Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok

Hangtechnikával kapcsolatos témák

Moderátor: Moderátorok

Zeneboy
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 266
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m

Hozzászólás: # 8633Hozzászólás Zeneboy
2012.10.21. 14:57

Hívj nyugodtan... 8-)

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 8652Hozzászólás Apelláta
2012.10.21. 22:07

Szia Asterix!

Mi miatt hezitálsz a Musikant és a Inter. Pa3 között? Hisz eddig azt mondtad, hogy a Musikant jobban bevált. Csak az olcsóbb ára végett, vagy van valami más is mögötte? Mert én személy szerint ha egy árban lenne a kettő már akkor is, de főleg ha a Musikant is fekete lenne, biztos akkor azt választanám.

Üdv.: Apelláta

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 312
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 8670Hozzászólás Adames
2012.10.22. 19:43

Nem vagyok még annyira jártas a digitális keverők világában, de szeretném megtudni, hogy jelenleg van-e olyan köztük, ami tényleg jó, jók benne az effektek, és persze nem milliókba kerül.
Egyáltalán.....analóg, vagy digitális? Ki mire esküszik? :PPP

malko
VIP
Hozzászólások a témában: 160
Hangszer: yamaha Genos2
Adott köszönetek: : 220 alkalommal
Kapott köszönetek: : 784 alkalommal

Hozzászólás: # 8801Hozzászólás malko
2012.10.25. 16:12

Szia Adames!

Hát igen tényleg kinek mi jön be. Én elég sok keverőt használtam eddig főleg analógat pl(soundcraft, dynacord, allent&heath....stb,
de ezeknek is több típusát. Én is már több éve szemezgettem a digit keverőkkel és 3 évvel ezelőtt elhatároztam, hogy veszek is egyet.
Sikerült hozzá jutnom egy yamaha 01V-hez amiz igen csak nem bántam meg a mai napig sem, hogy megvettem. Kezdetben nem azt mondom, hogy nem okozott gondot egy-két beállítás de most már tuti, hogy nem állnék vissza analógra. Előnyei pl. (parametrikus eq beállítás csatornánként, master eq, 4 aux amit szintén lehet equzni, csatornánként külön kompresszor vagy limiter ja ezt lehet a masterre és az auxra is ugyanúgy. Nálam 2db effect processzor van csak az énekre de bőven elég, mert minden beállítást megtudod változtatni és külön elmenti ha kell. Vagy ha beállítasz egy csatornát és az tetszik akkor azt egyszerűen elmented egy másikra. Komplett beállításokat is el tudsz menteni gondolok pl olyanra,hogy játszol vagy játszotok egy adott helyen és minden frankó jól szól akkor elmented a terem nevét és ha legközelebb oda mész akkor csak egyszerűen behívod.
Persze azért vannak hátrányok is. Egy többtagú zenekarnál már azért nagyon figyelni, hogy éppen melyik csatorna hangszínét tekergeted vagy bármi mást meg nem olyan gyors lesz egy beavatkozás mint egy analógnál. De azért összességében én akkor is jobban szeretem mint az analógot. A mostani hangfoglaláson láttam egy igazán jót és nagyon felhasználó barát digit keverőt, mondjuk nem a legolcsóbb de remek kis cucc.
http://www.keyboardmag.com/portals/2/Li ... ess_lo.jpg

Üdv Malkó

Zaj keltő források: Yamaha Genos2, Allen&Heath SQ-5, Dbx Venu 360, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 6db Kv2 audio sub, Neumann kms105

lszlballa
Újonc
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Tyros 3, Ketron Audya 4, Yamaha S90
Adott köszönetek: : 5 alkalommal
Kapott köszönetek: : 18 alkalommal

Hozzászólás: # 8837Hozzászólás lszlballa
2012.10.29. 09:35

Üdv mindenkinek! Addig addig cserélgettem a keverőket, hogy a végén most egy sincs. Vagyis egy kicsi Alto, de azt ha bekapcsolom minden led világit, hang semmi. Most lenne lehetőségem vásárolni egy Allen Heath PA12 használt keverőt kb. 95.000 Ft áron. Itt romániában 1400. Ron. Még ilyen márkásabb keverőt sosem használtunk. Ár érték arányban ez milyen vételnek számit?
Előre is köszönöm!
http://buftea.olx.ro/vand-mixer-allen-h ... -449756141

Regec
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 31
Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
Adott köszönetek: : 91 alkalommal
Kapott köszönetek: : 127 alkalommal

Hozzászólás: # 8899Hozzászólás Regec
2012.11.01. 17:12

Sziasztok.
Véleményeket várnék erről a hangfalról: http://www.zajaruhaz.hu/pro_audio/hangt ... p1200a?s=1
Kontrol falat keresek.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 493
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 8900Hozzászólás Asterix
2012.11.01. 17:36

Regec írta:Sziasztok.
Véleményeket várnék erről a hangfalról: http://www.zajaruhaz.hu/pro_audio/hangt ... p1200a?s=1
Kontrol falat keresek.
Lacibá használt Skytec aktív falat, majd ő mond róla véleményt. Nekem jót nem tudott mondani róla. Az adatlapja csak parasztvakítás... :lol:

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 413
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 8904Hozzászólás Apelláta
2012.11.01. 20:40

Szia Regec!

Ha minden igaz, amit leírnak, akkor ez az év biznisze! Ennyi pénzért ilyen érzékenységű, átvitelű és teljesítményű hangfalat, szenzációs!!! :yahoo:
...volna. :cry:
Mert a megadott paraméterek annyira irreálisak, hogy ahogy Asterix is írja, ez parasztvakítás. :lol:
Mivel az adatok biztosan valótlanok, így nem érdemes azok alapján véleményezni. Próbáld ki. Sőt valós adatok esetében is vásárlás előtt ezt javasolnám.

Üdv.: Apelláta

Regec
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 31
Hangszer: Korg pa1000 - Ketron X 1
Adott köszönetek: : 91 alkalommal
Kapott köszönetek: : 127 alkalommal

Hozzászólás: # 8905Hozzászólás Regec
2012.11.01. 20:46

Na igen. Jó lenne kipróbálni, de erre semmi esélyem nincs. Azért gondoltam, hátha találkozott már vele valaki, és van tapasztalata róla. Gondoltam persze, hogy nem lehet egy nagy durranás, de hát kontrollnak nem is kellene.
Sokan az Energyt dícsérik, de sajnálok érte 60-70 ezer forintot. :unknown:

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 144
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 8907Hozzászólás HunHyper
2012.11.01. 21:05

Én SAL PA 25 Active hangfalat és a passzív párját használom kontrollnak, de én ugye nem vagyok zenész... :dance:
Nem tudom, hogy milyen elvárásaid vannak ezzel a hangfallal kapcsolatban, de tényleg
irreálisnak tűnnek az adatok... :) A SAL legalább azt hozza, amit írtak róla... :lol:
Üdv: HunHyper

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

Új hozzászólás