Első buli a 605D-vel.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m
Ekkora terem és semmi nem kellett a toppok mellé. Így én azt gondoltam, hogy kisegítésnek elég lesz a 15"-os is én nem cipelem a 18"-os hangfalat. Most megcsinálom még a Médiacenteremet és ezután olyan kis cuccal fogok menni zenélni, mint 10 év óta sosem. Egerben úgy hívnak egyes helyeken, hogy Omega. És sajnos nem azért, mert jól játszom, hanem azért, mert annyi cuccot cipeltem. De ennek vége...
Első buli a 605D-vel.
Első buli a 605D-vel.
- Lacka72
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Yamaha PSR S950, Roland Discovery 5
- Adott köszönetek: : 29 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 68 alkalommal
Sziasztok!!
En ezt a hangrendszert hasznalom, ujabban. Azert ujabban, mert ezt nemreg sikerult barati aron megszerezni. A kiprobalasnak a nappaliban levo ajto uvege esett aldozatul.
http://www.hifi-tower.co.uk/Ibiza-Cube1 ... _i4019.htm
Ehhez jon meg a Behringer XENYX 1222 USB-vel ellatott keveroje.
Udv
Lacka
En ezt a hangrendszert hasznalom, ujabban. Azert ujabban, mert ezt nemreg sikerult barati aron megszerezni. A kiprobalasnak a nappaliban levo ajto uvege esett aldozatul.
http://www.hifi-tower.co.uk/Ibiza-Cube1 ... _i4019.htm
Ehhez jon meg a Behringer XENYX 1222 USB-vel ellatott keveroje.
Udv
Lacka
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 180
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
Sziasztok! Ki használ közületek dimanika kompresszort? Érdekelne hogy mi a vélemény róla minden tekintetben, mert elég vegyes dolgokat olvastam róla. Valahol az jött le hogy egy "szükséges rossz", ennyire "mumus" lenne ez a masina? Mikor javasolt a használata, mire (ének, hangszer, minden), stb stb, érdekelne róla minden.
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 31
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Szia balázsB.Bazsi írta:Sziasztok! Ki használ közületek dimanika kompresszort? Érdekelne hogy mi a vélemény róla minden tekintetben, mert elég vegyes dolgokat olvastam róla. Valahol az jött le hogy egy "szükséges rossz", ennyire "mumus" lenne ez a masina? Mikor javasolt a használata, mire (ének, hangszer, minden), stb stb, érdekelne róla minden.
Mi egy Behringer ULTRAFEX PRO EX3200 -at használunk
Röviden: a basszus éles és közép tartományok hercét és erősségét dinamikáját lehet változtatni ezen kívül van szereó mód amit ha egy eq- ben képzelünk el előre és hátra tolja azokat a frekvenciákat amitől széthúzódik és nagy térhatást ad mindennek továbbá van ultra bass mód a subhoz úgy hogy én csak annyit fűznék hozzá enélkül a kis kütyünélkül elnem mennék zenélni az hót ziher mert kis hangon is olyan dögöt tudok adni a zenének hogy hihetetlen pedig nem ratyi keverőnk Yamaha mg166 cx a minősége ennek is remek 24-biten dolgozik van ebbe is compressor s.t.b úgy hogy aki azt mondta hogy szükséges rossz mennyel fülészetre !!!!!!!!!!!
ui: én csak ajánlani tudom persze kellő hozzá értéssel nem mindegy mit hova tekergetünk rajta
Ricsike
- B.Bazsi
- VIP
Tényleg elég vegyes véleményeket olvastam róla, negatívumként hozta fel valaki pl. hogy elrontja a hangképet. Nem fórumon olvastam hozzászóláskén hanem valamelyik szakmai oldalon ahol az elemző, a cikkíró írta róla. Eléggé eltántorított hogy gondolkozzak ilyenben, jó lenne ha megerősítenél Bálint abban hogy érdemes beszerezni, de más is leírhatja véleményét, tapasztalatát.

- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Egy a baj ezekkel a kütyükkel, hogy amennyire csodát lehet tenni vele, úgy el is lehet rontani a hangképet.

