Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

marton1974
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 118
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 1161Hozzászólás marton1974
2011.11.13. 17:30

Húha!
Asterix ki ez a két macska? :D :D :D :D
Az embernek inkább azon akad meg a szeme mint a hangfalakon!Szívesebben hallgatnám az ő csicsergésüket.... :D :D :D :D :D :D :D :D
Na bakker beütöttem jövőhét elejére egy keverőt:Studiomaster Session mix12R Gold original angol cucc stúdió minőség!Nem mai gyerek,de én inkább mindig úgy voltam vele hogy egy magasabb kategóriás öreg mint egy "kinai csoda".Sok stúdióban a studiomaster keverőpultjait használják...kiderül majd a 0 % zajszint...Remélem a CREST AUDIO végfokkal komoly barátságot kötnek... :D :D :D :D
És aztán bemutatja a 2x hogy tud dudorászni!!! :ugeek:

agar007
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Roland VA-3
Adott köszönetek: : 39 alkalommal
Kapott köszönetek: : 35 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 1162Hozzászólás agar007
2011.11.13. 17:36

Asterix írta:Akkor hallgasd meg a K16Plus-t, hogy mit csinál 230e ft-ért újonnan. Ha ezt valaki töknek nevezi, akkor én örülök, hogy tökkel járhatok muzsikálni. 6500W-os cuccot cseréltem le erre. Kicsi, könnyű és jó a hangképe. A szolgáltatásairól ne is beszéljünk. Az ára pedig magáért beszél.
Biztos nem rossz ha ennyire dicséred,legyen hozzá szerencséd!Nem hallottam még ilyen gépet,nem tudok véleményt alkotni,de a powerstationt oda merném tenni az 1000 wattos kütyük mellé is legyen akármilyen márkajelzése.

agar007
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Roland VA-3
Adott köszönetek: : 39 alkalommal
Kapott köszönetek: : 35 alkalommal

Hozzászólás: # 1163Hozzászólás agar007
2011.11.13. 17:42

MIlyen hangfalakkal küldöd?

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 1165Hozzászólás marton1974
2011.11.13. 18:01

Srácok szerintem ezek a dolgok úgy működnek hogy:Mindenki a saját technikáját dícséri.
Az tény hogy vannak márkák akik már letettek az asztalra,és vannak akik nem is fognak és olyanok is vannak amik majd eztán fognak!
Nekem rossz tapasztalatom volt a keverőerősítők terén,hozzáteszem egy Beringer PMP 3000 -es modellem volt de nagyon gyatrán szólt.Nem akarom leírni a Beringert mert mások már megtették,és biztos igazuk volt. :D Aztán pár zenész kollégát meghallgattam erről a kihangosítás témáról!Gyerekek ez egy külön szakma!!!!!És ezt komolyan mondom!Egy komplett zenei,akusztikus ismereteket igényel...
Szerintem mi halandó emberek akik eljárogatunk úgymond pár rendezvényt bulit kimuzsikálni,valamennyire ugye konyítjuk ezt a szakmát és mindent elkövetünk hogy rendszerünk jól,ütősen szóljon.Ugye mindenkinek a saját pénztárcája vastagsága szab határt.
A véleményem az is hogy könnyű egy erre berendezett stúdióban hangszerelni,hangosítani mint ahogy a "nagyok"csinálják.Nekünk alkalmazkodni kell a helyiség akusztikájához és sok-sok mindenhez amivel egy "vendéglátós zenész"találkozik.
Nekem az a véleményem hogy hiába van egy embernek a legprofibb cucca a legmenőbb hangszere ha nem tudja jól belőni,nem tudja kihasználni azokat a plusszokat amiket nyújt egy gyengébb kategóriájúval szemben.
Egyszer volt szerencsém egy komoly stúdióba szétnézni.Hát ott volt minden.Mint egy repülőgép fedélzet! :D
Na de hát Pista bácsinak aki a harmadik feles után bekéri a Jegenyefán fészket rak a csóka című fergeteges magyar csárdást ,annak nem a stúdió technika kell hanem hogy a szaxafon oda ordítsa a fülébe! :D

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal

Hozzászólás: # 1166Hozzászólás Asterix
2011.11.13. 20:22

Legyen benne sok örömöd. Wenczel Gabival, amikor a Balatonon muzsikáltunk 20 éve a nyári szezonban, akkor mi is Studiomaster keverőt használtunk. Az Asterix Live Music Band-től vettük meg. Nagyon jó kis cucc volt. Persze már régen volt...

