|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalatok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 493
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Re: Hangtechnika - Használhatóság, felhasználói tapasztalato
Szerintem ugyanaz az előfok van, mint a Behringerben. Az XLR aljzatoknál Midas előfok van, míg a jack aljzatoknál valószínűleg nem. Ugyanis hatalmas a minőségbeli különbség a két aljzat típusnál az XR-ek esetében. Ezért cseréltem a 16-ról XR18-ra, hogy az összes bemenet Midas legyen... 
- beejaybudai
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 134
- Hangszer: Casio MZ-X 500
- Adott köszönetek: : 393 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 458 alkalommal
- Kapcsolat:
Sajnos nem ugyanaz van benne. A jobb előfokon túl állítólag jobb A/D-D/A konvertert is kapott (analógból digitális és vissza). Fizikailag ami észrevehető az pedig a neutrik csatlakozók és a kicsit jobb összeszerelési minőség.
Ezen az oldalon van egy jó összehasonlítás.
Ettől függetlenül szerintem nincs akkora különbség ami megéri a felárat, legfeljebb annak aki stúdióban használja.
Ezen az oldalon van egy jó összehasonlítás.
Ettől függetlenül szerintem nincs akkora különbség ami megéri a felárat, legfeljebb annak aki stúdióban használja.
Cuccaim: Casio MZ-X 500, Behringer XR12, Sennheiser E865, Electro-Voice RE510, Audio Technika ATM510, Behringer TM1, Turbosound NuQ122-AN, Turbosound IQ15B, JBL LSR305P, Behringer UMC204HD, LED-es fények.
-
djkoxi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: Denon-Pioneer
- Adott köszönetek: : 162 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 87 alkalommal
Révbe értem a hangszer - keverőállvány keresésemmel.
Quicklock Z 726 lett a befutó. Atom stabil, és kb 5 perc alatt lapra szerelhető, masszív emelettel a laptopnak. Mivel a "Z" rész két helyen van összefogva semmilyen oldalirányú lógása nincs. A fő karok kellően mélyek. Vasból van, de összeszerelve is könnyen mozgatható.
A Roland Z állványáról sok helyen olvastam, hogy kileng oldalirányban ami talán a visszahajtható karok miatt van.
Quicklock Z 726 lett a befutó. Atom stabil, és kb 5 perc alatt lapra szerelhető, masszív emelettel a laptopnak. Mivel a "Z" rész két helyen van összefogva semmilyen oldalirányú lógása nincs. A fő karok kellően mélyek. Vasból van, de összeszerelve is könnyen mozgatható.
A Roland Z állványáról sok helyen olvastam, hogy kileng oldalirányban ami talán a visszahajtható karok miatt van.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 66
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
Évekig használtam Roland Z állványt, a visszahajtható karokkal semmi gond, sőt, nagyon praktikus a szállíthatóság szempontjából.djkoxi írta: A Roland Z állványáról sok helyen olvastam, hogy kileng oldalirányban ami talán a visszahajtható karok miatt van.
Én ülve zenélek, és őszintén szólva ekkor egyáltalán nem tapasztaltam játék közben oldalirányú kilengést. Az azonban igaz, ha direktben mozgatom rajta a hangszert jobbra-balra, tehát ha azt akarom hogy mozogjon, akkor valóban van egy nagyon minimális kilengése (de ez a mostani Roland V-nél is tapasztalható).
És az is igaz, ha néha állva játszottam, vagyis magasabbra kellett kihúzni a fő karokat, akkor hevesebb játék esetén azért minimálisan megmozdult a vas. Ami szerintem egyrészt azért van, mert csak 1db kereszttartó/merevítő van, másrészt pedig a kialakítás, a Z idomon levő relatíve kis felület miatt, amibe kereszttartót helyezed.
