|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 576
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 980 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Re: Gumiszoba
Kedves Power!
Általában nem szoktam olvasni a hozzászólásaidat, mert olyan dolgokba szoktál beleokoskodni, amihez nem értesz és semmi közöd hozzá. Én az ilyen embereket ki sem állhatom, de most bízva abban, hogy valaki segít, elolvastam. Rosszul tettem, ugyanis megint rájöttem, hogy ebbe is megpróbáltál beleokoskodni, bár tök hülye vagy hozzá.
Mivel személyesen nem ismerlek, ezért egyet nem tudok eldönteni, hogy te most direkt kötözködni akarsz, vagy szövegértési problémáid vannak, vagy netalántán valamiféle fogyatékossággal küzdesz.
Ne haragudj, de a te bejegyzéseidet ezután - úgy ahogy eddig sem - nem fogom elolvasni. Nincs szükségem idióták bejegyzéseire.
U.I.: Megkérnélek Power, hogy ha bármit kérdezek a fórumon, akkor légy szíves te ne válaszolj! Bár milyen nemű kérdést teszek fel, az neked nem szól!!!
Általában nem szoktam olvasni a hozzászólásaidat, mert olyan dolgokba szoktál beleokoskodni, amihez nem értesz és semmi közöd hozzá. Én az ilyen embereket ki sem állhatom, de most bízva abban, hogy valaki segít, elolvastam. Rosszul tettem, ugyanis megint rájöttem, hogy ebbe is megpróbáltál beleokoskodni, bár tök hülye vagy hozzá.
Mivel személyesen nem ismerlek, ezért egyet nem tudok eldönteni, hogy te most direkt kötözködni akarsz, vagy szövegértési problémáid vannak, vagy netalántán valamiféle fogyatékossággal küzdesz.
Ne haragudj, de a te bejegyzéseidet ezután - úgy ahogy eddig sem - nem fogom elolvasni. Nincs szükségem idióták bejegyzéseire.
U.I.: Megkérnélek Power, hogy ha bármit kérdezek a fórumon, akkor légy szíves te ne válaszolj! Bár milyen nemű kérdést teszek fel, az neked nem szól!!!
- B.Bazsi
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 254
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1483 alkalommal
---Qgli--- írta:Már mindent integrálnak bele, de van egy dobhang amit én még egy hangszerben sem hallottam. Ez pedig az a lábcintányérhang, amit akkor produkálnak a dobosok, amikor csak egy pillanatra rálépnek a lábcinre és a két cintányér ( alsó-felső ) összeütődik. Nem értem miért nem teszik bele sehova, vagy benne van valahol, de én még nem találtam meg? Vagy minden gyártó kifelejtette a dob hangok listájából?
Gabi, úgy érted hogy a lenyomás után azonnal fel is engedik, vagy zárva tartják?
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 92
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Ne haragudj Qgli, de én is úgy tudtam, hogy az a g# hang!
Akkor mire jó a g#?
Nem a cin lábbal való zárását szimulálja?
Akkor mire jó a g#?
Nem a cin lábbal való zárását szimulálja?
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 576
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 980 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
Tehát a G# hang, az a hang, amit akkor produkál a lábcin, ha rálépek és lenyomva tartom! Ez egy rövid hang. Amit én keresek, az a hang, amikor rálépek a lábcinre és rögtön fel is engedem, ilyenkor a két cintányér összeütődik és egy hosszú hang jön ki belőle. ( Dobolás közben szeretem alkalmazni. ) De már konzultáltam ez ügyben almatomival és ő mondta, hogy nincs ilyen dobhang egy hangszerben sem, tehát az a megoldás, hogy szoft. szintiből kiment egyet és besamplerezem. CSak azt nem értem miért hagyták ki a hangszerekből?
- B.Bazsi
- VIP
Értem, én azért megnézném még a békában az új dobszettekben, hátha okoz meglepetést.---Qgli--- írta:Tehát a G# hang, az a hang, amit akkor produkál a lábcin, ha rálépek és lenyomva tartom! Ez egy rövid hang. Amit én keresek, az a hang, amikor rálépek a lábcinre és rögtön fel is engedem, ilyenkor a két cintányér összeütődik és egy hosszú hang jön ki belőle. ( Dobolás közben szeretem alkalmazni. ) De már konzultáltam ez ügyben almatomival és ő mondta, hogy nincs ilyen dobhang egy hangszerben sem, tehát az a megoldás, hogy szoft. szintiből kiment egyet és besamplerezem. CSak azt nem értem miért hagyták ki a hangszerekből?
-
Isti79
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 16
- Hangszer: Fésű
- Adott köszönetek: : 51 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 85 alkalommal
Szia!zeneszerető írta:Sziasztok! Ismeri valaki esetleg az aláfestő zene címét, vagy kottája lenne róla valakinek? (a videó nem lényeges. A zene érdekelne engem) Előre is köszönöm!
Igen! minden van róla! Mit szeretnél? Kottát róla, midit, vagy mp3?
(5p google és mindent megtaláltam róla!)
Ha írsz e mailt, továbbítom neked!
Üdv:
Üdv: Isti .
-
zeneszerető
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Korg PA 2x pro
- Adott köszönetek: : 21 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 7 alkalommal
Köszönöm. Mostanra már én is megtaláltam. Igaz, ezek szerint kicsit nehezebben, mint te.
- B.Bazsi
- VIP
A Kalinkát szokta játszani valaki? Ha igen, mi a vendégek általános reakciója? Ha igen, lassan kezdve majd felgyorsítva és újra lelassítva, úgy mint az eredeti?
- B.Bazsi
- VIP
És mi a helyzet a Katyusával?
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 286
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Én a Katyúsát szoktam játszani elég sűrűn. 3 módon játszom.
1: Komcsimixben. Eljött a hajnal, mint a mókus fenn a fán, Katyúsa, Kalinka.
2: Delta féle változat Katyúsa, Kalinka.
3. Szergej dala Végh Robitól. Ott betétként szerepel a Katyúsa és a Kalinka.
Hogy melyik szól, vagy szól-e valamelyik a társaságtól függ...
De a Kalinka mindig csak gyorsan. A lassú változatot még sosem próbáltam...
1: Komcsimixben. Eljött a hajnal, mint a mókus fenn a fán, Katyúsa, Kalinka.
2: Delta féle változat Katyúsa, Kalinka.
3. Szergej dala Végh Robitól. Ott betétként szerepel a Katyúsa és a Kalinka.
Hogy melyik szól, vagy szól-e valamelyik a társaságtól függ...
De a Kalinka mindig csak gyorsan. A lassú változatot még sosem próbáltam...