Sziasztok!
Egy infót szeretnék megosztani veletek a Yamaha PSR-S900-zal kapcsolatban.
Korábban esett róla szó, hogy hány Drive-ot tud kezelni az S900.
Erről korábban írtam, hogy egy USB-Hub segítségével is csak két pendrive-ot tud kezelni, de nekem sajnos a 8Gb-os
pendrive is kicsinek bizonyult, mert mindent azon tárolok, ami a zenével kapcsolatos (Appz, midi, sty, stb.)...
Így szereztem egy 80 Gb-os notebook vinyót, azt 3 részre particionáltam, Fat32-re formáztam, betettem egy 2000Ft-os külső
házba (ami "Y" USB kábeles), majd számítógéppel rámásoltam minden adatot, persze így is maradt még összesen 72Gb szabad helyem...
Aztán szintire rádugtam, mondom megpróbálom csak az adatkábelt, hátha így is meg bírja hajtani a vinyót a szinti... ééééés... láss csodát...
Bekapcsolás után sokkal gyorsabban, mint a pendrive-val, bebootolt és ott sorakozott a kijelzőn a kiírás, hogy USB1-USB2-USB3... Hibátlanul megy...
Kipróbáltam, hogy Stílust, hangszínt, pad-et is a vinyóról választok és úgy használom a REC funkciót, ami wav-ban veszi fel a lejátszott
nótát az USB1-re, hibátlanul ment az is, nem úgy, mint pendrive esetében, hogy sokszor kiírta, hogy "The drive is too busy!"...
Így most már nekem is 80Gb-os merevlemezzel működik az S900...
Üdv: HunHyper