-
djkoxi
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: Denon-Pioneer
- Adott köszönetek: : 162 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 87 alkalommal
A boltban telefonon az eladó nagyon dicsérte a KS18Z stabilitását, de fórumokon panaszkodtak az oldalirányú mozgásra. Praktikus az összehajthatóság, és a szélességállítás is, viszont ez a Quicklock a második szintjével és az alacsony árával ( használt ) nálam bestbuy lett. A pultom kb 25 kg, igényli a masszív állványt, és a max magasság alatt egy fokozattal használom. Van egy Voice Kraft ks 1000 típusú állványom is, megvettem a tetejére egy Stagg kottatartót laptop tartónak, de egyszerűen félek, hogy letörik valamelyik kar.
- edmund
- VIP
- Hozzászólások a témában: 85
- Hangszer: KORG PA 4X
- Adott köszönetek: : 844 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 207 alkalommal
Valaki tudna-e nekem fotót küldeni egy Ld systems Lax 1202d keverő adapteréről vagy a tápfeszültséget megmérné?
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 169
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Edmund!
Mikor legutóbb a kezem ügyében volt egy ilyen készülék egy 2x18V 500mA-es trafóval volt ellátva...
De ezen leírás szerint :
http://www.ccmusicshop.co.uk/product/ld ... -with-dsp/
2 x 16.8V 500mA kell hozzá.....
Mikor legutóbb a kezem ügyében volt egy ilyen készülék egy 2x18V 500mA-es trafóval volt ellátva...
De ezen leírás szerint :
http://www.ccmusicshop.co.uk/product/ld ... -with-dsp/
2 x 16.8V 500mA kell hozzá.....
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- edmund
- VIP
Amint látom, csak egy sima szimmetrikus kijövetes trafó kell, hát akkor szuper! S nem kell egyenirányítás meg stabilizálás!?
- BodziLalikirály
- VIP
- Hozzászólások a témában: 169
- Hangszer: Roland E-50, Medeli MC-850, Fujiha F8000, Kawai K1
- Adott köszönetek: : 1621 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 525 alkalommal
- Kapcsolat:
Nem kell!
Az a keverőn belül van megoldva.
Itt egyedül a feszültség a lényeg, hogy túl nagy, vagy túl alacsony feszültséggel ne használjuk, mert mindkettő problémákat okoz!
Úgy tudom egy minimális fesz-szabályzás van az egyenirányítónál csak. (ilyet még nem szedtem szét
)
És érdekes, hogy más ilyen külső táp-os kis keverőkkel ellentétben ennek nem irták rá a csatlakozó-aljzatára sem a feszültséget, sem a polaritást (ha van), sem a lábkiosztást (ha van) (kell, hogy legyen hisz 3 pólus van
) mondjuk ezt egy multiméterrel az ember pikk-pakk kiméri......
Mint pld.:
https://gsfanatic.com/aas_hirdetes_temp ... er_006.jpg
Az a keverőn belül van megoldva.
Itt egyedül a feszültség a lényeg, hogy túl nagy, vagy túl alacsony feszültséggel ne használjuk, mert mindkettő problémákat okoz!
Úgy tudom egy minimális fesz-szabályzás van az egyenirányítónál csak. (ilyet még nem szedtem szét
És érdekes, hogy más ilyen külső táp-os kis keverőkkel ellentétben ennek nem irták rá a csatlakozó-aljzatára sem a feszültséget, sem a polaritást (ha van), sem a lábkiosztást (ha van) (kell, hogy legyen hisz 3 pólus van
Mint pld.:
https://gsfanatic.com/aas_hirdetes_temp ... er_006.jpg
Lalikirály, ennyi és nem több..!!!
- edmund
- VIP
Amikor megérkezik, szétszedem, megnézem,lefotózom, beszámolok.
Nagy figurák ezek az LD-sek.
2 x 16.8V 500mA, na most az a kérdés, hogy a 2x250 mA, es Behringer tápot lehetne-e odaalakítani?
https://www.hangszerdiszkont.hu/behring ... keverokhoz
Nagy figurák ezek az LD-sek.
2 x 16.8V 500mA, na most az a kérdés, hogy a 2x250 mA, es Behringer tápot lehetne-e odaalakítani?
https://www.hangszerdiszkont.hu/behring ... keverokhoz