Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Roland - Technikai kérdések/válaszok

Roland szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Attila
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 29
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Roland - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 13331Hozzászólás Attila
2013.04.04. 11:06

Nálunk már kapható a Bk9, 93OO Ron, azaz 2OOO Euro, és mostantól 3 éves garancia.
Érdekességképpen még egy újdonság:
http://www.rolandconnect.com/product.php?p=fr-8x

Atti

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 64
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 13332Hozzászólás Asterix
2013.04.04. 11:41

Ezzel az árral a Roland "felülnőtte" a Korg Pa800-at. Ennyi pénzért azért már mutatni kell valamit. Majd lesz a közeljövőben normális demo is. ;)

Zongorista28
Moderátor
Hozzászólások a témában: 21
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Hozzászólás: # 13334Hozzászólás Zongorista28
2013.04.04. 11:51

Sziasztok!

Úgy érzem egy picit negatívan állunk a Rolandhoz. Természetesen ezt idézőjelesen értsétek.Nem akarok kiállni mellette. Az utóbbi időkben lemaradt a konkurens cégekhez képest,de azt érzem, ha bármivel is jön ki, a csomót keressük a kákán. Ne feledjük el,annak idején mennyire szerettük :)

Nem tudom,hogy mennyivel jobb a BK-9 mint a G-70. Az audio loop ( ha jól írom )az nem lehet rossz dolog.A billentése tuti,hogy jó a Zongora hangja amit egy picit hallottam nem volt rossz.Azért hadd jegyezzem meg csak halkan,sem a Yamahában sem a Korgban nem tesznek vadonatúj stílusokat mindegyik hangszerükben. Egy-egy stílus azért vissza-vissza köszön az előző szériából.Már alig várom,hogy kipróbálhassam a Zenegalériában.

:777

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

claasy
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 44
Hangszer: YAMAHA PSR S670
Adott köszönetek: : 427 alkalommal
Kapott köszönetek: : 197 alkalommal

Hozzászólás: # 13335Hozzászólás claasy
2013.04.04. 11:56

Gondolom vagyunk többen is akik már várják azok beszámolóit akik személyesen kitudják próbálni a Bk9-t.
Nekem személy szerint biztos nem lesz alkalmam egy ilyen élő próbára.

exre2
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 14
Hangszer: Tyros 4 Roland Prelude
Adott köszönetek: : 53 alkalommal
Kapott köszönetek: : 58 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 13337Hozzászólás exre2
2013.04.04. 12:02

boveben

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 40
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 13340Hozzászólás Bubamara
2013.04.04. 12:10

Sziasztok,
Ez még középkategória úgy gondolom. Ezért nem is kell világmegváltó csodákra várni. De mindenképpen mutat valamit a fejlesztés irányából. Szerintem hamarosan kirukkol a zászlóshajóval a cég, hiszen a piaca megvan.

Más... jó néhány éve volt alkalmam kipróbálni a G70-et, amikor nagyon gáz volt a hangszer, lefagyások, probléma hegyek... Most itt van nálam vendégségben egy G70 V3 EX Rendesen rácsodálkoztam a fiúra. néhány nap tesztelgetés után kíváncsi leszek milyen képet alakít ki bennem magáról. Még csak néhány stílust, programot, és 1-2 dalt hallgattam meg, de majd megnézem magamnak komolyabban a szerkesztési lehetőségeket stílusban és songban. Ami elsőre hiányzik a kiállás, meg szokatlan a fill gombok hiánya is, ketron és korg után, viszont embertelen jó minőségű anyagokból és nagyon igényesen épült meg a jószág. Mercedes kaszni. Stabil feszes kapcsolók, eszméletlen jó billentyűzet, szerintem az arrangerek közül a legjobb ebben van.
A bővítőn frankó átütő hangok és életszerű dobok vannak, az tetszett így elsőre is.
Megyek megriasztom a klubvendégeket, majd este benézek még.
üdv, buba

Buba

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 64
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 13341Hozzászólás Asterix
2013.04.04. 12:28

