Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Adames
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 9406Hozzászólás Adames
2012.12.02. 09:39

"Az marad meg mindenkiben, hogy milyen jó bulit csinált...."
Osztom a véleményt, és valóban nem a tehnika a fő meghatározója egy jó bulinak!
És ez szomorú, vagy nem, de a már sokat vitatott stílus/MIDI/Mp3 játékra is igaz, hogy nem az számít, hogy milyen úton módon muzsikálsz, hanem, hogy milyen hangulatot csinálsz. Az emberek többségének ez kell, és semmi más!

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 577
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 980 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal

Hozzászólás: # 9407Hozzászólás ---Qgli---
2012.12.02. 10:16

Adames írta:És ez szomorú, vagy nem, de a már sokat vitatott stílus/MIDI/Mp3 játékra is igaz, hogy nem az számít, hogy milyen úton módon muzsikálsz, hanem, hogy milyen hangulatot csinálsz.
Ez már nem igaz! Amikor bejöttek midi file-ok én nem igazán szerettem őket és nem is használtam, de amikor azt hallottam vissza, hogy XY-nál mennyivel jobban szólt a Hotel Menthol ( én tudtam hogy midi file szólt ), akkor elgondolkodtatott engem is és beadtam a derekam a midi file-nak. Azóta is úgy vagyok vele, hogy jól megírt midi file sokkal jobban tud szólni, mint egy stílus, persze vannak kivételek nálam is. Van ami megvan midi file-ban és nem használom, mert a stílus jobban szól - az énekes csaj, meg kimondottan jobban szereti, ha kézből megy a nóta ( pláne mikor a tengelyrendszer alapján, meglepetésszerűen harmonizálok, de ez már más téma ).

Adames
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 9408Hozzászólás Adames
2012.12.02. 10:38

A lényeg az az, hogy ma már nem az számít, hogy stílus, vagy midi, vagy mp3, hanem az ez által okozott jó hangulat keltés. A közönség hidd el nem azzal foglalkozik, hogy te min zenélsz, meg, hogy mennyire vagy képzett zenész.

Adames
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 9409Hozzászólás Adames
2012.12.02. 10:47

Bogácson pl. sokszor csörög csattog a műanyag alsó kategóriás hangfal, mégis mindig ezeren vannak és tombolnak.
Az egyik pincében meg egyszer azt hittem a Kocsis Janika van lent, mert kintről hallva ő zenélt és énekelt, de aztán szembesülve a valósággal egy fiatal srác nyomatta az egész előadását playbackről. Senki nem szúrta ki ezt sem, és az emberek nagyot buliztak rá. :? Mondjuk azért ez már egy picit merész húzás volt szerintem.

beejaybudai
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 135
Hangszer: Casio MZ-X 500
Adott köszönetek: : 393 alkalommal
Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 9410Hozzászólás beejaybudai
2012.12.02. 11:51

Asterix írta:
csepi írta:Ha tudja az adatokat hozni jó minőségben, jó vétel lehet a subja nekem.
Lusta zenészeknek újabb alternatíva lehet, mert 10 kilós topok mellé 21 kilós aktív sub? (2000watt/128dB)
Én a 128 dB-t a te hangfalaidhoz nagyon kevésnek tartom. És mondjuk a hangszóró minőségéről elég sokat elárul, hogy 2000 Watt szükséges a 128 dB létrehozásához. Hangerő tekintetében esetleg Zeneboynak lehetne alternatíva, a Trevis toppokhoz, de neki meg a minőségkülönbség miatt nem lehet az. :lol: :lol:
Na, hát pont ezen agyaltam én is.
Ez megint csak egy ügyes marketing fogás. Minél több wattot megadni egy hangfal teljesítményénél. Pedig igazából csak a frekvencia tartomány és a hangerő a mérvadó, ami nem egyenlő azzal, hogy hány vattos. Az én dB hangfalaim is 128 dB-re képesek, pedig csak 400 W-osak...
A kisebbik (8'-os) Mackie-nél 125 dB-t adtak meg. Akkor viszont minek a 2000 W?
A hiper-szuper DSP miatt biztosan nagyon jó cuccok lehetnek, de igazából csak kisebb helyekre tudom elképzelni őket.

Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR18, Sennheiser E865, E835, Electro-Voice RE510, Shure Sm58, Turbosound NuQ122-AN, QSC K12.2, QSC CP8, FBT X-SUB115 SA, dB Opera 10, LED-es PAR és robotlámpák, wifi-s fényvezérlő, füst, stb…

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 9411Hozzászólás Asterix
2012.12.02. 12:40

beejaybudai írta:Akkor viszont minek a 2000 W?
Ez nagyon egyszerű. Azért kell a 2000W, hogy egy szar hangszórót a terem másik végében is meghalljanak. 400W-os hangfallal is simán lehet muzsikálni. Én a Valkó féle rendszeremet 2x100W teljesítménnyel hajtottam a legnagyobb teremben is és tökéletesen elég volt a hangerő mindenhova.

