Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Gyuley
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 114
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 10118Hozzászólás Gyuley
2013.01.06. 13:34

mentosattila írta:Balázs, megkérlek nézd meg mit ír az Allen Heath zed12fx hátán, hol gyártják.
Köszi, megvan. Nézzétek !
http://www.allen-heath.com/uk/products/ ... Id=ZED12FX
- van egy hátlapfotó, azon jól látszik :shock:
Atti, már majdnem mindent Kínában csinálnak(raknak össze), még azokat is, amelyikre Made in U.S.A. van írva, nem is ezzel van a gond egyes típusoknál, hanem amiből a sok olcsó gagyi minőségű cuccot összerakják, mert elhiheted, már nem ma kezdték az összeszerelést ezek az olcsó országok, és azért fejlődni látszanak!
Kis védelem a Kínai, és egyéb olcsón dolgozó nép nevében, A hangszeremben pont egy MADE IN JAPAN alkatrész a legrosszabb minőségű cucc, ez pedig a kijelző, hát ebből én csak azt a konklúziót vonom le, hogy mindegy hol készül, inkább az a lényeg miből!!! :777

Asterix, mikrofon téma!
Az a gáz ebben az egészben, hogy mikor egy jó pár mikrofont le tudtam tesztelni, együtt, azonos hangtechnikán, azt tapasztaltam hogy az ár nincs összefüggésben a teljesítménnyel, legalább is a 100 ezer alatti kategóriában!
Legtöbbször a márkát kell megfizetni sajnos! :PPP

MINDENKINEK!!!!!!!
Egyébként még egyszer megkérdezem mindenkitől, Shure Vh20-ba(fejmikrofon), lehet-e valami korrekt hangú kapszulát rakni??? :?: :?: :?:
Mert szeretném használni, de nem tetszik a hangja a gyári kapszulával! :!: :!:

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

csepi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Hozzászólás: # 10121Hozzászólás csepi
2013.01.06. 14:19

Isti!
Hasonló cipőben járunk. Dyna pm600-am van. A passzív falaimtól megszabadulva aktív motyókat vettem. A dynát is azért akartam eladni...minek cipeljek powermixert, ha elég egy kis mixer is, csak legyen benne néhány klassz effekt. 180ért adtam el... Ez már vicc, mert az új ára majdnem 4kiló. (Na ennyit nem ér.) Szóse róla leharcoltam 10 év alatt. Bár javára legyen mondva mindent kibírt, makulátlan technikailag.
Jött a NAGY Allen and Heath.. és vele a csalódások. Nem találtam benne azt a dinamikát amit a Dynacord nyújtott. Semmi-lapos mélyek. Szemben a gyomorbavágó mégis meleg dyna subokkal szemben. Az agyondicsért effektjeit meg hagyjuk... Szolgáltatásai rendben vannak, bár engem nem érdekel hány miliméteren jár a tolópoti, meg az usb-t is tudom mellőzni, nekem az a lényeg, h a soundja jó legyen.
Tehát 2 nap után eladtam az A&H-et és visszavásároltam a Dynámat. Nem adom oda senkinek többet. :)
És rájöttem arra, h nem olyan nagy baj az ha ott a keverőben a végfok, volt h rányomtunk a lakodáréban két passzív falat monitornak, és marha jól szólt.
Szóval eladjam bagóért, h vegyek egy nem jobb mixert? Ez nálam fog széthullani remélem kb 15 év múlva.
Mert ez még Germán gyártás. Egyszer kajakra beleöntött egy picsa 2 dl vizet. Villant akkorát mint egy vaku. Védelem bekapcsolt, néma lett minden, ventillátor forgott mint egy F-1 autó. 2 perc múlva ment a buli tovább....
Na befejezem a fényezését újonnan nem szabad ilyet venni mert drága, de azért használtan van 1-2 jó fogás.

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 114
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 10126Hozzászólás Gyuley
2013.01.06. 15:31

Csepi!