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 1168Hozzászólás Asterix
2011.11.13. 20:28

Egy a baja a hangosításnak. Nem lehet elemenként venni, csak kompletten.
Pl: Volt a 6500W-os rackem. Kipróbáltam a mostani hangfalaimmal. Jól szólt. Kipróbáltam a topjaim helyett Peavey Impulse 1015 hangfalakkal, még jobban szólt. Megvettem a Phonic keverőerősítőt, számomra szebb hangképpel szólnak a falaim, mint a nagy cuccal. Lehetőségem volt olcsón hozzájutni a Peavey hangfalakhoz. Elhoztam kipróbálni és láss csodát, ezzel a keverővel az én hangfalaim klasszisokkal jobban szólnak, mint ugyanaz a Peavey, ami megverte a hangfalaimat a nagy digit végfokokkal.
Ezért mondom, hogy bármit cserélsz egy rendszerben, lehet hogy egy másik dolog az új rendszerhez már teljesen máshogy alkalmazkodik.
De javaslom erre már a válaszokat a másik topicban küldjétek.

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 1170Hozzászólás marton1974
2011.11.13. 21:25

Asterix írta:Egy a baja a hangosításnak. Nem lehet elemenként venni, csak kompletten.
Pl: Volt a 6500W-os rackem. Kipróbáltam a mostani hangfalaimmal. Jól szólt. Kipróbáltam a topjaim helyett Peavey Impulse 1015 hangfalakkal, még jobban szólt. Megvettem a Phonic keverőerősítőt, számomra szebb hangképpel szólnak a falaim, mint a nagy cuccal. Lehetőségem volt olcsón hozzájutni a Peavey hangfalakhoz. Elhoztam kipróbálni és láss csodát, ezzel a keverővel az én hangfalaim klasszisokkal jobban szólnak, mint ugyanaz a Peavey, ami megverte a hangfalaimat a nagy digit végfokokkal.
Ezért mondom, hogy bármit cserélsz egy rendszerben, lehet hogy egy másik dolog az új rendszerhez már teljesen máshogy alkalmazkodik.
De javaslom erre már a válaszokat a másik topicban küldjétek.
Üdv.Ezzel egyetértek.Mindig próbálja az ember a számára a legjobb cuccokat összeállítani.Igen ugye kísérőautomatikás hangszereknél sajnos szerintem mindig is így lesz.Egy v.két arranger sosem lesz egy teljes zenekar hangosítás terén.Lehet csiszolgatni a hangzást de tökéletes sosem lesz.Ezek a hangszerek sajnos két stílust sem egyformán játszanak le.Mindig állítgatni kell ha pl.SONG-ból STYLE-be lépsz,vagy egyszerűen SEQVENSZER módban megcsinálsz egy dalt,azt már SONG módban máshogy játsza le az automatika.Az egy ördögi kör.Sajnos a tökéletes hangszer ilyen téren még nem született meg és szerintem váratni is fog még magára jó darabig.Amikor azt hiszed hogy az és sokáig úgy állítod be akkor sem az.Ja meg persze ez egyén függő is.Kinek a pap,kinek a paplan... :D
De tényleg ez a téma egy másik topiké.

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 1179Hozzászólás marton1974
2011.11.15. 13:01

Üdv.Asterix!
Tán csak nem árulod a Ketron Midjay-t?
Nem jött be? :ugeek:

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 1180Hozzászólás Asterix
2011.11.15. 13:37

marton1974 írta:Üdv.Asterix!
Feltettem, próba szerencse. Elsőre nagyon nem jött be, de tegnap elárultak egy pár "szakmai titkot." Milyen billentyűkombinációra mit csinál, és ma már programoztam is a kicsikét. Így már teljesen más a dolog. Feltettem rá több 100 stílust és nagyon jól szól, de nagyon furcsa, hogy pár gombon kell megoldani mindent, amit az SD-1 5x ennyi gombon csinált.
Ráadásul bekínáltak egy keverőerősítőt és egy pár hangfalat jó áron, így lehet, hogy most el fogom adni a hangfalaimat és a keverőerősítőt is. Na bumm...

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 1181Hozzászólás marton1974
2011.11.15. 14:03

Asterix írta:
marton1974 írta:Üdv.Asterix!
Feltettem, próba szerencse. Elsőre nagyon nem jött be, de tegnap elárultak egy pár "szakmai titkot." Milyen billentyűkombinációra mit csinál, és ma már programoztam is a kicsikét. Így már teljesen más a dolog. Feltettem rá több 100 stílust és nagyon jól szól, de nagyon furcsa, hogy pár gombon kell megoldani mindent, amit az SD-1 5x ennyi gombon csinált.
Ráadásul bekínáltak egy keverőerősítőt és egy pár hangfalat jó áron, így lehet, hogy most el fogom adni a hangfalaimat és a keverőerősítőt is. Na bumm...
8-) A pa3 musikant 76 nem eladó? :)

Új hozzászólás