Üdv. mindenkinek!
Említettem a multkor, hogy fogok még tartozni nektek egy beszámolóval. Ezek kb. 2-3 hete történtek.
A késés okát nem szeretném felfedni, maradjunk ennyiben.
PÉNTEK
Helyszín: Nyírtass, Magyar Talléros Rendezvényház.
Cucc: Digitális földrengés-szimulátor+Kapkodós Cájg
Nos mielőtt folytatnám a történetet, kezdjük ott, hogy a kolléga eladta az ELX215-öket.
Igazából a legfőbb probléma abban állt, hogy a ládát, erre alkalmas emelvény híján, nem tudtuk sosem elég magasra kiemelni,
ez meg ugye a hangzás kárára ment, és azért ritkán akadtak olyan lehetőségek, mint Hajdúnánáson abban az iskolában, ahol voltak dobogók is.
Viszont ennek a helyére beszerzett 2db RCF 315A MK4-t, amivel határozottan jobban járt, már csak azért is, mivel súlyban alig nehezebb a Garry-knél,
és ami még meglepőbb, hogy cserébe egész tűrhetően szól, persze állagmegóvás miatt nem árt alá egy normális mélyláda.
Így a 2db RCF valamint a 2db Soundsation láda volt kitéve frontnak, plusz a 2db Turbosound. Kontrollként 1db Lite15 volt felrakva.
A hely egyébként hasonló adottságokkal bír, mint a korábban említett Park Hill rendezvényterem, leszámítva a hangerőkorlátot, mert az itt nincs.
Viszont ezt a nagy termet csak is kizárólag keresztbe érdemes hangosítani, nem hosszába, mert bizony-bizony hamar tudjuk feszegetni a Turbosound-ok határait.
Talán ebben az esetben láttam másodjára megpiroslani a mélyládát.
Nincs mese, Malko-tól el kell kérni a 6db KV2-t, ha legközelebb ilyen van
A felállás viszont minden eddiginél új volt.
Na most a helyzet az, hogy erre a rendezvényre 6 főre bővült ki a csapatunk.
Egészen pontosan egy énekes hölggyel, és egy hegedűssel.
Viszont megtaláltuk minden idők legfiatalabb, és egyben legtehetségesebb hegedűsét.
17 éves létére igen ügyesen bánik a vonóval, és még a hangnem is mindegy volt neki.
Igazi élvezet volt vele muzsikálni.
Az este folyamán volt egy sztárvendégünk is, név szerint nem írom le, maradjunk annyiban, hogy a Megasztár, és a Sztárban sztár egykori versenyzője.
Időről időre mindig szóba hoztam nektek, hogy a sztárvendégek általában mindig a zenekar szabadidejéből vesz el,
még akkor is, ha nem kell zenélni, hiszen a cucc felügyelete teljes embert kíván, tehát NEKEM, mint kinevezett "Technikai Vezetőnek",
nincs szünet egy lagziban, ha ilyen műsort kell felügyelni, így jogosan, de ennek az árát meg kell kérnem,
hisz az az én felelősségem, és egyben érdekem is az, hogy a cuccot a következő bulira megóvjam.
Én megmondom őszintén, ez nekem a vállalt tarifán felül 50 eft pluszt jelent a szertartás hangosításával együtt.
Aki most felhördül ezen, az tegye fel magában a kérdést, hogyha a Sztárvendég egy félórás műsor alkalmával 400 eft-ot,
valamint a nagy CM/vőfélyek egész éjszakára szintén hasonló összegeket tesznek zsebre,
akkor mennyivel többet kéne kérnünk, hogy igazságos legyen? Egyébként lesz ez még így se ... Főleg jövőre ...
Örüljünk, ha a 20-30 fős rendezvények egyáltalán lesznek, mert ilyen gazdasági helyzetben nem igazán fog senki sem megházasodni,
vagy ha mégis, örüljünk, ha a cuccunknak kapunk majd áramot.
De visszatérve a témához:
Olyan nagy elvárás lenne, ha az előadónak lenne egy saját rack-je, amiből ad egy sztereó jelet és be van végezve?
VÁÁÁÁÁRJÁÁÁ, ezzel túl sokat kérek ... Kezdjük újra ...
Olyan nagy elvárás lenne az, hogyha az előadó legalább hozna magának egy mikrofont a rendezvényre?
Itt nem TV felvételen, vagy falunapon vagyunk, hol egymásnak adjuk a mikrofont.
Lehet én vagyok rosszul összerakva ...
Érdekes, hogy az ilyen emberek szinte csak nálunk kötnek ki. És ez már zsinorban a 2. eset.
Én jófejségből odaadtam az ATW1102-t, de akkor kitalálja menetközben a delikvens, hogy nem-e adnék neki mégis vezetékest helyette, mert torzít?
És akkor az ember így legyen jószívű ...
Az meg már külön nevetséges kategória, hogy az alapokat egy egyszerű Iphone 8-ról indították, amin persze nem találták meg a FIZIKAI némítókapcsolót, de még legalább repülőgép-módba se tudták rakni,
így időről-időre felfedezhető volt a műsorban a Messenger összetéveszthetetlen pittyogása
Nos az eredetileg félórás műsoridőből, jó ha 20 percet nyomott le, és pár db közönség-fotó után úgy szaladt ki az ajtón, még azt se mondta, hogy fapapucs!
Hálistennek úgy néz ki, hogy sztárvendégek közt nem ez a tipikus hozzáállás.
Rengeteg ellenpéldát tudnék felhozni 8 éves pályafutásomból, akik viszont nem voltak ennyire elszállva a földtöl,
kitöltötték a műsoridőt hasznos tartalommal, és azon kívűl, hogy adtak egy sztereó jelet, a végén természetes volt számukra, hogy megköszönjék nekem, hogy kisegítettem őket,
a műsoruk lebonyolításában. (Pl. Nótár Mary, Desperado, Dankó Szilvi, Kaczor Feri, Liszter Sándor)
Egyébként az este a szokásos medrében zajlott, illetve sok év után először vettük észre, hogy a műmulatós-igénytelenségeket teljes mértékben sikerült kiszorítani erről az éjszakáról,
ez is azt bizonyítja, hogy lehet ezek nélkül is normális, és zeneileg sokszínű bulit csinálni.
SZOMBAT
Helyszín: Debrecen, Kerekerdő Rendezvényház
Cucc: Digitális Földrengés-szimulátor.
Szombaton,úgy kb 17:00 tájékán még a Bocskaikertnél jártunk, ahol egyik pillanatról a másikra RÁNK SZAKADT AZ ÉG.
Az ablaktörlő alig győzte az iramot a dézsából öntött égi áldással, már-már azt kellett mérlegelni, hogy félre kell állni, mert alig láttunk az esőtől.
Másrészt olyan hírtelen esett le az eső, hogy a rendezvénytermet alig lehetett megközelíteni a hatalmas tócsák miatt,
de persze nem ez volt az egyetlen esemény ...
Nem sokkal az érkezésünk előtt a szertartás helyszínéűl szolgáló felépítmény a vihar hatására összedölt, ezért a pakolást úgy kellett intézni, hogy még a vendégvárás előtt kész legyünk.
Ami végülis összejött, az más kérdés, hogy a beállítására már csak a szertartás után kerülhetett sor.
Az este folyamán egy bűvész műsorát volt szerencsénk kihangosítani, amely minden eddiginél a legkönnyebb munka volt.
Már csak azért is, hiszen itt nem a hangerő volt a lényeg. És a műsor alatt szinte semmilyen dolgom nem volt a keverő közelében.