Nem kötözködésként írom, de azért a Powermate/ CMS az nem azonos kategória az általad lecserélt A&H keverőre( emlékszek mikor lecserélted, ha jól emlékszem Zed 12 fx-re), bizony azt kell hogy mondjam, abban az árkategóriában, ahol a Pm-ek, és a CMS széria van, nem hiszem hogy csalódást okozott volna az A&H, sőt, hangban jobbak az A&H keverők ez nem kérdés, nekem sikerült kipróbálni együtt egy CMS 1000, és egy A&H Mixwizard keverőt, nehéz döntés, de nekem A&H hangja jött be, úgy hogy én is Dynacord fan vagyok mellesleg, ami sejtet valamit a teszt eredményéről!
A A&H Zed 12fx 170 ezer körül mozog (új ára), a Dyna CMS600(új ára) meg közel 3 kiló, nem sokkal olcsóbb mint a Pm600(a keverő része u.a.), Ehhez képest nem rossz az az A&H keverő amire te lecserélted, csak ahhoz képest!

Igazad van abban hogy jobban szól a Pm600, ez nem is kérdés, de ha vissza emlékszel rá, én akkor is azt mondtam neked, hogy meg fogod bánni a cserét, és igazam is lett :)
viszont azonos kategóriákat(árban, teljesítményben, minőségben) van értelme egymással szembe állítani, nem pedig két osztállyal lentebb lévő cuccal! :PPP :777

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 10134Hozzászólás Attila
2013.01.06. 20:14

Annyi minden van a piacon, hogy az ember megbolondul tőle. Higyétek el ha nem volna ez a sok kacat, könnyebb lenne a választás.(és nemcsak hangszerre értem )
Amikor ezelőtt 2o évvel kezdtünk belekóstolgatni a muzsikálásba, volt a helyi kulturotthonnak egy CLUB erősítője két hangfallal (2x35W-os, Bukarestben gyártották) és azzal muzsikált öreg - fiatal. S lám pontosan jó volt (mert nem volt más). Aztán valahogy nehezen megvettünk közösen egy Behringert -hű de nagyszerű dolog volt !, s ma lám-lám mindjárt az Allen-Heath sem jó, a Soundkraft sem jó, s így tovább. Szépen hülyitenek minket ugy-e ? :ugeek:
Persze, hogy mindenki a legjobbat szeretné, ezzel nincs semmi baj, mert addig jó amig van igénye az embernek, a baj ott kezdődik, hogy a keresetünk kevés.
Gondoljátok, hogy pl. Ausztráliába gond lehet egy sz"r keverőt megvenni ? Hát nem, még akkor sem ha 12oo euro. ......Inkább abbahagyom

Csak egészségünk legyen és étvágyunk ! :)

Atti

csepi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Hozzászólás: # 10136Hozzászólás csepi
2013.01.06. 20:20

Gyuley! Igazad lett valóban.... A két cucc nekem akkor csak árban volt egy kategória. Viszont nem volt kedvem rátenni még egy vagyont, h wizardom legyen. :cry2:

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 180
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 10137Hozzászólás B.Bazsi
2013.01.06. 21:03

mentosattila írta:Balázs, megkérlek nézd meg mit ír az Allen Heath zed12fx hátán, hol gyártják.
Köszi, megvan. Nézzétek !
http://www.allen-heath.com/uk/products/ ... Id=ZED12FX
- van egy hátlapfotó, azon jól látszik :shock:
Azta mindenit, tényleg Made in China az enyém is!!! Basszus.....szerintem ki is vágom mindjárt az ablakon!! :xx: :cry2: :dash2: :lol: :lol: :lol: Ez célzás lett volna hogy "sz@r kínai" keverőm van? Azért kérdezem így mert a "made in china" felirat napjainkban sokaknak egyet jelent a gagyival, a pocsékkal, a bóvlival. Mikor megvettem a keverőt is láttam hogy ez van ráírva, és azóta is szeretem ezt a "médincsájna" cuccot. A felirat az felirat, nem feltétlen jelent egyet a minőséggel. Mellesleg én már semmin nem lepődöm meg azóta mióta unokahúgom "Magyar Népmesék" mesekönyve hátulján is ugyanaz a felirat van mint a keverőmön. ( nem vicc!!!) Amíg meg vagyok vele elégedve, énfelőlem made in grönland vagy akármi más is rá lehet nyomva... 8-) Ez van. :) ;) A G70-em Made in Italy, a crossoverem meg a végfokom Made in Hungary, a mikrofonon Made in Japan, a keverőm Made in China, a hangfalam meg Made is "sufnituning", én semmi "felháborítot" nem találok egyik feliratban sem. ;) 8-) :777

