Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Buli műsor!

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Bubamara
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Re: Buli műsor!

Hozzászólás: # 12663Hozzászólás Bubamara
2013.03.21. 09:11

Sziasztok!

Én is mappákban helyezem el a dalokat, azonban 5 mappát használok összesen. Mivel van egy füzetekkel megtámogatott műsor gerinc, ezért a dalok címe elé még egy 3 számból álló sorszám is kerül pl 005Okisl, 048mielo, 118szeret, 235varjB, 531Touch stb. más számára elképzelhető, hogy kiismerhetetlen lenne én azonban így elsőre tudom, hogy mit hol találok. Mivel minden dal kidolgozott, zenekarral begyakorolt, évek alatt kialakult műsor része. (Nem szeretnék olyan dalt látni a vinyómon, amely nincs kidolgozva, kigyakorolva, magyarán elsajátítva, ezért nem is tartok fenn helyet ilyen célból ismeretlen, vagy kidolgozatlan dalok alkotta őskáosz mappa számára.)
A mappák: 2_Beat, 3_50-60, 4_Dance, ezekben a teljes műsor szét van válogatva, ezen kívül van két mappa 1_all és 5_alfabe, ezekben minden kidolgozott dal megtalálható a műsorban kapott sorszáma, illetve abc sorrendben. (Vannak mappák előadókra, vagy stílusokra bontva, de ezeket soha nem használom, így csak a helyet foglalják. :) ezért számomra feleslegesek) inkább jkb listákat készítek az all mappába, az nem foglal helyet, csak hivatkozás.
A songbook az 1_all mappába hivatkozik.
Ez a KORG mappaszerkezetem.

A Ketronban egy mappában van minden sd1+ra kidolgozott dalom, de a címek a sorszámmal azonosak a korgnál megszokott címekkel, a Demo/HIT mappában a legbulisabb és legjobb dalokból álló válogatás található, egy gombnyomással elérhető, valamint egy másik mappában, amely a Master Folder kikapcsolásakor bejelentkezik az i30HD-ra kidolgozott dalaim vannak, így egy mozdulattal váltok a két hangszer között. Mivel az i30 nem rendelkezik video interface-szel így a külső kijelző miatt az SD1-ről tolom a nótákat és midikábel segítségével átküldöm az i30-ba, természetesen a megfelelő szűrők és kapcsolók beállításával mindkét hangszeren. Külső kijelzőre van szükségem az énekesek miatt.

A Tyrosban a Korg-gal megegyező mappaszerkezetet és műsort használtam.

üdv, buba

Buba

najanek
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 11
Hangszer: Korg PA 50 Sd
Adott köszönetek: : 249 alkalommal
Kapott köszönetek: : 117 alkalommal

Hozzászólás: # 12674Hozzászólás najanek
2013.03.21. 16:02

Kedves Bubamara!

Ez milyen jó ötlet hogy a számok címe elött van az adott sorszám is. Milyen egyszerűnek tűnik így már csak hát nekem még nincs benne rutinom.
Köszönöm a hasznos tanácsokat.
Szuper!

További kellemes napot:
najanek

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 13749Hozzászólás beejaybudai
2013.04.16. 21:44

Új slágergyanús dal... :PPP :guitar: :cry2: :dash2:

Figyelem! A videó megtekintése semmilyen korosztálynak nem ajánlott!

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.

Rolley
Újonc
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Yamaha SX700-Yamaha S550B
Adott köszönetek: : 19 alkalommal
Kapott köszönetek: : 24 alkalommal

Hozzászólás: # 13760Hozzászólás Rolley
2013.04.17. 15:17

Sziasztok! Olvasgattam itt a dolgokat,ki hogy csinálja a bulit stb... Én a magam részéről 1db mappát se viszek csak is a laptopomat azon van vagy 1500 dalszöveg :D amint mindi bővítek természetesen,de egyébként most egy TAB-let gépet fogok venni ami ráfér a kotta tartómra és megvan oldva a dalszöveg mizéria :) Azért is jó egyébként vinni laptopot,vagy Tabletet mert így a szünetben betudok tenni valami mix-et vagy lightos kiss Smooth Jazz számokat :) További Szép Napot nektek!

peter1300
Újonc
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Korg PA-50, Ketron Midjay Plus, Yamaha NP-V60
Adott köszönetek: : 14 alkalommal
Kapott köszönetek: : 15 alkalommal

Hozzászólás: # 15997Hozzászólás peter1300
2013.08.16. 11:28

Sziasztok! Az én repertoárom eddig a Ketronomon volt, de ez elérés szempontjából nagyon hulladék, lehetetlen valós időben regisztrálni a beállításokat, van olyan, hogy fél perc szünet kell, mikor valaki bekér egy számot és egyszerre a kottát is keressem meg, és a hozzá való beállítást is...?! Sok idő, viszont most át fogom rakni az egész repertoárom a PA-50-emre, 1000x egyszerűbb rajta, és sokkal jobb stílusokat is találni hozzá.

