minta szól egy jól megírt pa800-on és a pa3-ban! Ua ez a példa igaz más hangszerre is! De ebbe mi az újdonság?
Azért azt el kellene fogadni: hogy hányan is tettek fel ide anyagot? Hány volt ebből a "közmunkás anyag"? Kb 10-12ből 2 ember van aki azt mondja megírja! Nyilván az a legjobb! Ezzel mindenki egyet is ért szerintem! Azért az is tanulságos, hogy az audya sem szól semmivel sem jobban!

Viszont ha már szó esett itt zsaluzásról meg szakmunkáról, meg felejtsük el a drága hangszert, mert másra költi és fordítja az időt:
Én akkor felvállalom az alábbi gondolatomat! Inkább megvettem egy drágább gépet, amire pénzt áldoztam, igaz családomra költhettem volna, de kevés munkával nem sokkal rosszabbul megszólalok, sok helyre eljutok és mivel ez kevés időmbe kerül, sok időt fordíthatok a családomra abból is amit ezzel előteremtek! ÉS lehet max félórát órát töltök el 1 dallal, míg egy megírás 2-3 nap is lehetne..vagy több, mert munka és család mellett ez picikét más vonal...!

Nem vita indítónak szántam, pusztán a személyes véleményem erről!

Igen is tanulságosak voltak a feltöltések, csak a megfelelő kompromisszumot kellett elővennie a fülemnek a meghallgatások kapcsán!! :777

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 59
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal

Hozzászólás: # 21091Hozzászólás B.Bazsi
2014.01.18. 13:43

---Qgli--- írta:Én még sosem tettem fel ilyen "áthangszínezem" féle demot az oldalra, mert hiába cserlégettem ki a hangszereket, mindegyik sz@rul szólt. Ha a sávban maguk a hangok élettelenül, szögletesen vannak feljátszva, hiába cserélgetem a hangszíneket bármilyenre mindenképpen gagyiul szól, így általában az első sáv áthangszínezése után meguntam a dolgot és nem is folytattam, mert nem volt értelme.
Nem akarok vitába szállni, de elég furcsának találom hogy nem sikerült jobbat kihozni mint amilyen a nyersanyag volt. Én is hangszereltem át CMS-file-okat, sima gm hangszerelt natúr midiket, és áteffektezve, áthangszínelve jobban szóltak-szólnak. Nem azt mondom hogy elaléltam a végeredménytől, de összehasonlítva az eredeti és a módosított file-t, azért hallani köztük a különbséget a hangszerelt javára. Ha csak arra gondolok hogy ha egy standard 1-es dobkészletet egy V-Pop-ra vagy egy SRG dobkészletre cserélek, már olyan különbség van köztük hangzásban, hogy érezhető a javulás. Nehezen tudom elképzelni hogy egy Pa800-on a sz...rból csak sz...-t lehet csinálni. Nem "sz...rból vár" a cél, de az hogy mindenképp gagyin szól, nekem kissé fura... :pardon:

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 21093Hozzászólás B.Bazsi
2014.01.18. 13:59

Apelláta írta:Csak halkan jegyzem meg, hogy mi értelme volt ezen hangszeres midi párbajnak? Nem sok kommentek születtek az egyes dalok után.
Nem párbajozás volt a cél hanem bemutatás. Nekem arra mindenképpen jó volt hogy megerősítsen benne, nem szól ez a hangszer olyan rosszul mint azt mások feltüntették... ;) Persze elég szubjektív eredmények születtek és lehet hogy más hangszerén máshogy csináltuk volna más hangszereléssel a file átalakítását. Valóban elmaradtak a kommentek és az elemzések, és elég sűrűn jöttek egymás után a feltöltések, talán a bőség zavara miatt siklottunk át a produkciók véleményezésén... Én mindezektől függetlenül élvezettel hallgattam végig a felvételeket, mert mégiscsak visszaadták az egyes gyártók hangszereinek jellemző hangzását (Yamahás, Korgos, Rolandos stb.), és én jórészt erre voltam kíváncsi. :777 8-) Ha "igény van rá" természetesen bővebben is kifejtem véleményem az egyes felvételekről, pótolva amit elmulasztottam... :D

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 29
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 21097Hozzászólás Bubamara
2014.01.18. 14:31

Sziasztok!

Tippeket kérek tőletek. Milyen hangszert hallunk a felvételen. (gyártó és típus) Lehetőleg a rendszereteken, fülborotva módra váltva hallgassátok meg.
Köszönöm előre is a hozzászólásokat! :)
A helyes tippet adók között egy nyalókát sorsolok ki. :777
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Buba

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 21098Hozzászólás B.Bazsi
2014.01.18. 14:48

Ütős, billentyűs, húros hangszereket hallunk a felvételen! Kérem a nyalókát!! ;) 8-) :lol: :777

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 21106Hozzászólás beejaybudai
2014.01.18. 15:57

Nekem első hallásra úgy tűnik, mint ha egy alaplapi hangkártya midi hangkészlete lenne...

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 30
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 21107Hozzászólás vigo01
2014.01.18. 16:14

Sztem vmi régebbi Korg szinti lehet, netalán Casio?

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

bohocotto
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 24
Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
Adott köszönetek: : 81 alkalommal
Kapott köszönetek: : 111 alkalommal

Hozzászólás: # 21119Hozzászólás bohocotto
2014.01.18. 21:45

Szerintem Yamaha psr.vmi,,vagy technics,régről. :D Cólás nyalókát kérek,ha lehet.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 29
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 21123Hozzászólás Bubamara
2014.01.19. 02:10

Köszönöm megtisztelő figyelmeteket!

Gratulálok a helyes megfejtést beküldő Tamás barátomnak! :) A nyalóka kiváltására sajnos nincs lehetőség, de bízom benne, hogy lesz módunk egy pohár hideg üdítő felszippantására valamikor. :)

A felvételen egy KORG i5m modult hallunk. (1995)
A modul érdekessége, hogy a japánok egy közel A4-es lap méretű 2,2 kg! tömegű modulban gyakorlatilag mindent belepréseltek amire szükség lehetett, vagy akár lehetne ma is egy kísérőautomatikás hangszer esetében. A 6MB mintatár kevésnek tűnhet a mai sokszáz megás hangszerek mellett, azonban mai füllel is meglehetősen jól képes megszólalni egy rendszeren. A modulban 128 gyári és 64 user arrangement, kapott helyet (a stílus performance akkori megfelelője) Hangszínből a 128 GM valamint 192 egyéb KORG hangszín és 64 user hangszín valamint 13 gyári és 2 user dobszett gondoskodik a megszólalásról. Csak megjegyezném, hogy abban az időben nem igazán volt jellemző a felhasználói hangszín a hangszerekben. Az arrangementeket 48 gyári és 4 user 1,44-es floppyról betölthető stílusból építi fel, meglepően változatos módon meghangszerelve azokat. Songplay üzemmód dalok lemezről történő lejátszásával, valamint backing seq. a stílusok, arrangementek segítségével történő dalfelvétel egészítette ki az arzenált. Ilyen hasznos funkciók segítették a használatot, mint a sávok hangerejének változtatása, vagy némítása a frontpanelen, vagy a bank és sorszám szerinti, vagy direkt gombról elérhető arrangement keresés, behívás, vagy stereo audió bemenet, EC5, valamint címezhető és dumper pedál csatlakozás és 2 midi in, midi out és thru.
A felvételen az amerikai betöltés (set) részét képező gyári fejlesztők által készített midi fájlt hallottátok.

http://www.korgpa.com/support/discontin ... g-i5m.html

Kép
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Buba

Új hozzászólás