Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 325
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 65975Hozzászólás ---Qgli---
2020.07.14. 19:48

Ez nekem valahogy mindig elkerülte a figyelmemet, pedig tök logikus. Tényleg igazad van Laci, kipróbáltam!

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 65976Hozzászólás ---Qgli---
2020.07.15. 08:28

Na igen!
Megvan, hogy mi a probléma!
Ha egy hangszínt megváltoztatok a stílusban, vagy egy hangerőt, akkor viszont ez a mentés nem elég! Újra be kell hívni a stílust újra nevezni és akkor lehet menteni! De akkor újra még csak a songbook-ban van, azután újra berakni a megfelelő műsorhoz! Ez a hosszadalmas és ezt nem szeretem a korg-ban!

galambjozsef
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 261
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 65977Hozzászólás galambjozsef
2020.07.16. 06:01

Szia!
Songbook-ból nyitod meg a szerkeszteni kívánt stylust, majd módosítod, és vissza mented! :D

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

---Qgli---
VIP

Hozzászólás: # 65983Hozzászólás ---Qgli---
2020.07.16. 14:03

Onnan nyitottam. Átállítottam a hangerőt, mentés és nem menti el a hangerő változtatást. A tempó változást elmenti, de a hangerő és hangszín változtatásokat nem!

gabati
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
Adott köszönetek: : 1147 alkalommal
Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 65989Hozzászólás gabati
2020.07.17. 06:27

Én úgy szoktam, hogy lenyÍtom jobbról a fület ott kipipálom az "Enable songbook edit"-et, bármilyen változtatást csinálok a songbook edit 1, songbook edit 2 és songbook edit 3 gombok alatti menübe is "write"-al mentem a változtatásokat és Így ment minden változtatást. Persze a songbook edit 3 gomb menűjében hozzárendelem a txt szövegfájlt is. Én Így szoktam menteni a songbookba a változtatásokat. Nekem PA 3 X Pro Musikant van.
Üdv. Attila.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 65990Hozzászólás Asterix
2020.07.17. 08:33

Igen, az engedélyezés lényeges. Anélkül a műsor sem szerkeszthető...

gabati
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 25
Hangszer: Korg PA3XPro Musikant, Roland G70, Roland JV80,D50
Adott köszönetek: : 1147 alkalommal
Kapott köszönetek: : 176 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 65991Hozzászólás gabati
2020.07.17. 09:19

Apropó valaki tud segiteni a szoló hangszinek efektezésében, nem nagyon boldogulok, a Roland G 70-en pikk-pakk és máris kész van, de a Korgon nem boldogulok.

dddemeter
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg PA50
Adott köszönetek: : 238 alkalommal
Kapott köszönetek: : 15 alkalommal

Re: KORG PA50 ASSIGN SLIDER POTI NEM MÜKÖDIK A KEYBOARD EXPRESSION FUMKCIOVAL+

Hozzászólás: # 66088Hozzászólás dddemeter
2020.07.26. 12:04

Üdvözletem Mindenkinek ,Beleszaladtam egy ismeretlen problémába KorgPA50 .el kapcsolatban ,Nem müködik az ASSIGN SLIDER programozhato potmétere a hangszernek.Elöször azt gondoltam hogy a potméterrel van gond ,valójában nem is volt sokat használva nincs semmi recsegés vagy kontakthiba a mozgatása közben,Beléptem Global menübe és átálitottam a potméter funkcioját Kiseret hangerö állitásra ,Pitch Bend funkciora stb ,miután átálitottam ezekre ezeket a funkciokat mükodtete, viszont én Keyboard Expression funkciot használtam mindig ezzel a gombal de ezt az egyet nem akarja müködtetni semmiképp sem.Tanácsot szeretnék kérni mi a teendö már azon vagyok hogy ujratelepitem az operácios rendszert más ötletem nincs,Láttam neten olyat hogy megnyomja Song Playt ,majd utána a Style Playt és a következö kikapcsolásig müködik de ez nálam nem jött be,Utolso használatkor még müködött kikapcsoltam most meg nem akar az istennek sem,,,Elöre is köszönök bár,ilyen infot üdv Demeter.

doxaa
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 30
Hangszer: Korg
Adott köszönetek: : 473 alkalommal
Kapott köszönetek: : 366 alkalommal

Hozzászólás: # 66089Hozzászólás doxaa
2020.07.26. 12:13

Üdv srácok, abban kérném a segítségeteket, szerintetek mi lehet a probléma.

Tegnap a 3X jobbkeze egyik pillanatról a másikra egy negyed-fél hangot elmászott. De csak a jobbkéz, a kíséret nem. A hajlítókarral visszaállítottam, majd jó is volt. Egy darabig. Aztán megint elmászott, ugyanúgy. Ismét hajlítókarral a javítás és ismét jó lett. Aztán eljátszottuk még egyszer. Ez a 3 alkalom kábé 1 órán belül történt, utána már okés volt minden.

Mintha olvastam volna valahol valami olyasmit - talán itt -, hogy a gyári tyúkbelek rövidek, így a sűrű használat kh-t okozhat. Amolyan típushiba. Viszont a hajlítókart én ritkán használom, úgy emlékszem tegnap egyszer sem ( az adhoc javításon kívül ).

Lehet más is hibaforrás, vagy valószínűleg ez lesz?
A tapasztalatokat és infókat előre is köszi :777

dddemeter
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 17
Hangszer: Korg PA50
Adott köszönetek: : 238 alkalommal
Kapott köszönetek: : 15 alkalommal

Hozzászólás: # 66093Hozzászólás dddemeter
2020.07.27. 14:13

Üdv Mindenkinek, Mivel nem sikerült tippeket kapni a problémámra, kutattam a netem és találtam részleges megoldást ami jobb mint semmi ,a legtöbb helyen azt irták virus vagy szoftwer probléma,gondoltam leirom a mit találtam hátha másnak is jol jön ha igy jár mint én,Egyszoval nem sikerült végleges megoldást találni ujratelepitettem au OP rendszert korábban a gépböl kimentett mentéssel de a probléma megmaradt , Ezekután csak ugy tudom müködésre birni a potmétert Keyboard Expression modban hogy: Miután bebotolt a gép elinditok egy stylus lejátszást majd anélkül hogy megállitanám a stylus lejátszását megnyomom a Song Play gombot.Ez után ujra megnyomom a Syle Play gombot és igy már müködik a potméter normálisan. Egyetlen szépséghibája a dolognak hogy miután kikapcsolod a hangszert ujboli bekapcsoláskor ismét el kell játszani ezt a folymatot....

Új hozzászólás