|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 118
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Re: Gumiszoba
Kedves mindenki,
sajnos mi szolgáltatók sem kerülhetjük el az inflációt, bődületes mértékben emelkedtek a hangszerek, hangtechnikák árai, valamint az sem mellékes, hogy a mindennapi megélhetésben sem pár százalékos az áremelkedés (pl élelmiszerárak 30-60% átlag, van ami 100%) és ott vannak a rezsiköltségek is.
Pusztán kíváncsiságból kérdezem - bár tudom, hogy sok embernél ez kényes téma -, jövőre ki mennyit emelt a vállalási áron? Nem pontos összegre gondolok, csak egy kábé százalékos arányra. Csak azért, mert több helyről meglepő árakat hallottam, bár jobban belegondolva és a körülményeket tekintve annyira nem is meglepő. Sem az összeg, sem az emelés százaléka.
2fős banda 140e >> 180e
3fős banda 270e >> 330e
4fős banda 320e >> 400e
DJ 120e >> 180e
szertartáshangosítás 30e >> 45e
sajnos mi szolgáltatók sem kerülhetjük el az inflációt, bődületes mértékben emelkedtek a hangszerek, hangtechnikák árai, valamint az sem mellékes, hogy a mindennapi megélhetésben sem pár százalékos az áremelkedés (pl élelmiszerárak 30-60% átlag, van ami 100%) és ott vannak a rezsiköltségek is.
Pusztán kíváncsiságból kérdezem - bár tudom, hogy sok embernél ez kényes téma -, jövőre ki mennyit emelt a vállalási áron? Nem pontos összegre gondolok, csak egy kábé százalékos arányra. Csak azért, mert több helyről meglepő árakat hallottam, bár jobban belegondolva és a körülményeket tekintve annyira nem is meglepő. Sem az összeg, sem az emelés százaléka.
2fős banda 140e >> 180e
3fős banda 270e >> 330e
4fős banda 320e >> 400e
DJ 120e >> 180e
szertartáshangosítás 30e >> 45e
- Mauglidyro
- VIP
- Blogbejegyzések: 7
- Hozzászólások a témában: 109
- Hangszer: Yamaha Genos 1
- Adott köszönetek: : 88 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 456 alkalommal
- Kapcsolat:
Hali @doxaa !
A helyzet az, hogy időközben nálunk is ki lettek már maxolva a tiszteletdijak, 2 fő esetén már rég igaz a 180 eft, sőt ismerek olyat, aki egyedül is annyiért jár már. Ettől biztosan csak többet kérhetnek.
Ami a 4 fős tarifát illeti, azért bizonyos esetben még a 320eft is korrekt ajánlat a mai napig, de csak akkor, ha az útiköltség, meg az egyéb csomagok ezen felül meg vannak kérve.
Nálunk ez alatt a szertartás hangositás, és a sztárvendég hangositása értendő, amely tételenként 25eft.
Nyilván ha ezek önálló tevékenységek (mert erre most is lesz példa), akkor ezek is többe kerülnek.
De szerződésbe tételesen csak 1 éve foglaltuk ezeket bele ... Viszont már ezt be is szabályoztuk azóta.
Mármint ami a sztárvendéghangositást illeti.
De erről már azt hiszem irtam korábban ...
Végülis jóformán a Cselekvőképesség az első számú feltétel, de mind a sztárvendéget, mind az Őt kisérő ,,road" személyzetet illetően.
Plusz a sztereó jel, ami tetszőleges formában kerülhet csatlakoztatásra, illetve az is bele van irva, hogy nekem jogomban áll a csatornájukra a műsoruk ideje alatt limitert raknom, azaz ,,a zenekar felszerelését szolgáló védelmi intézkedéseket eszközölhetek."
A helyzet az, hogy időközben nálunk is ki lettek már maxolva a tiszteletdijak, 2 fő esetén már rég igaz a 180 eft, sőt ismerek olyat, aki egyedül is annyiért jár már. Ettől biztosan csak többet kérhetnek.
Ami a 4 fős tarifát illeti, azért bizonyos esetben még a 320eft is korrekt ajánlat a mai napig, de csak akkor, ha az útiköltség, meg az egyéb csomagok ezen felül meg vannak kérve.
Nálunk ez alatt a szertartás hangositás, és a sztárvendég hangositása értendő, amely tételenként 25eft.
Nyilván ha ezek önálló tevékenységek (mert erre most is lesz példa), akkor ezek is többe kerülnek.
