|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Tegnap beszéltem „Korgos” Macival telefonon. Ha már így adódott, gondoltam rákérdezek a Pa3 manualra is. Azt mondta, hogy már 3-4 hónapja kész az egyszerűbb könyv, és a vásárlás helyén igényelhető. A komolyabb változatot nem is szándékozzák lefordítani, ugyan is az más országokban is csak angolul jelenik meg. Nem akartam mondani, hogy nem kötelező a rossz példát követni. De amúgy segítőkésznek mutatkozott, és azt mondta, bármilyen használati útmutatással kapcsolatosan fordulhatok hozzá máskor is. Szívesen ad tanácsot szóban.
Ma meg felhívtam a hangszerboltot, ahol mikor elmondtam, hogy mi célból telefonálok, olyan csodálkozással fogadtak, mint ha azt közöltem volna, hogy én vagyok a Dalai Láma. Nem is hallottak a magyarítás megjelenéséről! De megígérték, hogy utána járnak és elküldik.
No comment.
Ma meg felhívtam a hangszerboltot, ahol mikor elmondtam, hogy mi célból telefonálok, olyan csodálkozással fogadtak, mint ha azt közöltem volna, hogy én vagyok a Dalai Láma. Nem is hallottak a magyarítás megjelenéséről! De megígérték, hogy utána járnak és elküldik.
No comment.
Üdv.: Apelláta
- Apelláta
- Adminisztrátor
Szia Buba!Bubamara írta:Sziasztok!
Erről mi a véleményetek?
Használ valaki ilyen playert?
Köszönöm,
buba
Meghallgattam a videót. Hát nem egy rossz kütyü. Ideje volt, hogy a Korg is kijöjjön a Roland után (rémlik, mintha a Ketronnak is lenne hasonló) egy médialejátszó modullal. Ha jól emlékszem, a konkurenciában nincs vokál, de ez nem biztos. Ha így van, akkor ez egy adu a Korgnál. Viszont az árát sokallom, és elég széles tartományban mozog. 355-510 eFt között van. Láttam 224 ért is, de az szerintem humbuk hirdetés. Viszont emlékeim szerint a Rolandnak is irreális az ára. Talán még drágább is ha jól rémlik.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Létezik konverter a pa1xpro songbook stílus tartalmú bejegyzéseinek pa2xpro hangszerre való átkonvertálására?
A Tyrosok esetében van egy konverter, ami az előző generáció dolgait átkonvertálja. Regisztrációk, stílusok, hangszínek stb.
Feltételezem, a Korg is rendelkezik hasonló programmal. Leginkább a songbook stílusok esetében lenne jelentősége.
A segítséget előre is köszönöm!
üdv,
buba
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Létezik konverter a pa1xpro songbook stílus tartalmú bejegyzéseinek pa2xpro hangszerre való átkonvertálására?
A Tyrosok esetében van egy konverter, ami az előző generáció dolgait átkonvertálja. Regisztrációk, stílusok, hangszínek stb.
Feltételezem, a Korg is rendelkezik hasonló programmal. Leginkább a songbook stílusok esetében lenne jelentősége.
A segítséget előre is köszönöm!
üdv,
buba
Buba
- Bubamara
- Adminisztrátor
Sziasztok,
Még egy kis segítségre lenne szükségem. Még mindig megoldást keresek a pa1x pa2x songbook konverzióra.
Valamint KORG pa80 factory preset settet keresem.
Ha valakinek megvan nagyon megköszönném.
Szeretném helyreállítani a performance bankokat.
A Pa80_res_v302 meg van, de nem szeretnék mindent felülírni.
Üdvözlettel,
buba
Még egy kis segítségre lenne szükségem. Még mindig megoldást keresek a pa1x pa2x songbook konverzióra.
Valamint KORG pa80 factory preset settet keresem.
Ha valakinek megvan nagyon megköszönném.
Szeretném helyreállítani a performance bankokat.
A Pa80_res_v302 meg van, de nem szeretnék mindent felülírni.
Üdvözlettel,
buba
Buba
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Szia Buba!
