Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangszer VS. HANGSZER

Billentyűs fórum... Casio, Korg, Ketron, Roland, Technics, Yamaha stílusok, hangszínek, performance-ok, technikai kérdések, használati útmutatók

Moderátor: Moderátorok

B.Bazsi
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Re: Hangszer VS. HANGSZER

Hozzászólás: # 5388Hozzászólás B.Bazsi
2012.05.08. 21:54

viskib írta:Nem rég próbáltam Ketron XD9-et nagyon meg győző volt a hangszer dobok kivállóak hangszinekben nekem kicsit gyengusz volt de teccet.
Régebben Csutorhangszer üzletben pa500-at próbáltam az nem nyerte el annyira tetszésem hangásban sem tudásban psr1500-höz hasonlítanám vagy 3000-eshez, mivel pa800-után is érdeklődtem azt nem zárom ki hogy az nem lehet egy jó hangszer de az itt a közelben nincs.
És mai nap folyamán egyik ismerősömnek köszönhetően volt szerencsém ki próbálni E-80-at (szó mi szó nem volt kedvem felállni a hangszertől), alapjában véve a hangszer kicsit nyers, de mi után hangolgattam dobokat hangszíneket eszméletlen dolgokat ki tudtam kapni a hangszerből, hangszinek,dobhangok alapjában véve is nagyon tetszettek yamaha után,(de ahogy a fülemhez hangoltam végem lett), stílusok kicsit szétszórtak voltak nekem de sajátot úgy is fel ütöm mint yamiban.
A billentyűzete sem volt olyan rossz, de szerintem a g70-én álom lehet játszani mert nekem az e-80é yamahához képest is túl jó volt.
Összegezve barátaim az én hangszerem a Roland G70- lesz TYROS-1 után, nagyon okos hangszer szépen szól csak be kell állítani!!!(ahhoz hogy a kedvünkre tegyen) :777 :777 Köszönet az eddigi hozzászólásokért mindenkinek! :777

UI: A zongora hangszín eszméletlen ezekben a kategóriában roland-nál :D :piano2: :band:
Szia Viskib!

Ha az E-80 billentyűzete tetszett, a G-70-étől el fogsz alélni... Némi gyakorlás után gyorsan fel fogod ütni a saját ritmusaidat is, szerintem jól választottál ha e mellett döntöttél, kívánom hogy mielőbb szerezd meg és leld benne annyi örömöd mint én! ;)

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 29
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 5390Hozzászólás ---Qgli---
2012.05.09. 04:46

Én mondtam, hogy ne gondolkozz Korg-ban!

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 5392Hozzászólás Attila
2012.05.09. 07:10

suncy írta:Csak kiváncsiságból kérdezném, valakinek véleménye Korg Pa2x Pro ról?
Igen, van velemenyem. Megirom PU-ben.

Atti

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 40
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 5393Hozzászólás viskib
2012.05.09. 08:53

Hát igen nekem a G70-lett a választásom de a többi hangszert sem zárom ki hogy más igényeit esetleg ki elégíti nekem finoman szólva is a ROLAND -tökéletes tudással rendelkezik ahhoz hogy LIVE-hangzást teremtsek SRX-01 es kártyával jazz,latin s.t.b terén eszméletlenül lehet szerkeszteni hangszíneket dobokat és gyerekjáték csak az a baj kevés van belőle eladó igaz majd csak nyáron tartok rá igényt de akkor is nagyon kevés van és drágább mint az E-80 ahogy nézegettem.

:mrgreen:

Ricsike

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 52
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 5401Hozzászólás Apelláta
2012.05.09. 21:43

viskib írta:Hát igen nekem a G70-lett a választásom de a többi hangszert sem zárom ki hogy más igényeit esetleg ki elégíti nekem finoman szólva is a ROLAND -tökéletes tudással rendelkezik ahhoz hogy LIVE-hangzást teremtsek SRX-01 es kártyával jazz,latin s.t.b terén eszméletlenül lehet szerkeszteni hangszíneket dobokat és gyerekjáték csak az a baj kevés van belőle eladó igaz majd csak nyáron tartok rá igényt de akkor is nagyon kevés van és drágább mint az E-80 ahogy nézegettem.

