Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Gyuley
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 100
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 19709Hozzászólás Gyuley
2013.12.17. 06:20

Roland!

A gumikontakt bírni fogja, nem az a gyenge pont, sajnos a vezető réteg kopik le róla piszok gyorsan, de ezt a súly nem hinném hogy befolyásolná!
Én már többször cseréltem s900-ban gumikontaktokat, pont úgy nézett ki mikor kiszedtem, mint ha vadi új lenne, szinte tökéletesnek tűnt, még nagyító alatt is!
Sajnos ez az s-széria átka, ezért nem vettem meg az s950-et sem, nem is értem a Yamahát, hogyan tehet ilyen 100 forintos technikát egy fél millás hangszerbe, ez gáz! :dash2:

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 100
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 19710Hozzászólás Gyuley
2013.12.17. 06:22

Joe!

Akkor ezek szerint nincs a "filhallásommal" baj :lol:

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

maxpaine
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Korg Pa 300
Adott köszönetek: : 96 alkalommal
Kapott köszönetek: : 41 alkalommal

Hozzászólás: # 19773Hozzászólás maxpaine
2013.12.19. 05:12

Gyuley írta:Attilla!

A Yamahákban is ugyan úgy szerkeszthető minden mint a Korgokban, részletekbe menően, még utólagos velocity, hangmagasság, hanghosszúság stb korrekciókat is lehet csinálni!
0-ról stílust, és akár összepakolva is bármelyik stílusból, viszonylag gyorsan meg lehet csinálni, sávokat felcserélni egy-egy gombnyomásba kerül!
A Korgban ami jobb volt valamikor, az a dobszettekbe történő szerkeszthetőségben volt mérhető(pl pa500-nál már hangolni lehetett a pergőt stb), de ez már a Tyros sorozattal szintén elérhető, custom drum készletek összepakolásával!
Úgyhogy ha valaki azt mondja hogy buta, vagy gyenge a Yami stylusszerkesztője, akkor nem nagyon ért hozzá, vagy nem is akart vele foglalkozni, mert tényleg viszonylag készen vannak a Yamiban a stílusok!

Úgyhogy ne hidd el senkinek hogy a Korgok nagyon sokkal mélyebbre engednének mint a Yami,csak a Korgnál ugye muszáj, mert alapból használhatatlan a stílusok nagy része, midiben viszont tényleg elég körülményes a Yami, de azért az alap áthangszerelést meg lehet csinálni vele, hangszíncsere, effektek stb, de azt is egyszerűbb, és gyorsabb egy progival elvégezni! :777
Sziasztok , nekem Yamaha hangszerem van , és egy Revoice midi ,illetve egy Revoice stile nevü programmal végzem ez áthangszereléseket ,mindkét program ismeri az összes yamaha szinti hangszinkészletét ,össze szoktam a géppel kötni a szintit direktbe és egyből a hangfalakban hallgatom a hangzását, így lehet optimizálni tökéletesen.

leymi
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Yamaha Tyros
Adott köszönetek: : 2 alkalommal

Hozzászólás: # 19990Hozzászólás leymi
2013.12.26. 19:36

Sziasztok,

Nem rég kerültem ide. Először is mindenkinek kellemes ünnepeket. Másod sorban nem rég jutottam hozzá egy Yamaha Tyros-hoz. Előtte Yamaha PSR S-550-es volt, van.

Hát mit mondjak? Össze rakva a kettőt hasonlítás kép mind a kettőnek van előnye, meg hátránya is.

Tyros-nál a fő gondom, ha valaki ebbe tudna segíteni:

Ha valaki tudna egy értelmes be állítást egy mély ládához, és 4 db top hangfalhoz keverőn keresztül, azt meg köszönném. Problémám itt annyi, hogy a PSR-hez képest a Tyros már negyed hangerőn torzít a bemeneten. Igaz van a Tyros-ba egy külön menü, eq, meg comp + minden nyalánkság, de egy kicsit nagyot ugrottam, és nem akarokhülyeséget csinálni meg valamit elálítani :dash2:

A másik problémám hogy passzív di-box-on keresztül is irgalmatlan háttérzaj van a hangfalakon. Ez a PSR S-550.nél nem volt. Ez valami típus hiba? Létezik erre valami megoldás, Zenélés alatt nem hallani, de közte.... :oops:

Várom válaszát annak, aki kompetens a témában. Továbbá szívesen vennék minden egyéb hasznos tanácsot, véleményt a hangszerrel kapcsolatban.

