Több dolgot le kellene tisztáznod. Az első és talán legfontosabb hogy mi az az összeg amit rá tudsz szánni egy hangszerre. Második kérdés, márkában, hangzásbeli elképzelésben, vagy milyen szempontokban gondolkodsz? Milyen "követelményeket" támasztasz a hangszer elé, pl. szekvenszeres legyen, súlyozott billentyűs, 76 billentyűs, stb. Ha egy kicsit szűkíted a képet már közelebb fogunk járni ahhoz hogy érdemi tanácsokat, segítséget tudjunk nyújtani!
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek
Moderátor: Moderátorok
- B.Bazsi
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal
Re: Használhatósági tapasztalatok - billentyűs hangszerek
Szia birolevi!
Több dolgot le kellene tisztáznod. Az első és talán legfontosabb hogy mi az az összeg amit rá tudsz szánni egy hangszerre. Második kérdés, márkában, hangzásbeli elképzelésben, vagy milyen szempontokban gondolkodsz? Milyen "követelményeket" támasztasz a hangszer elé, pl. szekvenszeres legyen, súlyozott billentyűs, 76 billentyűs, stb. Ha egy kicsit szűkíted a képet már közelebb fogunk járni ahhoz hogy érdemi tanácsokat, segítséget tudjunk nyújtani!
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1047 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1473 alkalommal
Ja, mennyire ragaszkodsz újhoz? Csak és kizárólag új lehet, vagy szóba kerülhet használt is? Nem biztos hogy egy használt jó állapotú és nagyobb tudású hangszerrel rosszabbul járnál mint egy esetleg kisebb kategóriás de új hangszerrel...
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
-
birolevi81
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Korg PA900
- Adott köszönetek: : 205 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 118 alkalommal
61 billentyűsben gondolkodom a szállitás ill. súly miatt, kb. 1000 eurót szánnék rá, mp3 nem feltétlenül fontos, és igen, szekvenszeres legyen mindenképp.
Szeretnék újat ha lehet, nem szeretnék használtat, ezért is gondolkodtam pa500ban.
Szeretnék újat ha lehet, nem szeretnék használtat, ezért is gondolkodtam pa500ban.
-
szabesz80
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Tyros 3
- Adott köszönetek: : 282 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 261 alkalommal
Szia Levi.Nekem is volt egy pár KORG hangszerem (pa 50,60,80,800 )nekem PA 500 nem volt de szerintem árban nem rossz hangszer a tudásához képest viszont minőségben gyengébb mint pl a pa 80 szerintem,de ha újat akarsz akkor nincs sok választás.
Üdv Szabi.
Üdv Szabi.
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 44
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Üdv.birolevi81 írta:61 billentyűsben gondolkodom a szállitás ill. súly miatt, kb. 1000 eurót szánnék rá, mp3 nem feltétlenül fontos, és igen, szekvenszeres legyen mindenképp.
Ha akarsz egy jó hangszert ebben az árkategóriában ami 61 billentyűs akkor,javaslom neked a KORG Pa800 és a KETRON SD5 HD hangszereket.
A KORG PA500 messze elmarad a PA800-hoz képest sok sok tekintetben.Alap KORG PA800-at amiben nincs HD és MP3 board,használtan már kapsz 360.000 ezerért,és jobban jársz hidd el mintha vennél egy új 500-ast.
Ezekkel nem sok gond szokott lenni,egyedüli betegsége a KORG PA 500 és 800-as szériának hogy a hangszóró rácsai a kéz izzadságától korrodálódnak,és a test mivel műanyag szeret a sűrűbben használt potiknál,mikro kapcsolóknál megkopni,de szerintem látszik az hogy mennyire van lestrapálva egy hangszer,ha valaki egy kicsit ért hozzá.
Ha fontos a hangzás és a jobb minőség akkor én mindenképp a 800-ast ajánlom!A KORG PA500-nál már a PA80-as is dögösebben szól,pedig az már tényleg nem mai technika.
KORG PA500 Made in CHINA
KORG PA800 Made in ITALY nekem volt mind a kettő,és hidd el inkább egy használt 800-as,mint egy új 500-as!!!
http://www.korgpa.com/en/products/arran ... tions.html
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 63
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Ezek a hangszerek nemigen férnek bele az 1000 eurós limitbe. Ha nekem ennyi pénzért kellene hangszert venni maximum, akkor nem gondolkodnék, vennék egy Ketron SD-1-et, vagy ha sok midit, esetleg mp3-at akarsz használni, akkor egy Korg Pa1x pro-t. De nálam mindig az volt a szempont, ha nem volt pénzem az új legjobb hangszert megvenni, akkor megvettem használtan egy régebbi kiadású, felsőbb kategóriás hangszert, mint az új kiadású lebutítottat. Egy hangszer elárulja, hogy használták.marton1974 írta:...javaslom neked a KORG Pa800 és a KETRON SD5 HD hangszereket.
