Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

pillerk
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 21
Hangszer: Korg, Roland, Ketron
Adott köszönetek: : 62 alkalommal
Kapott köszönetek: : 131 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 60759Hozzászólás pillerk
2019.01.30. 07:33

Kíváncsian várom a NEXT nevű update csomagot. A frissítés mérete azért majd sok mindenről fog árulkodni. Amit látok rajta a pár fake és még kevesebb valódi /összesen 1, ahol a kiscsaj élvezkedik vele/ videók közül, úgy semmit az ég világon ami számunkra hasznos nem integráltak, programoztak bele. Ez a a sample memory...Hát nem is tudom...A leírások alapján 400Mb. A telefonomban 4Gb van. Jó. Tudom.. Az más...De akkor is. Miféle frissítés tudja ezt a fizkai határt megemelni? IT-s ként, el sem tudom ezt képzelni. Aztán jött azthiszem a V2 update, ahol már 800Mb ot emlegettek, apró betűvel, hogy tömörítve. De annak is vannak ha jól tudom hátul ütőti. Most 3Gb...De hogyan? Milyen samplek? Amiket a neten lehet vásárolni? Ja! Nem lehet sehol sem vásárolni officiálisan... Lehet úgy fog működni, hogy a Korg által kiadott KORG Sample creator and converter soft. bármilyen VST vagy SF2, GIG, stb... mintát majd át tud konvertálni stereo, 8 layeres mintákká, amit a hangszerben már csak meg kell effektzni? Ja! Nincs ilyen soft - ne guglzzátok :D Még mindig mindenki az awave -crackelt, és az Extreme sample converter -legkevésbé öregebb verziójával, amit az orosz torrent oldalak mélyebb bugyraiban lehet csak megtalálni, operál (én anno megvásároltam egyébként - mentségemre legyen mondva). Aztán a bizonytalan végeredményt reménykedve importálja a hangszerbe, majd nagy nagy nehézségek árán valamit kicsikar a mintákból. Aztán ha jól sikerül, azokat szerényebb készénz összegekért árulja SET csomagban a neten. De szerintem ez nem a jó irány. Miért nicns egy épkézláb soft a KORG hangszerekhez, amivel A-Z ig összerakható egy hangszín, és importálható a hangszerbe? Erre kellene öszpontosítani. Szerintem. És akkor már lenne értelme a 3Gb sample határnak. Amúgy meg el sem tudom képzelni, hogy milyen sample mintákra lenne még szükségem a PA4X Musakinat ba, ami benne nem található meg. Még erre nem sikerült rájönnöm. A frissítéssel én elvárnék új, modern és jól használható stílusokat, padokat. Viszont örvendetes, hogy nem egy újabb vasat dobtak a piacra, hanem a meglévőt frissítik, ahogy az a fentebbi hozzászólásokban is emlétett, a YAMAHA nál pl. erősen kifogásolhatóan teszik.

pillerk
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 21
Hangszer: Korg, Roland, Ketron
Adott köszönetek: : 62 alkalommal
Kapott köszönetek: : 131 alkalommal

Hozzászólás: # 60760Hozzászólás pillerk
2019.01.30. 07:42

galambjozsef írta:
Asterix írta:Azért annyi legyen a Korgnak a javára írva, hogy amennyiben ezt a Yamaha csinálja, az nem szoftveres frissítés, hanem egy új hardver, újabb összegekért formában realizálódott volna...
Na ja, Tyros-os max 1GB sampler tudnak, jó drága megoldással, nem is tudom egy 1GB-os flash kártya mennyibe is kerül egy T4 vagy T5-be ???? de emlékeim szerint jó borsos az ára!
Korg meg ingyen adja pa4x-ekre a 400MB-ot közel meg 4x-ezte :)
Hát az 1gb FL1024 Flash Memory Module olyan 150-350$ közötti áron kapható meg. Anno, mikor a Tyros 2 t vettem zsír újan, HDD és sample memory nélkül adták. Hdd-t nem oldottam, raktam bele egy 80Gb os IDE lemezt, akkoriban még nem volt az muzeális és beszerezhetetlen darab. A sample memory val kapcsolatban utánnajártam és a YAMAHA által átcímkézett Kingston RAM modulokat /2x 512Mb SD ram PC133/ olyan áron akarták adni, hogy azthittem kifordulok a székből, mikor megláttam. Utánna feltúrtam a régi készleteimet, és klasszikus, pár ezer FT os Kingston SD ramokkal oldottam meg, számos más zenész kollegám Tyros 2 ram frissítését is. AZtán rájöttek, hogy ez nem jó, ha a zenészek maguknak olcsóból megoldják, és kitalálták a Flash modult. Igaz nincs load time a flash modulok esetén, de az áruk miatt ezt az időt szerintem bárki kivárja. Már aki még használja az amúgy szerintem kiváló T2 szériát.

