|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- BodziLalikirály
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 169
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Egyébként érdekes lenne kipróbálni azt is a te esetedbe, hogy amennyire lehet megpróbálod elkülöníteni egymástól a hálózati kábeleket és a jelkábeleket.....
majd....
mikor minden üzemel és ezek után is a probléma fenn áll, kikapcsolni egy készüléket a kezdőpontok közül (hangszer; laptop; vokálproci;) hátha előjön mi okozza a zajt a legnagyobb mértékben....
A DI-Box lehet megoldás persze,..... de mindent leválasztani ????
És még egy apróság....
érdemes lenne a jelkábeleket is átnézni (lecserélni) ha van asszinkron ( 2 eres) (unbalanced) kábel akkor helyette szinkron (3 eres) (balanced) kábeleket használni....
Sok-sok variálás és hibalehetőség előjön ilyenkor amiket figyelembe kell venni és megtalálni....
És akkor az előző leírásomban felvetett feszültség esést is, amikor ugye a trafók amik a berendezéseket üzemeltetik az alacsonyabb feszültség miatt már gerjesztett brumm jelet képesek előállítani ami zavart kelthet....
majd....
mikor minden üzemel és ezek után is a probléma fenn áll, kikapcsolni egy készüléket a kezdőpontok közül (hangszer; laptop; vokálproci;) hátha előjön mi okozza a zajt a legnagyobb mértékben....
A DI-Box lehet megoldás persze,..... de mindent leválasztani ????
És még egy apróság....
érdemes lenne a jelkábeleket is átnézni (lecserélni) ha van asszinkron ( 2 eres) (unbalanced) kábel akkor helyette szinkron (3 eres) (balanced) kábeleket használni....
Sok-sok variálás és hibalehetőség előjön ilyenkor amiket figyelembe kell venni és megtalálni....
És akkor az előző leírásomban felvetett feszültség esést is, amikor ugye a trafók amik a berendezéseket üzemeltetik az alacsonyabb feszültség miatt már gerjesztett brumm jelet képesek előállítani ami zavart kelthet....
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Na, variálok majd egy kicsit...
Köszi az ötleteket...

Köszi az ötleteket...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Pumika
- VIP
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Ketron SD9-Yamaha Motif ES6
- Adott köszönetek: : 1141 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 370 alkalommal
Hali, nálunk is a laptop ami bekever, de nem tudok vele mit tenni sajna. Ad egy kis brummot.
- BodziLalikirály
- VIP
- Kapcsolat:
Próbálj ki egy NEM sűllyesztett, földeletlen hosszabbítót beiktatni csak a laptopnak..
Általában ez megoldja a problémát......
Amennyiben így sem szűnik meg a zaj akkor oda érdemes beiktatni egy DI-Box-ot!
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 141
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Hangkártya a laptophoz? Nálunk nincs brummm... 
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 209
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 755 alkalommal
Sokáig küszködtem én is ilyen gondokkal...amíg vacak tesco-s kábeleim voltak a laptophoz.Aztán vettem komolyabban árnyékolt vezetékeket,és megszűnt a probléma.Pedig 2 hangkártyát használok-egy alaplapit,és egy usb-t egyszerre,még sincs búgás sehol.
- Karesz
- VIP
- Hozzászólások a témában: 209
- Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 755 alkalommal
Én is azt akartam venni,de a kábel csere megoldotta a gondot..volt brumm,nincs brummBodziLalikirály írta:Próbálj ki egy NEM sűllyesztett, földeletlen hosszabbítót beiktatni csak a laptopnak..
Nekem sem oldotta meg a földeletlen hosszabító,sem a külön konnektor,se semmi.Volt olyan hely,ahol nem zúgott,volt ahol igen.
- BodziLalikirály
- VIP
- Kapcsolat:
Ez egy ilyen trükkös világ.Karesz írta:Volt olyan hely,ahol nem zúgott,volt ahol igen.
Voltam egymás után 20 helyen is ugyanazon felszereléssel hangosítani, zenélni minden gond nélkül. Majd a 21. helyen egyszer csak volt búgás, zúgás.... ugyanazzal a cuccal....
Persze én is rögtön kábelhibára gondoltam és kezdtem kicserélgetni a vezetékeimet..... Semmi
Mivel multiméter is van nálam mindig azt is bevetettem a hiba keresésnél.....
Idővel kiderült, hogy volt a közelben egy elektromos feszültség átalakító torony (trafós oszlop) ahol valami nem működött teljesen jól ugyanis a feszültség sem és a frekvencia sem volt a tűréshatáron belül !!!
ÉS A HÁROMBÓL CSAK AZ EGYIK FÁZISON !!!!
Ugye ezt egy étteremben a kenyérsütő, vagy a hűtő nem veszi észre, de a hangtechnika megmutatja.....
Még jó, hogy ha van 3 fázis, lehet variálni....
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
"asszinkron" és "szinkron" helyesen aszimmetrikus és szimmetrikusBodziLalikirály írta:...ha van asszinkron ( 2 eres) (unbalanced) kábel akkor helyette szinkron (3 eres) (balanced) kábeleket használni...
Üdv.: Apelláta
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 144
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Nekem elég jó minöségü kábeleim vannak, de most berendeltem még jobbat... Full aranyozott csatlakozók, a végén a nyakamba akasztom jó lesz "fuksz"-nak....
A viccet féretéve... Engem az bosszant, hogy a Laptopom ugyan ott van mellettem, de nincs hozzákötve a hangrendszerhez közvetlenül...
Jelenleg ez a helyzet... Amikor egyre több eszközt bekapcsolok, akkor jelentkezik a probléma...
A viccet féretéve... Engem az bosszant, hogy a Laptopom ugyan ott van mellettem, de nincs hozzákötve a hangrendszerhez közvetlenül...
Jelenleg ez a helyzet... Amikor egyre több eszközt bekapcsolok, akkor jelentkezik a probléma...
"Még mindig csak amatőr vagyok..."