Nemcsak szerinted nagyon jó a G-70 hardvere, hanem mások szerint is. Én nem szerettem a G-70-et a szoftvere miatt, mert egy csomó kényelmi szolgáltatást, amit annak idején, amikor a G70 kijött, a Yamaha adott, míg a G-70 nem. De a billentyűzete még a PSR9000 pro-nál is sokkal jobb, pedig az a billentyűzet is fényévekkel veri a Pa3x-et... Sajnos... :dash2:

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 13344Hozzászólás vili2105
2013.04.04. 12:50

Hát Uraim, ne fedjetek meg nagyon, hogy vaktában, pár demó alapján minősítek!
EZ AZ ÉN SZUBJEKTÍV VÉLEMÉNYEM, nem kell rá reagálni, csak elolvasni esetleg.
Én roland hangszerek mellett nőttem fel (d-10, d-50, u-220, e-16, jv-80, gw-8, stb), és sokféle rolandot hallottam, de ez a hangszer szerintem a gw-8 vonalát képezi, ami szerintem egy nagy tévedése a rolandnak.
G-1000, és g-70 óta nem hallottam normálisan szólni egyiket sem, nekem az e-80 sem tetszett már.
A gw-8-prelude-bk vonalon meg a hangszinek még jók, de a dobok szörnyűek. Trance-es, discos dobok vannak benne használhatók, de a "valódi" dobok amik nekem a fontosabbak lennének , az botrány. Puffog, csattog a pergő, vékonyak, nincs meg benne az élet.
A demók alapján én már nem is vagyok rá kiváncsi, inkább maradok a Korg pa-600-nál.
A hangszeren két kijelző, meg ráakasztva az ipad, meg 6,5 oktáv billentyű. Te melyiket néznéd?
Nekem elég egy darab is. Sokszor még a billentyűn sem tudok mind a két kezemre figyelni, nem ám még 3 kijelzőre, meg a közönségre, meg egyéb befolyásoló tényezőkre! :lol: :lol: :dash2:

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 29
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 13346Hozzászólás Attila
2013.04.04. 13:44

Ez a cél: - szédíteni a kishitű vásárlókat, ill. minket.
Bevetnek mindenfélét, hogy megvetessék velünk a cuccaikat. (Itt nemcsak a Rolandról beszélek.) Nekik dagad a bankszámlájuk, nekünk nő a havi részletünk.
Sokszázezer Euroról van szó ! Mi lenne ha megalkotnák az annyira áhitott kisérőautomatikát nekünk ''zenészeknek'' amivel el lehetne menni zenélni egy lagziba ? (-ne mondja senki, hogy a mai tehnológiával ezt nem tehetnék meg). De akkor mi lenne velük ?
Ez kb. olyan, mint az okostelefonok esete Tóth Marival 8-)
- rádio, Mp3, térkép, zeneszerkesztő, Gps, iránytű,......babámfaxxx, stb., csak éppen max egy év múlva használhatatlan, mert az aksi így van kódolva.
Bocsánatot kérek, de én így látom már egy ideje. És nézzétek csak: - minnél fejlettebb a világ (a zenei világ, a hangszerek), annál gyatrább a gyakorlati oldala a dolognak. Egy rakás zenekar (minden faluban kettő-három), mindenféle felszereléssel (laptop, Mp3, Midi, modulok, stb.), ''mindenféle'' zenei ismeretekkel, de hangulat nélkül, eröltetve, nyögve, nyúzva, .......élet nélkül.
Miért ?

Elnézést kérek, nem ebbe a topikba való, és kicsitt durva de akkor is ki kell mondanom. :pardon:

Atti

edmund
VIP
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: KORG PA 4X
Adott köszönetek: : 844 alkalommal
Kapott köszönetek: : 207 alkalommal

Hozzászólás: # 13363Hozzászólás edmund
2013.04.05. 07:22

Csak éppen nehogy belerakjanak valami tervezett elévülés-csippet...állítólag vann ilyen.

Új hozzászólás