De szerződésbe tételesen csak 1 éve foglaltuk ezeket bele ... Viszont már ezt be is szabályoztuk azóta.
Mármint ami a sztárvendéghangositást illeti.
De erről már azt hiszem irtam korábban ...
Végülis jóformán a Cselekvőképesség az első számú feltétel, de mind a sztárvendéget, mind az Őt kisérő ,,road" személyzetet illetően.
Plusz a sztereó jel, ami tetszőleges formában kerülhet csatlakoztatásra, illetve az is bele van irva, hogy nekem jogomban áll a csatornájukra a műsoruk ideje alatt limitert raknom, azaz ,,a zenekar felszerelését szolgáló védelmi intézkedéseket eszközölhetek."
Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Qu16, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b
Kapkodós cájg: Behringer XR12 ,Behringer NX4-6000, Dbx Pa2, 2x Garry Lite12, 2x Turbosound Milan M15b
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 566
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Emelni mi is fogunk, a kérdés az, hogy ezt kifizetik-e!
Duó formáció, 220-ról 250-re, de sokszor már a 220-ért is húzogatták a szájukat, ezért szerintem az olcsó zenészek tele lesznek bulival nekünk meg alig akad, aki kifizeti ezt a pénzt.
Emelni lehet az árakon, de azt azért tudni kell, hogy olcsó zenészek mindig is lesznek és az emberek egyre kevesebbet tudnak fizetni a zenéért, meg minden másért. Rengeteg lagzi van, amit csak úgy rendeznek, hogy van egy vacsora és se zene, se videós, sem semmi. Az ilyen lagzisok a fényképészért szoktak még fizetni, de ezen kívül semmi. A zenekaroknak is kevés a lagzijuk, ami van azt is olcsón vállalják, mert egyébként az sem lenne. Ez most egy ilyen időszak. Sajnos a lagzi lebonyolítása most a luxus kategóriába tartozik és ezt a luxust nem sokan engedhetik meg maguknak.
Ezekkel a tényekkel szembesülve szinte egyértelművé válik, hogy most hangszerbe, vagy bármilyen más hangosítási cuccba fektetni teljesen veszteséges.
Duó formáció, 220-ról 250-re, de sokszor már a 220-ért is húzogatták a szájukat, ezért szerintem az olcsó zenészek tele lesznek bulival nekünk meg alig akad, aki kifizeti ezt a pénzt.
Emelni lehet az árakon, de azt azért tudni kell, hogy olcsó zenészek mindig is lesznek és az emberek egyre kevesebbet tudnak fizetni a zenéért, meg minden másért. Rengeteg lagzi van, amit csak úgy rendeznek, hogy van egy vacsora és se zene, se videós, sem semmi. Az ilyen lagzisok a fényképészért szoktak még fizetni, de ezen kívül semmi. A zenekaroknak is kevés a lagzijuk, ami van azt is olcsón vállalják, mert egyébként az sem lenne. Ez most egy ilyen időszak. Sajnos a lagzi lebonyolítása most a luxus kategóriába tartozik és ezt a luxust nem sokan engedhetik meg maguknak.
Ezekkel a tényekkel szembesülve szinte egyértelművé válik, hogy most hangszerbe, vagy bármilyen más hangosítási cuccba fektetni teljesen veszteséges.
- almatom
- VIP
- Hozzászólások a témában: 211
- Hangszer: Ketron SD90
- Adott köszönetek: : 169 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal
Én már a háború kitörése óta kizárólag Euro-ban adok meg árat.
Az aktuális napon a Magyar Nemzeti Bank oldalán jegyzett Euro - Forint árfolyama lesz a mérvadó.
Ezt a buli lezenélése után szépen felütjük a netről és amit itt látunk, az lesz az elszámolásunk alapja.
Az aktuális napon a Magyar Nemzeti Bank oldalán jegyzett Euro - Forint árfolyama lesz a mérvadó.
Ezt a buli lezenélése után szépen felütjük a netről és amit itt látunk, az lesz az elszámolásunk alapja.
- ---Qgli---
- VIP
Én azt vettem észre, hogy itt vidéken nem szeretik a bonyolult dolgokat.
Nem szeretik, ha a zenekar órától óráig vállalja bulit, plusz utána óránként X forint, plusz útiköltség, plusz hangosítás, plusz ez, plusz az...
Egy egyértelmű, fix árat szeretnek kapni.
