Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Gyuley
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 114
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 9996Hozzászólás Gyuley
2013.01.01. 20:10

Egyébként hangra, nekem a Shure beta 87a jön be a legjobban, csak sajnáltam rá a 80-90000-et ! :PPP

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 9997Hozzászólás Adames
2013.01.01. 20:14

Gyuley írta:Egyébként hangra, nekem a Shure beta 87a jön be a legjobban, csak sajnáltam rá a 80-90000-et ! :PPP
Na, ezt se hallottam még. Lehet ebbe már talán hangom is lenne. :PPP

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 114
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 9998Hozzászólás Gyuley
2013.01.01. 20:22

Hát, nekem is véletlenül akadt a kezembe, ez az amúgy nem túl tetszetős darab, mikor a keverőmet javíttattam, szerintem eltalálták nagyon!
Igaz tapasztalatom nincs, csak egyszer próbáltam ki egy közepes hangosításon, de meggyőző, ott is volt egy csomó típus amit próbálgattam, pl: Sennheiser-ek sem rosszak, de már a pontos típusaira nem emlékszem, aki javította a keverőmet, ő a Sennheiser-re esküdözött, tényleg nem rosszak azok sem amúgy! :777

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

Zsolti93
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 42
Hangszer: Korg Pa 50
Adott köszönetek: : 76 alkalommal
Kapott köszönetek: : 211 alkalommal

Hozzászólás: # 9999Hozzászólás Zsolti93
2013.01.01. 20:35

Köszönöm a véleményeket! Valószínűleg kipróbálom a JEFE AVL-2600-ast. A vélemények alapján jónak bizonyul arra a célra amire nekem kellene. Ha véletlenül nem is jön be akkor sem dobtam ki nagy pénzt. Az a helyzet a hogy Shure Beta 58-at próbáltam már egyszer és nem igazán felelt meg a hangomnak! Nem vette rendesen a hangomat, szinte be kellett kapni hogy valami hallható legyen. Nekem nem volt kényelmes bele énekelnem.

Köszönöm!

Zsolti! :)

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 10002Hozzászólás Apelláta
2013.01.01. 23:08

Srácok!

Zsoltinak az volt a kérése, hogy egy olyan mikrofont ajánljunk, aminek mély emelése van, mert elég vékony az ének hangszíne. Na erre a Beta-58 pont nem a legideálisabb, hiszen annak a középmagas tartományban van egy jól hallható emelése, ami a vékony hanghoz nem a legszerencsésebb! Függetlenül attól, hogy amúgy jó miki e, vagy sem.

Viszont a Jefe AVL-2600-nál erőteljesebben mély emelésü mikit még nekem nem volt szerencsém próbálni. Vékony hangszínhez a leginkább javasolható mikrofon. És a magasa sem szegényes. Hogy mennyire megbízható? Valóban többször olvastam már fórumokon, hogy egy idő után megváltozik a hangszíne, de olyanokat is, hogy egy elnyűhetetlen darab. Ebből arra következtetek, hogy netán ingadozó a gyártási minősége. Viszont megboldogult zenészbarátomnak kettő is volt belőle. Az egyiket vagy 10-15 éven át használta, a másik valamivel fiatalabb volt, de hibátlanul működtek. Pedig egy művházban is hangosított velük rendszeresen. Na én is az övét próbáltam anno többször is. Az én hangomhoz is nagyon bejött. Nekem is a mély emelésű mikik "állnak" jól. Már régóta pedzegetem magamnak, hogy egyet be kellene szereznem. Úgy, hogy Gyuley-el egy húron pendülve, én is javasolni tudom neked. És szerintem sem egy gerjedős mikrofon. Még egy SM-58 hoz képest sem.

A másik mély emelésű mikrofon az általam is már 15 éve használt AKG D-880. Ez egy elnyűhetetlen mikrofon. Mély emelésben kicsit elmarad a Jefe-hez képest, de ez is elég szépen kiemeli a mélyeket. Anno a hangszerboltos ismerősöm le akart beszélni róla, pont ez végett. Én meg mondtam neki, hogy ennél jobb érvet nem is mondhattál volna, hogy ezt vegyem meg. Igaz már előtte volt szerencsém próbálni a gitáros kollégámét, és azért is választottam ezt. De ezt a típust már nem gyártják. De biztos meg van az AKG-nál az utódja más néven. Utoljára 24-28 eFt-ért láttam még.

Az SM-58-ról meg már sokszor leírtam a negatív véleményemet. Az messze elbújhat az AKG-m mellett, de a 13 eFt-os Jefe mellett is.

Üdv.: Apelláta

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 576
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 10003Hozzászólás ---Qgli---
2013.01.02. 06:09

Apelláta írta:Zsoltinak az volt a kérése, hogy egy olyan mikrofont ajánljunk, aminek mély emelése van, mert elég vékony az ének hangszíne.
Adni kell egy kicsit a keverőn a mélyre és akkor már van is mély emelés....vagy nincs igazam?

