Jól ráteszi a vége felé
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Gumiszoba
Moderátor: Moderátorok
- vigo01
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 160
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Re: Gumiszoba
Jól ráteszi a vége felé
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- Admin
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 45
- Hangszer: Ketron SD2, E-MU XBoard 61, Aria Excel
- Adott köszönetek: : 617 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1491 alkalommal
- Kapcsolat:
Nem értem... "Kérem, kapcsolja ki!" 
Ha holnap délutánig ráér, akkor holnap írok neked gyorsan rá egy ablakos programot délelőtt amikor lesz időm. Feltétlen txt-ből akarsz olvasni, vagy jobb ha betallózod a fájlokat egy listába a programban és azt egy általad szintén betallózott mappába másolja? Nekem mind, a tallózós felhasználó barátabb...
Ha holnap délutánig ráér, akkor holnap írok neked gyorsan rá egy ablakos programot délelőtt amikor lesz időm. Feltétlen txt-ből akarsz olvasni, vagy jobb ha betallózod a fájlokat egy listába a programban és azt egy általad szintén betallózott mappába másolja? Nekem mind, a tallózós felhasználó barátabb...
A muzsikusnak dalból van a lelke, az egész világ szíve dobog benne...
- Admin
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
Parancsolj friss meleg, tesztelve és tudja mindkét módszert. .Net3 legyen a gépen és ajánlott rendszergazdaként futtatni ha rendszermappát használsz. Amúgy szerintem a batch file valami eltérő kódkészleten akad ki, a listádban nekem voltak kriksz-krakszok dos-al nézve... Ha listát importálsz be annak a kódkészletét állítsd notepad-al UNICODE-ra.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- Admin
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
Nincs mit, használjátok egészséggel 
- B.Bazsi
- VIP
- Hozzászólások a témában: 248
- Hangszer: Roland BK9
- Adott köszönetek: : 1045 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1464 alkalommal
Drága barátaim, így karácsonyhoz közel elkezdtem csinálni a nekem legkedvesebb karácsonyi feladat végrehajtását, ami nem más mint a HALÀSZLÉ megfőzése. Két félét készítek, a klasszikust és az apósomtól tanult tárkonyos verziót. Mivel leszünk jópáran, a következő összetevőkből készül: 12 liter víz, egy 2 kilós harcsa, egy db 4, és egy db 2 kilós ponty, 1 kiló Kárász, 4 nagy fő vöröshagyma, 3 kis paradicsom, 4 zöldpaprika, só, és édes pirospaprika. A tárkonyos verzióhoz morzsolt tárkony, citrom, és főző tejszín. A halakat megpucolom, kifilézem azokat amelyekből a szeletek lesznek, kb 2 centis szeletekre vágom és besózom, majd állni hagyom a hűtőben. A hagymát paprikát paradicsomot feldarabolom nagyjából, fel rakom vele a csontokat, fejeket, úszókat a vízben főni. Addig főzöm amíg a hal hús leválik a csontokról és a zöldségek is megfőnek. Nálam ez az idő minimum 2 óra hossza kisebb mennyiség esetén, ma ez minimum 3 óra hossza. Ez idő alatt szépen kifőnek a csontokbol azok az összetevők amiktől jó kocsonyás lesz a halászlé ha majd kihűl. Ha az alaplé megfő leveszem a tűzről és át passzirozom. Ezután ismét vissza teszem, megy bele a só ízlés szerint, és az őrölt piros fűszerpaprika. Ha elkezd forrni öntök bele 1-2 deci száraz vörösbort, bele rakom a besózott halszeleteket, ikrát és haltejet. Ha a hal megfő, feljön a lé tetejére, 1-2 percet főzöm és készen van. A tárkonyos elkészítése: az elkészült halászléből kívánt mennyiséget szedek ki egy fazékba -most mondjuk 3 litert- úgy, hogy ne nagyon legyen zsíros. Beleszórom a tárkonyt, nem kell egy zacskóval de legyen benne úgy, hogy érződjön a lé illatán, meg ússzon a tetején azért. Bele öntök 3 deci főzőtejszínt, és csavarok bele citromlevet ízlés szerint. Ha felforr készen van. Kb 7-10 perc plusz idő. Nem tudnám eldönteni melyik a finomabb...
Zsírt nem rakok bele, mert a halakban van annyi hogy zsíros lesz a teteje.
A pirospaprika mennyisége az nagyjából egy evőkanálnyi egy literhez.
A bor segít hogy ne főjön szét a hal. Halász rokonomtól hallottam
Csuka, süllő, egyéb száraz húsú hal nem enged zsírt...lehet bele rakni, de mindenképp zsírosabb halakat favorizálom, mert a pirospaprika a zsírban oldódik.
Borsot soha nem rakok bele.
Minél több fajta hal van benne, annál finomabb.
Krumplit is lehet bele rakni, bár én nem szoktam, de halász rokonom anno többször csinálta így.
Ha olyan társaságnak készül akik szeretik csípősen, bele lehet főzni cseresznyepaprikát.
Zsírt nem rakok bele, mert a halakban van annyi hogy zsíros lesz a teteje.
A pirospaprika mennyisége az nagyjából egy evőkanálnyi egy literhez.
A bor segít hogy ne főjön szét a hal. Halász rokonomtól hallottam
Csuka, süllő, egyéb száraz húsú hal nem enged zsírt...lehet bele rakni, de mindenképp zsírosabb halakat favorizálom, mert a pirospaprika a zsírban oldódik.
Borsot soha nem rakok bele.
Minél több fajta hal van benne, annál finomabb.
Krumplit is lehet bele rakni, bár én nem szoktam, de halász rokonom anno többször csinálta így.
Ha olyan társaságnak készül akik szeretik csípősen, bele lehet főzni cseresznyepaprikát.
Roland Bk9, Soundcraft ui16, Audio-Technika AE4100, dB opera 15, dB Cromo 10.
- B.Bazsi
- VIP
Viszont kívánom neked is Nándi, és valamennyi fórumtarsamnak békés boldog karácsonyt kívánok!
- B.Bazsi
- VIP
Most készült el a remekmű, délután fél 5-től. Két tányérral be is nyomtam belőlük... 
- tacso
- VIP
- Hozzászólások a témában: 214
- Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
- Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
- Kapcsolat:
Egy fórumtalin ezt a tudományt is bemutathatnád Bazsi! 
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!
- B.Bazsi
- VIP
Nagy örömmel állok egy ilyen feladat elébe! Legyen ez a menü a következő fórumtalin!tacso írta:Egy fórumtalin ezt a tudományt is bemutathatnád Bazsi!
- forissandor
- VIP
- Hozzászólások a témában: 224
- Hangszer: ?
- Adott köszönetek: : 268 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal
Én már tavaly is felvetettem, hogy menjünk el egyszer ide zenélni élőben!
Innen a fórumról ha van rajtam kívül még mondjuk négy vállalkozó kedvű ember, keresünk valami kontaktot, bemegyünk. Egy kikötés: előre nem beszélhetjük meg, hogy mit játszunk és senki nem játszhat a fő hangszerén. Én egy liter vadcseresznye pálinkát viszek és rábeszélem Bellus Pistit az énekes poszt betöltésére
Innen a fórumról ha van rajtam kívül még mondjuk négy vállalkozó kedvű ember, keresünk valami kontaktot, bemegyünk. Egy kikötés: előre nem beszélhetjük meg, hogy mit játszunk és senki nem játszhat a fő hangszerén. Én egy liter vadcseresznye pálinkát viszek és rábeszélem Bellus Pistit az énekes poszt betöltésére