Én megmondom, hogy max. 3-ig vállaljuk a bulit és mondok egy fix összeget.
Tudom előre, hogy hova kell menni, tudom hogy mit kell csinálni, kit kell hangosítani, tehát tudom kalkulálni a fix árat is.
Én azt vettem észre az évek alatt, hogy az emberek az egyszerűség hívei.
Nem szeretik, ha a zenekar órától óráig vállalja bulit, plusz utána óránként X forint, plusz útiköltség, plusz hangosítás, plusz ez, plusz az...
Egy egyértelmű, fix árat szeretnek kapni.
Én megmondom, hogy max. 3-ig vállaljuk a bulit és mondok egy fix összeget.
Tudom előre, hogy hova kell menni, tudom hogy mit kell csinálni, kit kell hangosítani, tehát tudom kalkulálni a fix árat is.
Én azt vettem észre az évek alatt, hogy az emberek az egyszerűség hívei.
-
doxaa
- Kiemelt tag
Igen, én is azt tapasztalom, hogy a párok/megrendelők jobban szeretik a fix dolgokat. Mikor egyeztetünk, szinte mindig megemlítik, hogy jó hogy nem időkorláttal plusz összeges a vállalás. Ettől függetlenül egyre több kollégától hallom, hogy bevezetik/utóbbi időben bevezették a -tól -ig zeneszolgáltatást, ami azért valahol érthető, hiszen így mi is le vagyunk védve, ne kelljen hajnal 4kor 5-10 embernek zenélni a 100fős vendégseregből.
Én is fix árat mondok, ami már mindent tartalmaz (pl ha van menetkíséret és/vagy szertartáshangosítás, útiköltség stb), és nem szoktam részletezni a szolgáltatás egyes részeinek vállalási árát. Megbeszéljük mi kell az esküvő alkalmával és van egyetlen végösszeg. Ebből kifolyólag más a vállalási ár egy alap lagzinál, ami du 4 órától kezdődik és ahol semmi sincs, és más egy olyan lagzinál, ahol délre már ott kell lenni mert van vendégvárás és menetkíséret.
Valamint, mint ahogy fentebb is írtam, nálam nincs időintervallum, addig vagyok ameddig a vendég van. Viszont a megbeszélésen mindig elmondom, ha például 100 emberből 10 marad, amely 10 emberből 5 folyamatosan kint cigizik, 3 fekszik a pálinkától és 2 mulatna, akkor már semmi értelme, akkor pakolok. Szerencsére, eddig ebből soha nem volt probléma.
Ha már vállalási árak. Tudom, hogy sokan nem szeretnek erről beszélni, én megtörném ezt a csendet, köszönet ha más is megteszi
Itt Közép-Magyarországon az Ercsi-Dunaújváros-Paks esetleg még Szekszárd tengelyben/környéken, ahogy hallom a kollégáktól engem is beleszámítva természetesen, egy alap lagzi vállalási árának intervalluma 2021ben:
1fő 70e-120e
2fő 120e-200e
3fő 180e-300e
4fő 240e-320e
Én is fix árat mondok, ami már mindent tartalmaz (pl ha van menetkíséret és/vagy szertartáshangosítás, útiköltség stb), és nem szoktam részletezni a szolgáltatás egyes részeinek vállalási árát. Megbeszéljük mi kell az esküvő alkalmával és van egyetlen végösszeg. Ebből kifolyólag más a vállalási ár egy alap lagzinál, ami du 4 órától kezdődik és ahol semmi sincs, és más egy olyan lagzinál, ahol délre már ott kell lenni mert van vendégvárás és menetkíséret.
Valamint, mint ahogy fentebb is írtam, nálam nincs időintervallum, addig vagyok ameddig a vendég van. Viszont a megbeszélésen mindig elmondom, ha például 100 emberből 10 marad, amely 10 emberből 5 folyamatosan kint cigizik, 3 fekszik a pálinkától és 2 mulatna, akkor már semmi értelme, akkor pakolok. Szerencsére, eddig ebből soha nem volt probléma.