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 60764Hozzászólás vili2105
2019.01.30. 08:15

pillerk írta: Erre kellene öszpontosítani. Szerintem. És akkor már lenne értelme a 3Gb sample határnak. Amúgy meg el sem tudom képzelni, hogy milyen sample mintákra lenne még szükségem a PA4X Musakinat ba, ami benne nem található meg. Még erre nem sikerült rájönnöm.
Pl. tambura, cimbalom, dallape harmonika, buzuki

Mi sok szerb-horvát-makedón zenét játszunk, ilyenek nem nagyon vannak benne.

Tánczenéhez nem hiányzik belőle semmi, talán dobokat lehet, mert nekem az hiányos kicsit. De népzenéhez kell a sampler, mert az egyikben sincs. Talán a yamaha bővítőiben hallottam jókat.

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Siklai68
VIP
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Yamaha PSR 9000 Pro
Adott köszönetek: : 601 alkalommal
Kapott köszönetek: : 382 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 60770Hozzászólás Siklai68
2019.01.30. 18:45

Én úgy emlékszem - mikor még Pa1x pro-m volt és kísérleteztem különböző konvertálókkal - hogy sf2-t nem importál, de talán ksf, vagy valami tritonos formátumot igen. Én anno az Awave studiot használtam, azzal lehetett multisample-t szerkeszteni, loop-olni, konvertálni, stb. Rohadt jó kis szoft volt .... akkoriban. Most már lehet sokkal jobbak vannak, de nem foglalkozom vele, nem ismerem...

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 60772Hozzászólás Asterix
2019.01.30. 19:45

Igen SF2-őt használ a Korg már... Kissata ennek a bűvésze. Szerintem hamarosan veszettül jó dolgok lesznek elérhetőek "maszekban" a 4x-re.... :777 :777

zeneszerető
Újonc
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: Korg PA 2x pro
Adott köszönetek: : 21 alkalommal
Kapott köszönetek: : 7 alkalommal

Hozzászólás: # 60852Hozzászólás zeneszerető
2019.02.10. 17:38

Sziasztok, fórumozók.
Egy kérdéssel fordulnèk hozzátok stílus szerkesztéssel kapcsatosan. Szóval adott egy stílus, amit szerkeszteni szeretnék. Amíg innen-onnan más stilekből copyzom pl a dobsávot, semmi probléma. Ahogy kijelölök egy Acc sávot (mert törölni szeretném, hogy újat játszhassak fel) a Chord, ami addig C dúrban volt, autómatikusan minden sávot átvált C M7-re. Hiába állítom vissza, hangzásban ugyan az a M7 szòl. Mi ennek az oka? Hogyan lehetne kiküszöbölni? Előre is köszönöm.

vili2105
VIP

Hozzászólás: # 60854Hozzászólás vili2105
2019.02.11. 07:46

Sziasztok!
Lehetőségem lenne a pa600-at egy pa2x-re cserélni(természetesen ráfizetéssel).
KI mit mond?
Milyen hátrányokkal járna ez?
Az előnyeit kb. tudom, de mit veszítek?
Amit kép alapján láttam, az a fillek mennyisége, a pa2-n 2+1(break) van.
Ezen kívül?
Az sf2-t ez sem viszi gondolom, meg az audio dobokat(amit a pa600 v2.0ban engedélyeztek)
Ugye nem kompatibilis a samplere a 3x-4x mintákkal?
Egy részletes leírást ha tudna valaki írni, az megköszönném!
Köszönöm!

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Zene(')lek
Újonc
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: Korg PA 2 x pro
Adott köszönetek: : 7 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3 alkalommal

Hozzászólás: # 60862Hozzászólás Zene(')lek
2019.02.14. 10:45

Sziasztok! Tudnátok segíteni, hogy hogy lehet kikapcsolni PA 2x nél a gyári stílusok ìrásvédettségét? Gépkönyvbe nem találtam...

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 261
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 60864Hozzászólás galambjozsef
2019.02.14. 15:16

Szia. Media - Utility - Factory protect rész

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

vili2105
VIP

Hozzászólás: # 60865Hozzászólás vili2105
2019.02.15. 07:38

Szisztok!
Köszi a válaszokat!
Nem hiszem el, hogy 3 nap alatt itt senki nem volt akinek lett volna pa2, és veszi a fáradtságot, hogy 3 mondatot írjon!

Új hozzászólás