|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Buli műsor!
Moderátor: Moderátorok
- goozl
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
- Adott köszönetek: : 271 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Buli műsor!
Nos azt a triót amit életre hívtam, az pont ennek a jegyében jött létre.
Próbáljunk meg igényes normális retro zenét játszunk.
A csapat kényszerűségből jött létre, mely egy felbomlott zenekar "maradványaként" praktizál.
Magam részéről a repertoárt úgy állítottam össze, hogy inkább bulizene legyen de nem mulatós.
Július óta 11 fellépésünk volt eddig sikerrel.
Az embereket lehet úg yis "pörgetni", hogy nem nótár mariskát játszunk, hanem LGT-t, Bikinit, Hungáriát, Neotont, Illést, Omegát, Koncz Zsuzsát, Magna Cum Laudét, Delhusát stb..
Belefér egy kis Dire Straits, Chris Rea stb...
Mulatós gyanánt pedig főként népzenéből átnyúlt és néhány régi csárdást tettünk újabb köntösbe, mely igen hajaz a mulatós felé.
Ezekből bulinként kb 2 blokk megy le, kb 10-10 percben.
Eddig mindegyik buli a másikból jött, ergo minket akartak, mert elegük van a mulatós bajnokokból. Aki azt akar nem engem fog hívni a Retrofon Zenekarral...
Higgyétek el, mi alakítjuk a bulit és a hangulatot. Persze vannak szélsőséges helyzetek, melyek ezt felülírják.
Magam részéről le szoktam szegezni, hogy nem mulatóst játszunk, hanem retro zenét. Ezzel a retro őrülettel szinte mindent el lehet adni:
Mellé megy a viccelődés, közönség énekeltetés, az énekes kimegy a közönség közé. minden szám konferálva van...
Mi így gondoljuk.
Eddig bevált.
Üdv: Laci
Próbáljunk meg igényes normális retro zenét játszunk.
A csapat kényszerűségből jött létre, mely egy felbomlott zenekar "maradványaként" praktizál.
Magam részéről a repertoárt úgy állítottam össze, hogy inkább bulizene legyen de nem mulatós.
Július óta 11 fellépésünk volt eddig sikerrel.
Az embereket lehet úg yis "pörgetni", hogy nem nótár mariskát játszunk, hanem LGT-t, Bikinit, Hungáriát, Neotont, Illést, Omegát, Koncz Zsuzsát, Magna Cum Laudét, Delhusát stb..
Belefér egy kis Dire Straits, Chris Rea stb...
Mulatós gyanánt pedig főként népzenéből átnyúlt és néhány régi csárdást tettünk újabb köntösbe, mely igen hajaz a mulatós felé.
Ezekből bulinként kb 2 blokk megy le, kb 10-10 percben.
Eddig mindegyik buli a másikból jött, ergo minket akartak, mert elegük van a mulatós bajnokokból. Aki azt akar nem engem fog hívni a Retrofon Zenekarral...
Higgyétek el, mi alakítjuk a bulit és a hangulatot. Persze vannak szélsőséges helyzetek, melyek ezt felülírják.
Magam részéről le szoktam szegezni, hogy nem mulatóst játszunk, hanem retro zenét. Ezzel a retro őrülettel szinte mindent el lehet adni:
Mellé megy a viccelődés, közönség énekeltetés, az énekes kimegy a közönség közé. minden szám konferálva van...
Mi így gondoljuk.
Eddig bevált.
Üdv: Laci
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Emberek! Valamit nagyon rosszul csináltok!
Most, hogy kapcsolgatom a TV-t, odatévedtem a Muzsika TV-re is... Kaczor Feri koncert felvétel megy éppen...
Egy egész tér megtelt az érdeklődőkkel, és mindenki önkívületi állapotban énekel Ferivel... 10-80 éves korosztály, minden megtalálható...
Csak saccolom, hogy az érdeklődők létszám simán 2000 körül mozoghat, de ha nagyon rosszul saccolom, akkor is több száz ember tombol...
A lényeg...
Nektek mikor tomboltak ennyien egy bulitokon?
Arról nem is beszélve, hogy mivel koncert, nem gondolnám, hogy ingyen ment...
Ez is bizonyítja, ha el akarod ma adni magad, azt kell csinálni, amire igény van! Sajnos ez nem mindig vág egybe az ember zenei ízlésével...
Akár tetszik, akár nem...
Most, hogy kapcsolgatom a TV-t, odatévedtem a Muzsika TV-re is... Kaczor Feri koncert felvétel megy éppen...
Egy egész tér megtelt az érdeklődőkkel, és mindenki önkívületi állapotban énekel Ferivel... 10-80 éves korosztály, minden megtalálható...
Csak saccolom, hogy az érdeklődők létszám simán 2000 körül mozoghat, de ha nagyon rosszul saccolom, akkor is több száz ember tombol...
A lényeg...
Nektek mikor tomboltak ennyien egy bulitokon?