Tudomásom szerint nincs ilyen konverter ami 100%-ban átültetné! Így is alapból a gond onnan indult, hogy más gyökérkönyvtárral címezték a pa1-pa2-pa3-ast! Ráadásul máshova pakolgattak stylusokat, vagy volt amit átneveztek... A pa1-es songbookomat alapból a pa3-om nem is vitte! SOngbookban szerkesztettem át, az alapok 15-20percbe került, hiába ua oda másoltam a könyvtárszerkezetben! Stylok esetében is át lehet szerkeszteni de csak ott! Konvertálás meg felejtős szerintem...
Tudomásom szerint nincs ilyen konverter ami 100%-ban átültetné! Így is alapból a gond onnan indult, hogy más gyökérkönyvtárral címezték a pa1-pa2-pa3-ast! Ráadásul máshova pakolgattak stylusokat, vagy volt amit átneveztek... A pa1-es songbookomat alapból a pa3-om nem is vitte! SOngbookban szerkesztettem át, az alapok 15-20percbe került, hiába ua oda másoltam a könyvtárszerkezetben! Stylok esetében is át lehet szerkeszteni de csak ott! Konvertálás meg felejtős szerintem...
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Bubamara
- Adminisztrátor
Szia Zsolti!
Köszönöm a választ!
Ez öreg hiba. A T1 T2 is teljesen két különböző hangszer, még is 100%-os eredménnyel dolgozik a konverter alulról felfelé. Hiszen a konverter lényege az, hogy a más néven, vagy más helyen található gyári adatokat tartalmazó program lecseréli a gyártó által az adott hang, vagy stílus helyére javasolt és illeszkedő adatra. Nagyon okos, és nagy segítség. Az átállás így kb félóra a bemásolással együtt.
A pa1x és a pa2x között sincs nagyobb szakadék, mint a T1 T2 között. Sőt, lényegesen kevesebb fejlesztésbeli különbség van mint a yamiknál.
Na mindegy, akkor újraszerkesztés.
üdv,
Köszönöm a választ!
Ez öreg hiba. A T1 T2 is teljesen két különböző hangszer, még is 100%-os eredménnyel dolgozik a konverter alulról felfelé. Hiszen a konverter lényege az, hogy a más néven, vagy más helyen található gyári adatokat tartalmazó program lecseréli a gyártó által az adott hang, vagy stílus helyére javasolt és illeszkedő adatra. Nagyon okos, és nagy segítség. Az átállás így kb félóra a bemásolással együtt.
A pa1x és a pa2x között sincs nagyobb szakadék, mint a T1 T2 között. Sőt, lényegesen kevesebb fejlesztésbeli különbség van mint a yamiknál.
Na mindegy, akkor újraszerkesztés.
üdv,
Buba
- Apelláta
- Adminisztrátor
Manexx!manexx írta:Üdv mindenkinek, lenne egy olyan kérdésem, hogy a korg pa 50sd-mnél miért nem tudok lementeni performance-ot az 1 bank 2-helyre? Teljesen üresen hagyja a cimmezőt, és a kivánt performancet az egyes bank egyes mezőbe menti. Mi lehet a gond?
Csak az 1/2. helyre nem enged menteni, vagy máshová sem az 1/1. hely kivételével? Mert ha más helyre sem, akkor lehet, hogy valamit nem jól csinálsz, viszont ha csak az 1/2-re nem enged, akkor passz.
- Mcmiki
- VIP
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Roland Bk-5
- Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 712 alkalommal
Uj O.S. Korg pa3
Sziasztok!
Korg pa3 tulajoknak uj hir,hogy megjelent az uj O.S. Pa3X os v160.
Ha már értesültetek róla akkor bocs.
Itt a link ahol letölthetö.
Korg pa3 tulajoknak uj hir,hogy megjelent az uj O.S. Pa3X os v160.
Ha már értesültetek róla akkor bocs.
Itt a link ahol letölthetö.
Üdv. Miki!
- Apelláta
- Adminisztrátor
Köszi Miki!
Ez új hír, tegnap még nem volt fent az oldalon.

Ez új hír, tegnap még nem volt fent az oldalon.
- Mcmiki
- VIP
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Roland Bk-5
- Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 712 alkalommal
Nagyon szivesen, állitolag kijavitottak néhány hibát és tartalmaz egy pár uj stilust meg hangszint,multipadot is.
Aki kiprobálja majd reméljük leirja részletesebben is.
Aki kiprobálja majd reméljük leirja részletesebben is.
Üdv. Miki!