Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Karesz
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 297
Hangszer: Novation remote sl 49,Yamaha DXR 10 MK2,DBX PA2
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 748 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 60114Hozzászólás Karesz
2018.12.03. 11:57

Mi nem nagyon szeretjük a halat valamiért..szoktam késziteni Szentestére egy kicsi halászlevet,"előre gyártott" elemekből,de még az sem fogy el.
Csabi,musikerrel mire mentél?
Rendeltem 2 légrugós állványt a black akción,egyik fel volt bontva.Mondjuk semmi baja,de érdekes akkor is.Egyébként tényleg pöpec az állvány,ajánlom mindenkinek én is.

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 60117Hozzászólás almatom
2018.12.03. 14:34

vigo01 írta:De pl kocsis janika egy diszkóban zenél nekik a g70el megállás nélkül egész éjszaka minden gond nélkül.
Ez azért van, mert Kocsis Janikát úgy fogadták el és szeretik, mint egy “sztárt”.
Ott már nem Janika megy el a vendégekhez, hanem a vendégek mennek oda, ahol Kocsis Janika zenél.
Mindentől függetlenül emelem a sapkámat bárki előtt, aki ezt meg tudja csinálni, így természetesen Janika előtt is!!!

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 60119Hozzászólás tacso
2018.12.03. 17:08

Szia Karesz! Küldtek futárt a törött cuccért, elvitte, most várom a visszapénzt számlára!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

Karesz
VIP

Hozzászólás: # 60120Hozzászólás Karesz
2018.12.03. 18:15

Visszakanyarodva dj témához.Egy facebook csoportban olvastam az alábbi dj. szösszenetet:

"Ahogy telik az idő, úgy változik az ifjú párok igénye a szórakozással kapcsolatban az esküvőn is. Vannak olyan fiatalok, akinek már rég nem „menő” a lámpafénynél, hamis hangokra és egy este sokadjára, ugyanarra a zenékre táncolni. Te hová tartozol?"
Én komolyan mondom mit képzelnek ezek?
És ez nem az egyetlen hasonló duma,amivel hirdetik magukat...és fikázzák a zenészeket.Felháboritó...

Karesz
VIP

Hozzászólás: # 60121Hozzászólás Karesz
2018.12.03. 18:18

tacso írta:Szia Karesz! Küldtek futárt a törött cuccért, elvitte, most várom a visszapénzt számlára!
Nem cseréltetted ki Csabi?

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 60122Hozzászólás tacso
2018.12.03. 18:45

5 hetet kellett volna várni.
Thomanntól megjött következő szerdán!

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 566
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 60123Hozzászólás ---Qgli---
2018.12.03. 19:33

Gohstrider írta:Szia Qgli!

Bizony így van!

Van egy könyv, aminek a címe : A Cion bölcseinek jegyzőkönyve.
Hazánkban ez tiltott könyv.
Az 1800-as évek végén íródott.
Már akkor eltervezték a világ sorsát.
Annyira tiltott, hogy már az interneten is elérhető!

( Olvastam én olyan könyvet, amire még a könyvesboltban ( vásárláskor ) is azt mondták, hogy ne nagyon reklámozzam, mert innentől keletre erősen betiltott könyv! )

BodziLalikirály
VIP
Hozzászólások a témában: 115
Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 60135Hozzászólás BodziLalikirály
2018.12.04. 08:50