Ez is bizonyítja, ha el akarod ma adni magad, azt kell csinálni, amire igény van! Sajnos ez nem mindig vág egybe az ember zenei ízlésével...
Akár tetszik, akár nem...
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Ezt a számot ugye ti is felveszitek a műsorotokba?
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
-
HunHyper
- VIP
Bazsi! Ne borzold az idegeimet!
Áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá... Ennyire még én is jó vagyok...
Áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá... Ennyire még én is jó vagyok...
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Az ember azt hiszi hogy Fekete Pákónál, Bunyós Pityunál meg VV Zsófinál nincs lejjebb, aztán az élet szépen lassan mindenre rácáfol...
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
- goozl
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Korg Pa1X Pro,Roland GT6,GT10, Fender Strat kópia.
- Adott köszönetek: : 271 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 325 alkalommal
- Kapcsolat:
HAli!
Itt nem az a kérdés, hogy kell e Kaczort játszani, vagy sem?
Nyilván kell...
De csak azt nem akarok.
Ergo ha a Te saját ízlésed találkozik a közönségével az a jó dolog.
Azt gondolom a zenekarom július óta "praktizál" és van olyan banda akinek egy évben nincs annyi bulija mint amit mi összehoztunk különösebb marketing nélkül.
Visszahívtak minket és ez sem véletlen.
Hány fő előtt játszunk?
Nem mindegy?
HA van hangulat akkor 30 fővel is lehet jó bulit csinálni és 3000-rel is.
Dolgoztam több neves előadóval, és higgyétek el, nem a tömeg nagysága a mérvadó.
Volt, hogy Fenyő Miklós mögött doboltam 4000 embernek, volt, hogy Gájer Bálint, Bársony Bálint, Éliás Gyula mögött 30-nak. Mindegyik kellemes volt.
Nem mondom, hogy 2-5000 ember ovációja nem esik jól.
Dehogynem, de akkor a produkcióban a nevet látják, nem azt, hogy nézd már a Goóz Laci milyen jól dobolt.
Amúgy a tömeg és a marhacsorda effektus igencsak összeköthető..
Gyakran vannak bálokban 3-400-an is és teljesen változó a buli. Van, hogy 5 pár táncol, van amikor 80..
Egy dolgot nem tudunk befolyásolni a közönség épp akkori lelki állapotát.
Lehet úgy jön el, hogy a háta közepére nem kívánja az egészet, lehet máskor épp őa az "első bálozó"...
Amúgy én azt gondolom, hogy ha az emberek ízlését a Kaczor jellemzi és bűntársaik akkor nagyon nagy bajban van az ország..Magam ehhez ha lehet nem feltétlen akarok asszisztálni. A média amúgy is a szennyet ontja magából, eltűntek az értékes produkciók.
Hol látunk mostanság egy koncertet?
Nagyon kevés csatornán lehet fellelni,
Pedig igenis vannak jó és értékes produkcióink amik adnak valamit.
Több leszek tőle..
A "kék az orgona virágától" sajnos csak butulok. Az tény, hogy ezt is lehet szeretni és nem elítélni akarom azt (milyen alapon is tenném) aki ezt kedveli. Neki ez a jó.
Hova tűntek a művészetek a médiából?
Beszélek itt, képzőművészetről, irodalomról, színházról, komolyzenéről...NINCS
Sajnos.
Bocs a terjedelemért!
Itt nem az a kérdés, hogy kell e Kaczort játszani, vagy sem?
Nyilván kell...
De csak azt nem akarok.
Ergo ha a Te saját ízlésed találkozik a közönségével az a jó dolog.
Azt gondolom a zenekarom július óta "praktizál" és van olyan banda akinek egy évben nincs annyi bulija mint amit mi összehoztunk különösebb marketing nélkül.
Visszahívtak minket és ez sem véletlen.
Hány fő előtt játszunk?
Nem mindegy?
HA van hangulat akkor 30 fővel is lehet jó bulit csinálni és 3000-rel is.
Dolgoztam több neves előadóval, és higgyétek el, nem a tömeg nagysága a mérvadó.
Volt, hogy Fenyő Miklós mögött doboltam 4000 embernek, volt, hogy Gájer Bálint, Bársony Bálint, Éliás Gyula mögött 30-nak. Mindegyik kellemes volt.
Nem mondom, hogy 2-5000 ember ovációja nem esik jól.
Dehogynem, de akkor a produkcióban a nevet látják, nem azt, hogy nézd már a Goóz Laci milyen jól dobolt.
Amúgy a tömeg és a marhacsorda effektus igencsak összeköthető..
Gyakran vannak bálokban 3-400-an is és teljesen változó a buli. Van, hogy 5 pár táncol, van amikor 80..
Egy dolgot nem tudunk befolyásolni a közönség épp akkori lelki állapotát.
Lehet úgy jön el, hogy a háta közepére nem kívánja az egészet, lehet máskor épp őa az "első bálozó"...
