Üdv Qgli !
Én azért mondtam ezt, mert használtam nem 1 évig Garry lite hangrendszert! Azt is mondtam neked, hogy abban is több van, csak külön vég+rendszerprocival kell optimálisan tolni nem keverőerősítővel-ahogy Te is- 4 vagy 2.1 ládát! Az igazi hangképét annak a ládának akkor hallod igazán! Azért a pénzért Czagának igaza van könnyű jó kis láda!
A Trevis 1 éve nekem is bandpass! Kültéren még nem igazán voltam a cuccal, de beltéren már voltam elég nagy helyen!
/LÁSD :
http://www.4shared.com/file/1Cmw1701/bli_vidik.html Ettől nagyobb terembe nem kellett még, és ide is elég volt!/ Engem megfogott a hangképe, valamint a súlya! A lite széria után már sok láda kiesett a súlya miatt!Az aktív toppom 8"- 500W- 7,7kg, a sub 12"-700W-18kg...Pakolhatóságról annyit, hogy a komplett felszerelésem állványostul fényestül egy suzuki splashbe befért!
A bandpasstól való félelmem hasonló volt de ennél pont az fogott meg, hogy szépen van hangolva, nem túl tolakodó!Emiatt nem a leghangosabb vagy gyomros mélyet adó láda ez kétségtelen!A QSCK Sub a maga 2 db 12"-es hangszóróval szerelt 1000wattjával, természetesen 2-vel van partyban!/Ez hétvégén kiderül mert a kollégával egy nagy helyre megyünk és az én 2 és az ő 1 subbal toljuk majd.../
A dB például nagyon diszkósra van hangolva! Tolakodó 80-100Hz emeléssel! AZ sem mindegy bass reflex és sub esetén meddig van crosszolva! Te, hogy használtad a subokat Kapcsoló lent vagy fent? Hogy tetszett jobban a hangképe? Mert ha lent, akkor max 130 körül vágott akkor 45Hz-125-130ig használtad! Ezt hozza kb. egy Sub is a bandpass egészen biztos! Csak a láda illetve maga a felépítés miatt más!
A teljesítményekkel mindenki dobálózik! Nem találsz kisebbet! Vagyis találni /Gemini meg mást márkát/ de a lényeg, hogy szóljon! Az sosem baj, mert azért van a gain poti, vagy ha auxról küldöd a keverőn a lehetőség, hogy csak annyira szóljon amennyire az adott környezet megkívánja! ! Lehet neked azért is furcsa mert keverőerősítővel egybe hajtottad a topokkal!
Nemrég Malkoval teszteltünk Böszörményben! KV 2 exsub QSC Ksub meg elvittem én is!A KV2 bassreflex! A QSC band pass hatékonyabb volt! 10hZ-el mélyebbre ment a KV! EZ ki jött kis hangerőn, nagy hangerőn ebből semmit sem vettél észre! Ua úgy zörögtek az ablakok a helységben a bass reflexes Kv-tól is!
Szóval a hangolástól függ, vagy a lehetőségektől! A QSC-be is a kolléga csak szabadtéren tudta a mély emelést használni!Beltéren elviselhetetlenül sok mélyet nyomot még 10-15méterre hallgatva is! A lehetőség a lényeg, hogy bírja és ha kell oda lehessen pakolni! A "VAN"-ból vissza lehet venni, viszont ha nincs mihez hozzáadni..akkor halott ügy!
Ahogy nézem 250eft-körül vannak az RCF ládák amiket néztél! Ennyi körül van JBL Bass reflex, KV2 és még akad 1-2! Az tény, hogy Ezek a ládák méretre is nagyobbak sok esetben! 1 jó aktív láda bőven elég! Csa bizony a súlyát is érdemes sokszor nézni! Ott a KW QSC sub ami közel 40kg! De 34kg a Ksub is! Lehet, hogy nagyobbat üt szól, értse mindenki ahogy jól esik, de inkább viszek 2 db 20kg körüli ládát mint 1-el megszakadok!
Megjegyzem az esetek 60%-ban 1 subot viszek, 20%-ban kis bulikra 50főig csak a 2 top is elég/-hely függő!/ , a maradék 20% ha2 sub kell, vagy csak kímélni akarom inkább 2 szóljon!
A dB-t én hallgattam fent a hangfoglaláson! AZ egyik diszkópultos résznél az a rendszer szólt! Nekem az is ua olyan keménynek tolakodónak tűnt, mint amit Rolival próbáltunk nálad! Mindenképp hallgasd meg és ha lehet többet is egymás mellett!
Üdv: Zeneboy