Köszi előre is.

Üdv, Leymi

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 143
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 20005Hozzászólás viskib
2013.12.27. 11:12

Szia én bármilyen Yamaha kérdésben otthon vagyok, és hogy nekem is T1-van mondhatom hogy nagy szerencséd van ;) itt a skype- címem vegyél fel és segítek üdv.V.B.R

viski-ricardo

Ricsike

leymi
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Yamaha Tyros
Adott köszönetek: : 2 alkalommal

Hozzászólás: # 20008Hozzászólás leymi
2013.12.27. 15:02

viskib írta:Szia én bármilyen Yamaha kérdésben otthon vagyok, és hogy nekem is T1-van mondhatom hogy nagy szerencséd van ;) itt a skype- címem vegyél fel és segítek üdv.V.B.R

viski-ricardo

Szia Ricsi,

Skype-om az nincs, eddig nem éltem vele. Egyéb alternatíva?

Email: **************.hu

Esetleg msn-t tudok fellőni nagy hirtelen.

Köszi.

Leymi

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 143
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 20009Hozzászólás viskib
2013.12.27. 16:08

:S hát ezt igy közös beszélgetésben kellene meg oldani msn nincs úgy hogy meg kellene oldanod a skypot :S

Ricsike

mamfi
VIP
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: fender stratocaster 60s classic player
Adott köszönetek: : 326 alkalommal
Kapott köszönetek: : 350 alkalommal

Hozzászólás: # 20013Hozzászólás mamfi
2013.12.27. 19:52

Sziasztok Urak!

Kérlek lendítsetek előrébb Yamaha 9000 Vs 9000 pro témában.Érdekelne, hogy a billenő minősége, hangzás világa, stylok kidolgozottsága milyen? A két hangszer közötti különbség mekkora?
Nagyon köszönöm!!!

mamfi

[font=fantasy]"Jobban szeretek zenélni, mint tudok"[/font][dropshadow=blue][/dropshadow]

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 171
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 20014Hozzászólás Asterix
2013.12.27. 20:11

A 2 hangszer közötti különbségek a következők nagyjából:
- 6 és fél oktáv vs 5 oktáv. És az a 6 és fél az egyik legjobb billentyűzet az arrangerek világában. Személy szerint nekem jobban bejött, mint a G70. Az 5 oktáv egy snassz gumiérintkezős átlagbillentyűzet.
- 9000-ben van egy nagyon jó több utas hangfalszett beépítve fa dobozban. Ettől nehéz, viszont volt hogy kis étteremben és kápolnában csak azzal a hangrendszerrel zenéltem.
- 9000pro hangmintatára 48MB, a 9000 csak 36MB. Pár hangszínnel, mintha több is lett volna a 9000proban, de erre nem vennék mérget. A minősége az érezhetően jobb volt.
- 9000 proba beépíthető 2 db hangkártya, ami teljesen fel tudja turbózni a hangszert. Nekem volt DX kártya benne 1500 DX7 hangszínnel effektezhetően, és VL kártya, ami analóg fúvós modellezést csinált. Ez fantasztikusan jó, csak nehéz hozzájutni és drága.
Egyébként op rendszerileg megegyeznek a végén már ugyanazt tudta mind a két hangszer, de játékélményileg a 9000pro toronymagasan veri a 9000-et.
Mai napig a Pa3xM mellett is azt mondom, hogy az egyik hangszer, amire bármikor merek váltani akár úgy is, hogy csütörtökön megveszem és szombaton elmegyek vele zenélni... :777 :777

mamfi
VIP
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: fender stratocaster 60s classic player
Adott köszönetek: : 326 alkalommal
Kapott köszönetek: : 350 alkalommal

Hozzászólás: # 20016Hozzászólás mamfi
2013.12.27. 20:26

Nagyon köszönöm, a pro megmozgatta a fantáziámat, lehet benevezek egyre. Néha látok a neten baráti árban..

mamfi

[font=fantasy]"Jobban szeretek zenélni, mint tudok"[/font][dropshadow=blue][/dropshadow]

Új hozzászólás