|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 134
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Hangtechnika - keverők, erősítők, végfokok, hangfalak, m
Tényleg nem lehet, mert nem ismerjük a hangfalak érzékenységét. Gondolom Asterix a megadott SNR értéket vette érzékenységnek (mert így jön ki 118 dB), de az csak a jel/zaj viszonyt jelöli dB-ben megadva. Kiindulópontnak végülis elfogadható, mert ha ehhez hozzávesszük (a valószínűleg nem kevés) zaját, akkor még valamivel nagyobb érzékenységgel is számolhatunk, mondjuk 95 dB-el. Így 250 W-al akár 119 dB-t is számolhatunk, az már más kérdés, hogy az a 250 W mennyire valós (valószínűleg semennyire). Szerintem max. a fele igaz a megadott adatoknak, szóval kb. 115-116 dB-re tippelnék.
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 413
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Szia Jani!
Igen, ezért kérdeztem.
Igen, ezért kérdeztem.
Üdv.: Apelláta
- czaga
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 45
- Hangszer: Korg PA 4XPro, Yamaha Tyros 4
- Adott köszönetek: : 89 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 105 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de a SAL is ezt forgalmazza, volt "szerencsém" kipróbálni a tapasztalataim igaz csak egy Roland GW-8-al próbáltuk ki.gyalu írta:Sziasztok az lenne a kérdésem hogy,zenélésre használnám egy roland e 300 as szintit és egy mikrofont kötnék rá
sajnos sok pénzem nincsen de ezek alapján szerintetek jól szólna minden technikai adat itt van róla ballagókra és szülinapi bulikra használnám
segítségeteket előre is megköszönöm.
link:
http://elektronika.vatera.hu/egyeb/1par ... 54465.html
-Nagyon zajos még ha csak közvetlenül kötsz is rá.
-A 2db láda hangereje megegyezik 1db Regent G1-es el talán még a "kis" erősítő még szebben szól.
-csak szobi használatra javasolnám nagyon kis hangerőnél...
Bocs a kritikáért...
üdv.
üdv.: Czaga József
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Elnézést kérek! Igazad van. Csak rohanvást benéztem az oldalra. Rápillantottam, hogy dB, akkor az érzékenységből már számolható is. (Csak nem a jel-zaj viszonyból.) Bocs...Apelláta írta:Szia Asterix!
Miből számoltad ki a max. hangnyomást? A meglévő adatok alapján szerintem nem lehet.
- csepi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 73
- Hangszer: Korg Pa 500
- Adott köszönetek: : 84 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 82 alkalommal
Ismerem. A nagytestvérét rendeltem meg tegnap:
http://www.tc-helicon.com/products/voicelive-touch/
A play felébe kerül, de nem midizhető. egyébként majdnem u.a tudja. Nekem a midizhetőség fontos, rengeteg parancsot tudsz neki kűldeni midi nótákba szerkesztve.
Majdnem cseréltem a Pa 500-at egy Pa800ra, de végül inkább marad a hangszer,és a Tc Harmony-M et cserélem egy komolyabbra. A Harmony M egyébként iszony jó minőségű vokóder, de a delayek-reverbek nem szerkeszthetők-menthetők, és kevés is...
Jövő héten írok egy két sort róla ha valakit érdekel.
http://www.tc-helicon.com/products/voicelive-touch/
A play felébe kerül, de nem midizhető. egyébként majdnem u.a tudja. Nekem a midizhetőség fontos, rengeteg parancsot tudsz neki kűldeni midi nótákba szerkesztve.
Majdnem cseréltem a Pa 500-at egy Pa800ra, de végül inkább marad a hangszer,és a Tc Harmony-M et cserélem egy komolyabbra. A Harmony M egyébként iszony jó minőségű vokóder, de a delayek-reverbek nem szerkeszthetők-menthetők, és kevés is...
Jövő héten írok egy két sort róla ha valakit érdekel.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 576
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Eddig mindig tartottam a kínai és hasonszőrű gyártmányú termékek megvásárlásától, mert nem bíztam a strapabíróságában.
Meglepődve tapasztaltam ma reggel, amikor megnéztem az általam használt Yamaha EMX 68S keverőserősítőt, hogy: MADE IN TAIWAN...
Hm...
Pedig tíz éve - nyáron szinte minden nap, télen csak hétvégenként - nyúzom, pakolom, hajtom és még eddig semmi baja sincs ( ezt most lekopogom ).
Lehet, hogy fel kéne adnom ezt a "hülye" álláspontot, miszerint: A kínai az gagyi?
Az autógyártás terén is sok "nemérdekelt" autószerelőtől hallom, hogy a kínai gyártmányú autók feltörőben vannak és egyre jobban megbízhatóbb járművek, mint sok másik. Lehet, hogy így van ez már a hangszer- és hangtechnikagyártás terén is?
Meglepődve tapasztaltam ma reggel, amikor megnéztem az általam használt Yamaha EMX 68S keverőserősítőt, hogy: MADE IN TAIWAN...
Hm...
Pedig tíz éve - nyáron szinte minden nap, télen csak hétvégenként - nyúzom, pakolom, hajtom és még eddig semmi baja sincs ( ezt most lekopogom ).
Lehet, hogy fel kéne adnom ezt a "hülye" álláspontot, miszerint: A kínai az gagyi?
Az autógyártás terén is sok "nemérdekelt" autószerelőtől hallom, hogy a kínai gyártmányú autók feltörőben vannak és egyre jobban megbízhatóbb járművek, mint sok másik. Lehet, hogy így van ez már a hangszer- és hangtechnikagyártás terén is?
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 266
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Én már akkor is mondtam neked mikor a Yamaha P5000-es véget használtam, hogy china volt.. és 3 évig hű társam volt, meg még utána is a kollégámnál vagy 3 évig!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Zeneboy
- Moderátor
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Asterix!
Milyen az Edirol digi keverő?
Szemezek jó ideje vele...
Írj már légyszi egy kis elemzést!!
Milyen az Edirol digi keverő?
Szemezek jó ideje vele...
Írj már légyszi egy kis elemzést!!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Zongorista28
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 89
- Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
- Adott köszönetek: : 498 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 709 alkalommal
gyalu írta:Sziasztok az lenne a kérdésem hogy,zenélésre használnám egy roland e 300 as szintit és egy mikrofont kötnék rá
sajnos sok pénzem nincsen de ezek alapján szerintetek jól szólna minden technikai adat itt van róla ballagókra és szülinapi bulikra használnám
segítségeteket előre is megköszönöm
HOLLYWOOD AKTÍV HANGFAL
Szia !
Sajnos nem tudok sok jót elmondani a termékről! Volt szerencsém hallani, nem valami meggyőző a cucc.
Nincs hangnyomása, se kellő hangképe. Otthon gyakorolni nem rossz
A rögtönzés világa: A Jazz
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége
- Attila
- VIP
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Kántorsulis koromban (kb.2o éve volt) a zeneteremben volt egy ügyes kis aktív hangfal, tetején beépített keverővel. Már nem emlékszem mi volt a neve csak annyira, hogy Holland termék volt. Nagyon szuper cucc volt. Azt hiszem 4 sávos keverő volt benne és jó hangzása. Azóta sem találkoztam ilyennel vagy hasonlóval.
Kérlek ha tudtok valamilyen infót adni, hogy még lehet valahol ilyet találni ?
Köszi
Kérlek ha tudtok valamilyen infót adni, hogy még lehet valahol ilyet találni ?
Köszi
Atti