Ha már vállalási árak. Tudom, hogy sokan nem szeretnek erről beszélni, én megtörném ezt a csendet, köszönet ha más is megteszi
Itt Közép-Magyarországon az Ercsi-Dunaújváros-Paks esetleg még Szekszárd tengelyben/környéken, ahogy hallom a kollégáktól engem is beleszámítva természetesen, egy alap lagzi vállalási árának intervalluma 2021ben:
1fő 70e-120e
2fő 120e-200e
3fő 180e-300e
4fő 240e-320e
- ---Qgli---
- VIP
Ugyanígy csinálom és nekem sem volt eddig semmi probléma.doxaa írta: ↑2022.10.04. 05:54nálam nincs időintervallum, addig vagyok ameddig a vendég van. Viszont a megbeszélésen mindig elmondom, ha például 100 emberből 10 marad, amely 10 emberből 5 folyamatosan kint cigizik, 3 fekszik a pálinkától és 2 mulatna, akkor már semmi értelme, akkor pakolok. Szerencsére, eddig ebből soha nem volt probléma.
- Mauglidyro
- VIP
- Blogbejegyzések: 7
- Hozzászólások a témában: 109
- Hangszer: Yamaha Genos 1
- Adott köszönetek: : 88 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 456 alkalommal
- Kapcsolat:
Akkor te mennyiért vállalnál egy hajdúdorogi lagzit, mikor lagziról lagzira elmondják mellettünk a többi szolgáltató, hogy mégegyszer ide akkor sem jön, ha 2x annyit fizetnének?doxaa írta: ↑2022.10.04. 05:54
Reggel 9-kor már ott vagy, másnap reggel 9-kor még ott vagy.
Este fél 11-kor jön a vacsora, fél 3 felé menyasszonytánc, fél 5-kor még disznótoros reggeli van, és a násznép fele még mindig ott van.
Már ezért nem is vállalunk oda semmit, mert az időkorláttal nem tudod levédeni magad (konkrétan tudok olyan esetet, ahol a fotóst/videóst kis hiján az örömszülők akarták megverni, mert mi az, hogy Ő eddig vállalta, és hogy Ő innen addig bizony el nem megy, mig vendég van ott, pedig hogy dicsekedett a többi szolgáltatónak, hogy Ő csak eddig van), ha meg azt mondod, hogy ettől eddig ennyi, innentől meg plusz, úgyis megfizetik. Ebből kifolyólag már sikerült beleválasztani a tutiba, úgy hogy reggel 9-kor hagytuk abba dorogon, aztán fél 3-ra már a következő lagziban voltunk.
Félreértés ne essék. Nem mintha nem érte volna meg, mert azért ott nagyon jól kerestünk, de x idő után, amikor az ember átbukik a holtponton, már nincs az a pénz, amiért tovább ott maradna, függetlenül attól, hányan vannak, főleg ha már csak randaliroznak a terembe.
Ezt elkerülvén döntöttünk arról, hogy a második lagzira (ha mégis sikerülne legközelebb összevállalni, de ez inkább csak a tavalyi szezonra volt jellemző, mikor a Covid miatt pakolgatták a rendezvényeket, idén ilyen hálistennek nem volt), függetlenül attól, hogy az előző hol volt, hajnal 4-re volt maximalizálva, és nincs hosszabbitásra lehetőség, de hálistennek a megrendelők megértően fogadták. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezekből egyik sem kezdődött 16-17 óránál hamarabb, igy még ha el is húzódott egy rendezvény, tudtunk is valamennyit pihenni előtte.
De egyszer ezt egy beugrós kolléga magyarázta el jól.
,,Nézzétek fiúk, én xy zenekarral járok, ott a zenekarvezető és a megrendelő közt igy zajlik a megbeszélés.
Jó napot - Jó napot
Itt és ekkor szeretnénk tartani egy rendezvényt - Rendben, nézem ... szabad a dátum
Mennyi az annyi? - Az attól függ, hogy mikortól kezdődne a rendezvény, mi ugyanis alaphelyzetben 12 órás rendelkezésre állási időre szabunk árat.
Nagyjából 15 óra - Értem ... Ebben a konkrét esetben 3-tól hajnal 3 ig ennyiért tudom vállalni, onnantól kezdve plusz ennyi /óra/fő.
Előleget szükséges fizetni? - Mi nem előleget szoktunk kérni hanem foglalót, amely a vállalt összegből ennyi.
Rendben el fogadom az ajánlatot - Rendben, irhatjuk a szerződést?
Természetesen!
És hajnal 3-kor már legtöbb esetben vége van a lagzinak, mert az ifjúpár meggondolja 2x is, hogy 10-20 embernek fizet-e ennyit egy zenekarnak még, hogy a többiek ott bohóckodjanak."