Elmentem egy-két bálba itt Fejér megyében, mivel csak Baranyába szoktam járni bálba, ahol a közismert "tolatós" megy, viszont itt csak játszottam a bálokat és rá kellett, hogy jöjjek, hogy az itteni közönség jobban szereti a "Kaczor Ferit" minthogy inkább meghallgatna egy Balázs Fecót, vagy akárkit. Az emberek szószerint üvöltenek olyan számokat, amikről nekem fogalmam sem volt pl.: Jóska rögtön gyere haza, Szép lányok asszonyok. (Persze azóta leszedtem ezeket a számokat is és már szoktam játszani, sokat számít a repertoár folyamatos újítása)

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 16017Hozzászólás Asterix
2013.08.16. 16:55

peter1300 írta:a PA-50-emre, 1000x egyszerűbb rajta, és sokkal jobb stílusokat is találni hozzá.
az itteni közönség jobban szereti a "Kaczor Ferit" minthogy inkább meghallgatna egy Balázs Fecót, vagy akárkit.
1. Próbáld meg a Pa50-el meghajtani a MidJay-t még sokkal jobb lesz ez tuti.
2. Szerintem ez a zenei vonulat mindenhol ugyanaz. Nagyon kevés már az a hely, ahol nem ezeket az egyenharmonizált tucatszámokat kell nyomni.

vigo01
VIP
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
Adott köszönetek: : 243 alkalommal
Kapott köszönetek: : 418 alkalommal

Hozzászólás: # 16028Hozzászólás vigo01
2013.08.16. 23:24

Nekem eképp vannak rendezve a midik:
50-60 (as évek magyar)
70-80
Disco
Mulatós
Nemzetközi (slágerek amiket minden nemzet ismer)
Rock & Roll
Waltz
Latin
Modern
Szalon
Külföld (olasz, spanyol, lengyel, orosz, román)

Bulizenének a korg-ban remek stílus van ehhez és szeretik:

Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 40
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 16031Hozzászólás ---Qgli---
2013.08.17. 07:07

Asterix írta:Szerintem ez a zenei vonulat mindenhol ugyanaz. Nagyon kevés már az a hely, ahol nem ezeket az egyenharmonizált tucatszámokat kell nyomni.
Akkor engem ezen kevés helyekre hívnak, mert én mindig félek az ilyen igénytelen stílushoz hozzáfogni. Volt már, hogy elkezdtem játszani és csak lestek rám, hogy "Mi ez az igénytelenség". ( Na persze ez nem egy kisfalusi bálban volt )
Egri bálban biztos nem kezdenék hozzá Kaczor Ferit játszani, hacsak nem kérik.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 16034Hozzászólás Asterix
2013.08.17. 14:48

---Qgli--- írta:Egri bálban biztos nem kezdenék hozzá Kaczor Ferit játszani, hacsak nem kérik.
Nem is kell hozzákezdeni, úgyis kérni fogják. :lol: :lol:

Apropó bál. Gabi! Hogy lehet az, hogy F.abonyban augusztus 20-án Csabi játssza a bált???

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 40
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 16038Hozzászólás ---Qgli---
2013.08.18. 12:44

Hívtak engem is, de én nem is érek rá, meg nincs is hozzá megfelelő hangosításom.
M.tárkányon is nekünk kellett volna játszanunk az utcabált, de a állandó éttermemmel nem szívesen cseszek ki, mert ma sem tudtam volna menni, kedden sem, pénteken meg lagzi van. Arról nem beszélve, hogy én nem szívesen játszok utcabált, mert ha esőre áll az idő, akkor is kipakoltatják velem a cuccot, az senkit sem érdekel, hogyha elkezd szakadni az eső, mert akkor mindenki hazamegy és kész és meg ott maradok az összes cuccal a szakadó esőben.

Hát mi játszottuk a 4-es iskola bálját februárban, ott nem igazán kértek Kaczor Ferit, meg Nótár Mérit, ellenben el kellett játszanom az összes Charlie számot, amit ismerek. Ebben az esetben beégtem volna Kaczorral.
Mondjuk a márciusi bálban meg egy csomó Kaczort kellett játszani, de azok nem egriek voltak, csak Egerben lett rendezve a bál.

Új hozzászólás