- B.Bazsi
- VIP
Tehát rossz kezekben viselkednek rosszul? Nekem az szűrődött le az elemzésből hogy jók, de ennek az az ára hogy hangminőség romlását eredményezi. Ezek szerint nem jár együtt a kettő, csak ha rosszul van beállítva, akkor jön elő ez a hátulütője?
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 31
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Most a számból húztad ki a szót, az a baj hogy ezekből a ha olcsó gagyi szart veszel ami pl ha a keverőd 48.000hz v, 96.... képest teljesíteni és a processzoron keresztül megy a végfokba a jel esetleg lemehet pl 44.000hz vagy alá pl ilyen eset adódhat ha pl, nem működik megfelelően amit vettél ami már velünk is fordult elő de lecseréltük és ha nem a célodnak meg felelőt veszed, tehát ha van egy 200.e ft os keverőd ne 15-20 forintos procikon gondolkodj!!! a miénket boltban már nem lehet kapni a keverőnk ára 130misi körül van a proci meg valami 40 körül mozgott újjonan nem tudom pontosan de teljesen redben van a cucc a full minőség teljesen lejön és ezt onnan tudom mert fel vételnél is próbáltam vissza vezetni a jelet és a 2 felvett sáv között a zaj-szint küszöb teljesen ugyan az volt csak a hatás más.. a zajszint a kábelnak volt köszönhető, és a hangkártyának tehát csak azt tudom mondani kellő hozzáértéssel és megfelelő proci választással ilyesmi NEM történhet!!!
beállításban, freq belövésben ilyesmikben tudok segíteni ha pl adtok pontos infót a hangszórók hz tartományáról vagy egy diagrammot akármi
hasonló képp működik amit már a felvételezős topikban egyszer a masterelésről irtam az izotope 5 progi csak az szovfteresen sokkal többet tud mint a hardveres behringer, hát igen próbáltam már a számítógépről vezérelni is az izotope 5-öt csak egy rakás zaj lett belőle mert kell hozzá olyan 200misi hangkártya
csak hogy it 16000W. nál nem lehet minőség romlás azért kell a hardver.... úgy hogy én csak ajánlani tudom !!!!!!

Moderálva: idézet törlés.
V. A fórumot használókkal szembeni elvárások:
Ha közvetlenül az utolsó hozzászólásra válaszol, az "idézet" beszúrása TILOS!!!
Üdv. Vladimir
hasonló képp működik amit már a felvételezős topikban egyszer a masterelésről irtam az izotope 5 progi csak az szovfteresen sokkal többet tud mint a hardveres behringer, hát igen próbáltam már a számítógépről vezérelni is az izotope 5-öt csak egy rakás zaj lett belőle mert kell hozzá olyan 200misi hangkártya
Moderálva: idézet törlés.
V. A fórumot használókkal szembeni elvárások:
Ha közvetlenül az utolsó hozzászólásra válaszol, az "idézet" beszúrása TILOS!!!
Üdv. Vladimir
Ricsike
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Srácok!
Ez a mondás nagyon igaz a hangtechnikában! Ha egy rendszer eleme rossz vagy csak gyenge, az összes többi is gyengén fog teljesíteni!
Így van ez ha valakinek van egy pa3-a de nincs egy jó hangtechnikája, sok minden kimarad neki, háttérbe szorul zajos lesz stb a hangzásban! Mint a fórumtalin is kiderült, már csak a vezetékeken és legalább neutrik minőségű csatikon sem érdemes spórolni!
Nekem is volt minőségi digit végem ami bruttó 240volt a listaára, meg volt egy 50eft-os D400-as! Ua olyan keverő kábelek mellett ha egyik oldalra bekötöttem az egyik végre a topot a másikra a másik top ládát, kb a Trabant és Ferrari esete jött le hangképben!
