Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Gumiszoba

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Gyuley
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 20
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Re: Gumiszoba

Hozzászólás: # 55880Hozzászólás Gyuley
2017.12.03. 02:01

Tomikám.

Akkor mond már meg, téged mi zavar ebben a nótában
mert engem csak egy hang, de az nagyon.
Ettől az egy hangtól kb falra tudnék mászni, te is? :PPP

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55882Hozzászólás tacso
2017.12.03. 09:03

Tudom nem engem kérdeztek, de a twist? :D

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

tacso
VIP
Hozzászólások a témában: 214
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,
Adott köszönetek: : 2142 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1899 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 55883Hozzászólás tacso
2017.12.03. 09:21

Tomi nem értettelek félre, ez egy zenei fórum, ahol az építő kritikának is helye van! Azt is tudom, hogy pontosan tudod, hogy egy ilyen produkciót összerakni studíózással, forgatással mekkora meló, Te is csináltad (Tavaszi szél - imádtam)! Amúgy minden szavad igaz volt, és az igazságot soha nem kell megmagyarázni! :D Ahogy Asterix írta, én is úgy vélékedem, hogy az abszolut hallás 99% áldás, és 1% átok lehet, amikor az ember azért nem tudja jólérezni magát pl. egy szórakozó helyen társaságban, mert az apró hibák is végig folyamatos irritációt jelentenek.

Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 55884Hozzászólás HunHyper
2017.12.03. 09:49

Sziasztok, tegnap este koncerten voltam ismét, pont mint egy évvel ezelőtt...
Akkor néhányan azt írták, hogy "az előadó egy szimpla középszerű zongorista"...
Lehet, hogy igazuk van... de...
Ez a "középszerű zongorista" mégis a világ minden táján telt ház előtt játszik és remek show-műsort
épít fel, ami szórakoztató, egy percig sem unatkoztunk... Néha szomorkás, néha humoros, néha klasszikus, néha durván rockos...

Összeállítottam egy pár perces videót, csak azok kedvéért, akik velem együtt szeretik az ilyen
jellegű zenét... A hangminőségért elnézést, de nagy volt a hangerő, ezt meg a telefonom nem tolerálja... :)

:777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

almatom
VIP
Hozzászólások a témában: 211
Hangszer: Ketron SD90
Adott köszönetek: : 169 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1724 alkalommal

Hozzászólás: # 55885Hozzászólás almatom
2017.12.03. 10:40

Rolikám!

Ezt a fajta sound-ot hatás-zenének hívják, ahol elsőként a látványelemekre épül az egész show, és másodikként van jelen a zene, mint audiális hatásfokozó/műsorkísérő effekt. Értelemszerűen az egyik eladhatatlan a másik nélkül!
Teljesen elfogadom, hogy ez az egész GLOBÁLISAN bejön az embereknek, ezen nincs is mit tovább rugózni. Még lehet én is elnézegetném. :D De szakmailag (zenészségileg) a középszerű jelző nem kicsit túlértékelt kifejezés, már ami a zongoratudását illeti Havasi Balázsnak.
Lehet, hogy tévedek, hiszen személyesen nem ismerem Havasit........., de: ha egy zenész tud játszani a hangszerén, akkor az a bármikori előadásaiban kidomborodik. Havasinak az ÖSSZES előadásaiban a VICC kategória domborodik ki! :lol: Szóval szakmailag nem, hogy én, de a valóban zongorázni tudó zenész kollégák is sírva fakadnak! B@z'meg, és zongoraművésznek engedi magát nevezni!!!!! Na itt viszont már hányok!!!!!!!!
Nekem mindössze ezzel van a problémám: lehet szeretni azt az egészet, amit kínál.........csak még véletlenül se mondja nekem egy zenész, hogy Havasi jó zongorista, mert az bennem azonnal megkérdőjelezi az illető hozzáértését/tudását. Nekem a zene a zenéről szól, Havasi Show-nál pedig nem. És mivel az emberek 90%-a elsőként nézi és nem hallgatja a zenét, ezért tömegében el lehet adni ezt a színes show műsort, ahol az egyik csúcspont a fejjel lefelé dobolás. És ezt bekajálja a nép. De van ilyen és kell is, hogy legyen. Csak ha már szakmázunk és így zenéről beszélgetünk, legalább mi; zenészek legyünk valós értékítélettel!
A laikusok -nem zenészek- pedig mondhatnak bármit: őket felmenti a nemtudás. ;)

almatom
VIP

Hozzászólás: # 55886Hozzászólás almatom
2017.12.03. 10:44

Gyuley írta:Tomikám.

Akkor mond már meg, téged mi zavar ebben a nótában
mert engem csak egy hang, de az nagyon.
Ettől az egy hangtól kb falra tudnék mászni, te is? :PPP
Engem speciel semmi nem zavar benne.
De téged az énekhang zavar, avagy egy zenei hang? Mert ha utóbbi, akkor tudom melyik az! :D

Gyuley
VIP
Hozzászólások a témában: 20
Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
Adott köszönetek: : 752 alkalommal
Kapott köszönetek: : 811 alkalommal

Hozzászólás: # 55887Hozzászólás Gyuley
2017.12.03. 11:39

Tomi.