Karesz írta:Visszakanyarodva dj témához.Egy facebook csoportban olvastam az alábbi dj. szösszenetet:
"Ahogy telik az idő, úgy változik az ifjú párok igénye a szórakozással kapcsolatban az esküvőn is. Vannak olyan fiatalok, akinek már rég nem „menő” a lámpafénynél, hamis hangokra és egy este sokadjára, ugyanarra a zenékre táncolni. Te hová tartozol?"
Én komolyan mondom mit képzelnek ezek?
És ez nem az egyetlen hasonló duma,amivel hirdetik magukat...és fikázzák a zenészeket.Felháboritó...
Igen, sajnos ez van.......
Nagyon kíváncsi lennék a kedves "Lemezlovas" uraságra, hogy amikor az engedélyéhez (aznap estére) leadja a"dal-listát" abba hány daltis ír bele?? Már ha ez megtörténik. Vagy, hogy ha megjelöli azt a 60-90-100 dalt, akkor abból pld. hogy fog egy egész éjszakát ismétlés nélkül végigcsinálni?? Vagy ha olyan dalt kérnek ami már egyszer (2x-) szólt?? Akkor nem jásza le újra???
Ez a rész nagyon nagy kamu és azért egy-egy ellenőrzést lehetne kapni nekik is a "fellépéseik" alatt........ a megfelelő helyről.
De a számomra a bicskanyitogató rész ez a -"hamis hangokra, ugyanarra a zenékre"- rész. Mert igen élőzenébe (talán) még a legprofibb zenész is hibázhat ahogy telik az idő és fárad, az énekről nem is beszélve.....
Persze hogy a zenésznek (zenekarnak) kell néha egy kis szünetet tartani és pihenni, míg ugye a gépkezelő úr gombnyomogatás közben tud enni, inni, és most lehet kicsit durva leszek, de a pult mögött (mivel csak a feje látszik - bár az is minek?? hogy lehessen látni épp ki indította el az empéhármat? -) még a kisdolgát is elvégzi......
Én voltam ilyen Dídzsés lagziba ahol igenis voltak dalok amik többször szóltak mert "arra volt igény", azt kérték.... szinte 30 percenként. Úgyhogy ezt hagyjuk..... De falun voltam olyan bálba ahol dj volt felkérve , majd mikor a jútyúbos rész internet hiányában megakadt és a kistáskánál meg nem volt csak ilyen "new dance" szarság a laptopon ott majdnem megvolt az a fíling amikor sokadjára kérik az ott menő Kisfrodó meg Joli kedvelő lerészegedett félbarna emberek azt amire a csávó nem számított vagy nem volt felkészülve.
Szóval az ilyen, magát így hirdető "gombnyomogatókat" leküldeném egy-egy ilyen helyre lagziba és ott tegye meg hogy 15 percenként nem fogja bejátszani a "Lépét is meg a máját is"-t................

Tudom, lehet, hogy sarkalatosan fogalmaztam és írtam. Nincs semmi bajom a lemezlovasokkal (jómagam is csináltam fiatalon), és azzal sem, hogy a változó világban ők is ott vannak már az élőzene mellett a lagzikban is.
Csak szerintem ezt lehetne egymás leszólása, fikázása, lejárató szövegek nélkül is.........

Lalikirály, ennyi és nem több..!!!

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 279
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 60140Hozzászólás Asterix
2018.12.04. 17:17

Drábiknak nagyon jó anyagai fellelhetők a YouTube-on is...

Zimruska
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Yamaha SHS200,Roland E-15, Roland EM25, midjaypro
Adott köszönetek: : 30 alkalommal
Kapott köszönetek: : 18 alkalommal

Hozzászólás: # 60197Hozzászólás Zimruska
2018.12.11. 09:43

Sziasztok!

Nem igazán tudom hova tegyem fel a kérdésemet... kerestem de nem találtam a fórumon megfelelő témát a problémámmal kapcsolatban.

Abban keresem a segítségeteket, hogy valaki tud e valami jó kis software-s megoldást arra, hogy a gépemen tárolt pdf "kottákat" valamiféle katalogizáló programba belehúzva tudjak keresni köztük dal cím, előadó esetleg valami féle leírása alapján....
Talán nem túl egyértelműen fogalmazok... gondoltam nagy magamban, hogy laptop sowizo van a hangszer állványon akkor talán könnyen kereshetem a szövegeket és egy kattintással nyithatom meg őket.... keresője a fontos része az általm keresett proginak, mert dal címe és előadóján kívül esetleg stílusa (előre megadott paraméter) alapján is keresgetni lehet.

Biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az első akinek ez a fejéből kipattant és szinte biztos vagyok abban is, hogy már van rá megoldás, csak én vagyok aki valahogy nem jól keresgeti gúúúúúgliban a segítséget.

Köszi

Zimi

Új hozzászólás