Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

B.Bazsi
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 254
Hangszer: Roland BK9
Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 61221Hozzászólás B.Bazsi
2019.03.17. 22:04

A következő történt azon a napon. Megérkeztünk a helyszínre, össze állítottuk a cuccot. Mikor készen lettünk, beállított hozzánk 4 egyforma ruhába öltözött fiatalember, köszöntek, bemutatkoztak egyenként -mi is, majd mondták hogy ők játszanak a másik lagziban. Elkezdtünk beszélgetni mint akik már nem először találkoznak, jó fejek, közvetlenek voltak, mi újság, mennyi buli van, mi a csapat összetétele, milyen cuccokat használunk, jó-e, stb. Kérdezte a billentyűsük a hangszerem, jó-e, stb, kipróbálhatja-e? Ki, persze. Kipróbálta, tetszett neki, majd elköszöntek mert ugye nekik is dolguk volt, mondták hogy menjünk le mi is hozzájuk nyugodtan dumálni ha épp úgy van szünet nekik meg nekünk is. Mikor pihentünk lementünk hallgatni őket, mikor ők pihentek ők jöttek fel hozzánk. Én megmondom őszintén neked Tomi, hogy hallottam már sokkal de sokkal rosszabb zenekart is tőlük, nyilván sokkal jobb is van, meg nyilván nem egyformán ítélünk meg dolgokat - mármint Te meg én, de azt mondom hogy tisztességesen megdolgoztak a pénzükért, ha akarnék tudnék negatívumot is mondani a produkciójukról - ha kéred megteszem, mint szubjektív véleményt, de nem volt annyira szörnyű és borzasztó ahogy -szerintem Te azt a felvételen hallod.

Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 61222Hozzászólás almatom
2019.03.17. 22:31

B.Bazsi írta:de nem volt annyira szörnyű és borzasztó ahogy -szerintem Te azt a felvételen hallod.
Ahogy én hallom?
Tehát ha te meghallgatod a belinkelt videót, akkor azon neked nem sír a lelked???
Annyira gyenge a dobos, hogy arra szavak nincsenek! Vele már csak a billentyűs versenghet, hogy ki a gyengébb! Az énekről ne is beszéljünk!!!!!!!! MIIIIII EEEEEEEZ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
Egyáltalán:
- hogy jut valakinek eszébe ennyi zéró tudással, hogy kiálljanak nyilvánosan zenélni?!?!?
Azt tudjad, hogy ha ezt a kóklerságot bármilyen szakmává "átadoptáljuk" akkor meghalsz! Ha így szerelnék meg a gázodat, meghalnál!
Ha így javítanák meg az autódon a fékeket, meghalnál! Ha ebben a minőségben gyógyítana az orvosod, meghalnál!
Hogy a véreres pöcsbe fordul meg az ilyen emberek fejében, hogy azt csinálja, amihez SEMMILYEN szinten nincs tehetsége?!?!?
Hol van a józan önismeret és ítélőképesség ????????????????????????????????????????

Nem azzal van bajom, hogy gyengék! Azzal van a bajom, hogy ezzel "fel is lépnek"!
Azt hiszik, hogy ez az a szint, amit meg lehet mutatni bárhol, bármikor!
Totális torz téveszme lakozik az ilyen fejekben!

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 61223Hozzászólás B.Bazsi
2019.03.18. 00:59

Ez a retek nem jeleníti meg a novellám amit írtam...

B.Bazsi
VIP

Hozzászólás: # 61224Hozzászólás B.Bazsi
2019.03.18. 01:03

Áááá..... :dash2: :dash2:

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 225
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 61225Hozzászólás forissandor
2019.03.18. 06:19

Hahó Tomi! Jogos az észrevétel, nem a vendéglátás csúcsa a felvétel, de kérdeznék valamit, választanod kell :)
Tancsák Csabi, Bódi Józsi, Almatomi, Buba, Fóris Sanyi meg 4 palack körtelé sétálnak a hideg téli éjszakában. Két hely van nyitva, az egyikben kisköcsög zenél Gregán Sanyi mp3-jaival, a másik helyen az általad linkelt banda. Hová menjünk?

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 61226Hozzászólás tacso
2019.03.18. 08:48

Mennyünkhazaésigyukmeg! :D A viccet félretéve a Galga nagyon büszke arra amit és ahogy csinál! Ezen a felvételen nekem az jön le, hogy egy műsoron nem lévő dalt megpróbálnak iq ból megoldani - mondjuk kérésre- és így sikerül..

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 92
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 61227Hozzászólás vili2105
2019.03.18. 09:10

Mindegy!