A hangjával a csajnak semmi bajom, nem egy megasztár énekes, de nagyon egzotikus tónusú hangja van,mint pl: Hernádi Juditnak.
Engem egy zenei hang zavar, ami nekem sehogy sem illik bele ebbe a harmóniakörbe, már ami az én fülemet illeti, gondoltam amúgy hogy te tudod melyik az :lol:
Arra is gondoltam, hogy talán rövid volt a gitáros, vagy Tanita ujja mikor feljátszotta,és nem érte el a kisujja a következő félhangot a gitáron :PPP
Na mindegy, ez a nóta ilyen. :D

"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"

HunHyper
VIP
Hozzászólások a témában: 296
Hangszer: KETRON EVENT
Adott köszönetek: : 2058 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1832 alkalommal

Hozzászólás: # 55892Hozzászólás HunHyper
2017.12.03. 12:53

almatom írta:Rolikám!
A laikusok -nem zenészek- pedig mondhatnak bármit: őket felmenti a nemtudás. ;)
Engem is felment a nem tudás... :lol:
Igen, igazad lehet, mert te és a képzett zenészek teljesen másképpen látjátok a munkáját...
Én is hallom, hogy nem egy túl bonyolult zongoradarabot játszik, elég egyszerű, dallamos...
De a show-val együtt tetszik az embereknek, ezt ki is használja...
Persze minden relatív, hiszen mondjuk én hozzá képest egy nulla vagyok, ő meg máshoz képest egy nulla...
Én megmondom őszintén, nem a zongorajátéka miatt megyek el a koncertjére, vagy show-jára, mindegy hogy hívjuk...
Hanem az egész körítés miatt... A videóban nem szerepel, mert arról nem készült felvétel, de eszméletlen táncosok voltak,
a kórus, stb... Persze, show-elemnek jó a fejjel lefelé való dobolás, de én inkább magát a dobjátékot hallgattam szívesen...
Tudtam, hogy többek között neked sem nyeri el a tetszésed ez a fajta "zene", de gondoltam, néhány embernek azért tetszik...

Még szerencse, hogy ennyiféle embert teremtett a Jó Isten... :) Milyen unalmas lenne a világ, ha csak egy fajta zenei irány tetszene mindenkinek... :lol:

Üdv: Roland
:777

"Még mindig csak amatőr vagyok..." :D
KETRON Event - Kurzweil Artis 7 - Allen & Heath QU-SB - DBX DriveRack PA2 - QSC K10 - Austrian Audio OD505

almatom
VIP

Hozzászólás: # 55893Hozzászólás almatom
2017.12.03. 13:56

Gyuley írta:Arra is gondoltam, hogy talán rövid volt a gitáros, vagy Tanita ujja mikor feljátszotta,és nem érte el a kisujja a következő félhangot a gitáron :PPP
Pont az a baj, hogy hosszú ujja volt a gitárosnak! Ugyanis rövidebb ujjal fél hanggal lejjebb érte volna el csak azt a hangot és akkor lett volna jó a fülnek! Vágom én, amit Te is! :lol: :777
Így most eredetileg 6-osként szólal meg az a bizonyos hang és bár funkcionalitásában nem oszt/nem szoroz, de mégis aki erre érzékeny, azt ott b@sztatja valóban! :PPP
Sok ilyen szám van -még a legnagyobbak között is- amiket az adott helyen rossz hallgatni. Boney M-nek több is van ilyen. Azoknál a részeknél verem a fülem s közben: pa-pa-pa-pa-pa-pa...... :rolf:
Csak viccelek ám! :lol:

almatom
VIP

Hozzászólás: # 55894Hozzászólás almatom
2017.12.03. 14:12

HunHyper írta:Tudtam, hogy többek között neked sem nyeri el a tetszésed ez a fajta "zene", de gondoltam, néhány embernek azért tetszik... :777
Rolikám!
Ez tévedés!
Imádom az efféle zenéket! Ezzel sincs az ég világon semmi bajom!
Ez a zene pont azt tudja, amit kell neki tudnia. Nem a zenével és a show-val van a bajom: hanem amikor egy ilyen show után azt mondják, hogy: mekkora zongorista ez a Havasi! Vagy éppen a dobos, mert fejjel lefelé dobol.... Én például leterítek egy nem átlátszó abroszt a zongorám klaviaturájára és eljátszom mondjuk a kék rapszódiát. Mekkora baromság ez és parasztvakítás! Tuti sokan megennék! És??? Attól már én zongoraművész lennék??? Na neeeee.......!
De a legnagyobb baj, hogy zongoraművészként titulálják a ficsúrt. Ezt kikérem magamnak minden valós zongoraművész nevében!!! És ez a semmit tudó a wikipédián zongoraművész/zeneszerző-ként van fent és kerül majd be ugyanígy a történelembe. Hát mi ez az elképesztő degeneráció: Havasi Balázst felemelik erre a titulusra, hogy zongoraművész??????? Nemáááááá'!!!!!
Tehát amikor egy ilyen zenei teljesítmény alapján azt mondják, hogy a Havasi milyen qrva jó zongorista, na az már baj! És hidd el, hogy az emberek 90%-a pontosan vizuális behatásokból dönti el és formál véleményt, és pont ezért az emberek 90%-nál ôt úgy kategorizálják, hogy: A Havasi Balázs - zongoraművész.

Új hozzászólás