|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- forissandor
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 22
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal
Re: Yamaha - Technikai kérdések/válaszok
Nándi, én le is írtam a kezemmel, hogy nem egy kategóriába tartoznak, csak egy árkategóriába!
-
semidim
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 56
- Hangszer: Yamaha PSR SX700
- Adott köszönetek: : 11 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 29 alkalommal
Én őszintén bevallom nem olvastam korábbi hozzászólásokat, de kinek is kellene Yamaha stílusokat gyártani?
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 113
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Ez elég érdekes okfejtés. Ha a piacon 100 Ft ért tudok venni két különböző használt terméket, akkor az bizony azonos árkategória a használt piacon.
De ez már mind csak szőrszálhasogatás.
De ez már mind csak szőrszálhasogatás.
Buba
-
semidim
- Kiemelt tag
A pontosabb meghatározás az, hogy azonos árfekvésben vannak, de nem azonos árkategóriába tartoznak.
- forissandor
- VIP
Úgy érzem, másképp látjuk a dolgokat.
Most kb azt mondjátok, ha van egy szép, sima, automatából frissen kivett DEÁK 20.000 forintosom, az nem ugyan az, mintha az a 20.000 forint ötforintosokban lenne.
Az árkategória az, hogy azonos mennyiségű szép magyar valutáért milyen és mennyi terméket lehet megvenni.
Ha van 200.000 forintom, én döntöm el, mit veszek érte (a piac meg meghatározza, mit vehetek érte). Meg természetesen mindenki eldönti.
A 20 éves Mazda Tribute terepjáróm (1 millió alatt bőven) bal első ajtajában annyi vas volt, hogy Esztergomban a Suzuki gyár egy hétig működne vele(mondjuk egy 6-8 éves Suzi kb. 1 millió.)
20 év, brutális fogyasztás, lassú, lomha, kényelmes, minden benne van. Ezt csak az tudja értékelni, akit még nem vágtak ki a tűzoltók Január 1-én hajnalban egy Suzuki Ignisből.
Mindenki saját maga dönti el, hogy mit vesz a pénzéből, mert a piac tényleg óriási, ha valaki nem akar megragadni a magyar kínálatnál, nyitva a willhaben vagy az ebay. A többi, hogy mi egy árkategória, meg árfekvés, az nem más, mint fingdarálás.
Most kb azt mondjátok, ha van egy szép, sima, automatából frissen kivett DEÁK 20.000 forintosom, az nem ugyan az, mintha az a 20.000 forint ötforintosokban lenne.
Az árkategória az, hogy azonos mennyiségű szép magyar valutáért milyen és mennyi terméket lehet megvenni.
Ha van 200.000 forintom, én döntöm el, mit veszek érte (a piac meg meghatározza, mit vehetek érte). Meg természetesen mindenki eldönti.
A 20 éves Mazda Tribute terepjáróm (1 millió alatt bőven) bal első ajtajában annyi vas volt, hogy Esztergomban a Suzuki gyár egy hétig működne vele(mondjuk egy 6-8 éves Suzi kb. 1 millió.)
20 év, brutális fogyasztás, lassú, lomha, kényelmes, minden benne van. Ezt csak az tudja értékelni, akit még nem vágtak ki a tűzoltók Január 1-én hajnalban egy Suzuki Ignisből.
Mindenki saját maga dönti el, hogy mit vesz a pénzéből, mert a piac tényleg óriási, ha valaki nem akar megragadni a magyar kínálatnál, nyitva a willhaben vagy az ebay. A többi, hogy mi egy árkategória, meg árfekvés, az nem más, mint fingdarálás.
-
semidim
- Kiemelt tag
Részemről ez történt. Döntöttem az elsősorban korszerűbb, több szempontból jobb hangzású és kevésbé rizkós, ráadásul új mellett, mivel a mégjobb billentyűzet ehhez képest kevésbé volt fontos. Viszont nem megyek át a Roland fórumba azért, hogy megjegyezzem egy most vásárolt G70 kapcsán, mennyire korszerűtlen a 21. században pl. floppykat dugdosni egy szintetizátorba.
- forissandor
- VIP
Azért nem tudok a Montage-al Motif összehasonlítást írni, mert Montage-ot még nem próbáltam.