Nekem Korg Pa1x-em volt, amiben hangszóró és hangszórórács volt. Én a hangszóróráccsal akkor kerültem kapcsolatba, amikor a hangszert takarítottam, egyébként sosem. Attól jó pár év, mire megkopik a festék. De kínáltak már nekem is olyan G-70-et, ahol a a hangerő poti mellett ott volt a tenyérlenyomat, mert a bal kezével csak támaszkodni tudott a "zenész" úr a hangszeren.marton1974 írta:... egyedüli betegsége a KORG PA 500 és 800-as szériának hogy a hangszóró rácsai a kéz izzadságától korrodálódnak,és a test mivel műanyag szeret a sűrűbben használt potiknál,mikro kapcsolóknál megkopni ...
Ha valamin nem múlik az, hogy milyen minőségben szólal meg egy hangszer, akkor ez az. El kell felejteni ezt, hogy kínai, vagy nem. A Korg, ha valamihez a nevét adja, vagy bármely más cég, (nem a lopott licencekről beszélek, akkor az Timbuktuban is olyan minőségű lesz, mintha Tokióban gyártották volna...marton1974 írta:...KORG PA500 Made in CHINA
KORG PA800 Made in ITALY ...
- marton1974
- VIP
Üdv.
Hidd el én sem szoktam támaszkodni a hangszóró rácsán egy hangszernek.De sajnos volt már a kezemben olyan hangszer ami gyalázatosan nézett ki!Kályha ezüsttel ki akarta az idióta javítani,és telibe fújta a rácsot!A KORG Pa500-at meg hiába készítik a nagy KÍNA-ban,meg sem közelíti a 800-ast.Igaz hogy egy kicsit drágább,gyűjteni kell még és a 800-ast kell szerintem megvenni ha használt is,mert azért ki lehet fogni szép állapotú használt hangszereket is.Az SD1-et meg azért nem írtam mert neki 61 billentyűs kell.Igaz ott van még a KORG PA1X de attól meg sérvet kap olyan nehéz...
Moderálva: töröltem az idézetet.
Üdv. Vladimir
Szerző: petersen » 2012.08.04. 13:11
Kedves Tagok!
Változott a fórumszabályzat. A hozzászólás formai követelményeit iktattuk be a témák széttördelése miatt. Klikk ide!
"V. A fórumot használókkal szembeni elvárások:
Amennyiben a Zeneszek.com felhasználója bármelyik témában új hozzászólást kezdeményez, az áttekinthetőség végett nem idézheti a teljes
hozzászólás(oka)t. A [ /quote ] kapcsolók között csak azok a gondolatok szerepelhetnek, amire a felhasználó KONKRÉTAN a választ szánja.
Ha közvetlenül az utolsó hozzászólásra válaszol, az "idézet" beszúrása TILOS!!! A szabály be nem tartása esetén a felhasználó figyelmeztetésben részesül."
Megértéseteket köszönjük!
Hidd el én sem szoktam támaszkodni a hangszóró rácsán egy hangszernek.De sajnos volt már a kezemben olyan hangszer ami gyalázatosan nézett ki!Kályha ezüsttel ki akarta az idióta javítani,és telibe fújta a rácsot!A KORG Pa500-at meg hiába készítik a nagy KÍNA-ban,meg sem közelíti a 800-ast.Igaz hogy egy kicsit drágább,gyűjteni kell még és a 800-ast kell szerintem megvenni ha használt is,mert azért ki lehet fogni szép állapotú használt hangszereket is.Az SD1-et meg azért nem írtam mert neki 61 billentyűs kell.Igaz ott van még a KORG PA1X de attól meg sérvet kap olyan nehéz...
Moderálva: töröltem az idézetet.
Üdv. Vladimir
Szerző: petersen » 2012.08.04. 13:11
Kedves Tagok!
Változott a fórumszabályzat. A hozzászólás formai követelményeit iktattuk be a témák széttördelése miatt. Klikk ide!
"V. A fórumot használókkal szembeni elvárások:
Amennyiben a Zeneszek.com felhasználója bármelyik témában új hozzászólást kezdeményez, az áttekinthetőség végett nem idézheti a teljes
hozzászólás(oka)t. A [ /quote ] kapcsolók között csak azok a gondolatok szerepelhetnek, amire a felhasználó KONKRÉTAN a választ szánja.