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

B.Bazsi
VIP
Hozzászólások a témában: 180
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Hozzászólás: # 10138Hozzászólás B.Bazsi
2013.01.06. 21:10

Isti 79!

2-3 évvel ezelőtt nem neked volt T3 meg SD5? (vagy SD1)

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 10141Hozzászólás Apelláta
2013.01.06. 22:23

Bazsi!

"Made in sufnituning"

:rolf: :cry2:

Üdv.: Apelláta

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 10144Hozzászólás Attila
2013.01.07. 06:16

Balázs egyáltalán nem célzás volt, egyszerüen csak szerettem volna tudni, mert itt vitáztunk valakivel (ő azt állította, hogy német) s mivel te voltál itt, töled kérdeztem meg. Ennyi. Egyébként nekem is volt a kissebb testvére tulajdonomban, a Zed1Ofx (ezt már írtam előbb is és azt is, hogy miért adtam el), tehát tudom mire képes. És nincs kizárva, hogy ez lesz a választásunk újra.
Kösz a készséges választ !
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Attila 2013.01.07. 09:53-kor.

Atti

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 123
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 10147Hozzászólás Bubamara
2013.01.07. 07:23

Gyuley írta: viszont azonos kategóriákat(árban, teljesítményben, minőségben) van értelme egymással szembe állítani, nem pedig két osztállyal lentebb lévő cuccal! :PPP :777
Ez természetesen így van, néhány bejegyzéssel korábban bátorkodtam megjegyezni, személyes véleményemet, miszerint inkább egy használt dyna levadászása jó áron.
Ahogy egyik barátom szakszerűen szokott fogalmazni szól mint az omlás. :)

Lehet persze kísérletezgetni hosszabb rövidebb ideig más szintén jó keverőkkel, aztán kiegészítgetni őket processzorokkal, hogy hangjuk, "dögjük" is legyen, (remélem ezt mindenki tudja majd értelmezni) Azonban pl pm után elég nehezen képzelem el, hogy bárki meg tudna szokni egy vérszegényebb hangzást a színpadon. Aztán a körök lefutása után hazajön a pm, jellemzően.
Ami nagyon ütősen szól, már bizonyított, műszakilag történelmi léptékű ideig használható biztonsággal és megbízhatóan, rugalmasan konfigurálható, az ideális cucc.

Nem véletlen az, hogy a megjelenésekor megvett pm600.2 cuccos mai napig a hangzásom alapja és az is lesz amíg egy szikrát képes csiholni magából.
Tudom, hogy nem erősítőkről szól az eredeti történet, azonban az árkülönbség minimális volta miatt, nem szabad őket számítások kívül hagyni.
A 6 mono 2 sztereó csati + magnó bemenet, belső effekt minősége, a sávonkénti és master EQ, fő és mono kimenet, kontrol kimenet csatornánként és a master oldalon, felvételi hangerő, valamint az, hogy használható csak erősítőként, vagy csak keverőként, illetve ezek kombinációjában, mindez viszonylag kis tömeg és méret mellett....

Sok gyártó keverője megfordult nálam, mire megtaláltam amit kerestem. Már nem keresgélek. :)

Nekem abban a felhasználási módban, módokban, amire használom a legjobb választás.

Buba

Új hozzászólás