Ami jó azt meg kell fizetni! Így van ez mindenben! Volt made in china no name rendszer procim, meg volt LEm Dx24 utána 1-1- évig! AZ egyik 50eft-volt újonnan, a másik 120 lett volna, de használtan 60ba megvettem! Beállításban volt különbség hangra gyakorlatilag semmi! Majd mikor egy Xilicium 300eft-os procival kipróbáltam a Garry lite hangrendszerem az államat kerestem a minőségi változás miatt! Többek között ez volt az egyik oka, hogy aktív dsp ládákra váltottam! Ami össze van gyárilag hozva attól jobbat nem tudsz összepakolni! Vagy össze lehet, de nem lesz olcsóbb! SZóval lehet 130eft-os keverő, lehet proci, ha a hangfal megáll 100/150eft db-nál
Egy jó passzív rendszer sem jön ki 1 milla alatt! 2 top 2 sub, min. 200-250/db, 1 jó 4csatis digi vég 300tól indul! Egészen 500-600ig lásd powersoft!..! Ehhez még rendszerproci, ha esetleg a digi vég nem tudja! Amennyiben 2 végfok, erősebb a subnak, gyengébb a topnak, akkor az is ktg...
Analóg procikat meg felejtsétek el! Apelláta jól írja, hogy többet ronthat a hangképen! Ráadásul ezt ésszerűen bizonyos szinten énekre és pl én dobra szoktam használni! De módjával és hangszeren belül!
Ez a mondás nagyon igaz a hangtechnikában! Ha egy rendszer eleme rossz vagy csak gyenge, az összes többi is gyengén fog teljesíteni!
Így van ez ha valakinek van egy pa3-a de nincs egy jó hangtechnikája, sok minden kimarad neki, háttérbe szorul zajos lesz stb a hangzásban! Mint a fórumtalin is kiderült, már csak a vezetékeken és legalább neutrik minőségű csatikon sem érdemes spórolni!
Nekem is volt minőségi digit végem ami bruttó 240volt a listaára, meg volt egy 50eft-os D400-as! Ua olyan keverő kábelek mellett ha egyik oldalra bekötöttem az egyik végre a topot a másikra a másik top ládát, kb a Trabant és Ferrari esete jött le hangképben!
Ami jó azt meg kell fizetni! Így van ez mindenben! Volt made in china no name rendszer procim, meg volt LEm Dx24 utána 1-1- évig! AZ egyik 50eft-volt újonnan, a másik 120 lett volna, de használtan 60ba megvettem! Beállításban volt különbség hangra gyakorlatilag semmi! Majd mikor egy Xilicium 300eft-os procival kipróbáltam a Garry lite hangrendszerem az államat kerestem a minőségi változás miatt! Többek között ez volt az egyik oka, hogy aktív dsp ládákra váltottam! Ami össze van gyárilag hozva attól jobbat nem tudsz összepakolni! Vagy össze lehet, de nem lesz olcsóbb! SZóval lehet 130eft-os keverő, lehet proci, ha a hangfal megáll 100/150eft db-nál
Egy jó passzív rendszer sem jön ki 1 milla alatt! 2 top 2 sub, min. 200-250/db, 1 jó 4csatis digi vég 300tól indul! Egészen 500-600ig lásd powersoft!..! Ehhez még rendszerproci, ha esetleg a digi vég nem tudja! Amennyiben 2 végfok, erősebb a subnak, gyengébb a topnak, akkor az is ktg...
Analóg procikat meg felejtsétek el! Apelláta jól írja, hogy többet ronthat a hangképen! Ráadásul ezt ésszerűen bizonyos szinten énekre és pl én dobra szoktam használni! De módjával és hangszeren belül!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- czaga
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 45
- Hangszer: Korg PA 4XPro, Yamaha Tyros 4
- Adott köszönetek: : 89 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 105 alkalommal
- Kapcsolat:
Zeneboy kérdeznélek egy kicsit a keverődről, miért éppen Tapco?, mik a tapasztalataid vele és mondjuk miért nem allen&heath, vagy egyébb...
Szerinted jó ár egy Tapco 260FX-ért 45eft?
Szerinted jó ár egy Tapco 260FX-ért 45eft?
üdv.: Czaga József
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series