Ha közvetlenül az utolsó hozzászólásra válaszol, az "idézet" beszúrása TILOS!!! A szabály be nem tartása esetén a felhasználó figyelmeztetésben részesül."
Megértéseteket köszönjük!
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 23
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Re: Korg stílusok, hangszínek - Feltöltések
Szia Asterix!
Én is alá tudom támasztani a hangszórórács rozsdásodását. Az én Pa80-asomét 11 év alatt már kétszer cseréltettem. És igaz, hogy a hangerő poti közvetlen a bal hangszóró rács mellett van, de nem azért. A poti melletti bal oldalit kétszer, a jobb oldalit meg egyszer kellett már cserélni.
...ja, hogy a bal oldalira én, a jobb oldalira meg a kedves számot kérő vendég támaszkodik?

Én is alá tudom támasztani a hangszórórács rozsdásodását. Az én Pa80-asomét 11 év alatt már kétszer cseréltettem. És igaz, hogy a hangerő poti közvetlen a bal hangszóró rács mellett van, de nem azért. A poti melletti bal oldalit kétszer, a jobb oldalit meg egyszer kellett már cserélni.
...ja, hogy a bal oldalira én, a jobb oldalira meg a kedves számot kérő vendég támaszkodik?
Üdv.: Apelláta
- marton1974
- VIP
Adatlap
Fajl neve: MUSIKANT USB V2.00
Marka: KORG
Szeria: mind
Tartalom: Stílus
Stilus: Vegyes
Leiras: KORG stílusok...
Asterix.
Szerinted a KORG miért nem adta ki az X sorozatát Kínának?Egyedül csak a KORG PA50SD,meg a Pa500-at gyártják a ferdeszeműek...
Ha annyire mindegy lenne hogy hol rakják össze a hangszereket akkor a KORG PA3X hátuljára miért nem az van írva hogy MADE IN CHINA?
Hozzáteszem nem vagyok rasszista,biztos jól dolgoznak a kínai emberkék is...
Na de egy kicsit elkanyarodtunk a "Korg stílusok,hangszínek,feltöltések" témától...
dobok is fel egy pár KORG stílust...
Fajl neve: MUSIKANT USB V2.00
Marka: KORG
Szeria: mind
Tartalom: Stílus
Stilus: Vegyes
Leiras: KORG stílusok...
Asterix.
Szerinted a KORG miért nem adta ki az X sorozatát Kínának?Egyedül csak a KORG PA50SD,meg a Pa500-at gyártják a ferdeszeműek...
Ha annyire mindegy lenne hogy hol rakják össze a hangszereket akkor a KORG PA3X hátuljára miért nem az van írva hogy MADE IN CHINA?
Hozzáteszem nem vagyok rasszista,biztos jól dolgoznak a kínai emberkék is...
Na de egy kicsit elkanyarodtunk a "Korg stílusok,hangszínek,feltöltések" témától...
dobok is fel egy pár KORG stílust...
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára marton1974 2012.09.02. 22:17-kor.
-
cralusso
- Blogbejegyzések: 1
Udv kollegak !
Dolgoztam egy par uj stiluson, hioszem azt, nem kis eredmennyel DE MIVEL NEM VAGYTOK HAJLANDOAK VELEMENYEZNI, HOGY HASZNALHATOAK-E, MI A HIBA BENNUK STB STB, megigerem, hogy ha ezutan se lesz visszajelzes, azt ugy konyvelem el, hogy abszolut nem hasznalhatok es NEM FOGOK SOHA TOBBET FELTENNI !!!!!!!!!!!!
Remelem, megertitek, hogy erdekel a velemenyetek es ennek hijan kenytelen leszek abbahagyni a szerkesztgetest !
UDV
Vas Laci Zentarol
Dolgoztam egy par uj stiluson, hioszem azt, nem kis eredmennyel DE MIVEL NEM VAGYTOK HAJLANDOAK VELEMENYEZNI, HOGY HASZNALHATOAK-E, MI A HIBA BENNUK STB STB, megigerem, hogy ha ezutan se lesz visszajelzes, azt ugy konyvelem el, hogy abszolut nem hasznalhatok es NEM FOGOK SOHA TOBBET FELTENNI !!!!!!!!!!!!
Remelem, megertitek, hogy erdekel a velemenyetek es ennek hijan kenytelen leszek abbahagyni a szerkesztgetest !
UDV
Vas Laci Zentarol