Fontos megjegyezni, hogy évekig sok Yamahát használtam hakniba, megelégedéssel, igaz kis kategóriából használatra csak DGX 300 és PSR 3000 volt.
Aztán Tyros 2, 4 és 3 következett. Akkor még a fogyasztói társadalom rendes tagja voltam, akkor változott meg minden, amikor megjelentek ősz hajszálaim és vettem egy orgonát. Minden rendes ember orgonát vesz, ha őszül
Na vissza régi-új kérdésre:
Meg lehet kövezni érte, de ha a csúcs gépeket vesszük, pl egy Pa 1 X pro és egy Pa 4 x között én sehol nem látok kb 700.000 forint különbséget.
Volt mindkettő.
A felhasználók többsége ugyan azt a chris midi csókkirályt tolja belőle, az egyikbe így szól, másikba úgy, de jobban nem.
A felhasználók többsége ugyan azt az Mp3-at tolja belőle, az egyikbe így szól, a másikba is így szól.
A felhasználók többsége évek óta ugyan azokat a neten gyűjtögetett, szarrá konvertált stílusokat használja, egyiken így szól, a másikon úgy, 90%-ban fosul.
A felhasználók többsége mikor megveszi a 20 éves Fantom X6-ot, használja belőle a rhodes-t, kb majdnem ugyan azt, mint a Jupiterből.
A felhasználók többsége 20 év múlva nem fog Montage-ot venni, én igen.
Ja, én is ugyan azokat a styleket használom sok éve, amit még az X-1el megírtam. Meg a chris-es Csókkirályt.
Na jó, teleszemeteltük a Yamaha topicot.
Fontos megjegyezni, hogy évekig sok Yamahát használtam hakniba, megelégedéssel, igaz kis kategóriából használatra csak DGX 300 és PSR 3000 volt.
Aztán Tyros 2, 4 és 3 következett. Akkor még a fogyasztói társadalom rendes tagja voltam, akkor változott meg minden, amikor megjelentek ősz hajszálaim és vettem egy orgonát. Minden rendes ember orgonát vesz, ha őszül
Na vissza régi-új kérdésre:
Meg lehet kövezni érte, de ha a csúcs gépeket vesszük, pl egy Pa 1 X pro és egy Pa 4 x között én sehol nem látok kb 700.000 forint különbséget.
Volt mindkettő.
A felhasználók többsége ugyan azt a chris midi csókkirályt tolja belőle, az egyikbe így szól, másikba úgy, de jobban nem.
A felhasználók többsége ugyan azt az Mp3-at tolja belőle, az egyikbe így szól, a másikba is így szól.
A felhasználók többsége évek óta ugyan azokat a neten gyűjtögetett, szarrá konvertált stílusokat használja, egyiken így szól, a másikon úgy, 90%-ban fosul.
A felhasználók többsége mikor megveszi a 20 éves Fantom X6-ot, használja belőle a rhodes-t, kb majdnem ugyan azt, mint a Jupiterből.
A felhasználók többsége 20 év múlva nem fog Montage-ot venni, én igen.
Ja, én is ugyan azokat a styleket használom sok éve, amit még az X-1el megírtam. Meg a chris-es Csókkirályt.
Na jó, teleszemeteltük a Yamaha topicot.
-
semidim
- Kiemelt tag
Én nagyrészt ugyan egyetértek veled, de azt megjegyzem, hogy lehet ajánlani egy használt hangszert új helyett, ha valaki ez irányban érdeklődik de persze nem vásárlást követően. De akkor nem csak az előnyeit kell hangsúlyozni, hanem az esetleges hátrányait is. Ha nem lennének hátrányai egy használt, de jóval régebbi vásárlásának csupán előnyei, akkor meg nem annyiba kerülne, mint amennyibe kerül.
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Én úgy tudom a Roland G70-nek van belső memóriája és PCMCIA/Cardflash kártyaolvasója ami 8GB-ig felismeri a memóriakártyákat. De elnézést ha tévedek.....
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
-
semidim
- Kiemelt tag
Ebben igazad van, az a lehetőség is adott.. Írhattam volna jobb példát helyette, a lényeget így is mindenki értheti. Nem a G70 most a téma.