Digitális "földrengés-szimulátor": Behringer NX4-6000, Qu16, Dbx Pa2, 2x Garry Lite15, 2x Turbosound Milan M15b
-
doxaa
- Kiemelt tag
@ Mauglidyro
Szerintem egyről beszélünk. Írtam is, hogy maximálisan megértem azokat a kollégákat, akik -tól -ig zenélnek, és ELŐZETESEN leegyeztetik ezt a megbeszélésen, hogy ha a zeneszolgáltatás túllépi az időintervallumot (korábbi kezdés és/vagy későbbi befejezés), akkor +X összeg /fő /óra. Sőt van olyan ismerősöm, akinek fix záróidőpontja van, ami maximum hajnal 4. És pont. Nincs hosszabbítás, Teljesen mindegy mennyi vendég van még, ő pakol.
Én jelenleg nem így csinálom, ami nem jelenti sem azt hogy jobb vagy hogy rosszabb, csak azt hogy más. A buli végén szinte mindig a párok szóltak, hogy oké, köszönjük, nagyon jó volt, pakolhatsz. Néhány alkalommal volt, hogy én szóltam hogy most már pakolnék. Ekkor is mindig megértőek voltak. Bár kétségtelen, hogy egyértelműbb, amikor konkrét időpont is adva van. De EDDIG szerencsére még nem volt ebből problémám.
Kérdezed, hogy mennyiért vállalnám el azt a hajdúdorogi lagzit. Őszintén szólva nem tudom. De az is lehet, hogy el sem vállaltam volna. Én úgy vagyok ezzel, hogy nem szabad mindent elvállalni. Persze, ehhez ismerni kell a környéket és a buli leendő körülményeit. Csak egy példa. Most hétvégén zenélhettem volna egy szülinapon, családi háznál szabadban. Kerti parti, a ház fala mellett lett volna a helyem, egy Dreher-es napernyő alatt. Kapásból nemet mondtam. Nálam vannak olyan dolgok, olyan feltételek, amikor nemet mondok egy bulira. De lehet, ez csak az én hülyeségem.

Szerintem egyről beszélünk. Írtam is, hogy maximálisan megértem azokat a kollégákat, akik -tól -ig zenélnek, és ELŐZETESEN leegyeztetik ezt a megbeszélésen, hogy ha a zeneszolgáltatás túllépi az időintervallumot (korábbi kezdés és/vagy későbbi befejezés), akkor +X összeg /fő /óra. Sőt van olyan ismerősöm, akinek fix záróidőpontja van, ami maximum hajnal 4. És pont. Nincs hosszabbítás, Teljesen mindegy mennyi vendég van még, ő pakol.
Én jelenleg nem így csinálom, ami nem jelenti sem azt hogy jobb vagy hogy rosszabb, csak azt hogy más. A buli végén szinte mindig a párok szóltak, hogy oké, köszönjük, nagyon jó volt, pakolhatsz. Néhány alkalommal volt, hogy én szóltam hogy most már pakolnék. Ekkor is mindig megértőek voltak. Bár kétségtelen, hogy egyértelműbb, amikor konkrét időpont is adva van. De EDDIG szerencsére még nem volt ebből problémám.
Kérdezed, hogy mennyiért vállalnám el azt a hajdúdorogi lagzit. Őszintén szólva nem tudom. De az is lehet, hogy el sem vállaltam volna. Én úgy vagyok ezzel, hogy nem szabad mindent elvállalni. Persze, ehhez ismerni kell a környéket és a buli leendő körülményeit. Csak egy példa. Most hétvégén zenélhettem volna egy szülinapon, családi háznál szabadban. Kerti parti, a ház fala mellett lett volna a helyem, egy Dreher-es napernyő alatt. Kapásból nemet mondtam. Nálam vannak olyan dolgok, olyan feltételek, amikor nemet mondok egy bulira. De lehet, ez csak az én hülyeségem.
- ---Qgli---
- VIP
Nálam ilyen nincs, mert én 4 óra előtt sehol nem kezdek! Ha 4 óra előtt kell kezdeni, akkor keressenek mást!
Megszabom, hogy maximum 3-ig vállaljuk. Mi egyiken sem vagyunk már annyira fiatalok. Ennyit bírunk énekelni! Ha nem tetszik, akkor sajnálom, de attól hogy húszszor annyit fizetnek még nem leszek fiatalabb és nem lesz nagyobb teherbírásom...sajnos.