Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Yamaha Tyros 5

Yamaha szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

edmund
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: KORG PA 4X
Adott köszönetek: : 835 alkalommal
Kapott köszönetek: : 206 alkalommal

Re: Yamaha Tyros 5

Hozzászólás: # 19892Hozzászólás edmund
2013.12.22. 17:23

Az ember nem egy racionális lény. Döntéseit érzelmek alapján hozza, racionálisnak tünő magyarázatokat azután készít hozzá. :pardon:

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 51
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 19894Hozzászólás Attila
2013.12.22. 18:21

Kérlek ne csináljatok újra vitát !

Atti

edmund
VIP

Hozzászólás: # 19895Hozzászólás edmund
2013.12.22. 18:42

Ezt már láttuk! :PPP

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 19896Hozzászólás Attila
2013.12.22. 18:47

- és hallottad is ? :lol:

Atti

edmund
VIP

Hozzászólás: # 19897Hozzászólás edmund
2013.12.22. 18:49

ISH! :pardon:

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4584 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 19899Hozzászólás Apelláta
2013.12.22. 18:53

Az a baj ezekkel a youtube-os összehasonlításokkal, hogy sosem tudjuk a háttér szándékot. Tényleg egy semleges demonstrátorral állunk szemben, vagy már eleve az egyik oldal felé elkötelezettel.

Mert ha egy elkötelezettel, és az a cél, hogy a "kedves" hangszert hozzuk ki mindenképp győztesnek, a rengeteg hangszínből lehet úgy választani, hogy elérjük a célunkat, megvezetve a hallgatót. Hisz mindegyik hangszereben pld. szaxiból van 20-30 hangszín (vagy több), azon belül is csak alt szaxiból van legalább 5-6. De ez igaz a többi hangszínre is. Össze lehet a két márka hangszíneit úgy párosítani, hogy hol az egyik, hol a másik jöjjön ki győztesen.

De ha semleges a demonstrátorunk és a jó szándék vezérli, akkor sem biztos hogy a sok azonos kategóriájú hangszínből azt válassza ki, ami nekem a legjobban tetszik. Hisz ízlések, és pofonok.

Ezen felül minden hangszernek meg van az erőssége, és a gyengéje. Nem biztos, hogy egy összehasonlítás során egyforma esély van adva mindkét hangszernél az erősségeinek, ill. gyengéinek bemutatására. Főleg ha egy márkakereskedés, vagy egy fizetett demonstrátor van megbízva a bemutató elkészítésével, és terjesztésével.

Ezért csak csínján az ilyen összehasonlításokon alapuló véleményezéssel. Mert a mostani belinkelt összehasonlításból nekem kíséretben egyértelműen a Pa3 nyert (realisztikusabb), hangszínekben már vegyesen jeleskedtek. Viszont más bemutatók alapján hallottam, hogy a T5 tud jobban is szólni.

Üdv.: Apelláta

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 8
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 19903Hozzászólás HunHyper
2013.12.22. 19:50

A legjobb összehasonlítást akkor lehetne kihozni, ha mindkét cég egy saját demondtrátort adna, aki kívül belül ismeri a hangszert...
Majd kapnának egy listát, hogy ilyen és olyan feladatok vannak... milyen hangszínnel és stílusban kell bemutatni a dolgokat... :D

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1050 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal

Hozzászólás: # 19948Hozzászólás B.Bazsi
2013.12.25. 11:42

Megnéztem, meghallgattam a belinkelt PA3x -kontra T5 videót. A hallottak alapján nekem jobban tetszik a Korg, megmondom őszintén. Hangsúlyozom hogy a videó alapján. A videón két gyári beállítású hangszer hallható úgy hallom, ami nem adja vissza azt hogy hogyan is tudnának szólni ezek a hangszerek ha az ember nekiülne és megnézné mi is rejlik bennük. Ami miatt a Yamaha kevésbé tetszik, az a "steril" hangja. Legalábbis az én fülemnek steril. Ha ezek a varrógépek azért készülnek hogy egy zenekart helyettesítsenek -ezt most hangzásra értem-, számomra zenekaribb hangzást nyújt a Korg. Van benne egy olyan nyers "plusz", ami miatt nekem közelebb áll a Korg hangzása ahhoz amit egy varrógéptől úgymond elvárnék. A Yami tökéletesen szól, hiba nélkül, "csont nélkül". A hiba az hogy egy zenekar soha nem szól ilyen tökéletesen, ezért szerintem kicsit átesik a ló túloldalára. Mindezt még egyszer hangsúlyozom hogy ezen videó alapján mondom. Biztos vagyok benne hogy egyik zenekar sem így tud szólni, de ezt már átbeszéltük párszor, ebben a kategóriában már úgy szólnak ezek a masinák ahogy a felhasználója azt szeretné. Nekem se gyári beállításokkal szólnak a stílusaim, nem gyári hangszereléssel a midik, vagy nem a gép által felkínált effektekkel a hangszínek, ugyanúgy mint itteni kollégák jó részénél. Ezért nem tartom mértékadónak ezeket az összehasonlító videókat. ;) :777
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára B.Bazsi 2013.12.25. 15:33-kor.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2918 alkalommal

Hozzászólás: # 19952Hozzászólás Asterix
2013.12.25. 13:22

Olyan tökéletes véleményt fogalmaztál meg, hogy ha élőben előtted csinálták volna a bemutatót, akkor is ez lett volna a véleményed... :777

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 22695Hozzászólás Attila
2014.03.01. 21:09

Ott van, ahol van :lol: ...........Iasi-ban, Romániában. A Fly music-nak egy nagy pacsi ezért, hogy meghívta ezt a német úriembert és megszervezte a bemutatót.
Ez a pasas tud valamit, egyébként mint minden zenésze a Yamahának.
- viszont ez a hangszer (nem egyszer teszteltem) nem éri meg a pénzét !

Atti

Új hozzászólás