Nagyon egy húron pendülünk ( ha már zenészfórum"Asterix"
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Így szól az én hangszerem
Moderátor: Moderátorok
- manyus
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: ketron sd1 plusz
- Adott köszönetek: : 362 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 301 alkalommal
Re: Így szól az én hangszeremen...
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Akinek van füle arra jó volt, hogy nagyjából hallja, melyik hangszer hol vérez el! Mivel kiveséztétek a gitáros dolgokat, erről nem írok semmit! Viszont marhára nem mindegy milyen minta szól egy jól megírt pa800-on és a pa3-ban! Ua ez a példa igaz más hangszerre is! De ebbe mi az újdonság?
Azért azt el kellene fogadni: hogy hányan is tettek fel ide anyagot? Hány volt ebből a "közmunkás anyag"? Kb 10-12ből 2 ember van aki azt mondja megírja! Nyilván az a legjobb! Ezzel mindenki egyet is ért szerintem! Azért az is tanulságos, hogy az audya sem szól semmivel sem jobban!
Viszont ha már szó esett itt zsaluzásról meg szakmunkáról, meg felejtsük el a drága hangszert, mert másra költi és fordítja az időt:
Én akkor felvállalom az alábbi gondolatomat! Inkább megvettem egy drágább gépet, amire pénzt áldoztam, igaz családomra költhettem volna, de kevés munkával nem sokkal rosszabbul megszólalok, sok helyre eljutok és mivel ez kevés időmbe kerül, sok időt fordíthatok a családomra abból is amit ezzel előteremtek! ÉS lehet max félórát órát töltök el 1 dallal, míg egy megírás 2-3 nap is lehetne..vagy több, mert munka és család mellett ez picikét más vonal...!
Nem vita indítónak szántam, pusztán a személyes véleményem erről!
Igen is tanulságosak voltak a feltöltések, csak a megfelelő kompromisszumot kellett elővennie a fülemnek a meghallgatások kapcsán!!
Azért azt el kellene fogadni: hogy hányan is tettek fel ide anyagot? Hány volt ebből a "közmunkás anyag"? Kb 10-12ből 2 ember van aki azt mondja megírja! Nyilván az a legjobb! Ezzel mindenki egyet is ért szerintem! Azért az is tanulságos, hogy az audya sem szól semmivel sem jobban!
Viszont ha már szó esett itt zsaluzásról meg szakmunkáról, meg felejtsük el a drága hangszert, mert másra költi és fordítja az időt:
Én akkor felvállalom az alábbi gondolatomat! Inkább megvettem egy drágább gépet, amire pénzt áldoztam, igaz családomra költhettem volna, de kevés munkával nem sokkal rosszabbul megszólalok, sok helyre eljutok és mivel ez kevés időmbe kerül, sok időt fordíthatok a családomra abból is amit ezzel előteremtek! ÉS lehet max félórát órát töltök el 1 dallal, míg egy megírás 2-3 nap is lehetne..vagy több, mert munka és család mellett ez picikét más vonal...!
Nem vita indítónak szántam, pusztán a személyes véleményem erről!
Igen is tanulságosak voltak a feltöltések, csak a megfelelő kompromisszumot kellett elővennie a fülemnek a meghallgatások kapcsán!!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 59
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Nem akarok vitába szállni, de elég furcsának találom hogy nem sikerült jobbat kihozni mint amilyen a nyersanyag volt. Én is hangszereltem át CMS-file-okat, sima gm hangszerelt natúr midiket, és áteffektezve, áthangszínelve jobban szóltak-szólnak. Nem azt mondom hogy elaléltam a végeredménytől, de összehasonlítva az eredeti és a módosított file-t, azért hallani köztük a különbséget a hangszerelt javára. Ha csak arra gondolok hogy ha egy standard 1-es dobkészletet egy V-Pop-ra vagy egy SRG dobkészletre cserélek, már olyan különbség van köztük hangzásban, hogy érezhető a javulás. Nehezen tudom elképzelni hogy egy Pa800-on a sz...rból csak sz...-t lehet csinálni. Nem "sz...rból vár" a cél, de az hogy mindenképp gagyin szól, nekem kissé fura...---Qgli--- írta:Én még sosem tettem fel ilyen "áthangszínezem" féle demot az oldalra, mert hiába cserlégettem ki a hangszereket, mindegyik sz@rul szólt. Ha a sávban maguk a hangok élettelenül, szögletesen vannak feljátszva, hiába cserélgetem a hangszíneket bármilyenre mindenképpen gagyiul szól, így általában az első sáv áthangszínezése után meguntam a dolgot és nem is folytattam, mert nem volt értelme.
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- B.Bazsi
- VIP
Nem párbajozás volt a cél hanem bemutatás. Nekem arra mindenképpen jó volt hogy megerősítsen benne, nem szól ez a hangszer olyan rosszul mint azt mások feltüntették...Apelláta írta:Csak halkan jegyzem meg, hogy mi értelme volt ezen hangszeres midi párbajnak? Nem sok kommentek születtek az egyes dalok után.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Sziasztok!
Tippeket kérek tőletek. Milyen hangszert hallunk a felvételen. (gyártó és típus) Lehetőleg a rendszereteken, fülborotva módra váltva hallgassátok meg.
Köszönöm előre is a hozzászólásokat!
A helyes tippet adók között egy nyalókát sorsolok ki.
Tippeket kérek tőletek. Milyen hangszert hallunk a felvételen. (gyártó és típus) Lehetőleg a rendszereteken, fülborotva módra váltva hallgassátok meg.
Köszönöm előre is a hozzászólásokat!
A helyes tippet adók között egy nyalókát sorsolok ki.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Buba
- B.Bazsi
- VIP
Ütős, billentyűs, húros hangszereket hallunk a felvételen! Kérem a nyalókát!!

- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Nekem első hallásra úgy tűnik, mint ha egy alaplapi hangkártya midi hangkészlete lenne...
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Sztem vmi régebbi Korg szinti lehet, netalán Casio?
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
-
bohocotto
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 24
- Hangszer: ketron audya 5 volt.már sx 900
- Adott köszönetek: : 81 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 111 alkalommal
Szerintem Yamaha psr.vmi,,vagy technics,régről.
Cólás nyalókát kérek,ha lehet.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Köszönöm megtisztelő figyelmeteket!
Gratulálok a helyes megfejtést beküldő Tamás barátomnak!
A nyalóka kiváltására sajnos nincs lehetőség, de bízom benne, hogy lesz módunk egy pohár hideg üdítő felszippantására valamikor. 
A felvételen egy KORG i5m modult hallunk. (1995)
A modul érdekessége, hogy a japánok egy közel A4-es lap méretű 2,2 kg! tömegű modulban gyakorlatilag mindent belepréseltek amire szükség lehetett, vagy akár lehetne ma is egy kísérőautomatikás hangszer esetében. A 6MB mintatár kevésnek tűnhet a mai sokszáz megás hangszerek mellett, azonban mai füllel is meglehetősen jól képes megszólalni egy rendszeren. A modulban 128 gyári és 64 user arrangement, kapott helyet (a stílus performance akkori megfelelője) Hangszínből a 128 GM valamint 192 egyéb KORG hangszín és 64 user hangszín valamint 13 gyári és 2 user dobszett gondoskodik a megszólalásról. Csak megjegyezném, hogy abban az időben nem igazán volt jellemző a felhasználói hangszín a hangszerekben. Az arrangementeket 48 gyári és 4 user 1,44-es floppyról betölthető stílusból építi fel, meglepően változatos módon meghangszerelve azokat. Songplay üzemmód dalok lemezről történő lejátszásával, valamint backing seq. a stílusok, arrangementek segítségével történő dalfelvétel egészítette ki az arzenált. Ilyen hasznos funkciók segítették a használatot, mint a sávok hangerejének változtatása, vagy némítása a frontpanelen, vagy a bank és sorszám szerinti, vagy direkt gombról elérhető arrangement keresés, behívás, vagy stereo audió bemenet, EC5, valamint címezhető és dumper pedál csatlakozás és 2 midi in, midi out és thru.
A felvételen az amerikai betöltés (set) részét képező gyári fejlesztők által készített midi fájlt hallottátok.
http://www.korgpa.com/support/discontin ... g-i5m.html

Gratulálok a helyes megfejtést beküldő Tamás barátomnak!
A felvételen egy KORG i5m modult hallunk. (1995)
A modul érdekessége, hogy a japánok egy közel A4-es lap méretű 2,2 kg! tömegű modulban gyakorlatilag mindent belepréseltek amire szükség lehetett, vagy akár lehetne ma is egy kísérőautomatikás hangszer esetében. A 6MB mintatár kevésnek tűnhet a mai sokszáz megás hangszerek mellett, azonban mai füllel is meglehetősen jól képes megszólalni egy rendszeren. A modulban 128 gyári és 64 user arrangement, kapott helyet (a stílus performance akkori megfelelője) Hangszínből a 128 GM valamint 192 egyéb KORG hangszín és 64 user hangszín valamint 13 gyári és 2 user dobszett gondoskodik a megszólalásról. Csak megjegyezném, hogy abban az időben nem igazán volt jellemző a felhasználói hangszín a hangszerekben. Az arrangementeket 48 gyári és 4 user 1,44-es floppyról betölthető stílusból építi fel, meglepően változatos módon meghangszerelve azokat. Songplay üzemmód dalok lemezről történő lejátszásával, valamint backing seq. a stílusok, arrangementek segítségével történő dalfelvétel egészítette ki az arzenált. Ilyen hasznos funkciók segítették a használatot, mint a sávok hangerejének változtatása, vagy némítása a frontpanelen, vagy a bank és sorszám szerinti, vagy direkt gombról elérhető arrangement keresés, behívás, vagy stereo audió bemenet, EC5, valamint címezhető és dumper pedál csatlakozás és 2 midi in, midi out és thru.
A felvételen az amerikai betöltés (set) részét képező gyári fejlesztők által készített midi fájlt hallottátok.
http://www.korgpa.com/support/discontin ... g-i5m.html

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Buba