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

almatom
VIP

Hozzászólás: # 61229Hozzászólás almatom
2019.03.18. 09:50

forissandor írta:Két hely van nyitva, az egyikben kisköcsög zenél Gregán Sanyi mp3-jaival, a másik helyen az általad linkelt banda. Hová menjünk?
Nálam az nem ad semmi pluszt ha egy zenekar szarul játszik, de legalább mindezt "élőben teszi".
Vagy úgy gondolod Sanyi, hogy ha minősíthetetlen gyenge hangszeresek összeálltak kalákába és együtt élőben adják elő tudásuk szerint, jobban mondva nem tudásuk szerint a zenéket, akkor az már becsülendő dolog, csak azért mert élő?
Ebbe a zenekarba egy csepp zeneiség nincsen! Egy fakopáncsnak nagyobb ritmusérzéke és technikája van, mint a dobosnak, ennek ellenére pont azt csinálják, amihez szerintem a leghülyébbek: ez pedig a zenélés!
Milyen torz felfogás lakozik eme elmékben, akik ezt még képesek publikálni is?

Az én értékítéletem egy zenekar/zenész esetében mindig az, hogy mennyi zeneiség van az egyénben, illetve az előadott produkcióban.
Azt értékeljem benne, hogy élő??? Ezt a szintet egy zeneiskola 2. évfolyamos diákjai simán hozzák!!!
Szóval az "élő" jelző önmagában még nem érték, Sanyi!
Zenélhet valaki mp3-al is: ha az illetőben ott van a zeneiség, akkor a konzervzene ellenére is el fogja árasztani élettel a végeredményt.
Egyáltalán miért zenél az, akinek ehhez ennyire semmi tehetsége és adottsága nincs??? Milyen kényszerérzet vezeti ezen embereket, hogy ilyen produktummal képesek és kiállnak nyilvánosan zenélni??? Mi van a fejükben, hogy ezt a szintet nyilvánosan bevállalják??? Ezek el vannak vetemedve gondolataikban! Téveszme lakozik az agyukban és a torz ítélőképességükből kiindulva, valószínűleg teljesen tévútra vezeti ezen emberek hétköznapi életét is, mert ha ennyire képtelenek felfogni zenei kvalitásukat, akkor bármi másban gondoljuk, hogy reálisan látják a valóságot?

almatom
VIP

Hozzászólás: # 61230Hozzászólás almatom
2019.03.18. 10:15

tacso írta:Ezen a felvételen nekem az jön le, hogy egy műsoron nem lévő dalt megpróbálnak iq ból megoldani - mondjuk kérésre- és így sikerül..
Na ez még lehet is, Tacsó! De jól megfogalmaztad!!!! :777
Ettől függetlenül még például átsüt a dobok mögött ülő ember zenei tehetségtelensége!
Mindegy neki, hogy ismeri a dalt vagy sem: nincs zenei érzéke, nem érti és nem érzi, hogy mitől lesz a zene zenei. Mivel nincs benne semmilyen zeneiség, ezért képtelen zeneiséget alkotni.
A zene is egy művészet. A benned lévő érzéseket úgy megformálni, hogy azt mások is lássák, megérezzék.
És nem elvenni akarom a zene örömét az ilyen emberektől, csak helyén kéne kezelni a dolgokat és az ilyen silány minőséget még nem volna szabad kihozni az otthoni kerti parti-ból......ennyi!

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 225
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1581 alkalommal

Hozzászólás: # 61231Hozzászólás forissandor
2019.03.18. 11:06

Egy nagyon nem idevágó hasonlattal élnék:
Anno mikor még benne voltam a küzdősportok világában, volt egy nagyon hatalmas termetű, nagyon nagy izomtömeggel rendelkező magas srác, vagy 150 kiló izomra nőtt 20-25 évesen, aki minden versenyre eljött. Bunyózni nem tudott szegény, minden versenynap végére hülyére volt verve, de kivétel nélkül mindig mindenki tényleg romra verte, de mindig eljött. Minden versenyre kivétel nélkül odaállt úgy, hogy soha esélye nem volt a tanult bunyósok ellen. Az én szememben a mai napig az egyik legnagyobb harcos. Amúgy azóta végzett, praktizáló ügyvéd.
Tomi, az én szememben a legfakezűbb billentyűs(én is az vagyok) aki egy élő zenekarban játszik rettenet szarul (akár sörért, akár gázsiért) az zenész(féle), aki a greg mp3ra énekel az maximum előadó, de zenésznek semmiképp nem nevezném. Be tudnék linkelni 10-15 vendéglátóst, aki youtube-on, facebookon, honlapon zenészként hirdeti magát, de nemhogy a C-t nem találná a zongorán, a négyes sávon a pánsíp hangerejét sem sikerül neki.
Amúgy a körtepálinkám viszem a fórumtalira.

Új hozzászólás