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 10004Hozzászólás Adames
2013.01.02. 07:00

Az Sm58 és Béta58 között nagy a különbség! Nem véletlenül kerül az egyik 30-ba, a másik meg 50-be!
A Jeffe valóban szebben szól, mint az SM58, de a Bétánál már nem! Én egymás mellett próbáltam ki mind a hármat, és ezt tapasztaltam.
Nagyon hasonló a hangképe a Jeffének a Shure Bétához, de mosottabb.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 10005Hozzászólás Apelláta
2013.01.02. 07:45

---Qgli--- írta:
Apelláta írta:Zsoltinak az volt a kérése, hogy egy olyan mikrofont ajánljunk, aminek mély emelése van, mert elég vékony az ének hangszíne.
Adni kell egy kicsit a keverőn a mélyre és akkor már van is mély emelés....vagy nincs igazam?
Nem egészen ugyan az, ha a mikrofon magában magasabb mélyet ad át a keverőnek, vagy azt a keverőn kell az EQ-val kiemelni. Ugyan is a frekikiemelések során megnő az esélye a mikrofon összegerjedésének a hangfallal. A mély emelések során jöhetnek a búgások, a magas emeléssel meg a besípolások. Természetesen bizonyos határokon belül lehet hangszínezni.

Ezért nem értek egyet azzal, hogy az SM-58-at ajnározzák a gerjedéketlenségéért (de szép szó). Persze, hogy azonos gain állásnál kevésbé gerjed egy másik mikrofonhoz képest. De hisz sok esetben alacsonyabb is a jelszintje, mint sok másik mikrofonnak, nem beszélve a szűkebb átviteli karakterisztikájáról. Amint korrigáljuk a szegényes magas és mély hangját egy kis EQ-val, esetleg még a gain-en is emelni kell, már is ugyan úgy gerjedékenyebb lesz, mint mondjuk egy Jefe.

Üdv.: Apelláta

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 123
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 10006Hozzászólás Bubamara
2013.01.02. 08:47

Apelláta írta: A másik mély emelésű mikrofon az általam is már 15 éve használt AKG D-880. Ez egy elnyűhetetlen mikrofon. ....
Sok-sok éven át használtam az eredeti AKG D880-at nagyon jó miksi volt, jelenleg AKG D3700 és D3800 TPS mikik vannak a táskában, az eredeti szériából. nem gerjed, jó alja teteje van, van benne dög. Megbízható profi miksik. Sajnos csak használtan kapható, de elnyűhetetlenségük miatt ennek nincs jelentősége. 6-8 éve jött ki azonos néven de lényegesen gyengébb minőségben az AKG D870, D880 D3700, kisebb kosár gyengébb hang. nem is értettem a dolgot. Miért nem adtak neki más sorozatszámot, ha gyökeresen más mikikről van szó.

A duó felállásban a barátom AVL2600-at használ. Minden tekintetben hibátlan cucc. 2-3 éve nyomjuk együtt, azóta gond nem volt vele. Meglepően dögös hangja van, nagy mély szép fény a felső tartományban. Testes megszólalás, 13-14E Ft-ért. Kis költségvetésű beruházásnak megítélésem szerint jobbat nem lehetne kitalálni. Ki kell próbálni.

Zsolti! Esetleg ha felénk jársz, be tudom neked mutatni a rendszeren az AKG miksikkel együtt. (AKG D3700, D3800, D870, D880)
Shure nekem nem jött be. A live bandában viszont az énekesünk Beta58-at használ, az Ő hangjához hibátlan.

Buba

Zsolti93
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 42
Hangszer: Korg Pa 50
Adott köszönetek: : 76 alkalommal
Kapott köszönetek: : 211 alkalommal

Hozzászólás: # 10007Hozzászólás Zsolti93
2013.01.02. 09:04

Sziasztok!!

Nagyon szépen köszönöm ezt a hihetetlen gyors és jó tanácsokat amiket kapok!! Minden egyes hozzászólást elolvastam és figyelembe vettem. Elég sok véleményben olvastam hogy jónak találjátok a JEFE AVL- 2600-as mikrofont erre a célra. Mindenképpen kifogok egyet próbálni!

Az egyik kolléga hozzászólásában olvastam hogy tekerjem fel a mélyet a keverőn és utána jól van. Erre kapott egy másik hozzászólást amit én is ugyan így gondolok szinte a számból vette ki a szót hogy ha van egy olyan mikrofon ami elve szépen adja az erősítőnek a mélyet és a többi hangszín egyaránt akkor megelőzhetjük az esetleges zúgást,sípolást! Én olyan "zenésznek" vélem magam hogy a technikát nem szeretem nagyon gyűrni szeretem ha minden alapszinten, nem maxon de mégis élvezhetően szól. Így ezért is ha próbálom a dolgokat úgy megoldani hogy minden oldalról jó legyen.

Az AKG D880-as mikrofont is ajánlották már nekem csak egyetlen egy baj van vele hogy már nem gyártják. Esetleg használtan lehetne kapni még.

Zsolti :)

Új hozzászólás