Gabi. Én ezt régen tudtam, nem most jöttem rá. Azért egy bizonyos színvonal kell a hangszerekben és a technikában is, de azonfelül amit én megvettem, azt mindent azért vettem meg, hogy magam kényelmét szolgáljam vele és hogy élvezzem a muzsikálást. Én azért csinálom ezt, mert jól érzem magam benne. Én nem tudok úgy játszani, mint te, igaz nem is tettem bele annyi munkát a zenei gyakorlásba és tanulásba, mint te, (és ez most visszaüt), ezért én a tudásomat a technikával pótolom. Ma már mindenki számára elérhető a számítógép, a midi, a karaoke. Ha jól játszol kézből, akkor is azt mondják, hogy gép, mert nem hiszik el, hogy ennyire jól lehet a karaoke nélkül is szólni. Ez is a tapasztalat, sajnos...

csepi
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: Korg Pa 500
Adott köszönetek: : 84 alkalommal
Kapott köszönetek: : 82 alkalommal

Hozzászólás: # 9412Hozzászólás csepi
2012.12.02. 12:42

Szia Malko!
Először is köszi a beszámolódat, szuperül szólhatott a motyó.
Zsolti mesélt rólad, meg a cuccodról. A Kx sub egy állat. Rohadt jól szól, hallottam.
A Mackie linket köszi. Az este egyébként hallottam egy komplett Mackie motyót, 18”-as subokkal, 15”ös topok, hááááát. Nem volt valami meggyőző. Mondjuk főleg a top. A sub az jó volt.
A láda ár összetevőket vágom, de sajna én nem tudok ennyit szánni egy cuccra. :(
Itt a dB történet azért volt porondon ilyen sokat mert Asterix is ilyet használ, és én is most vettem (605d), és egészen meggyőző, persze nem harcolhat egy 350ezres cuccal.
Az este egyébként remekül működött egy 300 fős buliba, óriási csarnokba, szóval, marad.
Asterix! Ha jól belegondolok, ez a 2000watt/128 dB nem szólhat többet mint a sub15d. sőt…
Itt ami csábító lehet a súly.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 9414Hozzászólás Asterix
2012.12.02. 13:25

csepi írta:Asterix! Ha jól belegondolok, ez a 2000watt/128 dB nem szólhat többet mint a sub15d. sőt…
Itt ami csábító lehet a súly.
Sub15D a maga 133 dB-ével majdnem pontosan 2x ekkorát szól, mint ez a cucc. 9 kg plusz, de méretre nem nagy, szállítható. Nekem a 3dB hangfal, állványok, világítás a Skoda csomagtartójában elfért, amikor Pestre mentem. A hangszer volt a hátsó ülésen. (A billentyűállvány a hátsó ülés előtt volt.)

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 9415Hozzászólás malko
2012.12.02. 14:07

Nem azért írtam le a motyót amivel voltunk játszani, hogy nekem milyen hú de jó cuccom van. A 2db kv2-es és 2d jbl mélyet az egyik barátomtól kértem kölcsön pluszba. Azért ekkora cuccot én sem akarok fent tartani mert van egy évben egy ilyen buli.
A trevis 15-re meg csak annyit tudok mondani, hogy a jelenlegi ára igen-igen borsos de 4 éve akkor egy olyan ajánlatot kaptam, hogy azt itt senki nem utasította volna visza(szóval csak azért van nekem is) De szerintem az eddigi legjobb hangfalam.
Ha már felhozódott megint ez a decibel és watt kérdés akkor a tegnapi buli kapcsán volt alkalmam összehasonlítani a két mély ládát
a jbl: http://www.performanceaudio.com/buy/JBL/MP418SP_1/1362
kv2: http://www.pako.hu/aruhaz/termek/4069/k ... o___kx_1_5
A leírás alapján hasonlók a hangnyomási értékek a jbl még 2db hangosabb is de még is mikor egymás mellett hallgatod a kettőt akkor bizony jbl alul maradt hangilag. Pedig ugye azt várná az ember, hogy egy 18 colos hangszóró mélyebbre megy de nem és sokkal lomhább is volt.
Annyit mély ládát meghallgattam már, hogy lassan rájövök, hogy lehet sokkal jobb egy olyan mély láda amiben 2db 12 colos hangszóró van pl QSC K-SUB.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 9416Hozzászólás malko
2012.12.02. 14:19

Persze, hogy nem az számít, hogy játszol és milyen cuccon, mert az emberek 90% nem érdekli. De teljesen egyet értek Qgli barátommal, hogy haladni kell a korral. Biztos vagyok abban is hogy te sem azért cserélted le most a két felső ládádat mert Pista bácsinak nem tetszett. Legyen az hangszer vagy hangfal vagy bármi más csere akkor szerintem elsősorban magunknak vesszük a cuccot, hogy legalább egy kicsit mi is élvezzük a jó hangzást.
Adames írta:A lényeg az az, hogy ma már nem az számít, hogy stílus, vagy midi, vagy mp3, hanem az ez által okozott jó hangulat keltés. A közönség hidd el nem azzal foglalkozik, hogy te min zenélsz, meg, hogy mennyire vagy képzett zenész.

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

Új hozzászólás