:mrgreen:
Szia Viskib!

Talán ez is, hogy használtan a G70 drágább az E80-hoz képest (pedig az új árai fordítva voltak), magyarázatot adnak, hogy miért favorizáltuk többen a G70-et az E80-al szemben.
Szerintem nem rossz választás.
És nekem is a Roland zongorái tetszenek legjobban.

Üdv.: Apelláta

viskib
VIP

Hozzászólás: # 5412Hozzászólás viskib
2012.05.10. 09:44

Igen, engem is a zongora nagyon meg fogott de ha pl, nem ilyen zenére használnám amire szeretném biztos én is korg mellet döntöttem volna, de a mulatós nem az én műfajom, el játszom ha kell ha kérik ha muszály, de én nekem ez pont így lesz jó :) nagyon örülök hogy sikerült dőlőre jutnom.

Régebben tettem egy meg nyílvánulást amit még ezek szerint is mindig igy látok

Hogy: általában roland-ot live zenekearos zenéléshez, korgot diszkósabb,mulatósabb, dögösebb zenéhez, a yamaha az Tabu azzal mindent ellehet a magamódján játszani de nem tudja a 2 előző márkákat legyőzni egyikben sem, Ketron arról pedig nincs mit mondanom egy igazi győztes csak tudni kell kezelni játszani vele főleg a felsőkategóriák húúú nagyon meleg röviden ennyi :D :geek: :mrgreen: :777

Ricsike

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 45
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 5418Hozzászólás marton1974
2012.05.10. 20:59

suncy írta:Csak kiváncsiságból kérdezném, valakinek véleménye Korg Pa2x Pro ról?
Üdv.
A Tyros 4-nél jobb hangszer de a Roland E-80-nál rosszabb.
:o
Persze mindenkinek más a véleménye.Sokan leírják a Rolandot pedig rosszul teszik.
Merem állítani hogy az E-80 2 SRX bővítővel kenterbe vágja a 2X Pro-t.
Nagyon egyszerűen és gyorsan át lehet vele hangszerelni stílust és midit is.És ha leül mellé az ember és egy kicsit a saját szája ízére szerkeszti a dolgokat,tényleg nehezen kel fel mellőle.

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 13
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 5420Hozzászólás Attila
2012.05.10. 21:59

marton1974 írta:
Üdv.

Márton ugy-e ez csak személyes vélemény ?

Atti

marton1974
VIP
Hozzászólások a témában: 45
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Hozzászólás: # 5423Hozzászólás marton1974
2012.05.11. 07:21

mentosattila írta:
marton1974 írta:
Üdv.

Márton ugy-e ez csak személyes vélemény ?
Üdv.
Igen.Összességében jobb hangszernek tartom a Roland E-80-at 2 db SRX bővítővel.
Hangsúlyozom hogy összességében.Hidd el sokan leírják a Rolandot,de nem kellene.Lehet hogy a gyári beállítások nyersek de ha leülsz mellé és rászánsz egy kis időt mintha nem is az a hangszer lenne.Na de ez mindegyik hangszernél így van.
Nekem volt 2x-em nem is egy,és öszességében jobbnak tartom az E-80-at.
:ugeek:

viskib
VIP

Hozzászólás: # 5425Hozzászólás viskib
2012.05.11. 08:04

Egyet értek zajcsináló véleményével sok mindent elő lehet hozni sok mindenből.

Ezen túl már csak az nem mind1- hogy menyire könyű szerkeszteni, a hangzás mindenkinek saját szocpola. :D kinek mi jön be :PP

........meg hogy ez a tudás melyik hangszernél menyi pénzért érhetjük el :PPP

Ricsike

Új hozzászólás