Amúgy én azt gondolom, hogy ha az emberek ízlését a Kaczor jellemzi és bűntársaik akkor nagyon nagy bajban van az ország..Magam ehhez ha lehet nem feltétlen akarok asszisztálni. A média amúgy is a szennyet ontja magából, eltűntek az értékes produkciók.
Hol látunk mostanság egy koncertet?
Nagyon kevés csatornán lehet fellelni,
Pedig igenis vannak jó és értékes produkcióink amik adnak valamit.
Több leszek tőle..
A "kék az orgona virágától" sajnos csak butulok. Az tény, hogy ezt is lehet szeretni és nem elítélni akarom azt (milyen alapon is tenném) aki ezt kedveli. Neki ez a jó.
Hova tűntek a művészetek a médiából?
Beszélek itt, képzőművészetről, irodalomról, színházról, komolyzenéről...NINCS
Sajnos.
Bocs a terjedelemért!
Hangtechnikus, rendszer Dynacord Forum Line 2*15KW, Yamaha 02R digit, Soundtracks Megas Monitor, Studiomaster Horizon powermixer, Studiomaster Gold 16/8/16: Hangszer: Korg PA 1XPRO.
-
HunHyper
- VIP
Egyetértek Veled Laci!
Az a helyzet, hogy annak idején, amikor még mentem ide-oda zenélgetni, akkor mindíg figyeltem, hogy mire is lehet igénye az embereknek...
Jó bulit csak akkor tud az ember csinálni, ha megtalálja a közönség igényét, legyen az retro disco, mulatós, stb...
Ha Te elmégy egy buliba és látszik, hogy mondjuk egy Kaczorra táncolnak, de a Bikinire nem, akkor nagy valószínűséggel inkább a mulatós
vonulatot érdemes erőltetni és abból kell jelentősen többet játszani, még ha nem is a szíved csücske... Ugyanez természetesen fordítva is igaz...
Olyat kell játszani, amire a közönség vevő! Vagy... már a legelső beszélgetésen tisztázni, hogy én kizárólag ilyen zenét játszok és nem
játszok mulatósat... ha így jó, akkor úgy is hívnak, de valószínűleg csak olyan közönséget fognak összetrombitálni, ami az általad megjelölt
stílusra vevő...
Titeket is olyanok hívnak, akik már hallottak játszani valahol... a célközönség pont megegyezik ilyen esetben a Ti irányzatotokkal... ez a legjobb
szerintem... És a marhacsorda effektussal kapcsolatban teljesen igazad van...
Na, túl is ragoztuk a témát...
Uí: Csak azért írtam a témában, hogy nem szabad kijelenteni, hogy ezt nem játszok, meg azt... de ha meg akar élni az ember, így nem biztos, hogy fog menni....
Az a helyzet, hogy annak idején, amikor még mentem ide-oda zenélgetni, akkor mindíg figyeltem, hogy mire is lehet igénye az embereknek...
Jó bulit csak akkor tud az ember csinálni, ha megtalálja a közönség igényét, legyen az retro disco, mulatós, stb...
Ha Te elmégy egy buliba és látszik, hogy mondjuk egy Kaczorra táncolnak, de a Bikinire nem, akkor nagy valószínűséggel inkább a mulatós
vonulatot érdemes erőltetni és abból kell jelentősen többet játszani, még ha nem is a szíved csücske... Ugyanez természetesen fordítva is igaz...
Olyat kell játszani, amire a közönség vevő! Vagy... már a legelső beszélgetésen tisztázni, hogy én kizárólag ilyen zenét játszok és nem
játszok mulatósat... ha így jó, akkor úgy is hívnak, de valószínűleg csak olyan közönséget fognak összetrombitálni, ami az általad megjelölt
stílusra vevő...
Titeket is olyanok hívnak, akik már hallottak játszani valahol... a célközönség pont megegyezik ilyen esetben a Ti irányzatotokkal... ez a legjobb
szerintem... És a marhacsorda effektussal kapcsolatban teljesen igazad van...
Na, túl is ragoztuk a témát...
Uí: Csak azért írtam a témában, hogy nem szabad kijelenteni, hogy ezt nem játszok, meg azt... de ha meg akar élni az ember, így nem biztos, hogy fog menni....
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 40
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 980 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Utálok zenélés közben azon gondolkodni, hogy: Mi legyen a következő nóta?
Ezért azon gondolkodtam, hogy előre összeállítok egy órás ( kb 20-25 számos ) műsorokat és szépen nekem is mindig meglepetés lesz, hogy mi is a következő nóta...
Ezért azon gondolkodtam, hogy előre összeállítok egy órás ( kb 20-25 számos ) műsorokat és szépen nekem is mindig meglepetés lesz, hogy mi is a következő nóta...
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 17
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
A következő nótán én is mindig utálok gondolkodni, de nagyon előre megtervezni sem lehet, mert menet közben úgyis másképp alakul.