A 2 hangszer közötti különbségek a következők nagyjából:
- 6 és fél oktáv vs 5 oktáv. És az a 6 és fél az egyik legjobb billentyűzet az arrangerek világában. Személy szerint nekem jobban bejött, mint a G70. Az 5 oktáv egy snassz gumiérintkezős átlagbillentyűzet.
- 9000-ben van egy nagyon jó több utas hangfalszett beépítve fa dobozban. Ettől nehéz, viszont volt hogy kis étteremben és kápolnában csak azzal a hangrendszerrel zenéltem.
- 9000pro hangmintatára 48MB, a 9000 csak 36MB. Pár hangszínnel, mintha több is lett volna a 9000proban, de erre nem vennék mérget. A minősége az érezhetően jobb volt.
- 9000 proba beépíthető 2 db hangkártya, ami teljesen fel tudja turbózni a hangszert. Nekem volt DX kártya benne 1500 DX7 hangszínnel effektezhetően, és VL kártya, ami analóg fúvós modellezést csinált. Ez fantasztikusan jó, csak nehéz hozzájutni és drága.
Egyébként op rendszerileg megegyeznek a végén már ugyanazt tudta mind a két hangszer, de játékélményileg a 9000pro toronymagasan veri a 9000-et.
Mai napig a Pa3xM mellett is azt mondom, hogy az egyik hangszer, amire bármikor merek váltani akár úgy is, hogy csütörtökön megveszem és szombaton elmegyek vele zenélni...