|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Adames
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 121
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Egy egyszerű kérdésem volna: Ki mennyire szokta szétpanorámázni a hangszereket? Ha mondjuk veszünk egy egyszerű csárdás stílust, ami álljon egy akkordozó gitárból, és harmonikából, te pedig szaxival szólózol benne. Ezt sose tudom eldönteni, hogy hogy a jobb. Variáció 1 alatt csak a gitár akkordozik, majd Variácó 2-3-4-nél már megy alatta a harmonika is. Maradjon minden középen, vagy -15 gitár, +15 harmonika, középen pedig a szaxi mondjuk?
Egyszerűen csak kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Egyszerűen csak kíváncsi vagyok a véleményetekre.
-
HunHyper
- VIP
- Hozzászólások a témában: 26
- Hangszer: KETRON EVENT
- Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal
Ez ugyan nem a Korg fórumra vonatkozó kérdés volt, de én, mint Yamahás, elmondom a véleményemet...
Ezzel szoktam "görcsölni" én is...
Azt hiszem, hogy ez nagyon sok dologtól függ...
Én kipróbálom többféleképpen is, és minden stílusnál más szól jobban... Még akkor is szoktam állítani a
panorámán, amikor cserélek egy gitárt másikra, mert van olyan hangszer, amelyikkel középen szól jobban,
van olyan, amelyikkel eltolva... Szerintem ez ízlés dolga...
Üdv: HunHyper
Ezzel szoktam "görcsölni" én is...
Én kipróbálom többféleképpen is, és minden stílusnál más szól jobban... Még akkor is szoktam állítani a
panorámán, amikor cserélek egy gitárt másikra, mert van olyan hangszer, amelyikkel középen szól jobban,
van olyan, amelyikkel eltolva... Szerintem ez ízlés dolga...
Üdv: HunHyper
"Még mindig csak amatőr vagyok..." 
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 121
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Akár stílus, akár Midi, én is mindig a panoráma beállítással görcsölök a legtöbbet, hogy hogy a legjobb. 
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Uraim!
A fent említett pa60 HD kerettel kapcsolatban nincs egyetlen korg pa60 volt vagy jelenlegi felhasználónak véleménye információja?
A fent említett pa60 HD kerettel kapcsolatban nincs egyetlen korg pa60 volt vagy jelenlegi felhasználónak véleménye információja?
Buba
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 464
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Buba!
Én szívesen válaszolnék, de nekem 80-asom van, amibe ugye gyárilag benne van.
Nem tudom, hogy így tudok e segíteni valamiben.
Esetleg megnézzem, hogy az enyém, hogy néz ki belülről?
Én szívesen válaszolnék, de nekem 80-asom van, amibe ugye gyárilag benne van.
Nem tudom, hogy így tudok e segíteni valamiben.
Esetleg megnézzem, hogy az enyém, hogy néz ki belülről?
Üdv.: Apelláta
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Semmit sem tudok, csak látom a Pa600-be és a Krome-ba tett profi kijelzőt, ami jobb felbontású és nagyobb, mint a Tyros 4? Az olcsó Krome egy csomó jó hanggal??? Lassan látszik az irány, hogy mit lehetne a Pa4-be pakolni...Adames írta:Asterix!
Te már talán tudsz valamit, amit mi még nem?Vajon milyen lesz a Pa4-es majd?
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Api!
A pa80 teljesen más konstrukciós megoldást használ a HD alaplapi csatlakoztatására. Ott gyári kiépítettségű volt a merevlemez és ATA kábeles csatlakozás van a háttértár és mainboard között. A pa 60 viszont csak a gyári bővítőkerettel volt kiépíthető, csak arra nem emlékszem, hogy a panel rajta volt e a kereten. A gyári adatok alapján a pa800 HDIK pa800 és pa60 kompatibilis. Csak attól tartok, hogy felülről kompatibilis. Nekem meg egy pa60 HDIK beszerzésére van most lehetőségem, csak nincs róla szerelési fotó, csak a csomagolás képe. Azzal szerelném be egy pa800-ba a merevlemezt, ha jó hozzá. Kicsit soknak tartom a jelenlegi több mint 20E FT-os árat egy sima keretért.
Merevlemez nélkül. 
Itt a kulcs a csatlakozáson van. A pa800 merevlemez fészkében, egy 7 pines csatlakozóval szerelt csoportkábel figyel.
korg pa800 hdik install

A pa80 teljesen más konstrukciós megoldást használ a HD alaplapi csatlakoztatására. Ott gyári kiépítettségű volt a merevlemez és ATA kábeles csatlakozás van a háttértár és mainboard között. A pa 60 viszont csak a gyári bővítőkerettel volt kiépíthető, csak arra nem emlékszem, hogy a panel rajta volt e a kereten. A gyári adatok alapján a pa800 HDIK pa800 és pa60 kompatibilis. Csak attól tartok, hogy felülről kompatibilis. Nekem meg egy pa60 HDIK beszerzésére van most lehetőségem, csak nincs róla szerelési fotó, csak a csomagolás képe. Azzal szerelném be egy pa800-ba a merevlemezt, ha jó hozzá. Kicsit soknak tartom a jelenlegi több mint 20E FT-os árat egy sima keretért.
Itt a kulcs a csatlakozáson van. A pa800 merevlemez fészkében, egy 7 pines csatlakozóval szerelt csoportkábel figyel.
korg pa800 hdik install

Buba
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 464
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
A volt gitáros zenésztársamnak van egy Pa60-a vinyóval. Viszont mivel nem vagyunk túl jó viszonyban, pontosabban én nem szeretnék felé közeledni, ezért nem venném fel vele a kapcsolatot ez ügyben. Tudom ezzel nem vagy előrébb, csak úgy leírtam. 
Amúgy öt éve már cseréltem HD-t, de már nem is emlékszem pontosan a részletekre.
Amúgy öt éve már cseréltem HD-t, de már nem is emlékszem pontosan a részletekre.
Üdv.: Apelláta
-
szabesz80
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Tyros 3
- Adott köszönetek: : 282 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 261 alkalommal
Szia Bubamara! A 60 as hd kit szerintem nem mukodik a 800 asnal , nekem volt tobb korgom is a pa 80 ba volt hd amit en raktam bele egy sima notebook hdisk volt csak a particiot amit latott kisebb meretre kellett allitani talan 4 gb ha jol emlekszem,ugyanis a hd 40gb os volt.Ennyit tudott kezelni lassulas nelkul.A 800 as nal ha azt a csatit nem hasznalod ami a kepen van nincs hogy mukodjon a hd,a 60 nal ha jol emlekszem direkt a hd madzagra volt rateve vmi kis kutyu es ugy csatlakozott a hd re'tehat ez a hetes csati nem letezett . Elnezest az ekezetekert!!! 
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
Sziasztok !
Erről tudtok ? Most akadtam rá, nekem nincs Korg Pa3-mam de van akinek igen, nézzetek utána!!
http://www.hangaruhaz.hu/cms/pa3x-felha ... -szukseges
Erről tudtok ? Most akadtam rá, nekem nincs Korg Pa3-mam de van akinek igen, nézzetek utána!!
http://www.hangaruhaz.hu/cms/pa3x-felha ... -szukseges
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége